Situațiunea (VII)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


*Aminteam săptămâna trecută de Declarația celor 11 miniștri de externe, între ei și cel român, de condamnare a agresiunilor Rusiei împotriva Ucrainei, din urmă cu cinci ani. Dacă pe fondul lui documentul este fără doar și poate riguros, în ce privește România unele enunțuri puteau fi privite cu reținere. De exemplu: "Ucraina de astăzi este diferită în profunzime de Ucraina de dinainte de 2014 și nu a mai fost niciodată atât de aproape de Europa și valorile europene”. Or, ca români, nu putem să trecem cu vederea, de exemplu, că, în 2018, conaționalilor noștri din Ucraina li s-a anulat dreptul de a folosi limba maternă ca limbă regională. Un drept ce fusese câștigat prin legea minorităților naționale, adoptată în 2012, în perioada președintelui pro-rus Viktor Ianukovici. Legea a fost declarată neconstituțională de Curtea Constituțională ucraineană în cadrul unor ședințe la care presa n-a avut acces. Probleme există de asemenea și cu respectarea în beneficiul românilor din Ucraina, sub toate aspectele, a principiului reciprocității – garantând aceleași drepturi și libertăți de care se bucură ucrainenii din România. Și, în sfârșit, un alt exemplu punctual, dintr-o listă destul de lungă, minoritatea ucraineană din România este de drept reprezentată în Parlamentul nostru, în timp ce reciproca e încă un vis frumos și îndepărtat. Desigur, calea rămâne și în continuare solidaritatea cu Ucraina. Însă în același timp politicienii de la București trebuie să iasă din comodele complezențele diplomatice în care se complac de atâta timp și să-și invite omologii de la Kiev la reciprocitate, și la o conduită care să respecte și nu doar să mimeze „valorile europene.”

*De n-ar fi fost femeia să le dea viață, nu așa-i că academiile lumii n-ar mai fi fost pline de bărbați?

*În plină campanie electorală, Băsescu mănâncă unguri fripți. După ce, președinte fiind, s-a pupat toată ziua în bot cu Orban și cu Tokes (căruia i-a mai și dat cea mai înaltă distincție a statului – pe care succesorul Iohannis s-a văzut nevoit să i-o retragă). În plus, vituperând împotriva ungurilor care vituperează împotriva Trianonului, cel care a domnit un deceniu în interesul nu se știe bine cui se dovedește în continuare incapabil să priceapă un lucru elementar. Anume că nu cu declarații demagogice se servește „România Mare”, ci – așa cum nota și colegul Mihai Șomănescu – cu viziune și patriotism. 

*D-lui comisar Frans Timmermans i-a dat SNSPA distincția ca să nu i-o dea direct SRI.

*Ca să mă marginalizeze cu orice preț, după 1990, Sistemul răului s-a pretat la toate mizeriile posibile. Mulți ani, fără să bănuiesc măcar, am fost titular al unui cazier judiciar pur și simplu fabricat. Un cazier știut numai de ce care în ascuns, între ei chiar și foști colegi VIP de la Alianța Civică, mă împiedicau să ocup o poziție publică sau alta (pentru guvernarea CDR fusesem propus titular la Ministerul Apărării). Nu demult aflu, neoficial, că și în seifurile SRI se găsește o făcătură. I-am scris directorului Serviciului cerându-i să-mi spună dacă există sau nu un dosar pe numele meu. Deci: da, sau nu? Mi s-a răspuns, securistic, că informația – da sau nu, repet – constituie secret de stat. M-am adresat Justiției? Și ce credeți Domniile Voastre că fac juriștii fostului general Dumbravă („Justiția este câmpul tactic al SRI”)? Se apucă și amenință instanța de judecată! Cum așa? Uite-așa: „Vă rugăm să aveți în vedere argumentele noastre” (niște aiureli ignare și sinistre, voi reveni cândva), „care să vă fie utile în prevenirea oricărei greșeli în aplicarea legii”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • keyser_soze 18.03.2019 16:25
  Nu pot decât să-mi imaginez ce scandal monstru ai făcut la guvern când s-a semnat tratatul cu ucraina. Sunt convins că ai vrut să-ți și dai demisia.
 • V Stan 18.03.2019 16:43
  Ești dăștept, Securici! Chiar de politica externă mă ocupam.
 • keyser_soze 18.03.2019 17:10
  Cu siguranță un act de trădare de nivelul tratatului cu ucraina trebuie să te fi revoltat. Din ce-ai scris în articol pot să trag concluzia că pe tine te interesează soarta românilor vânduți de Severin, Roman și Constantinescu.
  La vremea respectivă n-ai scris articole, n-ai demisionat, n-ai protestat, pt că externele nu erau domeniul tău, dar acum ești liber să plângi cu lacrimi de crocodil!
 • V Stan ► keyser_soze 18.03.2019 17:45
  Securici, amesteci lucrurile. Aici alta e tema, nu Tratatul cu Ucraina. Habar nu ai ce cred eu despre acel Tratat. Tu, cat timp te ascuzi sub o identitate falsa, ca un laș, n-au nicio autoritate morala sa intrebi pe cineva despre Tratatul cu Ucraina. Si in general n-ai niciun drept cat timp esti un anonim/ anonimeni:)))
 • keyser_soze ► V Stan 19.03.2019 10:34
  Dacă aș folosi numele meu real, aș risca să stric relațiile cu mai multe persoane, inclusiv colegii și șefii mei rezistenți de la birou, care nu știu ce părere am eu despre Mihai Argeșeanu, Klaun Iohanniss etc. Ei nu cred că citesc știrile active, dar de ce să-mi asum un risc inutil!?

  Tema n-o fi tratatul cu ucraina, dar e vorba de românii din Basarabia și Bucovina pe care i-au vândut colegii tăi din echipa CDR.
 • V Stan ► keyser_soze 19.03.2019 11:32
  Citește ce a scris elita intelectuală românească de la Chișinău și din Ucraina pe tema asta și mai vorbim. Cât despre motivarea lașității anonimatului, eu zic să ștergi ce-ai scris că te faci de râs. :)))))
 • keyser_soze ► V Stan 19.03.2019 13:26
  După mintea ta și cei care trag perdeaua, după ce intră la cabina de vot, tot niște lași sunt.

  Până la urmă tot un fel de Mălin Bot ești și tu: ăla vede numai ciumă roșie, tu numai făcături securiste, ăla-și dă viața pt Slujire, tu pt Mihai Argeșeanu.
 • V Stan ► keyser_soze 19.03.2019 17:12
  Lasă, lasă, nu amesteca lucrurile pungașule mititel. Pe alegători îi obligă legea la vot secret, iar pe tine numai lașitatea te obligă la anonimat. Cât despre Mihai Argeșanu, nu știu cine e, poate-i ofițerul tău de legătură:)))
 • Marian1 ► V Stan 20.03.2019 09:22
  Tocmai tu să nu știi cine a fost Mihai Argeșeanu!? Păi e vorba de același individ care a semnat Declarația de la Budapesta, soțul ”reginei” Anna de Bourbon -Parma. În popor i se spunea și Mihai Pripitu sau Mihai Viteză. Îl recunoști acum?
 • keyser_soze ► V Stan 20.03.2019 09:44
  Dacă aș folosi un nume fictiv ai reuși să-ți dai seama de asta?
  Când o să fiu plătit și eu să scriu ca tine bazaconii pt știrile active, o să-mi folosesc numele real.

  Mihai Argeșeanu este cel care a vândut "Concerto", "Martiriul Sfântului Sebastian" și "Portretul lui Giacomo Bosio".

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncanaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala

15:30

Nu ne vrea in Schengen, dar ne vrea copiii homosexuali. Propagandă homosexuală pentru copii, în Republica Moldova, sponsorizată de Olanda

15:01

Ipocrizia Germaniei între LGBT, Fotbal și Gazele din Qatar