
FOTO: Colaj ActiveNews

Timp de 30 de zile, ActiveNews a dat posibilitatea cititorilor săi de a vota asupra candidaților favoriți pentru alegerile prezidențiale din România.
După un exercițiu democratic în care s-au exprimat aproape 20.000 de cetățeni (19860, mai precis), rezultatele sunt următoarele: pe primul loc în topul preferințelor ActiveNews s-a situat Ninel Peia, care a strâns 17,3% dintre voturi, urmat de Theodor Paleologu cu 14,6% dintre sufragii.
Pe locul al treilea în acest top a venit președintele în funcție, Klaus Iohannis, cu 13,6%, urmat de liderul PSD, Viorica Dăncilă, cu 12,6%. Ceilalți candidați au obținut sub 10% dintre voturi. Un număr mare de cititori, 11,2%, a bifat opțiunea „Niciunul”, ceea ce înseamnă că fie își va anula votul, fie nu se va prezenta la urne.
O scurtă analiză a rezultatelor
Opțiunile cititorilor ActiveNews confirmă încă o dată că publicul nostru este interesat de mesajul conservator și/sau naționalist. Așa se explică de ce pe primul loc în topul preferințelor cititorilor este Ninel Peia: fostul deputat, actual președinte al Partidului Neamul Românesc, s-a făcut remarcat prin poziții clare în ceea ce privește familia, a susținut public Referendumul pentru Căsătorie, a avut inițiative parlamentare privind protejarea copiilor și stimularea natalității, a drepturilor părinților în educație, dar și pentru poziționarea mai demnă a României în Uniunea Europeană și în lume.
Nu departe de acesta s-a situat de Theodor Paleologu, care a venit de-asemenea, cu un discurs conservator articulat, dar a plătit pentru intrarea destul de târzie pe „scenă”, dar și pentru asocierea cu un personaj compromis ca Traian Băsescu „Petrov” , care numai conservator sau naționalist nu s-a dovedit în acești 20 de ani.
Suprinzător este procentul mare obținut de președintele Iohannis, care a fost principalul oponent al Referendumului pentru Familie și s-a dovedit lipsit de demnitate pe plan extern.
Primul aspect de remarcat este ambii candidați sunt etnici români, creștin-ortodocși, „sudiști” și...bărboși :) Ceea aș sublinia în urma acestui sondaj este că publicul conservator ar putea strânge cu lejeritate un 10% în Parlament, dacă Peia, Paleologu și acei peste 11% care nu se duc la vot s-ar regăsi în aceeași grupare. Acest procent ar crește semnificativ dacă un o astfel de formațiune ar strânge și din parlamentarii conservatori aflați în PSD, PNL sau ALDE.
Pentru că nu există o asemenea coeziune, românii tradiționaliști sunt ignorați la nivel politic și nu există în dezbaterile electorale.
Pe de altă parte, este absolut clar că publicul de dreapta românesc este în căutarea unui lider. Carismatic, dacă se poate. Se mai desprinde concluzia că pentru pentru publicul de dreapta românesc este mult mai important socialul (familiei, căsătoria, demografia, apărarea drepturilor părinților în fața statului, limitarea propagandei homosexuale) decât chestiunile economice. O mare importanță pentru românii normali are și identitatea națiunii noastre.
În orice caz, discursul conservator și/sau naționalist românesc este în creștere, în ciuda demonizării de care are parte acest public în mass-media corporatistă și a absenței din orice dezbatere publică. Mustul fierbe.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Cristian Socol
11 h ·
Pe lângă declaratiile catastrofice inconstiente ale unor politicieni, atunci când vedeți opinii ale unor analiști financiar / bancari la TV sau în online, luați în calcul următoarele corelații. Pentru ei totul este dezastru în economie, falimentul stă să vină în fiecare zi de ani încoace, deficitele sunt groaznice, creșterile de salarii si pensii nu trebuie să aibă loc... nu mai avem nicio scăpare. Eh, interesul lor este să creeze o imagine de dezastru economic pentru ca investitorii (cărora ei le trimit rapoarte prin bănci și / sau consultanță directă) să ceară randamente mai mari la obligatiunile emise de România. Isi formează piața. Crește astfel costul de finanțare al statului iar parte din banii plătiți de fiecare dintre noi sub formă de taxe și impozite se duc în buzunarele speculatorilor si al acestor trompete. Asta trebuie să înțelegeți. Uitați vă ce diferență între analizele lor si estimările FMI, BM, BEI, BERD si Comisiei Europene cu privire la tabloul macro al României! Pentru a avea un exemplu, la necesarul de finantare brut al României un plus de 1 pp pe dobanda medie adică o creștere de la 4% la 5% ia din buzunarul tuturor 1 miliard de lei anual suplimentar ch de dobănzi. Adica 200 si ceva milioane euro, cat un acord mai mic cu FMI. Unde credeti ca se duc banii? Parte la speculatori, parte in buzunarele unor analiști financiar bancari pe care i vedeti făcând propagandă împotriva României pe la Tv sau in online. #nuChile
https://www.facebook.com/constantin.gheorghe.16/posts/1751677388297833?__tn__=-R
Dintre cei doi clasati pe locul I si II, de ce consider ca doar Ninel Peia merita increderea romanilor:
1. Ninel Peia are curajul incredibil de a-i declara razboi lui Soros si tuturor ONG-urilor sale. Theodor Paleologu face pe mortul ca sa nu-l pape ursul!
2. Ninel Peia are curajul incredibil de a cere 50% din profitul rezultat din exploatarea gazelor si petrolului romanesc. Unii au platit cu libertatea pentru asta (Liviu Dragnea). Theodor Paleologu face pe mortul ca sa nu-l pape ursul!
3. Ninel Peia si-a demonstrat patriotismul si curajul prin toata activitatea parlamentara si extraparlamentara. Theodor Paleologu prin apropierea de Basescu si prin functiile sale de ambasador n-a dat de inteles decat ca are telecomanda, probabil la SIE
4. Ninel Peia este sustinut de gen. Mircea Chelaru, un patriot adevarat si om de cultura roman, Theodor Paleologul este sustinut de Andrei Plesu, un intelectual incontestabil, dar o lichea, o gura de tun a propagandei anti-romanesti, anti-familie si anti-Biserica.
5. Am citit intr-un articol ca de fapt Theodor Paleologu este doar 50% roman dupa tata si 50% grec dupa mama. Am cautat pe internet informatii despre mama dumnealui dar nu am gasit nimic! Nici macar pe Wikipedia unde scrie nimic decat ca provine din familia lui Alexandru Paleologu. Cel putin ciudat!
6. Ninel Peia a raspuns intrebarilor Activenews.ro, Theodor Paleologu probabil a considerat ca e sub demnitatea lui sa raspunda…