Scrisoarea unui medic către Președintele Iohannis: Măsurile care se impun în acest moment sunt unele ABSOLUT INUTILE. Dacă doriți binele acestei națiuni, suspendați Starea de Urgență

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dragoș Dinulescu, un medic bucureștean, i-a scris Președintelui Klaus Iohannis, rugându-l să suspende starea de urgență declarată pe teritoriul României, deoarece această măsură este, în opinia lui, inutilă. 

În textul publicat acum trei zile, acesta afirmă că presa induce o panică nejustificată la nivelul populației.

„Nu stiu care va sunt consilierii in probleme de securitate biologica dar, ca medic, sunt extrem de responsabil si va pot comunica ca, pana in acest moment, Romania este in afara unui pericol iminent. Si nu datorita Starii de Urgenta pe care ati decretat-o dumneavoastra, ci judecand din punct de vedere strict medical si epidemiologic. Isteria mediatica la care achieseaza din belsug intreaga presa din Romania creeaza o panica nejustificata in randul populatiei”, a notat el.

Dragoș Dinulescu afirmă că „această viroză, intens mediatizată” „nu e mai periculoasă decât cele cu care ne-am confruntat până acum, de-a lungul istoriei recente”.

Medicul spune că este greșit să „blocați o țară întreagă, ghidându-vă după ce se întâmplă în alte teritorii”. El afirmă că sunt mulți factori care determină felul în care o populație reacționează la un virus, iar unul dintre acestea este clima.

„Asadar, anumiti agenti patogeni actioneaza diferit de la o populatie la alta. Nu inseamna ca daca in Italia Covid face ravagii, la fel se va intampla si in Romania.

De asemenea, in afara de fenotip, care este foarte important, si agentul patogen poate avea sau nu o predilectie de infectare intr-un anumit grup populational, conteaza si conditiile de mediu in care agresivitatea si potentialul infectios al agentului patogen se poate manifesta. Sunt convins ca nimeni nu v-a spus pana acum ca o clima mai umeda si mai calda, asa cum exista in Italia, Franta si Spania, intrucat au iesire la mare cu mult mai mare decat Romania, sunt mai predispuse sa intruneasca conditiile unei epidemii virale respiratorii cu impact major. Ceea ce, se si dovedeste.

De asemenea, sunt convins ca nimeni nu v-a spus ca importanta e si durata in care individul este supus agentului patogen. Deci, cu cat mai lunga este expunerea, cu atat e mai mare probabilitatea de imbolnavire.
Iarasi, nu cred ca v-a spus nimeni ca numarul (cantitatea) de agent patogen la care este expus un individ e determinanta pentru facerea bolii, si pentru gravitatea acesteia. Si asa se explica si gravitatea bolii pe care au facut-o unele dintre persoanele cu expunere repetata si intensa, adica cadrele medicale”, a scris Dinulescu.

Mai încolo, doctorul spune că decizia izolării popoulației în propriile case este total greșită, pentru că atunci când vor ieși, se va produce o explozie de cazuri.

„Igiena e importanta.
Distanta intre persoana e buna. Dar nu esentiala.
Izolarea populatiei in propriile case e o masura total gresita. Cand oamenii vor iesi din case, se va produce o explozie de cazuri. Virusul nu poate fi eradicat. Vedeti statisticile si, dintre cei care au stat in autoizolare, cati s-au imbolnavit? Vedeti statisticile si vedeti cati dintre cei infectati si in carantina au avut o simptomatologie grava? In continuare, la ora la care va scriu, in Romania numarul de decese este 0! Revin la comparatia cu gripa autohtona, unde avem deja 66 de decese raportate!
Pana la terminarea Starii de Urgenta, cine va mai munci in Romania? Vom inchide uzine si se vor produce dezechilibre majore in macroeconomie din care cu greu ne vom mai putea redresa”, a scris acesta.

De asemenea, doctorul spune că impunerea purtării mănușilor și a măștilor faciale este o măsură inutilă.

„Masurile care se impun in acest moment sunt unele ABSOLUT INUTILE. De pilda, purtarea manusilor si masca faciala. Agentul patogen nu se transmite prin piele. Deci, manusile sunt inutile. Igiena mainilor da, dar manusile nu. Cine duce mana infectata la gura, va duce si manusa infectata. Masca faciala, iarasi, e inutila. Dimensiunile virusilor sunt ATAT de mici, iar "filtrul" pe care il realizeaza o masca faciala este atat de rar, incat agentul patogen trece prin masca fara nicio problema. Ulterior, insasi masca va deveni un obiect contaminat si contaminant pentru cel care o poarta”, a notat el.

În concluzie, el cere suspendarea stării de urgență decretate de Președinte.

„In concluzie, daca doriti binele acestei natiuni, suspendati Starea de Urgenta. 19 milioane de oameni sunt mai importanti decat 300, sau poate 1.000-2.000-10.000 care se vor mai imbolnavi. Nu sunt cinic. Oamenii mor din cauza bolilor. Unele boli, altele decat actuala viroza cu Covid 19 produc zilnic mult mai multe victime. Panica si masurile de restrictie pe care vreti sa le adopte Ministerul de Interne vor fi in final mult mai grave si cu consecinte incalculabile pentru economia si pentru sanatatea Romaniei.

Pana nu vom dobandi o imunitate de grup, in acest spatiu geografic, nu vom trece peste aceasta epidemie. Daca nu ma credeti pe mine, nefiind epidemiolog, intrebati atunci un epidemiolog. Sunt sigur ca veti gasi suficienti colegi de-ai mei, bine pregatiti din punct de vedere profesional”, a scris el.

Iată textul integral:

"Domnule Presedinte,

Ordonanta Militara nr 2/21.03.2020 este un act care, daca va fi pus in aplicare, va produce un profund dezechilibru societatii romanesti.

Ca presedinte, aveti datoria sa vedeti interesele cetatenilor si societatii in ansamblul ei. Din pacate, constat ca decizia dumneavoastra de a decreta Starea de Urgenta nu numai ca nu are o fundamentare stiintifica, dar nici una sociala, desi in aparenta se urmareste sanatatea nationala.

Nu stiu care va sunt consilierii in probleme de securitate biologica dar, ca medic, sunt extrem de responsabil si va pot comunica ca, pana in acest moment, Romania este in afara unui pericol iminent. Si nu datorita Starii de Urgenta pe care ati decretat-o dumneavoastra, ci judecand din punct de vedere strict medical si epidemiologic. Isteria mediatica la care achieseaza din belsug intreaga presa din Romania creeaza o panica nejustificata in randul populatiei.

Nu stiu daca v-a informat cineva pana acum dar prin comparatie, gripa autohtona a produs pana acum, de la inceputul sezonului, peste 115.000 de imbolnaviri si 66 de decese. Pe cand viroza provocata de Covid doar 308 imbolnaviri si niciun deces. Oare e mai periculoasa viroza cu Covid? Va spun ca nu. Sunt medic si imi asum cele declarate. Sunt mai putin importanti pacientii bolnavi de gripa autohtona decat cei de gripa "chinezeasca"? Se pare ca da.

Sunt convins ca ati fost gresit informat si "s-au apasat niste butoane de panica" la care chiar dumneavoastra ati reactionat fara sa stiti cum stau in realitate statisticile si realitatea strict medicala. Peste tot s-a creeat panica dar realitatea e ca, an de an, virozele respiratorii produc decese pe intreaga planeta, inclusiv in Romania. Iar aceasta viroza, intens mediatizata, nu e mai periculoasa decat cele cu care ne-am confruntat pana acum, de-a lungul istoriei recente.

Sa blocati o intreaga tara doar ghidandu-va dupa ce se intampla in alte teritorii e grestit. Pentru ca, sunt convins ca nimeni nu v-a povestit despre ce inseamna un genotip versus fenotip. Iata definitia acestor doua cuvinte:
"Un genotip este compoziția genetică (în ansamblu sau parțială) a unei celule, organism sau individ; de obicei ea e determinată în raport cu un anumit caracter, sau o anumită trăsătură. Cu alte cuvinte, genotipul este compoziția în alele, relevantă pentru trăsătura de referință.

Este general acceptată ideea că genotipul moștenit, factori ambientali neereditari, precum și combinația acestor două elemente, contribuie la fenotipul unui individ.

Genotipul reprezintă totalitatea proprietăților ereditare ale unui organism. Cu alte cuvinte, reprezintă atât caracteristicile vizibile în fenotip, cât și trăsăturile care îi conferă rezistența la boli, funcționarea organelor etc"

Asadar, anumiti agenti patogeni actioneaza diferit de la o populatie la alta. Nu inseamna ca daca in Italia Covid face ravagii, la fel se va intampla si in Romania.

De asemenea, in afara de fenotip, care este foarte important, si agentul patogen poate avea sau nu o predilectie de infectare intr-un anumit grup populational, conteaza si conditiile de mediu in care agresivitatea si potentialul infectios al agentului patogen se poate manifesta. Sunt convins ca nimeni nu v-a spus pana acum ca o clima mai umeda si mai calda, asa cum exista in Italia, Franta si Spania, intrucat au iesire la mare cu mult mai mare decat Romania, sunt mai predispuse sa intruneasca conditiile unei epidemii virale respiratorii cu impact major. Ceea ce, se si dovedeste.

De asemenea, sunt convins ca nimeni nu v-a spus ca importanta e si durata in care individul este supus agentului patogen. Deci, cu cat mai lunga este expunerea, cu atat e mai mare probabilitatea de imbolnavire.
Iarasi, nu cred ca v-a spus nimeni ca numarul (cantitatea) de agent patogen la care este expus un individ e determinanta pentru facerea bolii, si pentru gravitatea acesteia. Si asa se explica si gravitatea bolii pe care au facut-o unele dintre persoanele cu expunere repetata si intensa, adica cadrele medicale.

Tari avand o populatie mare si aglomerari urbane mari, precum Franta, Spania, Germania, Marea Britanie, Olanda, au de asemenea multe imbolnaviri. Iar decesele sunt in special la pacientii in varsta, si avand alte boli in istoric. Deci, persoane tarate dpdv medical. Iar cei in putere, care au murit, sunt fie cadre medicale, deci au avut expunere prelungita si mare dpdv cantitativ cu agentul patogen, sau persoane care , prin specificul vietii personale sau profesionale au fost mai mult supusi la actiunea infectanta a agentuui patogen. Asa se explica gravitatea virozei in anumite zone.

As putea continua inca mult cu argumentele medicale, dar sunt convins ca dumneavoastra vreti argumente clare si ferme. Vreti asigurari. Ei bine, asigurari nu va poate da nimeni. Realitatea este ca, daca vrem sa iesim cu bine din toata aceasta situatie, probabil ca noi toti va trebui sa facem aceasta viroza. Si sa ne vindecam de ea. Cei mai multi dintre noi vom scapa. Daca nu cumva am facut-o deja, si nu am avut simptome. Si tot din statistica medicala va spun ca e foarte posibil ca cel putin o data in viata, fiecare dintre noi sa fi avut macar o viroza produsa de un agent patogen din familia Coronavirinaelor. In plus, nimeni nu poate spune cu certitudine ca Covid 19 este o "inventie" chinezeasca. Acest patogen a fost evident si a produs o epidemie in China, dar nimeni nu stie cu certitudine daca virusul nu a ajuns in Wuhan din alta parte. Poate originea e chiar in Italia, si de acolo a ajuns in China, si pentru ca in China este o densitate atat de mare a populatiei, abia acolo s-a facut "remarcat" initial. Si abia acum face ravagii in Italia, pentru ca Italia e o tara care are o densitate populationala mult mai mica fata de China.

Igiena e importanta.
Distanta intre persoana e buna. Dar nu esentiala.
Izolarea populatiei in propriile case e o masura total gresita. Cand oamenii vor iesi din case, se va produce o explozie de cazuri. Virusul nu poate fi eradicat. Vedeti statisticile si, dintre cei care au stat in autoizolare, cati s-au imbolnavit? Vedeti statisticile si vedeti cati dintre cei infectati si in carantina au avut o simptomatologie grava? In continuare, la ora la care va scriu, in Romania numarul de decese este 0! Revin la comparatia cu gripa autohtona, unde avem deja 66 de decese raportate!
Pana la terminarea Starii de Urgenta, cine va mai munci in Romania? Vom inchide uzine si se vor produce dezechilibre majore in macroeconomie din care cu greu ne vom mai putea redresa.

Masurile care se impun in acest moment sunt unele ABSOLUT INUTILE. De pilda, purtarea manusilor si masca faciala. Agentul patogen nu se transmite prin piele. Deci, manusile sunt inutile. Igiena mainilor da, dar manusile nu. Cine duce mana infectata la gura, va duce si manusa infectata. Masca faciala, iarasi, e inutila. Dimensiunile virusilor sunt ATAT de mici, iar "filtrul" pe care il realizeaza o masca faciala este atat de rar, incat agentul patogen trece prin masca fara nicio problema. Ulterior, insasi masca va deveni un obiect contaminat si contaminant pentru cel care o poarta.

In concluzie, daca doriti binele acestei natiuni, suspendati Starea de Urgenta. 19 milioane de oameni sunt mai importanti decat 300, sau poate 1.000-2.000-10.000 care se vor mai imbolnavi. Nu sunt cinic. Oamenii mor din cauza bolilor. Unele boli, altele decat actuala viroza cu Covid 19 produc zilnic mult mai multe victime. Panica si masurile de restrictie pe care vreti sa le adopte Ministerul de Interne vor fi in final mult mai grave si cu consecinte incalculabile pentru economia si pentru sanatatea Romaniei.

Pana nu vom dobandi o imunitate de grup, in acest spatiu geografic, nu vom trece peste aceasta epidemie. Daca nu ma credeti pe mine, nefiind epidemiolog, intrebati atunci un epidemiolog. Sunt sigur ca veti gasi suficienti colegi de-ai mei, bine pregatiti din punct de vedere profesional.

Cu respect si responsabilitate,

Dragos Dinulescu.

p.s. Daca v-am pus pe ganduri si considerati ca aveti nevoie de mai multe informatii si doriti o discutie aprofundata, va stau la dispozitie. Sunt convins ca va va fi foarte usor sa ma contactati."


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Cc Cc 24.03.2020 14:08
    Absolut de bun simț analiza și soluția dată de acest medic. De lăudat și curajul de a-i scrie lui Iohannis direct și public. Soluția dată ne-ar ajuta f f mult, dar cred că nu se mai îndoiește nimeni, că Iohannis nu o va aplica, ci va merge mai departe pe scenariul chinezesc. De văzut doar când va trimite armata (ce a mai rămas din ea) pe străzi!?! Problema lui va fi, că noi nu suntem nici comuniști, nici asiatici. Ascultarea va merge doar până la o limită.
  • Orizont 24.03.2020 14:35
    https://www.facebook.com/groups/770100556361454/permalink/2934710106567144/?__tn__=-R0.g
  • dttw 24.03.2020 17:16
    Aceasta asa-zisa pandemie (o pandemie a psihozei si a isteriei, in primul rand) nu se combate cu armata si jandarmii pe strazi, ce sa faca ei , sa mitralieze virusul? se combate cu medicamente specifice, cu spitale si personal medical pregatite ptr astfel de interventii, cu o atitudine calma si lucida, nu cu masuri nebunesti care amintesc de perioada anilor 30 din Germania nazista...
Ultima oră

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România