
Că românii au o părere proastă despre ei înșiși, este binecunoscut. Din păcate, românii au tendința de a se prezenta pe ei înșiși în tonuri mult mai închise decât realitatea și acest lucru a fost observat și de străinii care intră în contact cu țara noastră.
Cazul unui astfel de străin a fost prezentat de către Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, în cadrul seriei 100 de adevăruri istorice de la Trinitas TV. Profesorul clujean a explicat reacția unui străin la vederea unei biserici românești pline de credincioși.
„Străinii care vin la Cluj vin cu o așa impresie proastă despre țară - pe care o răspândim și noi - că apoi pleacă cu o impresie bună. Văd bisericile, văd rânduiala noastră...Unul m-a întrebat: cum ați umplut biserica de turiști? Uită-te dumneata că-s credincioși, nu turiști. Zice: Ăștia-s oamenii locului care vin la slujbă? Da. Atunci sunteți salvați! Așa mi-a zis. Atunci, nimic nu-i pierdut! Dacă predicăm numai rele, vom culege numai rele. Dacă vom reuși să fim realiști, și îi vom învăța pe oameni - deși unii tot vor zice că unde-i bine, acolo-i patria - că nu contează dacă-i mare sau e mică, ci contează că e a mea. Și se vor întoarce”, a spus Ioan-Aurel Pop la Trinitas TV.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Vorbiți din ce cunoașteți sau preluați pe nedigerate ce deversează televiziunile? Cum adică jumătate dintre români trăiesc în sărăcie? Realitatea este mult mai complexă! Ca să luăm un termen de comparație: este ca și cum ai spune că imaginea afișată ca desktop pe un monitor este totuna cu sistemul de operare!