Un consilier al Premierului Orban îl face „cretin” pe Președintele SUA, Donald Trump. Florin Silviu Ivan ar vrea înființarea unui județ-ospiciu unde să fie băgați cei care au anumite opinii sau citesc surse de informare pe care el nu le agreează

De Andrei Nicolae  /  

FOTO: Pagina de fb Florin Silviu Ivan

FOTO: Pagina de fb Florin Silviu Ivan

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Silviu Ivan este consilier personal al prim-ministrului Ludovic Orban începând cu aprilie 2020, conform informațiilor publicate pe pagina sa de facebook.

Dânsul se plânge pe pagina sa de facebook, că ar fi „stalkerit(!) de vîrfurile CPF și ale curentului suveranist și antieuropean din țărișoară. Adică de bigoți, de soțiile lor, de fanaticii religioși căzuți în admirație față de regimurile autocrate ultraconservatoare”. Dânsul nu menționează cine ar fi aceste persoane. Ar fi și greu, deoarece Coaliția Pentru Familie (CPF) s-a autodizolvat după Referendumul din 2018 și nu mai ființează.

Având în vedere că domnia sa are biroul la Palatul Victoria și este „plătit din fonduri publice din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului pentru care Secretariatul General al Guvernului are calitatea de angajator”, am considerat că opinia publică trebuie să știe ce idei exprimă dl Florin Silviu Ivan.

Consilierul Premierului României este un critic vehement al Președintelui SUA, Donald Trump. Dar nu doar atât, domnia sa îl și jignește pe liderul american.

El se arată de acord „cu fiecare cuvânt, cu fiecare verb” scris de Ioana Ene Dogioiu într-un articol în care președintele SUA este învinovățit pentru răzmerița și vandalismul care au cuprins SUA.

În acest context, este bine să amintim că Rusia și China duc o campanie de culpabilizare a autorităților americane și de neîncredere în acestea, pe fondul răzmeriței din SUA, după cum infoma Politico. Prin postările sale, un consilier al Premierului României sporește încrederea sau neîncrederea în conducerea SUA?

De asemenea, când nu distribuie poze trucate cu Trump în postura lui Ceaușescu la mitingul fatal din 21 decembrie 1989, Ivan răspândește fake-news-ul preferat al opozanților Președintelui Trump, conform căruia acesta ar fi „susținătorul tăcut al promotorilor white supremacy și al urii împotriva imigranților (the hands who built America) sau musulmanilor”. Ivan scrie că „Crima a cărei victimă a căzut George Floyd este încă o jertfă ritualică adusă pe altarul urei(sic!) de răsă, atât de bine cultivată de elita ultraconservatoare americană”.



El îi numește pe foștii consilieri ai președintelui SUA Roger Stone și Steve Bannon „infami” care au „gândit cu precizie de micrometru” „discursul polarizării” pe care l-ar practica președintele Trump.

Comentând o știre apărută în New York Times, Florin Silviu Ivan scrie despre cei care au contestat măsurile anti Covid că sunt „cretini”, iar în SUA este „unul fără egal”, cu referire la președintele Donald Trump.





Florin Silviu Ivan nu distribuie informații false doar despre Președintele SUA, ci și despre alte entități/persoane care nu-i convin. Astfel, în contextul cazului ÎPS Pimen, Ivan a înghesuit o mulțime de falsuri într-o singură postare.

După ce a scris că biserica nu plătește taxe (afirmație despre care, în trecut, Patriarhia Română spunea că e falsă și „este nocivă și denaturează grav dezbaterea publică asupra relației dintre stat și cultele religioase”), consilierul premierului Orban a scris că ÎPS Pimen ar fi predat „contra-cost taina spovedaniei aparatului de represiune”, afirmație nesusținută de nimic. În dosarul ÎPS Pimen nu există vreo referire conform căreia acesta ar fi povestit organelor Securității ceea ce i s-a mărturisit la vreo Spovedanie, după cum arată Mădălin Hodor în Adevărul.

Într-o răsturnare completă a realității, Ivan îl numește pe ÎPS Pimen „unul dintre marii prăduitori ai pădurilor Bucovinei”, deși fostul arhiepiscop al Sucevei nu a făcut decât să se lupte în instanță pentru recuperarea proprietăților Bisericii confiscate întâi de statul austriac și apoi de cel român. Să se fi supărat dl Ivan pe faptul că în 2011, ÎPS Pimen a spus despre niște politicieni liberali, între care și influentul Gheorghe Flutur,  că sunt „hoți fățarnici și inconștienți”, ? Nu știm.

Într-o apoteoză a fake-news-urilor, consilierul premierului Orban a scris despre „comparația cu preotul italian care a cerut să fie decuplat de la aparate pentru a salva viața unui tânăr”. Din păcate, pentru domnia sa, acest preot nu a existat, fiind vorba despre o știre falsă (sursa: BBC).

Dl Ivan este supărat și pe ÎPS Teodosie, astfel că se declară „de acord 100%” cu un articol de înfierare a ierarhului de la Constanța, presărat cu minciuni de tipul „A repetat slujba de Înviere” sau manipulări de genul „A fost recrutat de Securitate”. Sigur, autorul omite să spună că respectivul ierarh a primit nu una, ci două decizii de la CNSAS de necolaborare cu Securitatea. Detalii insignifiante pentru autorul articolului și pentru dl consilier.

Mai în glumă, mai în serios, Florin Ivan sugerează că ar trebui înființat un județ-ospiciu în care să fie băgați cei care au anumite opinii sau citesc surse de informare pe care domnia sa nu le agreează: „Eu tot spun de ceva vreme că țărișoara are nevoie de un județ pe care să îl transforme în ospiciu. Și tot ar mai rămâne mulți pe dinafară”. Poate un consilier al Prim-Ministrului țării să facă astfel de „glume” despre oponenții săi?



Acestea sunt doar câteva din afirmațiile publice făcute de Consilierul Personal al Prim-Ministrului României, cetățean din bani publici. Mai sunt și altele, la fel de scandaloase (participanții la protestul anti-dictatură sunt „pro-ruși”, ÎPS Teodosie și ÎPS Teofan „ar face parte din gașca pro-rusă din BOR”, etc ), dar pe care nu le mai menționăm.

În schimb, este relevant de punctat faptul că înainte de a fi ales Consilier Personal al Prim-Ministrului în aprilie 2020, a fost consilier al Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din 2012. Conform siteului Vrancea 24, Ivan a fost consilier personal al lui Ludovic Orban și când era „doar” Președinte al PNL. Înainte, cariera lui Ivan s-a legat de posturi în presă, între care siteul romaniaexpress sau revista de scurtă existență, „High Life”.



Dl Florin Silviu Ivan este autodeclarat ateu.

Nădăjduim că domnia sa nu va răspunde la acest articol cu binecunoscuta placă „mă atacă pro-rușii”.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Orizont 03.06.2020 13:34
    Astea sunt o parte din javrele neosecuriste de interfata - Incep sa curga tot felul de sonde si sondaje dramuite psihologic pentru alegerile mafiilor locale din toamna - Cum facem sa scapam de actualul simulacru securist si marionetele lor ?? Atentie la miscarile pline de viclenie pe care le fac in prejama acestor alegeri - Vedeti cum au retras pe moment Legea Vaccinarii cu Forta si nu uitati de Educatia Sexuala si baletul cu tenta electorala facut de PSD si PNL !
  • Orizont 03.06.2020 13:57
    Este foarte aproape timpul cand vom fi NEVOITI sa indepartam cu forta haita asta de banditi platiti de securitate si ONG-urile mafie pedofil-satanist-financiare ! Ei sunt inaintemergatorii anthristului 666 !!
    Se proiecteaza de catre acesta mafie cu putere financiara vasta, deci implicit cu putere de a influenta (a se citi, „suci bratul” guvernelor) un nou model de globalism in care statele se vor demantela, impartind harta pe regiuni divers colorate („start-up nations”) in functie de acceptarea sau nu a implementarii conditiilor impuse de corporatiile cu capital major care pot contribui la cresterea economica a regiunii ori o pot lasa de izbeliste. Pentru inceput, acest nou tip de autoritarism pretinde acceptarea de catre o regiune ori alta a „securizarii sanatatii publice”, respectiv ceea ce se countureaza chiar acum — vaccinarea in masa, „pasaportul digital de sanatate”, controlul populatiei cu mijloacele tehnologiilor, posibil bit-coin-ul ca noua „moneda”..
    Ei sunt promotorii unui „tehno-capitalism” (avem si noi „falitii nostri”, cel mai la vedere fiind Nicusor Dan si cativa economisti si tineri capitalisti). Modelul noii societati a fost pe buna dreptate numit si „neo-feudalism” intrucat statele-natiuni se pulverizeaza intr-o puzderie de „feude” (regiuni un fel de „state in stat” pentru inceput.) „colorate” in functie de gradul de acceptare/aderare al acestui model de guvernare si model economic.
    Modelul nu e tocmai nou, dar promovarea lui s-a accelerat dupa criza din 2008 de catre unii techno-capitalisti ca Elon Musk si altii.
    https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/jun/01/coronavirus-libertarian-right-profit-coronavirus-pandemic?CMP=oth_b-aplnews_d-1
    Unii dintre cei care lucreaza la acest sistem participa la acest summit — https://hopin.to/events/virtual-startup-societies-summit-special-jurisdictions-in-a-post-covid-world
  • DanCapitanDePlai 03.06.2020 13:57
    @ Florin Silviu Ivan
    Dacă ești prost și taci doar lasi impresia că ești prost, dar dacă deschizi și gura reușești să ne convingi.
  • OMAGA 03.06.2020 14:20
    Romania nu are nevoie de un judet-ospiciu, ci de o puscarie in care cei care au furat sa intre si sa ramana acolo pentru tot restul vietii lor. Faptul ca nu se face dreptate niciodata cand un mafiot incalca legea a adus tara asta unde e ea acum.
  • yussuf97 03.06.2020 19:53
    Eu inteleg din presa, ca DJT e cel mai slab, cel mai vulgar, cel mai rasist, cel mai nazist presedinte, care a existat vreodata. Si ca toti cei care il plac sunt cel putin retarzi.
    Totusi mi se pare cel mai bun presedinte in viata, de pe intreg pamantul.
    Sper sa avem si noi unul ca el, vreodata.
Ultima oră

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

23:23

Arhim. Mihail Daniliuc: 27 martie 1918, Basarabia acasă

23:10

Mircea Platon la “Pe Drept Cuvânt”: Suntem victimele unui sistem programat să producă incompetență - VIDEO