

János Lázár, ministrului ungar al construcțiilor și transporturilor, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Oradea alături de senatorul Attila Cseke, președinte al Organizației Județene Bihor a UDMR, că premierul ungar Viktor Orban va vizita Partium la începutul lunii iunie și va participa la campania UDMR.
Potrivit ministrului ungar al construcțiilor și transporturilor, premierul ungar va demonstra, prin acest gest, că nu doar maghiarii din Ținutul Secuiesc sunt cei care pot conta pe cooperare și sprijin, relatează vg.hu, citat de stiripesurse.ro.
János Lázár a declarat că se analizează posibilitatea unei cooperări economice și a unei cooperări româno-maghiare în regiunile Satu Mare și Bihor, în paralel cu dezvoltarea orașelor Debrețin, județul Hajdú-Bihar și Nyíregyháza, județul Szabolcs-Szatmár-Bereg.
Acesta a mai spus că Ungaria dorește ca principalul obiectiv al președinției sale rotative la UE să fie sprijinirea aderării României la spațiul Schengen. „Obiectivul nostru principal este eliminarea frontierei Schengen dintre Ungaria și România”, a subliniat ministrul ungar.
Potrivit portalului de limbă maghiară Maszol, ministrul ungar a mai subliniat că există subiecte importante pe ordinea de zi, deoarece din cauza războiului din țara vecină nu este indiferent cine se află în Parlamentul European. „Există o miză ungară și o miză europeană”, a declarat János Lázár.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
https://mihailandrei.wordpress.com/2024/05/21/belgia-si-ungaria-lanseaza-un-controversat-document-de-identitate-digital-pasaport-de-vaccinare-inainte-de-reglementarile-ue/
“Ușor de utilizat” e, de asemenea, modul în care se promovează ID-ul digital în Ungaria, unde aplicația corespunzătoare va putea fi descărcată încă din această săptămână, în timp ce serviciul va fi pe deplin operațional din Septembrie. Rapoartele entuziaste referitoare la această evoluție descriu programul de identificare digitală ca fiind “inovator“, “practic” și care “reduce costurile”.
Operațiunea e centralizată prin intermediul Programului de Cetățenie Digitală din Ungaria. Utilizatorii portofelului vor avea toate documentele administrative etc, într-un singur loc, plus o adresă poștală digitală, precum și pașaportul lor de vaccinare și se pot baza pe semnătura electronică pan-europeană, în timp ce plățile electrice vor fi “complet integrate”. Sistemul de identitate digitală din Ungaria utilizează date biometrice obținute prin recunoaștere facială pentru a confrunta chipul unui utilizator “cu baza de date guvernamentală”.