Situațiunea (XXVII)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Îmi lipsește proba materială ca atare, în rest lucrurile sunt prea evidente ca să nu văd că statul de drept și democrația din România sunt suspendate de mai bine de un deceniu. Românilor li se ascund, de conivență cu UE și NATO, adevăruri foarte grave (între ele Protocoalele secrete din Justiție fiind floare la ureche).

*Prezidențiabil de câteva ore, Mircea Diaconu a avut o revelație: Iohannis e un președinte uzurpator care șade ca un nesimțit în Palatul Regal Cotroceni. Timp de zece ani el nu i-a zis că-i uzurpator și lui Băsescu (pentru că-i dăduse, mă-nțelegi, o sinecură mănoasă pe la stat). Politica ca comedie... 

*Nu am votat și nu votez atei.

*Rugăciunea pentru cei dragi care nu mai sunt e incomparabil mai mare decât orice altceva ce regretăm că nu le-am dat cât i-am avut alături.

*Uneori, învățând, Mântuitorul vorbea în pilde, spunând ca unii (cei nevrednici) „auzind, să nu înțeleagă". El făcea aceasta nu ca să-i pedepsească pe ei, ci pentru a evita ca aceștia să se facă în plus vinovați – și prin aceea că nu făceau ce se cuvine, deși înțelegeau ce-i învăța El. 

*Știu, e aproape ziua în care chiar instituții onorabile ne vor chema la „reconciliere" (chiar și cu cei ce au făcut fărădelegi). Răspunsul meu e ca și altădată: fără adevăr și dreptate, nu primesc.
 

*De un an, de când a plecat comisarul băsist Kövesi și e condusă interimar, DNA e-o poezie: „Azi o vedem, și nu e". Politicienii, toți, în frunte cu Iohannis, și-au dat mâinile frumușel-mișel și i-au făcut de petrecanie. Exact cum anticipasem toamna trecută la B1TV. În hărmălaia cu care mă obstrucționau interesat Ingrid Mocanu (care tocmai se tamponase penal-aproape-letal cu numita Direcție) și moderatorul Silviu Mănăstire (argat al unui patronat cu aceleași probleme ca și nebunatica-i preopinentă).
 
*Rătăcim dureros atunci când ne punem nădejdea în altcineva decât în Dumnezeu.

*Mă uit la d-na Viorica și înțeleg abia acum de ce filosofii bulgari susțin de secole că ridicolul nu ucide ci doar îngrașă.

*Extrase dintr-un recent discurs al Vicepreședintelui SUA Mike Pence (via Liviu Petrina): „Libertatea religiei a fost înscrisă în Constituție ca întâia noastră libertate, pentru că ea este în centrul fondării Americii și pentru că ea este izvorul ordinii în societate. Cel dintâi Vicepreședinte al SUA, John Adams, spunea <Constituția noastră a fost făcută numai pentru un popor moral și religios. Este absolut inadecvată pentru un guvern fără morală și fără religie>. Noi, Administrația Trump-Pence, am acționat pentru protejarea libertății de exprimare în locurile de rugăciune, am restaurat forța federală a legilor noastre ce țin de conștiință, am acționat pentru protejarea drepturilor de conștiință ale medicilor și asistentelor medicale, am mers în justiție pentru a apăra dreptul la exprimare religioasă în locurile publice. În continuare vom acționa pentru a face familiile și națiunea noastră mai sigure. Iar pentru a apăra națiunea noastră vom apăra libertățile noastre, vom întări fundamentele credinței și religiei, care au fost întotdeauna izvorul binefăcător al caracterului american”.

*Excelența Sa Doamna Weber, Avocata Poporului Român, se bate cu hingherii de mașini din Cetatea lui Bucur. Dacă tot au fost regulate marile chestiuni statale, zic să se vază și de ce smintitul ăla de la ANPC le obligă pe subordonate să poarte chiloți cu mânecuță iar pe bărbați să-și pună bromură în ceai. 

*Cancelarul vostru e mai mic ca Dumnezeul nostru. 

*Trump a refuzat să-i dea și lui Viktor Orban o șapcă explicându-i: „Să facem România Mare” are sens, dar „Să facem Ungaria Mare” nu e-n stare nici de sex.

*Și totuși, vorbind și serios, insist să fiu crezut că s-ar putea să fi avut dreptate atunci când, cu trei săptămâni înainte de vizita prezidentului sas în SUA, scriam: „În ultima vreme sunt mai multe semne că, începând cu sfârșitul acestui an, la trei decenii de la Malta, România ar putea urma un nou destin”.

*EBA a vrut legalizarea drogurilor iar acum Băsescu vrea legalizarea prostituției. Neam de curve și drogați...

*Tăriceanu s-a aliat cu Ponta numai după ce Antonescu i-a dat asigurări că Ponta-i om serios.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • andrei123 28.08.2019 11:39
    La ce destin nou pt România vă referiți ?
  • V Stan 28.08.2019 14:27
    România reîntregită, regat, democrație autentică etc.
  • Tache Mache 28.08.2019 11:41
    După ce Trump a părăsit Franța, Macron avertizează comunitatea internationala ca „trăiește sfârșitul hegemoniei occidentale”

    După ce a parasit scena, în urma conferinței sale de presă comune cu președintele Trump, președintele francez, Emmanuel Macron, a profitat de ocazie pentru a-l îndepărta pe Trump și a-l îmbrățișa pe Putin (probabil după ce a obținut permisiunea Angela Merkel).

    "Trăim sfârșitul hegemoniei occidentale", a spus Macron marți diplomaților, arătând spre ascensiunea Beijingului și Moscovei ca semn al unei schimbări pe scena mondială.

    "Ordinea mondială este zguduită ca niciodată ..."

    „Este zguduită din cauza erorilor comise de Occident în anumite crize, dar și din cauza alegerilor facute de Statele Unite în ultimii ani - și nu doar de administrația actuală.”

    Așadar, o lovitură tintită în mod clar către Trump, dar ne întrebăm dacă Macron își dă seama că si el face parte din „Vestul” pe care îl descrie ca făcând erori?

    Apoi Macron a plusat, avertizând că ar fi o „greșeală strategică” pentru națiunile occidentale să nu-și schimbe atitudinea față de Moscova.

    După cum remarcă RT, retorica lui Macron față de Moscova s-a înmuiat oarecum în ultimele luni ...

    „Îndepărtarea Rusiei de Europa este o greșeală strategică profundă”.

    „Am împinge Rusia sau în izolare, ceea ce crește tensiunile, sau să se alinieze alaturi de alte puteri majore precum China, care nu este în interesul nostru”, a spus Macron, apelând la „regândirea” relațiilor cu Moscova.

    În caz contrar, Europa va fi blocată de „conflicte înghețate” și va rămâne „un teatru de razboi pentru lupta strategică dintre SUA și Rusia”, a subliniat el.

    Aceste „alegeri” au impact „asupra conflictelor din Orientul Mijlociu și din alte părți ale lumii, ceea ce face necesară regândirea strategiilor militare și diplomatice”, a menționat Macron.

    În mod ironic, comentariile lingusitoare la adresa lui Putin spuse de Macron vin după ce președintele american Trump a fost criticat de majoritatea presei occidentale pentru că a îndrăznit să sugereze invitarea lui Putin să participe la evenimentul G7 de anul viitor (pe care Trump îl va găzdui).

    Ceea ce este ciudat, deoarece jurnaliștii au susținut că o cină-cheie a membrilor G7 a fost „stricată” din cauza insistenței lui Trump asupra ideii că Rusia va fi vitală pentru discuții:

    În timpul mesei de pe litoral, președintele francez Emmanuel Macron și președintele Consiliului European, Donald Tusk, s-au opus cerințelor lui Trump. Un diplomat prezent a declarat publicației că seara a fost tensionată: „Majoritatea celorlalți lideri au insistat să fie o familie, un club, o comunitate de democrații liberale și din acest motiv au spus că nu pot permite președintelui Putin - care nu reprezintă asemenea valori - sa revina în acel club."

    Aparent, premierul italian Giuseppe Conte, care și-a anunțat oficial demisia la începutul acestei săptămâni, a fost singurul lider G7 prezent care a susținut propunerea lui Trump.
    https://www.zerohedge.com/news/2019-08-27/after-trump-leaves-france-macron-warns-world-living-end-western-hegemony
  • Tache Mache 28.08.2019 12:19
    Sub „scutul” armelor nucleare americane din Europa

    Scris de Manlio Dinucci pentru Voltairenet.org,

    De la retragerea SUA din Tratatul INF, Alianța Atlantică și-a reamplasat lansatoarele și rachetele nucleare cu rază intermediară de actiune. In acest fel a transformat Europa Centrală și de Vest - precum și Pacificul - într-un teatru de razboi ...

    Baza de rachete NATO de la Deveselu din România (foto), care face parte din sistemul american de „rachete defensive” Aegis, și-a încheiat „actualizarea”, începută în aprilie a anului trecut. Comunicatul NATO asigură că nu s-a adăugat „nicio capacitate ofensivă sistemului”, care rămâne „pur defensiv, centrat pe potențiale amenințări din afara regiunii euro-atlantice”.

    Deveselu este echipat (conform descrierii oficiale) cu 24 de rachete, instalate în lansatoare subterane verticale, pentru interceptarea rachetelor balistice cu raza scurtă și medie de actiune. O alta baza de rachete, care urmează să devină operaționala în anul 2020 la baza poloneză din Redzikowo, va fi echipata și cu acest sistem. Lansatoare de același tip sunt instalate la bordul a patru crucisatoare ale Marinei SUA, care sunt stationate la baza spaniolă Rota, si actioneaza în Marea Mediterana, Marea Neagră și Marea Baltică. Însăși desfășurarea acestor lansatoare arată că sistemul nu este îndreptat împotriva „amenințării iraniene” (așa cum susțin SUA și NATO), ci mai ales împotriva Rusiei.

    Faptul că acest așa-numit „scut” nu este „pur defensiv”, este demonstrat chiar de catre industria de război care le-a construit - Lockheed Martin. In documentele acestei firme se arată că sistemul este „proiectat pentru a fi instalat pentru orice tip de rachetă în orice tip de lansator” și, prin urmare, poate fi adaptata la „orice misiune de război”, inclusiv „atacuri asupra țintelor terestre”. Lockheed Martin specifică faptul că rampele mai mari sunt capabile să lanseze „cele mai mari rachete, precum cele destinate apărării împotriva rachetelor balistice, precum și cele destinate atacurilor pe distanțe mari”. Prin urmare, ei recunosc că instalațiile din România și Polonia și cele patru nave de război ale sistemului Aegis pot fi echipate nu numai cu rachete anti-rachetă, ci și cu rachete de croazieră Tomahawk cu focoase nucleare, capabile să atingă tinte la distante de mii de kilometri.

    Așa cum scrie in documentele Serviciului de investigatii al Congresului (24 iulie 2019), cele patru nave de război ale SUA care „operează în apele europene pentru a apăra Europa de potențiale atacuri cu rachete balistice”, fac parte dintr-o flotilă de 38 de nave Aegis care, în 2024, vor ajunge la 59.

    În anul fiscal 2020, au fost alocați 1,8 miliarde de dolari pentru îmbunătățirea acestui sistem, inclusiv bazelor din România și Polonia. Alte instalații terestre și maritime ale sistemului Aegis vor fi dislocate nu numai în Europa împotriva Rusiei, ci și în Asia și Pacific împotriva Chinei. Conform planurilor, Japonia va instala, pe propriul său teritoriu, două baze de rachete furnizate de SUA, iar Coreea de Sud și Australia vor cumpăra din SUA nave de război care fac parte din același sistem .

    Mai mult, în cele trei luni în care echipamentul de la Deveselu a fost dus în SUA pentru a fi „actualizat”, o baterie mobila de rachete Thaad apartinand armatei de uscat americane a fost dislocată la baza românească, avand capacitatea de a „doborî orice rachetă balistică extra-atmosferică », dar și capacitatea de lansare a rachetelor nucleare cu raza lungă de actiune.

    Deoarece sistemul Aegis a fost recalibrat cu succes - conform comunicatelor NATO - sistemul Thaad a fost „reamplasat”. NATO nu a specificat unde, dar știm că armata americană a instalat baterii de rachete provenite din Israël in insula Guam din Pacific.

    În lumina acestor fapte, din moment ce SUA au rupt Tratatul INF pentru a instala rachete nucleare cu rază intermediară de actiune la frontierele Rusiei și Chinei, nu vom fi surprinși de anunțul - transmis de la Moscova de catre senatorul Viktor Bondarev , Președinte al Comisiei de Apărare - că Rusia a amplasat bombardiere de atac nuclear Tu-22M3 în Crimeea.

    Dar aproape nimeni nu comenteaza aceste noi evolutii ale evenimentelor, deoarece, în UE, toate aceste informații sunt ascunse de catre aparatul politico-mediatic.
    https://www.zerohedge.com/news/2019-08-27/under-shield-us-nuclear-weapons-europe
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  6. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  9. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

  10. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

Ultima oră

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan