

*La exact o lună după Merkel, în urmă cu doar câteva zile, președintele francez a mers la Beijing, de unde s-a întors și el cu contracte de peste 15 miliarde de dolari. Iar asta în timp ce Occidentul partener le vântură românilor gogorița că-i un-fair și neloial să ai relații cu China. De la Washington, Iohannis, omul intereselor neromânești, s-a întors cu firmanul pentru încă cinci ani, cu o șapcă și cu următorul pasaj din Declarația comună: „Vom evita riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G”.
O frază bine întoarsă din condei, care în realitate nu-i decât un angajament de ostilitate față de chinezi. Care, dacă ar fi să insistăm pe subiect, nu are niciun suport în condițiile în care Guvernul chinez răspunde, de mult timp și insistent, acuzațiilor ce i se aduc, concertat de către SUA și unii din sateliții lor, că va supune oricâd oricărei expertize internaționale independente tehnologia Huawei. Revenind, însă, aduc din nou aminte că la sfârșitul lui 2013, invitat de Guvernul PSD, prim-ministrul Chinei a venit la București (au venit deci chinezii la noi, și nu invers), anunțând că valoarea contractelor de investiții pe care companiile chineze le vor semna cu cele românești este "uriașă" (s-a vorbit despre circa 10 miliarde de euro). Ce a urmat? Nimic nu s-a putut concretiza din cauza presiunilor externe extraordinare, preluate cu fidelitate (asta da fidelitate!) de serviciile secrete. Presiuni în vigoare și la data la care, în 2015, Guvernul PSD s-a prăbușit după tragedia de la Clubul Colectiv. Ca de fiecare dată președintele Iohannis – prin tot ce-a făcut înainte și după tragedie – a dat și atunci toate motivele să se creadă că a acționat împotriva intereselor țării. În sensul acesta mă număr printre cei care cred că întâmplătoare n-a fost nici numirea ca prim-ministru, atunci, a lui Dacian Julien Cioloș, om al Securității și suspectat de legături cu serviciile franceze (actual europarlamentar în grupul politic al președintelui francez).
*În exit-pollul de la ora 12 d-l Iohannis era pe primul loc, urmat de doi procurori de la DNA.
*Când, înainte de finala cu Băsescu, Geoană s-a dus acasă la Vântu, cu toții am văzut în asta un lucru extrem de straniu. Pe care aveam să-l înțelegem doar când Wikileaks a publicat telegrama din care reieșea că "gafa" lui Geoană fusese de fapt prevăzută și dorită de Ambasada SUA la București. Azi tuturor ni se pare aproape la fel de straniu refuzul lui Iohannis de a participa la o dezbatere cu Dăncilă. Vom trăi și vom vedea. Și vom muri de râs...
*Stresat maxim de mega-dosarul de la DNA, Tăriceanu s-a plimbat cu fundu-n atâtea luntri de o să i se înfunde cu firescul după care noaptea urmează zilei.
*În județul Vaslui tocmai se face țuica iar dacă d-na Viorica l-ar bate pe Iohannis ar fi un exemplu foarte prost pentru doamnele de acolo.
*Dacă Iohannis iese iar președinte o dau dracului de democrație și mă înrolez în ISIS.
*Când mă gândesc că Iliescu-i președinte de onoare la PSD iar Iohannis are șase case, mă enervez așa de rău că-mi vine să nu mă mai enervez.
*De când RADET-ul a intrat în faliment e mai cald în casă. Domnu Iohannis n-ați putea să ne lăsați și dvs în durerea noastră?
*Operatorii CURS le-au demontat în direct celor de la Antena 3 propaganda cu votul masiv din diaspora. După Mititica, Felix Motanul a ajuns un pisoi modificat genetic.
*USR-PLUS îl va susține pe Iohannis în turul 2. Anunțul a fost făcut de securistul Doinei Cornea, d-l Cioloș. Oamenii ăștia răi vor să-l compromită pe d-l președinte.
*Probabil că cea mai mare performanță a Guvernului Orban va fi să nu se umple de ridicol.
*Numai Coroana ne poate vindeca de dezbinarea în care ne-au aruncat Securitatea, politicienii și interesele celor de afară.
*V-ați întrebat vreodată cum de ajung peste noapte în demnități de top niște personaje mediocre și fără nicio calificare pertinentă? De exemplu ministrul de externe Ramona Mănescu? Dacă nu, vă spun eu cum: prin politica de cadre controlată de noua Securitate. În asemenea poziții e musai să fii omul serviciilor. Până voi reveni - poate - mai detaliat, e bine să înțelegeți semnificația acestei mențiuni din cv-urile lor, ca la numita: A urmat cursuri la Academia Națională de Informații și la Colegiul Național de Apărare.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Robotii americani isi pierd locuri de munca in beneficiul robotilor asiatici in timp ce Adidas isi muta productia
Reuters 11 noiembrie 2019 New York Post
Adidas intenționează să închidă fabricile in care lucreaza „roboți” de înaltă tehnologie din Germania și Statele Unite, fabrici pe care le-a lansat pentru a apropia producția de clienți, declarând luni că mutarea acestor tehnologii în Asia va fi „mai economică și mai flexibilă”.
Fabricile Adidas au fost parte a unei incercari de a răspunde cererii de livrare mai rapidă de noi stiluri de incaltaminte pe marile sale piețe și de a contracara salariile în creștere din Asia și costurile de transport mai mari. Inițial a fost planificata o rețea globală de fabrici similare.
Compania germană de îmbrăcăminte sport nu a oferit detalii despre motivul pentru care închide aceste fabrici, fabrici care s-au dovedit scumpe și unde tehnologia a fost dificil de extins la produse mai variate.
Martin Shankland, șeful operațiunilor globale Adidas, a declarat că fabricile au ajutat compania să-și îmbunătățească expertiza în domeniul producției inovatoare si a urmărit să aplice ceea ce a învățat impreuna cu furnizorii săi.
Adidas a început în anul 2016 producția de încălțăminte folosind roboți la fabrica „Speedfactory” din orașul Ansbach, situat in sudul Germaniei lângă sediul său bavarez, și a deschis o alta fabrica in apropiere de Atlanta, în anul 2017.
Fondat de cizmarul german Adi Dassler în anul 1949, Adidas și-a mutat cea mai mare parte a producției din Europa în Asia și acum se bazează pe muncitorii din fabricile contractuale, in numar de peste un milion de persoane, în special din China și Vietnam.
Cu toate acestea, Adidas a declarat luni că producția de la cele două fabrici va fi întreruptă până cel târziu în aprilie 2020, întrucât se concentrează pe utilizarea tehnologiilor pe care le-a inventat pentru a produce încălțăminte la unitatile de productie a doi dintre furnizorii săi din Asia.
Furnizorii folosesc aceste tehnologii pentru a face o gamă mai largă de produse si cu un timp mai scurt de producție, nu doar incaltaminte sport, în timp ce Adidas va continua sa testeze noi procese de fabricație in laboratorul sau adiLab din Scheinfeld, Germania.
Acesta a spus că va continua să lucreze cu Oechsler, compania germană care operează cele două fabrici, în alte zone de producție, cum ar fi producerea tălpilor pentru pantofii săi Boost, precum și tălpile pentru încălțăminte de fotbal și tălpile avansate imprimate 3D.
https://nypost.com/2019/11/11/american-robots-lose-jobs-to-asian-robots-as-adidas-shifts-manufacturing/?fbclid=IwAR2sLuaxxjdFe4pi-7qUbBFDSbP6pR8owGYsqY4sPDm7f-OsjN4TIXwejMg
Ideea a fost exprimată de directorul științific al Forumului germano-rus, Alexandr Rar, care a participat la cea de-a X-a Conferință asiatică a clubului internațional „Valdai”, care are loc în Uzbekistan.
CHIȘINĂU, 11 noiembrie – Sputnik. Centrul de dezvoltare mondială se schimbă de la Vest la Est și acum lumea este martorul creării „Asiei Mari”, a declarat expertul.
„Astăzi se creează Asia Mare – sunt create noi alianțe, noi forme economice de cooperare, zone libere care sunt organizate de diverse țări”, a declarat Alexandr Rar la conferința „Asia Centrală și Eurasia: Cooperare multilaterală în fața provocărilor cu provocărilor dezordinii globale”.
Expertul a subliniat că Turcia a intrat în așa-numita Asia Mare, „părăsind Occidentul”, de asemenea, Filipine și Vietnam care „acum doi sau trei ani s-au bazat doar pe cooperarea cu Statele Unite”.
„În Asia se creează cel mai mare spațiu economic care ar fi fost văzut vreodată de-a lungul istoriei omenirii. Acesta reprezintă 50 la sută din întreaga economie mondială. Instituțiile politice și alianțele militare vor fi create în baza tuturor acestor procese economice, care vor construi viitoarea ordine mondială”, a declarat directorul științific al forumului germano-rus.
Potrivit acestuia, Asia va căuta puncte de tangență printre cele mai complicate situații și diverse state pentru a eficientiza și stabiliza lumea.
„Acum, probabil, epoca Europei se încheie de bună seamă și intrăm într-o altă epocă în care Asia va scrie istoria omenirii. O nouă ordine mondială va fi construită după alte reguli. Viitorul nu va fi așa cum a fost construit de Occident, care a încercat să construiască totul pe baza unui sistem economii și politic liberal. Va fi altceva: fiecare țară, prin dialog, prin capacitățile, tradițiile sale, se va alătura la ceva mai mare”, a argumentat Alexander Rar.
Un membru al clubului de experți Valdai a atras atenția asupra faptului că țările ies din izolare și sunt gata pentru integrare.
„Acum totul se schimbă dramatic și cred că aceasta este calea de a începe cea mai largă cooperare. Nu știu cum se va încheia totul, dar până acum totul se desfășoară în mod pașnic, civilizat și confortabil. Aici toate țările au nevoie una de alta”, a subliniat expertul.
Cea de-a zecea Conferință asiatică a Clubului „Valdai” pe tema „Asia Centrală și Eurasia: Cooperare multilaterală în fața provocărilor cu provocărilor dezordinii globale” are loc în Samarkand, Uzbekistan. La eveniment participă peste 70 de experți din 11 țări – Rusia, Uzbekistan, Germania, India, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Tadjikistan, Filipine, Suedia și Japonia.
https://ro.sputnik.md/analytics/20191112/28175900/epoca-europei-se-incheie.html