Situațiunea (VIII)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


* România sub cupola circului. Doamna Viorica a dat înapoi cu Ambasada din Israel, zicând că n-a zis ce-a zis (pentru rigoare, a se vedea declarația inițială). Frazele cheie: „Faptul că vrem să fim apropiați de SUA și Israel nu înseamnă că ne îndepărtăm de UE. Decizia finală conform Constituției este la președinte.” Prima arată cine-a răzgândit-o, a doua sfidează inteligența oricui (a se vedea articolele 91 și 102 din Constituție). Iar totul ne spune că duplicitatea conducătorilor ar putea să ne coste foarte mult în vremurile cumplite ce tocmai par că bat la ușă.

* O minoritate a judecătorilor (în jur de 6%) a încercat recent o rebeliune în contra înființării Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție – rebeliune dejucată prompt și responsabil de conducerile Tribunalelor și Curților de apel. Printre capii tentativei s-a aflat – nici nu se putea altfel – Cristi Dănileț, om al lui Băsescu, Monicăi Macovei și regimului lor. Un politruc în robă, pe care văd că nimeni nu-l întreabă ce mai caută prin magistratură. Așadar – cum am constatat, aflând mai multe nume, o parte a răsculaților sunt oameni cu obligații față de regimul de tristă amintire. Cealaltă parte, de asemenea cum am putut documenta, a fost formată mai ales din judecători cu multiple probleme chestionabile din punct de vedere penal. Ce vreau să spun e că dacă cineva e interesat să mai facă puțină curățenie printre judecători (despre procurori nici nu mai vorbim), lista răsculaților lustrabili e de la sine întocmită.   

* Cu eseul său despre „renașterea europeană”, președintele Macron are deja o bună șansă de nominalizare la Nobelul pentru literatură. 

* Când ne este bine, să ne rugăm mai mult, și pentru atunci când ne va fi rău. Și când ne va fi mai greu să ne rugăm. 

* În chiar zilele în care aniversam Centenarul Marii Uniri, televiziunea publică germană ne arunca în obraz infamia că la 1 Decembrie 1918 România „a anexat Transilvania, o parte din Ungaria". Aceeași Germanie a d-nei Merkel ne-a anulat referendumul de demitere a lui Băsescu, iar de câteva săptămâni se dă de ceasul morții s-o impună pe Kovesi ca procuror-șef al UE. Să nu ne spună oare nimic lucrul acesta inclusiv despre cine au fost și sunt, de fapt, oameni ca Băsescu și Kovesi?

* Carevasăzică vă dați Domniile Voastre seama cam ce-au pierdut Einstein, Brâncuși sau Maica Tereza că n-au făcut educație sexuală la școală?

* Aflu că Mihai Gâdea și Mircea Badea, de la Antena 3, i se adresează lui Ion Cristoiu, de peste tot, cu apelativul Maestre. Să însemneze asta, oare, că și în presa statului paralel cu statul-paralel funcția bate gradul?


* În perioada 2013-2017, pentru susținerea întregii activități de asistență socială și filantropică și pentru sprijinirea sinistraților, la nivelul Patriarhiei Române s-au cheltuit peste 100 milioane de euro. Uneori, la asemenea evidențe, cârtitorii la adresa Bisericii Ortodoxe se și reped zicând: „Mare brânză, cine poate să verifice ce spune Patriarhia”? Ce nu știu acești oameni, sau poate că se fac că nu știu, e că pentru veniturile obținute din activitatea sa cu caracter economic, Biserica este scutită de impozit dacă acele fonduri sunt direcționate, între altele, către opere social-filantropice. Or cifrele făcute publice de către Patriarhie, de genul celor la care mă refer, trebuie să se regăsească întocmai în evidențele autorităților care acordă respectivele facilități fiscale.


* Iliescu și Băsescu, tot ce a avut mai rău politica după 89, sunt deja istorie. Atunci cine și cum îi mai împiedică pe ceilalți să pună capăt rânduielilor republicane impuse de tancurile lui Stalin?

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
 • V Stan 26.03.2019 11:19
  Măi PIXULE, măi KAKALINIKOS, nu fiți mă fraieri, istoria despre guvernarea CDR și Constantinescu n-o scrieți voi, mă. Voi trageți pârțuri pe aici, istoria o scriu istoricii, mă, nu niște hahalere. CDR, între multe lucruri bune făcute (dar și destule rele!) a salvat România de intrarea în incapacitate de plată, după guvernările Iliescu, în care a fost implicat și Băsescu (doi odiosi, pe care voi, ca doi securiști ce se respectă, îi apărați aberant). Mă, înțelegeți sau vă desenez:)))))
 • kalinikos 26.03.2019 13:07
  bre nea vali, ce le știiți mătăluță, mai ceva ca mama omida, parol de onoare, monșer. Deci cum ramâne cu latrinele din 'Mihai I'? Le curățați sau nu?
  Sau poate nu ați ințeles „scatologic”. Hai să vă traduc, poate înțelegeți mai bine: coprolalie.
 • kalinikos ► kalinikos 26.03.2019 13:35
  dar deh, ce poți să-i ceri unuia care este membru (chiar fondator, dupa propriile-i spuse) al asociației curiștilor din România.
 • V Stan ► kalinikos 26.03.2019 15:15
  Fraiere, nu-s membru al asociatiei. Eu sunt heterosexual, cu copii, cu acte-n regula, nu ca tine un eunuc libidinos))))
 • kalinikos ► V Stan 26.03.2019 15:23
  Aha... vezi ca stii despre ce vorbesc? maestre, hai ca iar te-am prins cu chilotii-n vine. Serios acu', oi fi eu eunuc libidinos, da' vezi sa nu ai surprize, surprize... Nu aici, ca aici nu prea conteaza. Dincolo e mai important. Si pana acum ai cam picat examenele, fie si numai pentru coprolalia pe care o proferezi prin postari.
 • V Stan ► kalinikos 26.03.2019 16:21
  Bezmeticule, ce zici tu ca e o surpriza, e un lucru despre care eu am scris de muuuult in articolele mele baaa. Eu nu am absolut nimic, dar absolut nimic, de care sa-mi fie rusine in trecutuil meu si prezentul meu - dimpotriva! Sunt singura persoana publica din Romania care pe site-ul meu am pus absolut totul despre mine. O biografie si o activitate pe care muuuulti ar vrea s-o aiba. Dar ce sa inteleaga un eunuc libidinos si las, care se ascunde sub un pseudonim? Tara asta a ajuns nde a ajuns din cauza unor lasi scarbosi ca tine.
 • kalinikos ► V Stan 26.03.2019 18:47
  Ohooo... mai aveti epitete d'astea? ca suna frumos. Asa se vede adevaratul caracter al unui om.
 • V Stan ► kalinikos 26.03.2019 20:47
  Mvai, nu sunt smerit... Cu cine, ma, cu niste secaturi, cu niste lasi, care se ascund in intunericul anonimatului? Auzi, vor caracter, niste lasi scabrosi... Iesiti din intunericul sufletelor voastre, spuneti: "Uite domne astia suntem, si asta am facut in viata noastra." Si puneti-va viata si faptele la lumina, sa poate judeca oricine. Carcalaci, gandaci de bucatarie ce sunteti, numai aia cum aprinzi lumina fug in intunericul din care au iesit:))))
 • kalinikos ► V Stan 26.03.2019 22:04
  nea stanica, daca asa te porti cu toti cei ce nu sunt de acord cu matale, eu am asa o vaga impresie ca mazilirea s-a facut mai mult pe baza de caracter, decat pe baza de principii.
 • V Stan ► kalinikos 26.03.2019 22:15
  Răului trebuie să-i spui pe nume. Iar voi, prin lașitatea pe care o dovediți, și prin atâtea altele, dovediți că sunteți răi. Apropos, cei care m-au mazilit și-au asumat ulterior, public, regretând, porcăria făcută. Uită-te tot pe site, eu am totul la vedere - nu ies ca voi din ghenă și fug când se aprinde lumina.
 • Constantin8 26.03.2019 22:17
  Unelte in mainile jidanilor. Indiferent cu cine tineti, johannis sau psd, tot de fitilele jidanilor dati.
 • V Stan 26.03.2019 23:51
  Altii sunt mai buni? Nemtii, austriecii, olandezii, rusii etc? Crestin fiind, stiu cel putin ca "mantuirea prin evrei ne-a venit".

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

21:30

Povestea de Seară și Rugăciunea către Maica Domnului - Istorioara cu Tâlc la ActiveNews plus Ghicitoarea Serii. Povești pentru copii spuse de copii. AUDIO

21:10

Un profesor emerit de la Universitatea Kyoto avertizează că miliarde de vieți ar putea fi în pericol din cauza vaccinurilor anti-Covid. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi spunea același lucru. VIDEO

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncănaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala