RECUNOȘTERE OFICIALĂ. Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Zelenski: România negociază un acord cu Ucraina

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Vilnius, după întâlnirea pe care a avut-o cu Volodimir Zelenski, că România negociază un acord bilateral cu Ucraina, fără a indica o dată când va fi semnat. „Vom anunța când este gata”, a spus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro

Klaus Iohannis a fost întrebat despre negocierile privind semnarea unui acord cu Ucraina, după ce un astfel de document a fost semnat de Ucraina și Letonia.

„Aceste acorduri de securitate sunt, de fapt, acorduri de colaborare și e foarte bine că se închid astfel de acorduri. Și noi negociem un astfel de acord și este bine de știut că acordul nu se referă la situația de ieri sau de astăzi, ci este un acord pentru colaborarea viitoare, care cuprinde și reconstrucția Ucrainei, dar și dezvoltarea legăturilor, unele sunt tradiționale, altele au apărut în acești complicați de război. Noi vrem să folosim oportunitățile care au fost create pentru a înlesni în continuare colaborarea. Noi ajutăm Ucraina în toate felurile posibil. Poate cel mai vizibil este exportul de produse agricole din Ucraina prin România. Cred că nu exagerez dacă spun că dacă n-ar fi fost acest export prin România ar fi fost probleme imense, nu doar în Ucraina, ci și acolo unde se exportă aceste produse agricole. Pe de altă parte, ajutorul umanitar este foarte important în continuare, dar și ajutorul militar este relevant pentru Ucraina. Noi vom continua pe toate palierele atâta timp cât este nevoie și acest acord va crea un cadru mai bun pentru această colaborare”, a spus Iohannis, după Summitul Inițiativei celor Trei Mări de la Vilnius.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

IMNUL CARPATIN-FĂGĂRĂȘENILOR - Ion Gavrilă Ogoranu (+1 mai 2006):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
  • Nata 11.04.2024 19:08
    Acord cu toți ratații - atâta e in stare.
  • siBemol14a 11.04.2024 19:56
    Președintele se preocupă de securitatea și reconstrucția Ucrainei de vreme ce a terminat distrugerea României. Punct.
    „Vom anunța când este gata”, a spus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro. De unde deducem că democrația în România e model pentru ...
  • Nenea Iancu 11.04.2024 20:05
    Acum o lună știrea asta era "fake news", azi o proclamă președintele republicii. Și noi suntem ăia "medievali"!
  • Tic 11.04.2024 21:43
    Un sclav mare cât un credenț săsesc.Arogant,prost,puturos,fălcos si sclav.Disponibilitatea arătată in a se face preș in fața măscăriciului (si a stăpânilor lor)mă face să vărs.
  • Scapa cine poate 11.04.2024 22:08
    Dar oare s-a intrebat egocentricul suferind de gigantism ce ar vrea poporul roman?... Acum de ce nu face referendum pentru asemenea actiuni belicoase fata de o superputere ca Rusia. Se apuca el desteptul sa se bage in seama intr-un conflict pur sovietic ca asa da bine in fata globalistilor verosi care intretin aceasta situatie din interesele lor meschine? Un tradator de joasa speta. Bine ca-i platim salariul si escapadele turistce de lux ca fraierii
  • Christinne Radu 11.04.2024 22:10
    Kiev having serious mobilization problems

    https://infobrics.org/post/40918
  • Un Strain 11.04.2024 23:02
    Total gresit....el negociaza nu Romania... Romania nu il mai recunoaste decit ca un schior si jucator de golf....a fost un tradator poate printre cei mai mari pe care Romania ia avut...in cei 10 ani ...odata cel putin nu sa interesat de soarta Romaniei sau a celor ce traiesc in ea...deci despre ce vorbim....
  • Neanae 12.04.2024 01:18
    Stan și Bran cu pianul pe scări! Pat și Patachon la acorduri ce cârnați ie buni pi varzâ! Geniali … Iconici și istorici, pardon, isterici … Hahahahaaahsîîîgh!
  • Tic 12.04.2024 10:53
    Da' tu ,băi ăsta,esti de capul tău?Eu îți plătesc traiul imbuibat si imi esti dator cu explicații,imi ceri voie daca poți să faci asa ceva!Tu imi spui doar cand va fi gata?
    Ce-ar fi sa pleci in Ucraina,sa te țină ăia,cu frumoasa odraslă securista răvășită cu tot!Nesimtitule!Daca mai semnezi si legea zilei de 14 mai cu Israelul oficial ,este clar ca trebuie sa te duci unde si-a dus mutul iapa,cu iapa ta cu tot.
  • Mircea Dragan 12.04.2024 13:51
    ''România negociază un acord cu Ucraina''
    Despre ce Joha? Despre inapoierea teritoriilor romanesti facute cadou de Stalin Ucrainei?

    '' Noi ajutăm Ucraina în toate felurile posibil.'' NU noi ci TU, Joha. TU nu ai primit mandat de la Parlament sa faci acorduri care ne vor tata in razboi.
    ''ajutorul militar este relevant pentru Ucraina'' Acolo ai directionat armamentul platit de Romania? De aia ne aparam cu MAMBA de imprumut?
  • Rusi 12.04.2024 17:11
    Doi ratati
  • Mircea Dragan 12.04.2024 20:15
    Ia uitati ce am gasit pe twitter de la Zelenski:
    ''Post Volodymyr Zelenskyy
    Prime Minister Mark Rutte told me on the phone that the Netherlands had allocated another billion euros for military aid to Ukraine and 400 million for recovery. This is in addition to the commitments under our bilateral security agreement. ''
    Si apare nesimtitul de Johannes sa spuna ca :
    ''„Aceste acorduri de securitate sunt, de fapt, acorduri de colaborare și e foarte bine că se închid astfel de acorduri. ''
    Nu Joha ce semnezi tu sunt bani smulsi de la romani si oferiti pomana lui Zelenski. Daca tot avem asa de multi bani de ce nu faci ceva ptr Romania, TRADATORULE?
  • Mircea Dragan 12.04.2024 20:23
    Aici este invitatia lui Zelenski de a intra cu totii in razboi de partea Ucrainei fireste.
    E declaratia oficiala a lui Zelenski:
    ''Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський
    @ZelenskyyUa
    ·
    Apr 11
    Dear friends, this year should be the time to take all the necessary steps to make our victory over Russian terror real. It is possible. But it is possible only if we are united—you, us, and all our partners—and if reality corresponds to our statements and agreements.''
    In afara de bani dati de pomana, Johannes s-a angajat sa trimita si militari romani sa moara ptr nimic in cocina Ucraina.
  • Mircea Dragan 12.04.2024 20:33
    Si ia uitati ce ne mai traseaza Zelenski :
    ''Europe must carry out its treaties. Solidarity lanes that strengthen Europe must continue to work. We must increase the integration of our systems, including transportation. All contradictions in Europe must be resolved democratically and in negotiations between equals.''
    ADICA :
    Europa trebuie să-și îndeplinească tratatele. Căile de solidaritate care întăresc Europa trebuie să continue să funcționeze. Trebuie să creștem integrarea sistemelor noastre, inclusiv a transportului. Toate contradicțiile din Europa trebuie rezolvate democratic și prin negocieri între egali.
    Acum el ne trage la raspundere pe baza tratatelor/tratatului semnat/e de ...Johannes. Mai mult Zelenski se considera european si egal cu toti din UE! I-auzi.
  • Mircea Dragan 12.04.2024 20:44
    ''Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський
    @ZelenskyyUa
    I met with Romanian President
    @KlausIohannis
    to discuss our defense cooperation, Russia’s shelling of the Dniester HPP, as well as the need to strengthen Ukrainian air defense and create a reliable air shield.

    We also spoke about the functioning of the export corridor between Ukraine, Romania, and Moldova. We appreciate Romania's position on the transit of Ukrainian agricultural goods.

    Under the circumstances of Russian aggression, the Ukraine-Romania tandem makes a significant contribution to ensure global food security.''
    ''Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський
    @ZelenskyyUa
    M-am întâlnit cu președintele României
    @KlausIohannis
    pentru a discuta despre cooperarea noastră în domeniul apărării, bombardarea de către Rusia a CHE din Nistru, precum și necesitatea de a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei și de a crea un scut aerian de încredere.

    Am vorbit și despre funcționarea coridorului de export dintre Ucraina, România și Moldova. Apreciem poziția României cu privire la tranzitul mărfurilor agricole ucrainene.

    În circumstanțele agresiunii ruse, tandemul Ucraina-România aduce o contribuție semnificativă la asigurarea securității alimentare globale.''

    Deja suntem in tandem! Punem la dispozitie caile de acces si portul Constanta GRATUIT si Zelenski e multumit.
Ultima oră

01:00

Pr. Ioan Istrati: Noaptea asta Hristos stă singur în temniță, rugându-Se pentru cei care Îl vor omorî

00:30

3 mai: Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici, numit și ”Luceafărul de la Lainici”. Sfântul Mucenic Timotei și soția sa, Mavra

23:54

Maica Ecaterina Fermo – “Pagini de Jurnal”, o nouă carte editată la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă - Despre convertirea de la iudaism la Ortodoxie, renunțarea la actorie și intrarea sa în mănăstire

23:46

Emisiune Sky News despre cazul tragic al unui britanic care a dat in judecata AstraZeneca, după ce a rămas cu leziuni cerebrale grave în urma vaccinului Covid: ”Nu voi mai fi niciodată la fel”. Serul experimental a fost lăudat și la Trinitas TV - VIDEO

23:31

Pr. Dan Bădulescu: TIMPUL și JOIA MARE. ”Cinei Tale celei de taină, astăzi, Fiul lui Dumnezeu, părtaș mă primește, că nu voi spune vrăjmașilor Tăi taina Ta, nici sărutare Îți voi da ca Iuda...” - VIDEO

23:17

Corupția și mafia homosexuală din BOR și Sistem, expuse la Realitatea Plus. Postul TV difuzează controversatul film ”21 de Rubini” chiar a doua zi de Paști

22:59

Fetiță de 8 ani, moarte subită în mijlocul străzii chiar de ziua ei

22:20

Nepotul unui manelist din România a murit de cancer la doar 9 ani

22:00

Care este semnificația spălării picioarelor Apostolilor, de către Însuși Iisus Hristos Mântuitorul nostru, înaintea Cinei cele de Taină. Ne lămurește IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului - EMISIUNE Radio Dobrogea

21:30

Afectată de reacții adverse severe în urma vaccinului Covid, o fostă membră a formației “The Pussycat Dolls” se confesează emoționant: “Un coșmar continuu. Credeam că o să mor. Legătura cu Dumnezeu este cea mai importantă”

20:35

Patriarhul îl sparge pe Bănescu de Paști: PF Daniel îl ”îmbrățișează frățește” pe Kirill al Moscovei și Întregii Rusii

19:25

Podcast Pe Drept Cuvânt: Av. Florentin Țuca, în dialog cu conferențiara universitară Dr. Lavinia Tec: “Joaca de-a Dumnezeu este, pentru omenire, riscul major al momentului” - VIDEO

18:36

”LA DATORIE, ÎN PRIMA LINIE” - Actorul Brian McCardie, care a jucat în serialul polițist britanic “Line Of Duty”, a murit subit, la vârsta de 59 de ani

18:00

A apărut cel mai mare concurent al lui George Simion: Radu Simion. Ce reacție a avut liderul AUR

17:04

Un alt denunțător care a atras atenția asupra defectelor aeronavelor Boeing a murit – avea doar 45 de ani