Foto: Cațavencii
A înnebunit Papahagi? Săptămâna Patimilor pare că îi arde și îi canonește rău pe intelectualii lui Pleșu și Petrov. Anul trecut, în seara de Florii, Adrian Papahagi lansa scandalul Calendarului Pascal, care a tulburat Paștile și a zgâlțâit Biserica, după ce a fost inflamat de alți ca el, respectiv de troica soroșistă Baconschi-Bănescu-Paleologu.
Anul acesta, în Lunea Mare, același Papahagi, demn emul al smochinului sterp, pare să se fi scrântit de-a dreptul și o ia pe urmele lui Radu Preda la accese de delirium tremens online. Ura patologică pe care o are față de un ierah al Bisericii Ortodoxe Române îl stăpânește până la delir și dă pe-afară, public și fără limite, într-o manieră exhibiționistă grețoasă.
Parcă ar fi tâmpul satului, care mai e și olog, cu bube supurânde și o mai dă și în onanism cu limba pe-afară în piața publică, în fața unui afiș răpciugos cu „Macovei-Președinte”. Ți-e scârbă și să te uiți la el dar din milă îi arunci de la distanță o monedă de 50 de bani, că ți-e frică să nu ia o doză prea mare de fenobarbital dacă-i dai mai mult și-apoi să cadă lat cu spume la gură.
Cu toată jena, reproducem mai jos din sminteala intelectualului împroșcată pe Facebook ca să nu credeți că exagerăm.
Recomandăm Mitropolitului Andreicuț să-i administreze o porție de exorcism pe măsură și să dispună pe cuprinsul Mitropoliei sale interzicerea împărtășaniei pentru bolnavul său, în cazul în care nu-și cere înainte iertare de la ierahul Sfântului Sinod pe care îl porcăiește, conform canoanelor.
De asemenea, Patriarhia Română, la a cărei televiziune Trinitas Tv mai prestează personajul, să înlocuiască din textul dement de mai jos numele Înaltpreafințitului Teodosie cu cel al lui Vasile Bănescu, sau chiar al Preafericitului Patriarh Daniel și să vadă ce iese:
„În peștera lui dobrogeană, ascetul Teodosie se hrănea de o viață, ca Botezătorul, numai cu lăcuste și miere sălbatică, cum citise în Evanghelia după Matei (3, 4). Dar ce viață! Unii credeau că trecuse de 110 ani, alții îi dădeau 200, și doar răuvoitorii spuneau că abia atinsese 60. Pe puțini îi primea, dar faima îi era mare.
La televiziuni, doctori renumiți, precum Alina Herberts sau Bogdan Protopopescu explicau că proteinele provenite din lăcuste sunt cheia longevității. Și a sfințeniei, adăugau mulți duhovnici televizivi.
Cu binecuvântarea ÎPS Teolampie, mitropolitul Dobrogei, făina de greieri, lăcuste și alte insecte culese din lanurile mănoase ale provinciei se procesa deja pe scară industrială, și avea mare căutare la pangarele și magazinele mitropoliei.
Cum se întâmplă adesea, dușmanii Bisericii acuzau creștinii că sunt retrograzi și obscurantiști, mâncând lăcuste. Ecologiștii pretextau că omul distruge o întreagă specie și un ecosistem. Apăruse chiar un nou partid ecologist: Uniunea Salvați Lăcustele (USL). Eurodeputații partidul REPAR inițiaseră un proiect de lege, prin care UE să interzică această practică alimentară barbară și nesustenabilă, care în plus deturnase și ceva fonduri de reziliență.
De partea cealaltă, partidul Fără Europa în România (FER) milita pentru impunerea pâinii din făină de lăcuste, mâncare națională, cu vechi tradiții dacice, veterotestamentare și paleocreștine. Ei înființaseră chiar o moară, care procesa populara "Făină Gândacică".
"Deși nu avem documente, s-a demonstrat că dacii exportau făină de greieri și lăcuste, dar și lăcuste vii în Orient. Probabil Ioan Botezătorul consuma în deșert lăcuste și miere dacică", susținea într-o conferință la Institutul Conservator "Octavian Goga" vicepreședintele FER, Ghiță Funie.
Societatea întreagă fierbea. Nu mai puteai lua un taxi fără să auzi că ticăloșii de la UE doresc să interzică făina de lăcuste, pilon sfânt al tradiției neamului nostru. "Am ajuns o colonie, vor să ne fure făina sfințită, să nu prindem suta, ca Sfântul Teodosie, să murim toți cu zile, uciși de praful toxic presărat de avioane", mi se plângea Argentin Geoală, șofer de taxi, pe drumul de la Aeroportul Mircea cel Bătrân înspre oraș. Și cum să nu-i dai dreptate?”
Ptiu, drace!
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Iată cum prezintă Cristian Cleopa, pe blogul său, această plantă!
Oct. 11, 2022
O mare greșeală
(Î): Sfântul Ioan Botezătorul mânca lăcuste (Matei 3,4)?
(R): Sfântul Ioan Botezătorul nu mânca lăcuste, ci roșcove. În Pustiul Iudeii nu prea să găsește iarbă și cu atât mai puțin lăcuste. Iar ca hrană pentru iarnă ar fi trebuit să pună lăcustele la uscat, ori la murat sau cu sare. Dacă ar fi mâncat Sfântul Ioan Botezătorul lăcuste, acest fel de nevoință am fi întâlnit-o și la marii asceți și pustnici. Însă nu se cunosc sfinți care să se fi hrănit cu lăcuste. Este o mare greșeală din Biblia tipărită de Biserica Ortodoxă Română, care face multă sminteală.
Am fost la Ierusalim și am întrebat pe părinții care se nevoiau acolo și mi-a spus că Sfântul Ioan Botezătorul nu mânca lăcuste, ci o plantă cu rădăcini amare.
Sfântul Ioan Gură de Aur în comentariu la această Evanghelie, spune că Sfântul Ioan Botezătorul mânca o plantă cu rădăcini amare. De asemenea părintele arhim. Cleopa Ilie scrie în cartea Predici la Praznice împărătești și la Sfinții de peste an, la Soborul Sfântului Ioan Botezătorul că mânca acride.
(Î): Ce sunt roșcovele?
(R): Roșcovele sunt cunoscute la agronomi ca pâinea Sfântului Ioan Botezătorul.
(Î): De unde apare confuzia?
(R): Confuzia apare de la cuvintele ebraice care pentru roșcove și lăcuste sunt similare. Spre exemplu în limba română: limbă-limbă de ceas, limba din gură, limba română; vas—vas de sânge, vas pentru flori, vas de mers pe mare- vapor.
Duhovnicii dau canon pustnicilor să nu omoare insectele. Sunt cunoscuți pustnici a căror peșteri la începutul Postului Mare au fost invadate de furnici iar în Ziua de Înviere Dumnezeu a poruncit furnicilor să plece în alte locuri.
Mulți creștini ortodocși auzînd în cele peste 16.040 de Biserici ortodoxe și peste 637 de mănăstiri și schituri ortodoxe, televiziune și radio citindu-se în evanghelie că Sfântul Ioan Botezătorul a fost cel mai mare bărbat născut din femeie se gândesc că acest lucru s-a datorat și faptului că se hrănea cu lăcuste.
(Î): Sunt bune de mâncat roșcovele?
(R): Roșcovele reglează conținutul de zahăr din sânge și digestia. Pudra obținută din roșcove este utilizată ca antiviral, antioxidant, antiseptic și anti-bacterian.