Cu Gheorghe Piperea, soldat la revoluție: Sunt copiii noștri, astăzi, liberi?

De Av. Gheorghe Piperea și Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La una dintre aniversările evenimentele din 1989, avocatul Gheorghe Piperea, soldat în termen în decembrie 1989, a împărtășit cu românii câteva dintre gândurile sale:

În decembrie 1989 eram soldat. Nu stiam ca traiesc o revolutie, un salt enorm in gol catre o societate in care puteam avea iluzia ca suntem liberi. Pas cu pas mi-am construit, insa, certitudinea, ca toata lumea e a mea. Mai precis, ca toata lumea e a noastra.

Pe net circula si acum o poza cu un mesaj pe o pancarta de la Revolutia din '89 (scris de un coleg de-al nostru, matematicianul Octav Fărcășanu - n.n.):

„Copiii noștri vor fi liberi”.

Frumos ca un legamint, ca o alianta intre generatii.

Sunt copiii nostri, astazi, liberi?

Mai mult de 3 milioane dintre ai nostri (multi dintre ei fiind oameni care ar fi putut tine in mina acea pancartain '89), au fost nevoiti sa isi paraseasca tara. Cei mai multi dintre ei au facut-o pentru a-si putea plati datoriile la banci. Citeva sute de mii dintre acestia au votat acum un an pentru a-si lua tara inapoi. Nu si-au luat-o. Alianta autoritatilor noastre cu creditorii care ii tin pe acei oameni in pribegie a fost mai puternica. In continuare, copiii lor sunt liberi sa viseze ca vor fi cindva liberi si, daca se poate, alaturi de parintii lor. Deocamdata, ei sunt singuri acasa.

Mai mult de un milion dintre ai nostri (multi dintre ei fiind oameni care ar fi putut tine in mina acea pancarta la revolutia din '89) sunt faliti. Nu putem sti cite alte sute de mii dintre ei isi consuma viata platind rate hiperbolice la banci pentru visul de a deveni proprietari (pe credit) ai unor apartamente cu 2 camere de 45 mp. Acesti oameni nu sunt liberi. Si ei, si copiii lor, sunt captivi in inchisoarea financiara in care i-au aglomerat, cu zimbetul pe buze, creditorii. Nici acesti oameni nu si-au luat tara inapoi. Alianta autoritatilor noastre cu creditorii care ii tin in iobagie a fost mai puternica. Copiii lor sunt liberi sa viseze ca vor fi liberi macar copiii lor.

Dupa o generatie de la Revolutia din '89 traim intr-o societate distopica in care pare ca s-au adunat la un loc toate relele comunismului si ale capitalismului banditesc. In continuare, toate resursele acestei tari sunt controlate de o oligarhie reunita in jurul unui unic si etern vataf, sustinuta de armate de stormtroopers si de propagandisti, ca in comunism. Iar acesti oligarhi, care au stapinii lor si care sunt sustinuti de aparatul de propaganda si de represiune necesar, au ajuns sa impuna, inclusiv la nivel de mentalitate publica, ideologia (sau, mai bine zis, religia) profitului cu orice pret, un profit care devine din ce in ce mai privatizat, intrucit se aduna in miini din ce in ce mai putine, si care este realizat pe seama populatiei, obligata sa suporte socializarea pierderilor. Acest sistem nu este capitalism si nici economie de piata. Este capitalism banditesc si economie de prada.

Acest sistem este un feudalism corporatist in care libertatea nu mai este decit un vis.

Si nu, acest sistem nu este societatea din planurile mele din 1989.

Nu este nici societatea pe care sa si-o doreasca vreunul dintre copiii celor care, la Revolutie, isi doreau libertate pentru copiii lor.

Celebrez acel entuziasm al anilor de inceput ai noii democratii romanesti, dar depling starea de blocaj emotional al omului indatorat al acestor ani.

Sper ca noul an sa fie inceputul unei noi aliante intre generatii, un legamint care sa ne tina tari impotriva asaltului overlorzilor sistemului cu care autoritatile noastre au facut, in contra noastra, pacte feudale. Un legamint pentru casa, familie si viitor.

Sarbatori fericite!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Tic 23.12.2023 00:50
  Așa sa dea Dumnezeu,dle Piperea!Asa sa facem ,noi cei ce am visat libertate pentru copiii noștri!
  Sărbătoarea Nașterii lui Iisus sa va fie cu sănătate tuturor!
 • Mielu' 23.12.2023 02:39
  Sarbatori fericite, D-le Piperea!
  Tot respectul!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!
 • vasile grozav 23.12.2023 05:55
  Va rog nu mai scrieți " Sărbători fericite". Faceți jocul progresistilor și anticrestinilor. Scrieți simplu și Dumnezeeste" Crăciun fericit" sau" An nou ferici".
 • Mielu' 23.12.2023 12:58
  Luna Decembrie si apoi primele zile din Ianuarie sunt pline de mari Sarbatori, nu mai mentionez cele ale altori neamuri si culte. Dar chiar daca ne rezumam la noi ortodocsii, si numai de la Craciun incolo, vin multe sfinte Mari Sarbatori -- Sfantul Stefan, Anul Nou traditional, cu Plugusorul si Sorcova, Sfantul Vasile cel Mare, Botezul Domnului (Boboteaza), Sfantul Ioan Botezatorul.
  Deci, nu este gresit sa uram "Sarbatori fericite!" pt intreaga aceasta perioada.
  Cine vrea poate sa se rezume doar la Craciun, si sa faca o urare speciala doar pt aceasta sarbatoare. Sa n-o confundam insa cu nivelatoarea urare -- "Happy Holidays!" -- a anglofonilor, chipurile spre a fi delicati cu simtamintele fiecarui cult in parte si mai ales ale celor fara de vreo credinta, care fac zarva cea mai agresiva si au obligat limitarea expunerii simbolurilor religioase in spatii publice, crestine mai ales.
 • Dr. Afrodita Iorgulescu 23.12.2023 06:13
  Am aceleași speranțe pentru noul An 2024 ca domnul Piperea. Doamne ajută!
  Crăciun fericit și Anul Nou cu sănătate și numai bucurii!
Ultima oră

21:50

SolidNews: Lavrov a citat din Ferma Animalelor la ONU

21:47

Convenția Republicanilor dă de pămînt cu mișcarea LGBTQ: ”Vom pune capăt nebuniei de gen de stânga”

21:33

Comunicat al Patriarhiei Române: Răspuns la reacția institutului “Elie Wiesel” privind canonizările recente ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

19:37

10 ciudățenii majore în tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Analizate de Dr. Peter McCullough și John Leake - VIDEO

19:36

Tucker Carlson a intrat în Colimatorul evreiesc: Vor să-l izoleze de Donald Trump

18:30

Constantin Barbu: Plagiatorul Cărtărescu, urmașul proletcultiștilor Ovid S. Crohmălniceanu și Paul Cornea, un ipochimen incult peste limitele admise (I)

17:46

Doi eurodeputați români, de stânga și extremă stânga, aleși vicepreședinți ai Parlamentului European

17:08

O româncă jurnalistă în SUA, martoră la tentativa de asasinat asupra lui Trump: Ce a spus despre acele momentele teribile

15:17

Ion Cristoiu: Împotriva lui Donald Trump vor fi folosite toate mijloacele, inclusiv cele criminale

14:49

Iranul respinge acuzațiile ”malițioase” de implicare în tentativa de asasinare a lui Trump

13:53

Patriarhia Română face apel la rugăciune pentru încetarea secetei

13:34

Caz halucinant în justiția din Mehedinți: a ucis un om și a fost lăsat în arest la domiciliu!

13:18

Von der Leyen a pierdut procesul privind secretizarea contractelor de achiziție a vaccinurilor COVID

13:11

Iată cât de aproape a trecut glonțul de capul lui Trump (VIDEO)

12:27

Politicile de angajare în Serviciile Secrete bazate pe diversitate sunt acuzate pentru eșecurile din timpul atentatului asupra lui Trump