Situațiunea (VI)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Și totuși, revin și spun, s-ar putea să se dovedească a fi o mare greșeală să-l fi judecat deja definitiv pe președintele Iohannis.

*De la sfârșitul săptămânii trecute, Regele Carol al II-lea își doarme și el somnul de veci, întru nădejdea Învierii, în noua Catedrală regală de la Curtea de Argeș. Cea mai succintă caracterizare făcută de tatăl său și de actuala generație a Dinastiei vorbește despre el ca despre o „personalitate cu lumini și umbre”. La pasivul vieții și domniei lui este trecut faptul că „s-a lăsat copleșit nu o dată de slăbiciuni și excese care au adus mult rău propriei persoane, Familiei și, mai ales, țării”. În contul acestui pasiv, după ce s-au căsătorit, Regele Mihai și Regina Ana nu l-au întâlnit niciodată. Asemeni și fiicele lor. Regele Mihai nu a fost prezent la ceremonia din 2003, când rămășițele pământești ale tatălui au fost aduse în țară. De la ceremoniile de săptămâna trecută, a absentat actuala conducătoare a Casei Regale. Se prea poate ca judecata istoriei în ce-l privește pe Carol al II-lea să nu fie definitivă. În oricare dintre cazuri, însă, în cele arătate avem o dovadă în plus a măsurii cu care Regele Mihai a înțeles să judece, atunci când a fost cazul, pe unul sau altul dintre înaintașii sau urmașii săi. Iar fiica sa, Custodele Coroanei, ne arată și în aceasta o deja salutară consecvență cu tatăl său.  

*E grea crucea pe care o duc? Mai grea decât cea pe care Dumnezeu Și-a jertfit Fiul pentru păcatele mele? 

*Pezevenchiul revizionist Viktor Orban s-a înscris la catolici. Oare să fi avut el vreo revelație de dogmă sau pur și simplu umblă în continuare după potcoave de cai morți? 

*Nu știu cum o fi în alte orașe, însă în București e o lipsă extraordinar de teribilă de toalete publice. În malluri, la coadă la bancomate, în stațiile de autobuz și la metrou, și mai peste tot pe stradă, vezi fete tinere cu picioarele încrucișate, abia rezistând să nu facă pe ele. 

*Prin ministrul său de externe, România s-a alăturat altor nouă omologi europeni (și celui canadian) semnând o recentă declarație care a condamnat agresiunile Rusiei împotriva Ucrainei. Centrat pe anexarea ilegală a Crimeii, documentul mi s-a părut excelent fundamentat și, prin aceasta, lăsând șanse minime Moscovei pentru un răspuns rațional. Prin criza declanșată în urmă cu cinci ani, și prin cele ce i-au urmat, Putin a făcut, ca președinte, poate cel mai mare deserviciu țării sale. Mă gândesc în primul rând la izolarea pe plan internațional și la sancțiunile economice impuse Rusiei. Importantă mi s-a părut declarația celor unsprezece și prin angajamentul ferm de a ține mereu în atenție cazul Crimeii, și de a nu renunța niciodată la politica de nerecunoaștere a anexării ei. În sfârșit, interesant cum din lista semnatarilor lipsesc două țări la care cred că oricine s-ar fi așteptat să lipsească: Germania și Ungaria. Ni se pare încă o dată că la Berlin și Budapesta principiul e același: dacă e bun pentru noi, d-l Putin e bun și dacă anexează toate câte a anexat și Stalin. 

*Radu Preda, directorul Institutului pentru investigarea crimele comunismului, un intelectual căruia, pe drept, îi purtăm un anumit respect, a cam dat-o și el în bară  zilele trecute. Adică a făcut o comparație care ar fi fost mult mai reușită dacă lipsea: „Ziua deținuților politici anticomuniști e fel de importantă precum cea a Marii Uniri”.

*Judecătoarea Bîrsan se plânge, pe drept, pentru răul care i-a fost făcut. Dar n-am auzit-o cu un singur cuvânt de regret pentru răul pe care ea însăși și colegii de la Secția pe care a condus-o la instanța supremă l-au făcut multor oameni. Și știu pe pielea mea despre ce orori - nereparate vreodată - vorbesc. Secția de contencios administrativ și fiscal a ICCJ a fost și ea una cheie în sistemul odios al instituțiilor statului. Iar d-na Bîrsan, lucru important și el, a fost numită la conducerea Secției în cauză de nimeni altul decât de Băsescu, spre finalul primului an de prezidenție.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (13)
  • keyser_soze 11.03.2019 14:35
    Băi nene, înțeleg că ești fascinat de lipitorile regale, poate chiar plătit, dar să insinuezi că Anna de Bourbon-Parma ar fi fost regină e prea de tot!
    Până la urmă e de înțeles, procedezi la fel ca orice monarhist: dezinformezi și falsifici istoria.
  • kalinikos 12.03.2019 09:32
    pentru mine s-a rupt filmul cu Mihai cand s-a dus la Moscova in 95, ca ultimul sef in viata al unui stat invins in razboi. Pe langa degradarea morala, i-a mai omorat o data pe cei ce au murit si au suferit in temnitele comuniste. Mai mult de-atat chiar nici nu mai conteaza...
  • V Stan 12.03.2019 14:03
    Lipește filmul la loc si nu te face ca ai uitat ca acolo au fost toti marii lideri ai lumii - intre ei, ai SUA, Germaniei, UK, Japoniei etc.
  • kalinikos ► V Stan 12.03.2019 22:04
    mai cititi o data postarea: ULTIMUL SEF IN VIATA AL UNUI STAT INVINS.
    Mi-e egal cine a fost, putea sa fie papa de la Roma. Conteaza in ce calitate a fost prezent: SEFUL UNUI STAT INVINS. Vreti sa va mai spun o data? SEFUL UNUI STAT INVINS.
    Evident, invins de armata rosie comunista.
    Mai lipsea sa fie tras in lanturi, in urma carului lui Putin.
    Onoarea ar fi cerut sa decline invitatia. Nu ar fi pierdut nimic.
  • V Stan ► kalinikos 12.03.2019 22:08
    Alooo, Germania n-a fost stat invins? Japonia n-a fost stat invins. Uite domne cu cine-mi pierd eu timpul:((((
  • kalinikos ► V Stan 12.03.2019 22:32
    Asa, si? Chiar nu inteleg de ce aduceti Germania si Japonia in discutie. Eu vorbeam de onoarea Statului Roman, terfelita cu acordul regelui.
    Daca nu vi se pare dezonorant sa fi prezentat ca 'ultimul sef in viata al unui stat invins', fie si numai pentru faptul ca 'infrangerea' respectiva a fost o masinatiune sovietica, atunci e foarte trist. Chiar va rog sa nu-mi mai raspundeti, fiindca nu prea mai are rost.
    O noapte placuta va doresc, si un post cu folos.
  • V Stan ► kalinikos 13.03.2019 08:39
    O dai la intors acum, nu-ti place ca te-am prins cu Germania, Japonia etc:))) Pune mana pe carte, chiar si pe una de logica!
  • kalinikos ► V Stan 13.03.2019 12:18
    Ca tot vorbirati de logica, folositi argumentul omului de paie: daca a fost germania si japonia, e OK sa mearga si Mihai.
    Oricum, din ce spuneti, inteleg ca e normal sa sarbatorim victoria armatei rosii, care ne-a eliberat de ne-au sarit capacele. Probabil Maniu l-ar fi felicitat pentru alegerea facuta. A, stati! Nu poate, fiindca e mort, omorat de cei pe care i-a adus armata rosie „eliberatoare”, sarbatorita de Mihai la Moskva
    Maniu si impreuna cu el multi, multi altii, ajunsi sub pamant la Pitesti, la Aiud, la Canal, Periprava, Targu Ocna, Sighet, Cavnic, Poarta Alba. Saracii, poate daca ar fi trait, ar fi mers si ei la Moscova, sa-si sarbatoreasca „eliberarea”.
  • V Stan ► kalinikos 13.03.2019 18:49
    Rătăcești, prietene, habar neavând de istorie. Maniu a fost alături de Rege (și nu de Mareșal) inclusiv la întoarcerea armelor, la 23 august. Vremurile acelea, mai ales cumplite, se judecă având multă minte și înțelegându-le bine.
  • kalinikos ► V Stan 13.03.2019 21:43
    Domnu' Stan, lasati-o dom-le jos ca macane. Eu inteleg ca nu aveti argumente, si o luati aiurea prin miriste, doar-doar gasiti o contra. Ca un contra-argument la obiect nu am vazut pana acum.
    Haideti ca va fac hatarul si arunc prosopul, sa nu va mai faceti de ras de fata cu atatia cititori pe aici. Uitati, recunosc ca dvs ati judecat vremurile acelea cu mult mai multa minte si le-ati inteles mult mai bine decat mine. Ba chiar recunosc ca sunteti mai tare decat mine la logica. Multumit?
    Spor va doresc.
  • Alex Medway ► kalinikos 14.03.2019 00:07
    Maniu a fost alaturi de Regele Mihai, fara nicio discutie!! Ti-o spune un inaintas al lui Maniu!!
    La revedere!
  • Alex Medway 14.03.2019 00:22
    Cat despre cei care comentati prostii si aiureli, tradarea nu a venit de la Rege! Tradarea a venit de la aliati in special de la englezi!! Ca ne convine ca nu.. Englezii ne-au dat la schimb cu grecii...
    Sunteti prea mici si prea neainsemnati ca sa intelegeti ca Regatul Romaniei, era pus in fata unor situatii fara precedent, din care nu putea iesi convenabil!
    Pe de alta parte, pentru ca tot nu pricepeti cum se invarte lumea.. tin sa va reamintesc ca americanii mari iubitori de democratie si adevarati luptatori impotriva comunismului si marxismului, i-au primit "cu bratele deschise" pe neo-marxistii Scolii de la Frankfurt!! ce a urmat am vazut si vedem in continuare.
    Rugamintea mea ar fi ca inainte sa postati prostii si aberatii, sa meditati putin pentru ca altfel riscati sa pareti ridicoli!
    Si nu in ultimul rand, Romania nu a fost si nu este o republica, forma de guvernamant legala fiind monarhia constitutionala... Niciodata n-a existat o consultare populara in privinta schimbarii formei de guvernamant, trecerea
    de la monarhie la republica facandu-se fortat si arbitrar!
    Voi, asa zisi "republicani" sunteti paraleli si traiti pe alte planete...Sunteti de Dreapta sau doar va prefaceti? pentru ca din ce reiese, majoritatea sunteti niste simpatizanti ai socialismului! Macar nu va mai plangeti atata de ideologiile pe care le promoveaza cei de stanga!
    Sa va fie RUSINE!
  • V Stan 14.03.2019 08:13
    Iată, dară, argumente, nu înjurături și invective. Pentru asta însă trebuie: cultură, minte și onestitate intelectuală. Respect, Alex Medway!
  1. Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

  2. Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

  3. La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

  4. Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

  5. REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

  6. Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

  7. FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

  8. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

  9. Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

  10. Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova