

Camera Deputaților a adoptat, decizional, proiectul care prevede că furnizorii de servicii medicale de specialitate pot înregistra, stoca și prelucra datele colectate din activitatea proprie, potrivit stiripesurse.ro. Legea merge la promulgare.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 138 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Intervenția legislativă vizează ca furnizorii de servicii medicale de specialitate să înregistreze, stocheze, prelucreze și să transmită, atât în formă tipărită, cât și în formă electronică, datele colectate rezultate din activitatea proprie.
În expunerea de motive a propunerii legislative, inițiatorii precizează că sectorul serviciilor de sănătate din România a înregistrat progrese oarecum modeste în domeniul informatizării, digitalizării și utilizării informațiilor medicale.
„Este cunoscut faptul că, în domeniul medical din România, sunt generate zilnic/lunar/anual volume uriașe de date care pot genera informații deosebit de utile pentru creșterea eficienței unor tipuri de tratamente, care pot diminua suferința pacienților și pot sprijini și urgenta procesul de vindecare. În contextul actual, în care Guvernul României depune eforturi semnificative pentru accelerarea proceselor de digitalizare a tuturor serviciilor publice, se impune conturarea unui cadru coerent de politici publice în domeniul sanitar care să permită utilizarea, în condiții de maximă siguranță, a informațiilor provenite din activitatea sistemului medical național”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.
Pe 20 septembrie, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei Deputaților a fost decizional și astfel legea merge la promulgare.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Doamna avocat al poporului ce parere are?
Sa-i reamintim animatia aceasta, care pare din ce in ce mai optimista:
https://rumble.com/v2gyzmk-dincolo-de-marea-resetare-scurtmetraj-de-animatie.html
Traducere : Ionel Trandafir
DINCOLO DE MAREA RESETARE Scurtmetraj de animatie
Duration: 00:24:08
NN: https://www.activenews.ro/covid-era-covid-si-marea-resetare-the-great-reset/DINCOLO-DE-MAREA-RESETARE.-Klaus-Schwab-animat-VIDEO-181306
(din pagina: https://bailiwicknews.substack.com/p/weaponized-healthcare-for-global )
Exista un termen pentru depopulare si pentru instituirea tzarcului digital global -- 2030.
E adevarat ca Ciolacu este un fost administrator de piata de legume in Buzau? Isi da seama la ce paticipa?
https://playtech.ro/stiri/e-din-nou-doliu-la-hollywood-tyler-christopher-actorul-celebru-din-general-hospital-a-murit-la-doar-50-de-ani-806170
Introducerea se referă la Adunarea ecumenică de rugăciune "Împreună", descrisă ca un "har", deoarece "unitatea fermentează în tăcere în Sfânta Biserică a lui Dumnezeu".
Capitolul 6, intitulat "Bisericile orientale și tradițiile Bisericii latine", consideră că este necesar "să se reflecteze asupra contribuției pe care Bisericile catolice orientale o pot aduce la unitatea creștinilor și asupra rolului lor în dialogurile interreligioase și interculturale" (g).
Capitolul 7, intitulat "Pe drumul spre unitatea creștinilor", este dedicat în întregime ecumenismului.
Printre convergențe, Adunarea, în lumina privegherii "împreună", recunoaște că "suntem într-un kairos ecumenic" (a).
Ea reafirmă că botezul, "principiu al sinodalității, constituie și fundamentul ecumenismului", deoarece "prin el toți creștinii participă in sensul credintei și de aceea trebuie ascultați cu atenție" (b).
El subliniază rădăcinile spirituale ale ecumenismului care se realizează în viața zilnică, importanța dialogului teologic (c), precum și "ecumenismul sângelui", deoarece "unitatea vine din crucea Domnului".
El menționează colaborarea necesară între toți creștinii pentru a face față provocărilor pastorale din timpul nostru (e) și importanța căsătoriilor (mixte) interbisericești (f).
Printre problemele care trebuie abordate, Adunarea remarcă "diversitatea tradițiilor creștine în modul în care înțeleg configurația sinodală a Bisericii" (g), "legătura dintre sinodalitate și primatul papal la diferitele niveluri (local, regional, universal) în interdependența lor reciprocă" (h), problema ospitalității euharistice (communicatio in sacris Potirul comun) în lumina legăturii dintre comuniunea sacramentală și cea eclezială (i), și fenomenul comunităților "non-confesionale" și al mișcărilor de "renaștere" (j).
Propunerile includ o comemorare comună a celei de-a 1700-a aniversări a Conciliului de la Niceea (325) (k), o dată comună pentru sarbatoarea Paștelui (l), invitarea mai multor delegați fraterni la următoarea sesiune a Adunării din 2024 (m), convocarea unui sinod ecumenic privind misiunea comună în lumea contemporană (n) și compilarea unui martirologiu ecumenic (o).
În capitolul 13, intitulat "Episcopul Romei în colegiul episcopilor", Adunarea notează că "promovarea unității tuturor creștinilor este un aspect esențial al slujirii episcopului Romei" (Papa Francisc).
Ea notează că "răspunsurile la invitația făcută de sfântul Ioan Paul al II-lea în enciclica Ut unum sint, precum și concluziile dialogurilor ecumenice, pot ajuta la înțelegerea catolică a primatului, colegialității, sinodalității și a relațiilor lor reciproce" (b).
2023 10 30 Ecumenism in the Synthesis Report of the First Session of the XVIth Synod of Bishops
http://www.christianunity.va/content/unitacristiani/en/news/2023/2023-10-30-sintesi-1--sessione-xvi-sinodo-dei-vescovi.html