Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit lui Adrian Marinescu, director medical în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, actorul Florin Piersic se simte bine, evoluția lui continuă să fie una favorabilă și sunt pași mici în această direcție, dar recuperarea este un proces de durată. 

„Este un pacient vulnerabil, e fragil, are bolile cronice, vorbim de vârstă, de afectarea cardiacă, deci trebuie să fim în permanență atenți, echipa medicală supraveghează și totul trebuie să se întâmple cu o monitorizare mai mult decât bună, în așa fel încât lucrurile să meargă în continuare bine”, a precizat Marinescu.

Marinescu a menționat că marele actor a transmis și un mesaj prin medici.

„Dumnealui chiar transmite un mesaj și, în afară de gândurile bune, spunea așa, că trebuie să mai aveți puțină răbdare, că o să ajungă pe scenă și o să vă spună și lucrurile pe care nu le-a spus până acum. Exact așa mi-a spus. Are același tonus, așa cum știam dintotdeauna, a avut și astăzi. Eu sper să avem vești bune de acum încolo. Sigur că recuperarea e un proces de durată”, a afirmat Marinescu, potrivit stiripesurse.ro.  

Conform lui Marinescu, medicul cardiolog a transmis, după ce l-a consultat pe Florin Piersic, că acesta trebuie monitorizat în continuare.

Infecția nu a fost eliminată total

Întrebat dacă a fost eliminată infecția din organism, Marinescu a răspuns: „Nu aș spune că a fost eliminată. Când spun că e echilibrată, înseamnă că și din punct de vedere clinic și analizele de laborator sunt mult mai bune și că vorbim de un pacient care e echilibrat în acest moment. Sigur că e departe de a fi rezolvarea finală, dar trebuie să fim încrezători, așa cum cred că v-am spus de fiecare dată”.

În ceea ce privește momentul în ar putea fi externat Florin Piersic, medicul a afirmat: „Până la externare, sau mai bine zis dacă externarea presupune evaluare în altă parte, pentru mine este un proces care va fi de durată oricum. Deci nu e important când pleacă de aici, o va face în momentul în care, din punct de vedere ortopedic lucrurile stau bine și mă refer inclusiv la recuperare, iar pașii următori depind mult de evoluția în dinamică. Este și un motiv pentru care echipa monitorizează în așa fel încât să aleagă cea mai bună variantă terapeutică și locul cel mai potrivit”.

Actorul Florin Piersic a fost mutat, joi, din Secția ATI a Spitalului Foișor într-un salon din Compartimentul Septic al unității medicale. În vârstă de 88 de ani, marele actor a fost transferat, joia trecută, la Spitalul Foișor, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecției grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, apoi la Institutul „Matei Balș” din Capitală.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires