Cazuri precum cel al Alexandrei din Caracal sau al Sorinei din Baia de Aramă sunt doar vârfurile vizibile ale unui „iceberg” mafiot extins, a scris publicistul Cătălin Sturza pe facebook.
„Cazuri precum cel de la Caracal nu sunt deloc cazuri izolate. Pentru ca opinia publică să afle despre o Alexandra sau o Luiza, sau ca să afle despre o Sorina, în spate sunt sute de Alexandre, sute de Luize, sau sunt sute de Sorine despre care nimeni nu află.
Aceste cazuri sunt doar vârfurile unor iceberguri. În spate se desfășoară mafii extinse, care fac trafic de persoane sau de minore. Care fac bani foarte mulți răpind, violând, distrugând psihic și obligând să se prostitueze fete și fetițe. Sau care tratează copiii instituționalizați, copiii din sistemul de adopții, precum mărfuri oarecare. Nu contează interesul superior al copilului – copilul are o valoare de piață, și ajunge la cine dă mai mult”, a notat jurnalistul.
În opinia lui, cazurile acestea au fost în atenția opiniei publice din motive care nu țin de competența statului român, ci mai degrabă de particularitățile biografice ale fiecărui copil implicat. Cătălin Sturza crede că România este o societate capturată de mafii și oligarhi, în plină prăbușire.
„S-a întâmplat să aflăm despre Alexandra deoarece fata a avut prezența de spirit să sune la 112; și deoarece era fiica unui
influencer. S-a întâmplat să aflăm despre Sorina deoarece acele imagini, în care fetița era târâtă pe caldarâm, au șocat pe toată lumea. Dar în sute și sute de alte cazuri, nimeni nu află despre tragedii similare. De aceea, aceste cazuri vizibile sunt semnale de alarmă despre ce se întâmplă în România, despre „starea națiunii”. E de mirare faptul că această crimă organizată, care ajunge până la nivelul cel mai înalt și care include poliția, magistrații, politicul, serviciile, nu a luat o amploare încă și mai mare. Ne putem aștepta la orice, în anii următori.
Peste două săptămâni nu vom mai vorbi despre Alexandra sau Luiza, așa cum acum deja nu mai vorbim despre Sorina. Va apărea următorul „subiect fierbinte” spre care se va muta atenția mass-media. Însă aceste cazuri nu sunt doar tragedii cu o extrem de mare încărcătură emoțională – ele sunt avertismente foarte puternice, care ne arată unde suntem. Și cât de gravă este disoluția din societatea noastră. O societate în care proliferează rețelele de trafic de persoane și de copii. O societate capturată de mafii și oligarhii. O societate care nu mai are anticorpi, nu mai poate să se apere și să-și apere cetățenii și copiii. Și o societate care se prăbușește”, a conchis el.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
”Briții au avut și ei un Caracal al lor. Caracalul lor se cheamă Walton-on-Thames din comitatul Surrey, de unde, la 21 martie 2002, a fost răpită și ucisă Amanda Jane (Milly) Dowler, o adolescentă de 13 ani. Cadavrul a fost descoperit după 6 (șase) luni. Ancheta foarteultramega competenților geimsbonzi britanici a hălăduit prin bălăriile multor piste false timp de 6 (șase) ANI, pînă cînd, în 2008, poliția a stabilit că principalul suspect este Levi Bellfield. Cînd a fost pus sub acuzare și pentru uciderea lui Milly Dowler, Bellfield era deja în închisoare, unde ispășea trei sentințe pe viață pentru alte două răpiri cu omor și o tentativă. După alti 2 (doi) ANI de anchetă, în 2010, Bellfield este pus oficial sub acuzare pentru răpirea și uciderea lui Milly, iar sentința de condamnare a venit după un alt AN, în iunie 2011, în urma unui proces cu juri care a durat doar o lună și jumătate (10 mai - 23 iunie).
Cazurile Alexandra Măceșanu - Milly Dowler, seamănă foarte mult în privința emoției colective și presiunii publice asupra autorităților. Seamănă, de asemenea, în privința fructificării oportune a tragediei de către diverse agende politico-mediatice. La noi, organele media securistoide folosesc cazul Alexandrei pentru o revanșă contra celor care au denunțat protocoalele cu SRI, care i-au evacuat pe Kovesi și pe Lazăr din funcții, contra SIIJ etc. Jalnic, dar transpatent. Deci de înțeles.
Oricum, din diverse motive, unul mai ticălos ca altul, realmente ultima apăsare (spre deloc) a acestui tip cvasi-generalizat de "presă" este aflarea adevărului. Fix ca la englezi, în cazul Milly Dowler. În presa lor, englezii n-au neapărat militari dotați cu legitimații și glamur de jurnaliști. Presa lor e ahtiată, însă, după bani și e obsedată pshihopatic de succes prin vînzări. Ce au comis tabloidele britanice în vazul Milly Dowler e dincolo de orice imaginație cu imaginație. Abjecție ar fi un alint. Citiți, e interesant. Chiar prea interesant.
Ce deosebește radical cele două cazuri este conținutul discursul public al autorităților de prim rang. La ei, regina n-a dat vina pe ciuma (lor) roșie, aflată la putere în acei ani prin Tony Blair și urmașii. N-a dat poate pentru că regina briților nu e membru de partid. Dar - vai! - nici președintele României nu e membru de partid. La noi, cetățeanul salarizat pentru ocuparea celei mai înalte demnități alese în stat a comis ceea ce este obligatoriu să nu comită nici măcar șeful unei echipe de măturători de stradă, darămite un președinte de țară: cu mesaje de agendă electoralistă proprie, iresposabile și mincinoase, a contribuit la spulberarea oricărei umbre vagi de încredere a colectivității în ea însăși, a sporit sentimentele colective de insecuritate, de teamă și de lipsă a reperelor stabilității.
În cazuri de acest fel, prima datorie a unui lider este să consolideze/sporească/promoveze încrederea publică. Nu contrariul. Contrariul este comis doar de liderul interesat de dezintegrarea grupului căruia i se adresează. Sau de liderul extrem prost, în sensul unui deficit mintal consistent. Dar cauzele comiterii sînt irelevante. Efectul este același. Și e catastrofal.”
N.M. Bine că n-a demisionat Regina!
Mi-am adus aminte de melodia asta, compusa dupa un caz asemanator: https://www.youtube.com/watch?v=NRtvqT_wMeY
https://www.stiripesurse.ro/exploziv-casa-procurorului-care-a-blocat-descinderea-in-casa-lui-dinca-ar-fi-ridicata-pe-terenul-unui-interlop-cercetat-pentru-proxenetism_1371571.html
Procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecătoriei Caracal care a decis să amâne percheziția la casa lui Gheorghe Dincă în cazul Alexandra până vineri dimineață, la ora 6, este suspectat de legături dubioase cu membrii clanului Oacă, cercetați printre altele pentru proxenetism. Localnicii spun că terenul pe care procurorul Popescu și-a construit o vilă impunătoare ar proveni chiar de la un interlop, potrivit România TV.
Mai mult, procurorul este vecin cu fostul șef al Poliției Caracal, demis din funcție după scandalul legat de răpirea Alexandrei și sora lui Oacă.