FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a detectat un semnal privind siguranța, semnalând posibilitatea de convulsii la copiii mici în urma vaccinării ARNm COVID-19, potrivit unui studiu publicat miercuri în JAMA Network Open, citat de The Defender

Cercetătorii care analizează datele de monitorizare în timp real ale copiilor vaccinați au identificat acest nou semnal de siguranță la copiii cu vârste între 2 și 4 ani care au primit vaccinul inițial Pfizer (BNT162b2) și la copiii cu vârsta între 2 și 5 ani care au primit vaccinul original Moderna (mRNA-1273).

Cercetătorii au identificat și un semnal de siguranță pentru miocardită sau pericardită în urma vaccinului Pfizer la adolescenții cu vârsta între 12 și 17 ani. Semnalul a fost identificat anterior.

Un studiu preliminar publicat luna trecută, finanțat tot de FDA, a constatat că copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani care au primit vaccinul ARNm COVID-19 au prezentat de 2,5 ori mai multe riscuri de a suferi o criză febrilă la o zi după vaccinare decât una survenită într-un interval între opt și 63 de zile după vaccinare.

Autorii studiului, care au analizat aceleași date precum cele consultate de autorii noului studiu din JAMA, au constatat, de asemenea, un risc mai mare de convulsii febrile în rândul copiilor de 2-4 ani în prima zi după vaccinul Pfizer, decât în 8-63 de zile de la vaccinare. Cu toate acestea, acest risc crescut nu a fost semnificativ statistic, au raportat cercetătorii.

Între timp, un raport finanțat de guvernul SUA, publicat la începutul acestei luni, a confirmat o legătură cauzală între vaccinurile ARNm COVID-19 și miocardită, dar a respins existența unei legături cauzale între vaccinuri și o serie de alte efecte adverse.

Cele mai multe crize au avut loc în decurs de trei zile de la vaccinare

Autorii noului studiu JAMA au analizat date de la peste 4 milioane de copii din trei baze de date administrate de Optum, Carelon Research și CVS Health, completate cu informații legate de vaccinare din sistemele de stat și locale.

Bazele de date fac parte din Sistemul privind Eficacitatea și Siguranța Biologică al FDA, un sistem de monitorizare a siguranței medicamentelor conceput pentru a monitoriza apariția efectelor adverse după vaccinare.

Cercetătorii au analizat 21 de rezultate prespecificate după vaccinare înainte de începutul anului 2023 în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 17 ani. Ei au selectat rezultatele – cum sunt sindromul Guillain-Barré, encefalita, convulsii, miocardita și pericardita – luând în calcul efectele adverse grave care au urmat altor vaccinuri sau care pot fi legate de noile platforme ARNm sau adjuvanți.

Pentru cele 15 rezultate care au avut suficiente date istorice, cercetătorii au comparat ratele fiecărui rezultat după vaccinare cu ratele istorice anuale dinainte ca vaccinul să fie disponibil, în 2019, apoi din 2020 și ambele cazuri.

În total, cercetătorii au identificat 72 de cazuri de convulsii în rândul copiilor cu vârsta între 2-4 și 5 ani. Cele mai multe au avut loc în decurs de trei zile de la vaccinare, iar majoritatea convulsiilor au fost febrile. Ei au găsit același semnal în toate cele trei baze de date analizate.

De asemenea, au găsit semnalul pentru miocardită și pericardită la copiii cu vârsta între 12 și 17 ani în toate cele trei baze de date.

Cercetătorii au menționat că semnalul, sub raport statistic, pentru convulsii la copii nu a fost raportat anterior în studiile de supraveghere activă a vaccinurilor, dar au spus că există rapoarte în baza de date Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), care este un sistem de raportare pasiv.

În VAERS, au fost identificate opt convulsii după aproximativ 1 milion de vaccinări ARNm până în august 2022 la copii cu vârsta între 6 luni și 5 ani.

În studiile clinice ale Pfizer în rândul copiilor mici, au existat și cinci cazuri de convulsii. Însă compania a raportat că doar unul dintre acestea a fost considerat „posibil legat de vaccin”.

Studiul a inclus doar date legate de monitorizarea siguranței privind vaccinurile monovalente COVID-19. Nu a evaluat date legate de boosterele bivalente.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

CLIMA - ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Dorel Timpa 26.04.2024 23:59
    "vaccinurile arnm covid pot provoca convulsii la copiii mici", bai Boilor, care v-ați înțepat copiii cu zeama nemuritoare ?
Ultima oră

22:33

Pr. Mihai-Andrei Aldea: 21 de rubini. O viziune, mai multe viziuni

22:26

Text INEDIT de Valeriu Gafencu despre sărbătoarea Învierii: “De Paști în sat” - “Îți dai seama de sănătatea țăranului român, îți dai seama că rădăcina noastră e tare și că poporul nostru nu va pieri niciodată fiindcă-i clădit pe temelii sufletești”

21:57

Air Europa a activat recunoașterea facială în aeroporturi

21:40

Piața mașinilor electrice, în cădere liberă: jumătate dintre proprietari regretă achiziția

21:10

IPS Teodosie, trimis de DNA în judecată pentru făcătura securistică Recorder-Bănescu chiar în Săptămâna Luminată. Avocata Irina Stanciu: ”Susțin în mod cert nevinovăția clientului meu, Arhiepiscopul Tomisului“

20:30

Kovesi, pe axa București-Moscova-Bruxelles și retur? Bogdan Tiberiu Iacob: ”21 de rubini” – un film complet deturnat. De către cine și de ce?

20:11

Influencerița TikTok Madison Baloy, cu peste 450.000 de urmăritori, a murit de cancer de colon la doar 26 de ani – cancerul a fost depistat în 2022 - VIDEO

19:41

Fostul jucător de baschet NBA Darius Morris a încetat din viață la doar 33 de ani – cauza morții, necunoscută

18:16

Haos pe aeroporturile din Marea Britanie după ce sistemul de porți biometrice “e-Gates” a colapsat la nivel național - pasagerii blocați au așteptat ore întregi “fără mâncare și apă”

17:15

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic, internat cu septicemie: s-a activat o celulă de criză. Transferat la Institutul "Matei Balș" din Capitală - infectat cu un stafilococ

15:41

Datoria publică a României a depășit jumătate din valoarea PIB-ului. Revista Presei

14:45

Reacțiunea: 21 de rubini - un film smintitor

14:15

Mihai Tîrnoveanu: Mihai Eminescu ne spune că cine atacă Biserica Ortodoxă Română numai român nu e. Tocmai de aceea, 21 de rubini sunt 30 de arginți!

13:41

Trump a scăpat ca prin minune de procesul documentelor clasificate

13:30

Drulă, Armand și cu Fritz bagă scama în chibiț. Luminița Arhire: AȘA GRĂIT-A LIICEANU...