Situațiunea (IV)

De Valerian Stan  /  

FOTO: Tribuna.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Răzgâiat din mai toate părțile pentru atitudinea sa indiscutabil verticală în relațiile cu un Occident tot mai departe de ce-a fost cândva, prim-ministrul ungar o mai dă uneori și prin bălării. Recent el a declarat că Budapesta implementează un program de dezvoltare militară la finalul căruia țara sa "va avea o putere semnificativă și va fi capabilă să se apere de un atac venit din orice direcție”. El a sugerat că în acest fel Ungaria nu va mai avea nevoie să  conteze și pe NATO. Citești și te întrebi dacă nu cumva d-l Orban e euforic de la prea multă votcă.

*Când vreți să știți ce mai vor statul paralel și interesele străine, uitați-vă la ce face d-l Iohannis.

*În toamna trecută, într-una una dintre edițiile emisiunii „Ora Regelui” s-a vorbit și despre atrocitățile la care  au fost supuși soldații români făcuți prizonieri, și duși în Franța, de armata germană și cea austriacă în timpul Primului Război Mondial. Realizatorul emisiunii a făcut o comparație între conduita inumană de atunci a germanilor și cea din timpul regimului nazist de mai târziu. Oameni cu o memorie redutabilă, germanii au ținut minte episodul, și, cu prima ocazie, s-au gândit că ar fi nedrept să nu ne-o plătească. Așa că în chiar zilele Centenarului Marii Uniri, postul public de televiziune german a dat de veste lumii că la 1 Decembrie 1918 "România a anexat Ardealul, o parte din Ungaria”.
 
Carevasăzică la o judecată de valoare ni s-a răspuns cu un fals istoric halucinant. Asta dacă nu cumva prietenii nemți chiar cred ce spun – inclusiv că d-l Hitler a făcut chiar un act de dreptate când prin Dictatul de la Viena ne-a luat din nou Ardealul. Sincer, mă cam așteptam ca lucrurile să degenereze la nivel declarativ. De aceea zilele trecute m-am bucurat când Custodele Coroanei l-a primit, și invitat la prânz, pe ambasadorul german. E mare nevoie ca relațiile noastre din ultimii ani, din ultimii aproape zece ani, să se îndrepte substanțial. La nivelul Casei noastre Regale se dovedește, iată, că există deschiderea necesară. Dacă Berlinul este interesat de un parteneriat corect cu România, atunci Casa Regală e interlocutorul cel mai legitim și potrivit.

*Astăzi, ca să faci politică trebuie ai bani, iar ca să ai bani trebuie să faci politică.

*De când cu Prezidenția Marelui Sas, Cibinul are și el pretenția că Oltul se varsă în el – iar nu viceversa.

*Ar putea pierde Kovesi cursa pentru postul european de procuror-șef? Nu-i exclus. Caz în cred că Bruxellesul își va lua un time-out în meciul cu România pe tema fostei șefe de la DNA. Nu-i văd eu pe komisarii de acolo, cel puțin pe cei actuali, dispuși să-și abandoneze agentul în teritoriul inamicului. În lunile care vin CEDO se va ocupa puțin de igiena satrapului, după care domnii komisari vor relua partida pretinzând că e 1-0 pentru ei. Și hotărâți ca, la o asemenea miză, să n-o piardă indiferent de consecințele – chiar și grave – ce ar putea urma.

*Bineînțeles că azi se răzbună cele trei decenii de guvernare incompetentă și coruptă, în beneficiul unei oligarhii interne și al intereselor străine. O Românie consolidată democratic și economic, servită loial de elitele sale, ar fi înfruntat aceste vremuri în picioare, iar nu în genunchi.

Mare minune cum de-a scăpat până acum Mușchiul țigănesc, cu un astfel de nume, de vigilența nemiloasă a corectitudinii politice...

*S-a aflat că doamna cu batic din serile trecute de la Parchet nu era Carmen Iohannis. Era  Elena Ceaușescu, și se ducea să răspundă în fața Marii Adunări Naționale.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

14:21

CATEGORIA: "AM FOST UN DOBITOC”... ASTĂZI, CRISTIAN TUDOR POPESCU

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI