Studii-șoc prezentate de Dr. Joseph Mercola: Fluorul adăugat în apa de băut contribuie la creșterea ratei tulburării ADHD și la scăderea IQ-ului la copii. EVITAȚI FLUORUL!

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fluorul este o neurotoxină cu efect negativ asupra dezvoltării, care afectează memoria pe termen scurt și memoria de lucru și contribuie la creșterea ratei tulburării de hiperactivitate și deficit de atenție în rândul celor mici și la un IQ mai scăzut la copii, avertizează Dr. Joseph Mercola într-o nouă analiză, pe care o publicăm în traducere mai jos:

Peste 400 de studii pe animale și pe oameni arată că fluorul este o substanță neurotoxică și multe au constatat vătămări la nivelurile pe care le-au primit milioane de femei însărcinate și copii.
O creștere cu 1 mg pe zi a nivelului de fluor pe care o mamă îl ingerează din apa potabilă poate scădea IQ-ul copilului ei cu 3,7 puncte.
Sugarii hrăniți cu lapte praf preparat cu apă fluorurată au un coeficient de inteligență mai scăzut decât cei hrăniți cu lapte preparat cu apă nefluorurată. O creștere de 0,5 mg/L de fluor corespunde cu un scor IQ cu 4,4 puncte mai mic la vârsta la copiii de 3 până la 4 ani.
Fluorul poate avea un impact negativ asupra somnului prin acumularea preferențială în glanda pineală, inhibând astfel producția de melatonină.

În timp ce fluorurarea apei nu a fost adoptată sau a fost eliminată în mai multe zone din lume, inclusiv în cea mai mare parte a Europei de Vest, multe sisteme de apă din SUA încă adaugă substanțe chimice fluorurate, cum ar fi acidul fluorosilicic (cunoscut și sub numele de acid hidrofluorosilic) în sursele municipale de apă.

După cum se explică în cartea lui Christopher Bryson, „The Fluoride Deception”, fluorurarea apei ca măsură de sănătate publică (aparent pentru a îmbunătăți sănătatea dentară) a fost inventată de escroci geniali care aveau nevoie de o modalitate prin care să scape de deșeurile industriale toxice.

De la începutul fluorizării apei în 1945, furnizorii de acid fluorosilicic au câștigat sute de milioane de dolari în fiecare an vânzând deșeuri industriale periculoase pentru a fi utilizate ca aditiv în apă, în loc să plătească pentru eliminarea deșeurilor toxice.

Articolul „Tratamentul toxic: Transformarea fluorurii din deșeu industrial în miracol al sănătății publice” din numărul din martie 2018 al revistei Origins, o publicație comună a departamentelor de istorie de la Universitatea de Stat din Ohio și Universitatea din Miami, notează:

„Fără efluentul industriei fosfaților, fluorurarea apei ar fi prohibitiv de costisitoare. Și, fără fluorizare, industria fosfaților ar fi blocată într-o problemă costisitoare de eliminare a deșeurilor.”

Fluorul este un perturbator endocrin neurotoxic

Expunerea la fluor a fost legată de bolile tiroidiene, care la rândul lor pot contribui la obezitate, boli de inimă, depresie și alte probleme de sănătate.

De asemenea, fluorul a fost identificat ca fiind o neurotoxină cu efecte negative asupra dezvoltării, având un impact negativ asupra memoriei pe termen scurt și a celei de de lucru și contribuie la creșterea ratei tulburării de hiperactivitate și deficit de atenție în rândul celor mici și la un IQ mai scăzut la copii.  

În total, peste 400 de studii pe animale și oameni arată că fluorul este o substanță neurotoxică. 

Cercetări finanțate de guvern confirmă că fluorul scade IQ-ul

Unul dintre cele mai recente cercetări care evidențiază aceste pericole a fost un studiu observațional finanțat de guvernul SUA și al Canadei, publicat în numărul din 19 august 2019 al JAMA Pediatrics, care a constatat că consumul de apă fluorurată în timpul sarcinii scade IQ-ul copiilor.

Cercetarea, condusă de o echipă canadiană de cercetători de la Universitatea York din Ontario, a analizat 512 perechi mamă-copil trăind în șase orașe canadiene. Nivelurile de fluor au fost măsurate prin probe de urină colectate în timpul sarcinii.

Ei au estimat, de asemenea, consumul de fluor al femeilor pe baza nivelului de fluor din sursa locală de apă și a cantității de apă și ceai consumată de fiecare femeie. Scorurile referitoare la IQ-ul copiilor au fost apoi evaluate între 3 și 4 ani.

După cum a raportat Fluoride Action Network:  

„Ei au descoperit că o creștere cu 1 mg pe litru a concentrației de fluor în urina mamelor a fost asociată cu o scădere de 4,5 puncte a IQ-ului la băieți, deși nu la fete.

Când cercetătorii au măsurat expunerea la fluor examinând aportul de lichide al femeilor, ei au descoperit un IQ mai scăzut atât la băieți, cât și la fete: o creștere de 1 mg pe zi a fost asociată cu un deficit al IQ-ului de 3,7 puncte la ambele sexe.”

Descoperirile au fost considerate atât de controversate, încât studiul a trebuit să fie supus unei evaluări și analize suplimentare de către colegi înainte de publicare, făcând din el unul dintre cele mai importante studii despre fluor de până acum.

Expunerea la fluor din formulele pentru sugari scade IQ-ul

În octombrie 2019, un studiu canadian a concluzionat că sugarii hrăniți cu lapte praf preparat cu apa cu fluor au un coeficient de inteligență mai scăzut decât cei hrăniți cu o formulă preparată cu apă nefluorurată.

Rezultatele au evidențiat că o creștere de 0,5 miligrame de fluor pe litru (mg/L), reprezentând diferența dintre regiunile cu surse fluorurate și cele cu surse nefluorizate, a corespuns unui scor IQ cu 4,4 puncte mai mic la copiii cu vârsta de 3 până la 4 ani.

Expunerea la fluor afectează calitatea somnului

Alte cercetări recente au descoperit că poate avea un impact negativ asupra calității somnului.

Un studiu publicat în revista Environmental Health în 2019 a constatat că expunerea cronică la fluor la un nivel scăzut a modificat tiparele de somn ale adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani.

Se știe că fluorul se acumulează în mod preferențial în glanda pineală, ceea ce poate inhiba sau modifica producția de melatonină, hormonul care reglează somnul și starea de veghe.

Fiecare creștere cu 0,52 mg/L a nivelului fluorului din apă a fost asociată cu un risc cu 197% mai mare de apnee în somn, precum și cu o întârziere de 24 de minute a somnului și de 26 de minute a timpului pentru trezire.

Potrivit autorilor:

„Acumularea în cantitate mare de fluor în hidroxiapatita glandei pineale (în rândul celor expuși cronic) indică un mecanism plauzibil prin care fluorul poate influența tiparele de somn. După cum s-a demonstrat, la adulți, concentrațiile de fluorură din glanda pineală se corelează puternic cu un grad de calcificare a glandei pineale.

Un grad mai mare de calcificare a glandei pinealei în rândul adolescenților și/sau adulților mai în vârstă este asociat cu scăderea producției de melatonină, un procent mai mic de somn REM, scăderea timpului total de somn, eficiență mai slabă a somnului, tulburări mai multe de somn și oboseală mai mare în timpul zilei.”

Purificați-vă apa și evitați fluorul

Din păcate, o apă pură este greu de avut în zilele noastre, deoarece poluarea apei, tratarea inadecvată a apei și adăugarea de fluor fac ca majoritatea rezervelor de apă municipale să nu fie de încredere.

Pentru a asigura puritatea, trebuie să filtrați apa de la robinet. Rețineți că fluorul este foarte greu de scos din apă odată adăugat. Când cumpărați un sistem de filtrare, asigurați-vă că acesta este evaluat special pentru a filtra fluorul.

Potrivit Water Quality Association, filtrele capabile să elimine fluorul includ osmoză inversă, deionizatoare și medii de adsorbție cu alumină activată, cum sunt filtrele Berkey.

Distilarea, deși nu este o formă de filtrare, va elimina și fluorul. Filtrele cu carbon precum PUR și Brita și dedurizatoarele de apă nu vor filtra fluorul.
-
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Alizee 22.02.2023 22:13
    Inclusiv apa cumpărată la bidon are fluor adăugat???
  • Leonesse 22.02.2023 22:27
    Foarte bun articolul si venit in sfarsit. Glanda pineala mai are si alte functii , dar sa ramanem la cea a somnului , deocamdata.
    Fluorul nu se elimina din apa prin filtrare cu cani de filtrat , sau cu filtre cu pietre. Singurul mod de a scoate fluorul din apa este cu ajutorul filtrului cu osmoza.
    Intrebare si investigatie pentru activenews: Este fluorurata apa din Romania? Cea din Bucuresti? Puteti afla, va rog?
    Expunerea la fluor este intensa si in Romania, pentru ca aproape toate firmele care produc pasta de dinti pun fluor in ea. Pasta de dinti Himalaya are fluorul ascuns- scris ca fiind " din surse naturale" - dar nu specifica , daca e vreo planta care ar cintine fluor. Variantele noi fata de formula originala de la pasta de dinti Himalaya nici nu mai mentioneaza , asa can este f" firesc" sa contina fluor. Am mai gasit pasta de dinti fara fluor ( de la firme din strainatate, dar chiar daca nu au fluor contin alte prostii- guma de xantan, sau guar si alte tampenii numite E-uri. Si cine tine cont de oxidul de titan( care nu e mentionat ca e toxic) dar.. efectul de albire a dintilor primeaza sa nu se mai uite cumparatorul ca are o alta otrava in continut.
  1. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  2. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  3. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  4. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  5. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  6. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  7. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  8. Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

  9. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  10. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

Ultima oră

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale