Situațiunea (VIII)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


* România sub cupola circului. Doamna Viorica a dat înapoi cu Ambasada din Israel, zicând că n-a zis ce-a zis (pentru rigoare, a se vedea declarația inițială). Frazele cheie: „Faptul că vrem să fim apropiați de SUA și Israel nu înseamnă că ne îndepărtăm de UE. Decizia finală conform Constituției este la președinte.” Prima arată cine-a răzgândit-o, a doua sfidează inteligența oricui (a se vedea articolele 91 și 102 din Constituție). Iar totul ne spune că duplicitatea conducătorilor ar putea să ne coste foarte mult în vremurile cumplite ce tocmai par că bat la ușă.

* O minoritate a judecătorilor (în jur de 6%) a încercat recent o rebeliune în contra înființării Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție – rebeliune dejucată prompt și responsabil de conducerile Tribunalelor și Curților de apel. Printre capii tentativei s-a aflat – nici nu se putea altfel – Cristi Dănileț, om al lui Băsescu, Monicăi Macovei și regimului lor. Un politruc în robă, pe care văd că nimeni nu-l întreabă ce mai caută prin magistratură. Așadar – cum am constatat, aflând mai multe nume, o parte a răsculaților sunt oameni cu obligații față de regimul de tristă amintire. Cealaltă parte, de asemenea cum am putut documenta, a fost formată mai ales din judecători cu multiple probleme chestionabile din punct de vedere penal. Ce vreau să spun e că dacă cineva e interesat să mai facă puțină curățenie printre judecători (despre procurori nici nu mai vorbim), lista răsculaților lustrabili e de la sine întocmită.   

* Cu eseul său despre „renașterea europeană”, președintele Macron are deja o bună șansă de nominalizare la Nobelul pentru literatură. 

* Când ne este bine, să ne rugăm mai mult, și pentru atunci când ne va fi rău. Și când ne va fi mai greu să ne rugăm. 

* În chiar zilele în care aniversam Centenarul Marii Uniri, televiziunea publică germană ne arunca în obraz infamia că la 1 Decembrie 1918 România „a anexat Transilvania, o parte din Ungaria". Aceeași Germanie a d-nei Merkel ne-a anulat referendumul de demitere a lui Băsescu, iar de câteva săptămâni se dă de ceasul morții s-o impună pe Kovesi ca procuror-șef al UE. Să nu ne spună oare nimic lucrul acesta inclusiv despre cine au fost și sunt, de fapt, oameni ca Băsescu și Kovesi?

* Carevasăzică vă dați Domniile Voastre seama cam ce-au pierdut Einstein, Brâncuși sau Maica Tereza că n-au făcut educație sexuală la școală?

* Aflu că Mihai Gâdea și Mircea Badea, de la Antena 3, i se adresează lui Ion Cristoiu, de peste tot, cu apelativul Maestre. Să însemneze asta, oare, că și în presa statului paralel cu statul-paralel funcția bate gradul?


* În perioada 2013-2017, pentru susținerea întregii activități de asistență socială și filantropică și pentru sprijinirea sinistraților, la nivelul Patriarhiei Române s-au cheltuit peste 100 milioane de euro. Uneori, la asemenea evidențe, cârtitorii la adresa Bisericii Ortodoxe se și reped zicând: „Mare brânză, cine poate să verifice ce spune Patriarhia”? Ce nu știu acești oameni, sau poate că se fac că nu știu, e că pentru veniturile obținute din activitatea sa cu caracter economic, Biserica este scutită de impozit dacă acele fonduri sunt direcționate, între altele, către opere social-filantropice. Or cifrele făcute publice de către Patriarhie, de genul celor la care mă refer, trebuie să se regăsească întocmai în evidențele autorităților care acordă respectivele facilități fiscale.


