Situațiunea (III)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*A trecut mai bine de un deceniu de când a fost anunțată punerea la punct a acceleratorului de particule de la Geneva. O trăznaie care-și propunea să confirme o altă trăznaie, Big Bangul (dumnezeul ateilor, creator al Universului, zic ei). Deși s-au băgat în ea nu mai puțin de 5 miliarde de euro, această rătăcire halucinantă n-a produs decât rateuri și o rușinoasă tăcere. Probabil că asemeni celor cu Turnul Babel, cărora le-a încurcat limbile, Dumnezeu le-a încurcat și ăstora mințile – dacă o fi avut și ce, Doamne iartă-mă, să le încurce.

*Kovesi candidează la două demnități UE deodată. Te cred și eu, zornăitul cătușelor e sinistru, poți să și avortezi din asta.

*Mai sunt două săptămâni și în Republica Moldova vor avea loc alegeri legislative. Peste Prut, susținătorii căii europene și ai re-unirii cu România consideră scrutinul cel mai important de după 1991. Le-am urmărit argumentele și cred că au dreptate. În fruntea lor se află intelectuali importanți, aparținând mai ales Mișcării Unioniste „Sfatul Țării 2”, între care scriitorii Nicolae Dabija, Nina Josu, oamenii de știință Mihai Cimpoi, Eugen Doga, Anatol Petrencu și alții. Mulțumită în bună măsură lor, în cursul anului trecut (al Centenarului Marii Unirii), în jur de 160 de primării din Republică au adoptat Declarații de unire cu Țara. În septembrie trecut, tot ei au făcut auzită, răspicat, vocea unioniștilor nicăieri altundeva decât la Bruxelles. Pentru ca în chiar aceste zile ei să fie și cei care trag semnale de alarmă dramatice politicienilor care se declară unioniști, dar când vine vorba să fie ei înșiși uniți numai astfel nu se dovedesc a fi. Deși văd cu ochii lor cum Dodon, Plahotniuc sau Ilan Șor urmează cu o sfințenie diabolică scenarii scrise altundeva, și de oricine altcineva decât de niște paiațe ca ei. În sfârșit, în ultima săptămână am reușit să observ cam ce atenție dă presa și internetul de la noi alegerilor din 24 februarie. E trist. Trist spre deprimant.

*Toleranța noastră, mai ales ea, a făcut ca, în „post-comunism”, în loc de o clasă politică responsabilă să avem o casă de toleranță. 

*Se pare că până și arhivele și-au pierdut răbdarea cu Ion Țiriac. Fiindcă altfel nu se poate explica de ce Marelui Sfinx i s-a dezpietrit gura și a început să vorbească un picuț despre el și Securitate. Când m-am întors în țară, zice el, m-au întrebat despre întâlnirile cu președintele Kennedy, acasă la Kennedy, unde mâncam cârnați fripți. Însă ce-a mâncat la Securitate musafirul despre gazda sa rămâne deocamdată un mister, un mare mister. Acum nu știm dacă ziaristul conlocutor n-a mers mai departe cu întrebarea din motive strict deontologice, adică patronale, sau doar pentru că intervievatul l-a hipnotizat pur și simplu. Pentru că omul are așa o vrăjeală în el că-l vezi cum îți ia portofelul din buzunar și tu juri că tocmai ți-a dat unul doldora de dolari. Vorbesc serios, îl știu pe șarlatan din perioada în care am fost la Guvern. Până să mă dea afară complicii lui din politică, m-am ocupat și de furtișagurile sale imobiliare din patrimoniul guvernamental. Așa a debutat Marele Țiriac în afaceri, pe bănuțul văduvei. Cât despre relațiile cu Securitatea, merită să avem răbdare în continuare. Pentru că știut este de mai mult timp și că, tot în America, la un meci al său de Cupa Davis din vremea eternei Securități, organizatorii au pus din greșeală Imnul României Regale. La care Marele a protestat furios și patriotic cerând reluarea ceremoniei cu imnul lui Ceaușescu. Nu-i interesant? N-am eu dreptate să zic că merită să mai avem puțintică răbdare cu arhivele nerăbdătoare ele însele?

*România e pe cale să devină tot mai mult ostatică unor interese tot mai nenorocite, din afară și din interior. Iar miza scoaterii ei din această situație, una uriașă. Încât cred că securitatea personală a membrilor Familiei Regale ar trebui să devină o problemă bine avută în vedere.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • __ 08.02.2019 16:29
  Dacă vor cu aspiratorul acela să detecteze viată, duhul, ... păi n-o să reușească să detecteze lucruri care sunt în afara spațiului și timpului. Nici măcar pe mama dracului sau pe fiu-su. La aceste noțiuni se face opt-in la libera alegere și așa va fi. Se pot examina urmele... EXEMPLU: dracul se mai arată din când în când din dragostea Domnului de a ne lumina oleacă; sunt multe cazuri documentate. Mie imi place filmul cu fenomenul Poltergeist in Anglia bine documentat pe BBC. BBC, cu Poliția Regală cu tot, England, nu orishice - The Enfield Poltergeist - https://www.youtube.com/watch?v=sls6pszMGfk
 • V Stan 08.02.2019 18:02
  interesant!
 • kalinikos 08.02.2019 23:52
  "O trăznaie care-și propunea să confirme o altă trăznaie, Big Bangul (dumnezeul ateilor, creator al Universului, zic ei). Deși s-au băgat în ea nu mai puțin de 5 miliarde de euro, această rătăcire halucinantă n-a produs decât rateuri și o rușinoasă tăcere."
  Nu-si propune sa confirme Big Bang-ul, asta e deja 'confirmat' (as putea spune 'pre-confirmat', ca in 'pre-judecata'). Ei studiaza conditiile de dupa BingBang. Adica ce fac ei de fapt, e sa dea cu rahatul de pamant si sa vada cum se imprastie. Si pentru asta 5 mld de euro sunt foarte putini. Tocmai de-aia il modernizeaza pana in 2021.
  Cat despre partea cu fantomele... e ca si cum ar incerca sa pescuiasca pasari. Oamenii astia sunt plini de 'pre-judecati'. Bag mana in foc ca pentru multi de la CERN Dumnezeu e un batran cu barba alba.
 • kalinikos 11.02.2019 12:48
  @V STAN
  banuiesc ca stiti ce este un diavol arhicon: unul care cunoaste foarte bine Scriptura, dar o rastalmaceste dupa interes sau bunul plac.
Ultima oră

14:21

CATEGORIA: "AM FOST UN DOBITOC”... ASTĂZI, CRISTIAN TUDOR POPESCU

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI