Situațiunea (VI)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


*Și totuși, revin și spun, s-ar putea să se dovedească a fi o mare greșeală să-l fi judecat deja definitiv pe președintele Iohannis.

*De la sfârșitul săptămânii trecute, Regele Carol al II-lea își doarme și el somnul de veci, întru nădejdea Învierii, în noua Catedrală regală de la Curtea de Argeș. Cea mai succintă caracterizare făcută de tatăl său și de actuala generație a Dinastiei vorbește despre el ca despre o „personalitate cu lumini și umbre”. La pasivul vieții și domniei lui este trecut faptul că „s-a lăsat copleșit nu o dată de slăbiciuni și excese care au adus mult rău propriei persoane, Familiei și, mai ales, țării”. În contul acestui pasiv, după ce s-au căsătorit, Regele Mihai și Regina Ana nu l-au întâlnit niciodată. Asemeni și fiicele lor. Regele Mihai nu a fost prezent la ceremonia din 2003, când rămășițele pământești ale tatălui au fost aduse în țară. De la ceremoniile de săptămâna trecută, a absentat actuala conducătoare a Casei Regale. Se prea poate ca judecata istoriei în ce-l privește pe Carol al II-lea să nu fie definitivă. În oricare dintre cazuri, însă, în cele arătate avem o dovadă în plus a măsurii cu care Regele Mihai a înțeles să judece, atunci când a fost cazul, pe unul sau altul dintre înaintașii sau urmașii săi. Iar fiica sa, Custodele Coroanei, ne arată și în aceasta o deja salutară consecvență cu tatăl său.  

*E grea crucea pe care o duc? Mai grea decât cea pe care Dumnezeu Și-a jertfit Fiul pentru păcatele mele? 

*Pezevenchiul revizionist Viktor Orban s-a înscris la catolici. Oare să fi avut el vreo revelație de dogmă sau pur și simplu umblă în continuare după potcoave de cai morți? 

*Nu știu cum o fi în alte orașe, însă în București e o lipsă extraordinar de teribilă de toalete publice. În malluri, la coadă la bancomate, în stațiile de autobuz și la metrou, și mai peste tot pe stradă, vezi fete tinere cu picioarele încrucișate, abia rezistând să nu facă pe ele. 

*Prin ministrul său de externe, România s-a alăturat altor nouă omologi europeni (și celui canadian) semnând o recentă declarație care a condamnat agresiunile Rusiei împotriva Ucrainei. Centrat pe anexarea ilegală a Crimeii, documentul mi s-a părut excelent fundamentat și, prin aceasta, lăsând șanse minime Moscovei pentru un răspuns rațional. Prin criza declanșată în urmă cu cinci ani, și prin cele ce i-au urmat, Putin a făcut, ca președinte, poate cel mai mare deserviciu țării sale. Mă gândesc în primul rând la izolarea pe plan internațional și la sancțiunile economice impuse Rusiei. Importantă mi s-a părut declarația celor unsprezece și prin angajamentul ferm de a ține mereu în atenție cazul Crimeii, și de a nu renunța niciodată la politica de nerecunoaștere a anexării ei. În sfârșit, interesant cum din lista semnatarilor lipsesc două țări la care cred că oricine s-ar fi așteptat să lipsească: Germania și Ungaria. Ni se pare încă o dată că la Berlin și Budapesta principiul e același: dacă e bun pentru noi, d-l Putin e bun și dacă anexează toate câte a anexat și Stalin. 

*Radu Preda, directorul Institutului pentru investigarea crimele comunismului, un intelectual căruia, pe drept, îi purtăm un anumit respect, a cam dat-o și el în bară  zilele trecute. Adică a făcut o comparație care ar fi fost mult mai reușită dacă lipsea: „Ziua deținuților politici anticomuniști e fel de importantă precum cea a Marii Uniri”.

