

Institutul Cantacuzino, aflat acum în subordinea Ministerului Apărării Naționale (MapN), ar putea produce din nou vaccinuri în viitorul apropiat, anunță Mihai Fifor.
Invitat la emisiunea „Serviciul de noapte” de la Radio România Actualități ministrul a declarat că marea speranță pentru producătorul de vaccinuri constă în parteneriatele pe care producătorul de vaccinuri le va încheia atât cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, cât și cu „o companie farmaceutică de calibru, de talie europeană, care să ne ajute să reluăm producția de vaccin”, informează Psnews.ro.
„Dincolo de prioritate și de a repune în drepturile sale institutul, pentru mine personal e o provocare. Să știți că nu e puțin lucru să încerci să revigorezi un institut de talia Institutului Cantacuzino. A fost o vreme când în Europa erau două, trei institute celebre. Era Pasteur, era Cantacuzino. Gândiți-vă că aici s-a făcut cercetare, se face cercetare de cea mai înaltă clasă. Gândiți-vă că aici s-a făcut învățământ specific de cea mai bună calitate! Institutul Cantacuzino a lansat pe piață mărci celebre. Am să aduc aminte poate doar de banalul Polidin, pe care îl știm cu toții…
Cert este că anii aceștia în care nu s-a investit mare lucru în Institutul Cantacuzino, ani în care specialiștii de marcă ai Institutului au plecat, din păcate, au lăsat în urmă o instituție care trebuie total recalibrată.
Astăzi (n.r. - 12 februarie a.c.) s-a întors din misiune generalul (n.r. - Ionel Paul) Oprea, directorul Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale. A fost toată săptămâna trecută plecat în Franța, s-a întâlnit cu colegii de la Institutul Pasteur, s-a întâlnit cu cei de la câteva companii medicale mari, s-a întâlnit la Orleans cu cei de la departamentul acesta farmaceutic al armatei franceze, și împreună am încercat să vedem cum facem să recalibrăm activitatea Institutului Cantacuzino. Veștile sunt bune: vom putea, în parteneriat (pentru că vom încerca să aplicăm aceeași metodă pe care o aplicăm și în cazul înzestrării cu echipamente militare și la Cantacuzino), în sensul de a atrage pentru producție o companie farmaceutică de calibru, de talie europeană, care să ne ajute să reluăm producția de vaccin, dar, pe de altă parte, să ne construim facilitatea noastră, de care am și vorbit, de altfel, în care să producem în continuare mediile de cultură, în care să producem serurile.
Dorim ca la Cantacuzino să avem laboratorul național de referință, pentru a putea să ne raportăm la ceva cu adevărat serios atunci când facem omologarea unui laborator de analize din orice spital din această țară. Suntem în linie dreaptă, și aici încadrăm, avem o schemă aprobată de 1000 și ceva de posturi, prin hotărârea de guvern. Nu știu dacă vom încadra din capul locului atât de multă lume, pentru că găsești foarte greu, totuși, specialiștii. Dar vom încadra, pentru că trebuie să încadrăm. Și totodată, începem, în parteneriat cu Universitatea «Carol Davila», să pregătim în continuare pentru aceste specialități atât de necesare în Institutul Cantacuzino. Eu zic că veștile sunt bune și proiecția este una cât se poate de bună. Sunt bani, este voință și avem o gândire foarte bună pentru dezvoltarea institutului în perioada imediat următoare”, a afirmat Mihai Fifor.
Într-o conferință de presă organizată la începutul acestui an, Fifor, anunțase că Institutul Cantacuzino va relua producția de vaccinuri, dar „cea mai optimistă variantă pentru repunerea pe piață a vaccinului antigripal este la un an jumate, doi ani”.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
https://www.activenews.ro/stiri/Luc-Montagnier-si-legea-vaccinarii-obligatorii-147785
https://www.activenews.ro/externe/Luc-Montaigner-savant-premiat-cu-Nobel-despre-noua-lege-franceza-care-impune-11-vaccinuri-pentru-copii-E-o-GRAVA-eroare-Efectele-lor-asupra-sistemului-imunitar-al-copiilor-ridica-multe-semne-de-intrebare-la-care-Stiinta-nu-a-putut-raspunde-nici-azi-149146
https://www.activenews.ro/externe/Luc-Montagnier-profesorul-care-a-descoperit-virusul-HIV-laureat-al-premiului-NOBEL-pentru-Medicina-avertizeaza-Se-intra-in-dictatura-vaccinurilor-Cu-aceasta-vaccinare-riscam-sa-otravim-putin-cate-putin-toata-populatia-care-ne-va-urma-147614
"Excesul de vaccinuri poate fi responsabil pentru moartea subită a sugarului în primele zile sau la câteva luni după vaccinare: 250 la 300 de cazuri sunt enumerate în Franța, 25% din cazuri nu au o cauză specifică. "
"În plus, alumina găsită în vaccinurile veterinare s-a dovedit a fi toxică pentru animale, responsabilă în mod direct sau indirect de sarcoame (cancerele cu prognostic scăzut) în zona de vaccinare în decurs de 3 ani după vaccinare, iar 5 ani mai târziu pot determina: osteosarcom, fibrosarcom, condrosarcom. S-ar îngriji mai bine pisicile noastre decât copiii noștri, deoarece aluminiul a fost îndepărtat de la vaccinurile veterinare de către o filială a Sanofi?"
" Reamintim, de asemenea, că Institutul Pasteur a utilizat fosfat de calciu ca adjuvant sigur și că actionarul său majoritar a ales să îl înlocuiască cu un compus cu aluminiu din motive pur economice."
"Numeroși cercetători, dar și presa, au criticat cu vehemență (dar fără să răspundă cu argumente) opiniile celor doi. Paradoxal, cei care au criticat aveau contracte de cercetare cu firmele producătoare de vaccinuri, iar presa avea contracte de publicitate cu aceleași firme. "
! Intr-o societate sanatoasa la cap , autoritatile ar fi ARESTAT imediat conducerea Institutului Pasteur pentru omor cu premeditare , cat si propagandistii media care prin actiunile lor devin co-responsabili de decesul si imbolnavirea a sute/ mii de copii !