

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că își dorește o legislație care să combată și să elimine total discriminarea din legislație. Acesta a răspuns unei întrebări adresate de către un activist al Asociației pro-homosexualitate Accept, într-un dialog purtat la Bacău.
„Însă pentru a combate discriminarea elaborarea unei legislații specifice este doar un pas, un pas important. O să mă sfătuiesc cu colegele și cu colegii să vedem în ce măsură putem să încurajăm Parlamentul României să accepte o discuție și o legiferare pe tema eliminării discriminării. Asta se poate face relativ ușor”, a spus Iohannis.
Președintele i-a acuzat pe inițiatorii modificării Constituției în sensul protejării familiei că „inflamează societatea românească”.
„Eu cred că și în chestiunea discriminării, și în chestiunea modificării Constituției, cuvântul cel mai potrivit este toleranță. Dacă suntem toleranți nu înseamnă că vrem să fim altfel, dar vrem să-l cunoaștem pe celălalt și să încercăm să îl înțelegem. Trăim din păcate niște vremuri în care toleranța în loc să crească în societate este mai degrabă în reducere, ceea ce este foarte, foarte păcat și eu n-am văzut rolul meu în a tranșa discuția de exemplu pe Constituție, ci eu văd rolul meu în a explica societății în ansamblu că toleranța este o calitate esențială a unei societăți moderne din Europa secolului XXI, și nu altceva. Și atunci, cu siguranță într-un climat de mai bună toleranță și aceste chestiuni de eliminare a discriminării vor fi mult mai ușor de tratat”, a subliniat Klaus Iohannis la evenimentul organizat de Consiliul Tineretului din România.
Președintele României s-a poziționat fățiș de partea activiștilor homosexualității, afișându-se și dialogând cu un reprezentant al acestora. Este binecunoscut faptul că la o astfel de întâlnire nu participă decât acele persoane sau organizații care sunt agreate de Administrația Prezidențială, iar președintele știe ce va fi întrebat.
Acest lucru a fost demonstrat în trecut, atunci când studenții de la Iași au arătat că întâlnirea dintre Președinte și „reprezentanții” acestora a fost un simulacru: Au participat doar studenți agreați de conducerile universitare și membri ai PNL.
Momentul ales de președinte pentru întâlnirea și afișarea cu reprezentanții activiștilor LGBT este semnificativ: el vine la puțin timp după ce Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă pentru modificarea Constituției, afirmase în Evenimentul Zilei că președintele Iohannis a refuzat orice întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Familie.
Până acum, președintele a afirmat că inițiatorii riscă să cadă în „fanatism religios” sau că luna mai 2018 - la aproape trei ani de la declanșarea inițiativei! -, nu este potrivită pentru desfășurarea consultării populare.
De asemenea, șeful statului a blocat legea organizării referendumurilor de două ori: o dată prin retrimiterea actului în Parlament pentru revizuire și apoi prin refuzul de a-l promulga și sesizarea depusă la CCR.
De asemenea, șeful statului a blocat legea organizării referendumurilor de două ori: o dată prin retrimiterea actului în Parlament pentru revizuire și apoi prin refuzul de a-l promulga și sesizarea depusă la CCR.

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Acest individ a decis sa se asocieze in mod deschis cu elemente degenerate si s-a transformat in portavocea mafiei homosexuale internationale, tradand in acest fel increderea acordata de milioane de romani la votul din 2015!
la groapa cu dejectii.Super scris adevarul de dl.Traian Lalescu.
Intelege el ca oprobriul crescand impotriva lui vine din partea unui electorat majoritar NEAFILIAT politic , a unui electorat care nu a sustinut niciodata PSD-ul??
Asta vrea să însemne lupta lui Iohannis pentru eliminarea totală a „DISCRIMINӐRII” .
După cum campania 'anti-bullying', care sună frumos și nobil, se va concentra OBSESIV asupra orientării sexuale și a promovării identității de gen prin introducerea unor programe de educație sexuală radicală în școli începând de la cea mai fragedă vârstă (așa cum experiența altor țări 'dezvoltate' a dovedit-o)
https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Mii-de-elevi-sunt-agresati-in-pauze-in-Romania.-Salvati-Copiii-trage-semnalul-de-alarma-si-lanseaza-o-campanie-anti-bullying-147324
http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/iohannis-presedintele-accept-nu-al-romaniei-presedintele-respinge-din-nou-referendumul-pentru-casatorie-anuntand-legi-pentru-eliminarea-totala-a-discriminarii/
"In primul rand, faptul ca Iohannis se afiseaza explicit cu un activist ACCEPT e in sine un semnal extrem de puternic si fara rest. Iohannis a refuzat sa se afiseze si sa valideze drept partener de dialog vreun reprezentant al CpF sau al Platformei Impreuna. ACCEPT e un ONG care nici macar nu ii reprezinta pe toti homosexualii din Romania. Este o organizatie de activisti profesionisti care au proclamat drept obiectiv, inca din 2006, casatoria pentru persoanele de acelasi sex in Romania.
In plus, pentru presedinte, cei care doresc ca familia sa fie intemeiata pe casatoria dintre femeie si barbat si copilul sa aiba parte de mama si tata sunt cei care inflameaza societatea. Cei care o calmeaza si o rationalizeaza sunt cei care vor casatorie intre persoane de acelasi sex si adoptii de copii pentru cupluri LGBT.
Cand presedintele Romaniei nu primeste si nu recunoaste drept partener de dialog un reprezentant al societatii civile romanesti, ci activisti profesionisti LGBT, mesajul este ca acest presedinte nu recunoaste drept valide optiunile politic-morale ale poporului sau.
In al doilea rand, Iohannis vorbeste despre masuri concrete de combatere a discriminarii. Legi, initiative, hei rupisme in scoli, la locul de munca etc. Sa ne amintim si de comisarii egalitatii de gen, nu? Asadar, el nu se rezuma doar la predici de bunicutz tolerant, ci va face presiuni in sensul corectitudinii politice pe care o vedem deja la lucru in SUA sau in unele tari occidentale.
Acolo s-a ajuns deja la acest stadiu in care neobolsevismul este acut si se manifesta cu precadere tocmai in scoli, cele mentionate de dl presedinte. Autocritica desantata pentru lipsa de implicare in combaterea tuturor fobiilor posibile, concedierea celor care au pareri conservatoare explicite, punerea in discutie a oricarui standard, canon, regula care ”opreseaza”, dar promovarea furioasa a celor care ostracizeaza majoritatile si normalitatea.
Banuim ca asa ceva vrea Iohannis sau, in fine, cei care il influenteaza, si in Romania. Ce altceva poate insemna aceasta promisiune de combatere ACTIVA a “stereotipurilor”, printre care se numara, bineinteles, inclusiv acelea ca mariajul ar fi intre femeie si barbat, dar si cele “de gen”, adica cele care considera ca fundamentul identitatii de gen este biologic, nu social? Iar aceasta combatere activa trebuie sa elimine, cum a spus Iohannis, TOTAL discriminarea. Ce o mai fi si asta, TOTAL? Si cum masori totalitatea?
Cum poti combate ceva total fara sa iei masuri …totalitare?"
Desigur, cuiva i-ar părea rău pentru bietul om care, evident, a aplicat pentru locul de muncă greșit. Dar calitatea acestei povestiri constă în modul în care ilustrează iluzia discriminării. (William Gairdner).
Dar o examinare mai atentă arată modul în care acest lucru este înșelător.
Când se căsătoresc, cele mai multe femei părăsesc locul de muncă, sau acceptă locuri de muncă cu program parțial, sau reduc orele de lucru pentru a crește familia. Cei mai mulți bărbați, pe de altă parte, își fac imediat griji despre modul în care își vor întreține familia, cum vor plăti pentru o casă, educație, și așa mai departe. Deci, ei caută locuri de muncă mai bune, urmăresc promovare, lucrează mai mult și mai greu, sau poate chiar au două locuri de muncă. Rezultatul? Ca grup, salariile totale ale tuturor femeilor căsătorite scad, în timp ce salariile totale ale tuturor bărbaților căsătoriți cresc.
Dacă tot ce faci este să compari cele două grupuri fără a lua în considerare acest fenomen de alegere personală sau de preferință din partea bărbaților și femeilor căsătorite, într-adevăr, vei găsi o diferență medie mare. Această situație este o reflectare nu a discriminării, ci a unor alegeri de viață care sunt ascunse prin agregarea statistică.
Interesant că bărbații burlaci în toate grupele de vârstă arată salarii medii cu 40% mai mici decât ale bărbaților căsătoriți pentru același motiv: nici o familie pentru a întreține. Dar, surpriză! În Canada, femeile și bărbații care nu au fost niciodată căsătoriți, la toate vârstele, câștigă aceleași salarii și, în cazul în care există diferențe mici, ele tind să favorizeze femeile.
Astfel încât diferențele pe care le vedem sunt reale și ușor de înțeles, dar ele sunt rezultatul preferințelor. Ele nu rezultă din "discriminare" negativa. Acesta este un exemplu tipic al iluziei discriminării la locul de muncă. Inevitabil, grupurile de aparare a drepturilor "minoritatilor" de tot soiul, au exploatat confuzia publică dintre cauză și efect care stă la baza multor chestiuni de politică precum cea de mai sus. Un exemplu plastic este presupunerea că, din cauza ca numarul celor ce se ineaca și vânzările de înghețată sunt cele mai mari în luna august, înghețata provoaca înnecul. Noi ar trebui să contestam cu vehementa acuzațiile iresponsabile de discriminare înainte de a ceda intimidarii. (William Gairdner -- Iluzia Discriminării)
Autorul din care citați dvs., cu statistica lui, îmi amintește de o anecdotă cu Stalin care spunea că o fi genocid să omori 500.000 de oameni, dar când ai ucis 1.000.000 este doar statistică.
In momentul in care persoana , familia , grupul social majoritar sunt atacate dpdv moral, psihologic , chiar fizic si existential prin mecanisme de tip subversiv , atunci TOLERANTA devine o atitudine nociva , autodestructiva !- Tipul de toleranta pe care-l sustii dumneata nu este o valoare în sine - ci o slabiciune , o stare de SEDARE a societatii si vulnerabilitate in fata maleficului!
Din păcate, activiștii pentru drepturile omului, propagandistii acțiunilor afirmative și consilierii experti in "stima de sine" ne-au impus o anume teroare morală care ne face să ne temem să ne exprimăm preferințele noastre obișnuite; și care blochează judecățile noastre bune, împreună cu unele dintre cele rele. Avem nevoie de mai multe distincții, nu de mai puține.