*Judecătoarea Bîrsan se plânge, pe drept, pentru răul care i-a fost făcut. Dar n-am auzit-o cu un singur cuvânt de regret pentru răul pe care ea însăși și colegii de la Secția pe care a condus-o la instanța supremă l-au făcut multor oameni. Și știu pe pielea mea despre ce orori - nereparate vreodată - vorbesc. Secția de contencios administrativ și fiscal a ICCJ a fost și ea una cheie în sistemul odios al instituțiilor statului. Iar d-na Bîrsan, lucru important și el, a fost numită la conducerea Secției în cauză de nimeni altul decât de Băsescu, spre finalul primului an de prezidenție.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (21)
 • keyser_soze 11.03.2019 14:35
  Băi nene, înțeleg că ești fascinat de lipitorile regale, poate chiar plătit, dar să insinuezi că Anna de Bourbon-Parma ar fi fost regină e prea de tot!
  Până la urmă e de înțeles, procedezi la fel ca orice monarhist: dezinformezi și falsifici istoria.
 • kalinikos 12.03.2019 09:32
  pentru mine s-a rupt filmul cu Mihai cand s-a dus la Moscova in 95, ca ultimul sef in viata al unui stat invins in razboi. Pe langa degradarea morala, i-a mai omorat o data pe cei ce au murit si au suferit in temnitele comuniste. Mai mult de-atat chiar nici nu mai conteaza...
 • V Stan 12.03.2019 14:03
  Lipește filmul la loc si nu te face ca ai uitat ca acolo au fost toti marii lideri ai lumii - intre ei, ai SUA, Germaniei, UK, Japoniei etc.
 • kalinikos ► V Stan 12.03.2019 22:04
  mai cititi o data postarea: ULTIMUL SEF IN VIATA AL UNUI STAT INVINS.
  Mi-e egal cine a fost, putea sa fie papa de la Roma. Conteaza in ce calitate a fost prezent: SEFUL UNUI STAT INVINS. Vreti sa va mai spun o data? SEFUL UNUI STAT INVINS.
  Evident, invins de armata rosie comunista.
  Mai lipsea sa fie tras in lanturi, in urma carului lui Putin.
  Onoarea ar fi cerut sa decline invitatia. Nu ar fi pierdut nimic.
 • V Stan ► kalinikos 12.03.2019 22:08
  Alooo, Germania n-a fost stat invins? Japonia n-a fost stat invins. Uite domne cu cine-mi pierd eu timpul:((((
 • kalinikos ► V Stan 12.03.2019 22:32
  Asa, si? Chiar nu inteleg de ce aduceti Germania si Japonia in discutie. Eu vorbeam de onoarea Statului Roman, terfelita cu acordul regelui.
  Daca nu vi se pare dezonorant sa fi prezentat ca 'ultimul sef in viata al unui stat invins', fie si numai pentru faptul ca 'infrangerea' respectiva a fost o masinatiune sovietica, atunci e foarte trist. Chiar va rog sa nu-mi mai raspundeti, fiindca nu prea mai are rost.
  O noapte placuta va doresc, si un post cu folos.
 • V Stan ► kalinikos 13.03.2019 08:39
  O dai la intors acum, nu-ti place ca te-am prins cu Germania, Japonia etc:))) Pune mana pe carte, chiar si pe una de logica!
 • kalinikos ► V Stan 13.03.2019 12:18
  Ca tot vorbirati de logica, folositi argumentul omului de paie: daca a fost germania si japonia, e OK sa mearga si Mihai.
  Oricum, din ce spuneti, inteleg ca e normal sa sarbatorim victoria armatei rosii, care ne-a eliberat de ne-au sarit capacele. Probabil Maniu l-ar fi felicitat pentru alegerea facuta. A, stati! Nu poate, fiindca e mort, omorat de cei pe care i-a adus armata rosie „eliberatoare”, sarbatorita de Mihai la Moskva
  Maniu si impreuna cu el multi, multi altii, ajunsi sub pamant la Pitesti, la Aiud, la Canal, Periprava, Targu Ocna, Sighet, Cavnic, Poarta Alba. Saracii, poate daca ar fi trait, ar fi mers si ei la Moscova, sa-si sarbatoreasca „eliberarea”.
 • V Stan ► kalinikos 13.03.2019 18:49
  Rătăcești, prietene, habar neavând de istorie. Maniu a fost alături de Rege (și nu de Mareșal) inclusiv la întoarcerea armelor, la 23 august. Vremurile acelea, mai ales cumplite, se judecă având multă minte și înțelegându-le bine.
 • kalinikos ► V Stan 13.03.2019 21:43
  Domnu' Stan, lasati-o dom-le jos ca macane. Eu inteleg ca nu aveti argumente, si o luati aiurea prin miriste, doar-doar gasiti o contra. Ca un contra-argument la obiect nu am vazut pana acum.
  Haideti ca va fac hatarul si arunc prosopul, sa nu va mai faceti de ras de fata cu atatia cititori pe aici. Uitati, recunosc ca dvs ati judecat vremurile acelea cu mult mai multa minte si le-ati inteles mult mai bine decat mine. Ba chiar recunosc ca sunteti mai tare decat mine la logica. Multumit?
  Spor va doresc.
 • Alex Medway ► kalinikos 14.03.2019 00:07
  Maniu a fost alaturi de Regele Mihai, fara nicio discutie!! Ti-o spune un inaintas al lui Maniu!!
  La revedere!
 • Alex Medway 14.03.2019 00:22
  Cat despre cei care comentati prostii si aiureli, tradarea nu a venit de la Rege! Tradarea a venit de la aliati in special de la englezi!! Ca ne convine ca nu.. Englezii ne-au dat la schimb cu grecii...