* Iliescu și Băsescu, tot ce a avut mai rău politica după 89, sunt deja istorie. Atunci cine și cum îi mai împiedică pe ceilalți să pună capăt rânduielilor republicane impuse de tancurile lui Stalin?
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • V Stan 26.03.2019 11:19
  Măi PIXULE, măi KAKALINIKOS, nu fiți mă fraieri, istoria despre guvernarea CDR și Constantinescu n-o scrieți voi, mă. Voi trageți pârțuri pe aici, istoria o scriu istoricii, mă, nu niște hahalere. CDR, între multe lucruri bune făcute (dar și destule rele!) a salvat România de intrarea în incapacitate de plată, după guvernările Iliescu, în care a fost implicat și Băsescu (doi odiosi, pe care voi, ca doi securiști ce se respectă, îi apărați aberant). Mă, înțelegeți sau vă desenez:)))))
 • kalinikos 26.03.2019 13:07
  bre nea vali, ce le știiți mătăluță, mai ceva ca mama omida, parol de onoare, monșer. Deci cum ramâne cu latrinele din 'Mihai I'? Le curățați sau nu?
  Sau poate nu ați ințeles „scatologic”. Hai să vă traduc, poate înțelegeți mai bine: coprolalie.
 • kalinikos ► kalinikos 26.03.2019 13:35
  dar deh, ce poți să-i ceri unuia care este membru (chiar fondator, dupa propriile-i spuse) al asociației curiștilor din România.
 • V Stan ► kalinikos 26.03.2019 15:15
  Fraiere, nu-s membru al asociatiei. Eu sunt heterosexual, cu copii, cu acte-n regula, nu ca tine un eunuc libidinos))))
 • kalinikos ► V Stan 26.03.2019 15:23
  Aha... vezi ca stii despre ce vorbesc? maestre, hai ca iar te-am prins cu chilotii-n vine. Serios acu', oi fi eu eunuc libidinos, da' vezi sa nu ai surprize, surprize... Nu aici, ca aici nu prea conteaza. Dincolo e mai important. Si pana acum ai cam picat examenele, fie si numai pentru coprolalia pe care o proferezi prin postari.
 • V Stan ► kalinikos 26.03.2019 16:21
  Bezmeticule, ce zici tu ca e o surpriza, e un lucru despre care eu am scris de muuuult in articolele mele baaa. Eu nu am absolut nimic, dar absolut nimic, de care sa-mi fie rusine in trecutuil meu si prezentul meu - dimpotriva! Sunt singura persoana publica din Romania care pe site-ul meu am pus absolut totul despre mine. O biografie si o activitate pe care muuuulti ar vrea s-o aiba. Dar ce sa inteleaga un eunuc libidinos si las, care se ascunde sub un pseudonim? Tara asta a ajuns nde a ajuns din cauza unor lasi scarbosi ca tine.
 • kalinikos ► V Stan 26.03.2019 18:47
  Ohooo... mai aveti epitete d'astea? ca suna frumos. Asa se vede adevaratul caracter al unui om.
 • V Stan ► kalinikos 26.03.2019 20:47
  Mvai, nu sunt smerit... Cu cine, ma, cu niste secaturi, cu niste lasi, care se ascund in intunericul anonimatului? Auzi, vor caracter, niste lasi scabrosi... Iesiti din intunericul sufletelor voastre, spuneti: "Uite domne astia suntem, si asta am facut in viata noastra." Si puneti-va viata si faptele la lumina, sa poate judeca oricine. Carcalaci, gandaci de bucatarie ce sunteti, numai aia cum aprinzi lumina fug in intunericul din care au iesit:))))
 • kalinikos ► V Stan 26.03.2019 22:04
  nea stanica, daca asa te porti cu toti cei ce nu sunt de acord cu matale, eu am asa o vaga impresie ca mazilirea s-a facut mai mult pe baza de caracter, decat pe baza de principii.
 • V Stan ► kalinikos 26.03.2019 22:15
  Răului trebuie să-i spui pe nume. Iar voi, prin lașitatea pe care o dovediți, și prin atâtea altele, dovediți că sunteți răi. Apropos, cei care m-au mazilit și-au asumat ulterior, public, regretând, porcăria făcută. Uită-te tot pe site, eu am totul la vedere - nu ies ca voi din ghenă și fug când se aprinde lumina.
Ultima oră

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

14:10

SENZAȚIONAL: Bunicul Oliviei Steer, luptător transilvănean pentru România Mare, delegat la Marea Adunare de la Alba Iulia și senator în primul Parlament. A fost prigonit pentru că a depus o cunună cu un tricolor la mormântul lui Avram Iancu