  Sunteti prea mici si prea neainsemnati ca sa intelegeti ca Regatul Romaniei, era pus in fata unor situatii fara precedent, din care nu putea iesi convenabil!
  Pe de alta parte, pentru ca tot nu pricepeti cum se invarte lumea.. tin sa va reamintesc ca americanii mari iubitori de democratie si adevarati luptatori impotriva comunismului si marxismului, i-au primit "cu bratele deschise" pe neo-marxistii Scolii de la Frankfurt!! ce a urmat am vazut si vedem in continuare.
  Rugamintea mea ar fi ca inainte sa postati prostii si aberatii, sa meditati putin pentru ca altfel riscati sa pareti ridicoli!
  Si nu in ultimul rand, Romania nu a fost si nu este o republica, forma de guvernamant legala fiind monarhia constitutionala... Niciodata n-a existat o consultare populara in privinta schimbarii formei de guvernamant, trecerea
  de la monarhie la republica facandu-se fortat si arbitrar!
  Voi, asa zisi "republicani" sunteti paraleli si traiti pe alte planete...Sunteti de Dreapta sau doar va prefaceti? pentru ca din ce reiese, majoritatea sunteti niste simpatizanti ai socialismului! Macar nu va mai plangeti atata de ideologiile pe care le promoveaza cei de stanga!
  Sa va fie RUSINE!
 • V Stan 14.03.2019 08:13
  Iată, dară, argumente, nu înjurături și invective. Pentru asta însă trebuie: cultură, minte și onestitate intelectuală. Respect, Alex Medway!
 • Constantin8 14.03.2019 10:14
  La tradare a participat SI regele, dar e adevarat ca nu el a fost creierul.
  Regatul Romaniei putea iesi mai convenabil daca se mergea pe planul Marsealului Antonescu de a face pace cu rusii.
  Cine stie, cunoaste.
 • V Stan ► Constantin8 14.03.2019 10:38
  Da, domne, asa îi. A spus-o Roller însuși. Mai sunteți mulți cu studii la Băneasa pe aici? :))))
 • Constantin8 ► V Stan 14.03.2019 13:42
  Ma bucur ca sunteti de acord, istoria o spune. http://www.ziaristionline.ro/2013/01/27/maresalul-ion-antonescu-fata-de-cine-sa-mai-falsificam-istoria-prof-gh-buzatu-antonescu-altfel-3/
 • keyser_soze ► Constantin8 15.03.2019 08:55
  “În noaptea de 23 August, regele Mihai anunța la Radio că fusese semnat un armistițiu cu sovieticii (…) De fapt armistițiul nu a fost semnat până pe 12 Septembrie, la Moscova. (…) Dat fiind că nu se semnase armistițiul, toate trupele române, care se aflau pe frontul din Moldova și Basarabia și care încetaseră focul, după ordinul regelui Mihai, au fost făcute prizoniere de către ruși; soldații și ofițerii au plecat captivi către Rusia. Așa că a fost o capitulare și nu un armistițiu. Exista aici un rege care își preda armata dușmanului. În ce țară din lume poate fi găsit un șef de stat asemănător? Pe 20 Iulie 1945, i s-a decernat prin mareșalul Tolbukhin din ordinul lui Stalin „Ordinul Victoriei Sovietice”. Tristă onoare de a fi decorat de către dușmanul de moarte al poporului său!” – General Platon Chirnoaga, șef-adjunct al Statului Major al Armatei a III-a pe Frontul de Est
 • V Stan ► keyser_soze 15.03.2019 17:39
  Chirnoaga, ca orice om al legionarilor, a avut și el părerea lui. Uite însă că Istoria a uitat de el, dar de Regele Mihai n-a uitat. Înțelegi?
 • Constantin8 ► V Stan 15.03.2019 17:42
  Ce argument ilogic mai este si acesta, stimabile? Istoria nu a uitat nici de Stalin, dar asta nu il face reprezentatntul binelui si adevarului in istorie.
  Si sa ne incredem in cei care au fost la fata locului si in istorici, nu in tweeturi sau postari de pe facebook. Profesorul Gh. Buzatu este un istoric de incredere.
 • V Stan ► Constantin8 15.03.2019 19:37
  Daaa, Buzatu, da e de incredere. Mana dreapta a derbedeului securist Vadim, care si ala se urca pe pereti (pe peretii de la Spitalul 9) cand auzea de Regalitate. Astia sunteti voi, Vadmisti, securisti etc etc etc:)))
 • Constantin8 ► V Stan 15.03.2019 20:14
  Iarasi dovedesti ca ai ramas corigent la logica in liceu! Daca X este prieten cu Y, iar tie nu iti place de Y si il consideri nebun, asta nu inseamna ca ceea ce X afirma este fals bazat doar pe relatia de prietenie cu Y.
  Asa e ca te doare capul ?

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

21:30

Povestea de Seară și Rugăciunea către Maica Domnului - Istorioara cu Tâlc la ActiveNews plus Ghicitoarea Serii. Povești pentru copii spuse de copii. AUDIO

21:10

Un profesor emerit de la Universitatea Kyoto avertizează că miliarde de vieți ar putea fi în pericol din cauza vaccinurilor anti-Covid. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi spunea același lucru. VIDEO

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncănaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala