

Directorul Editurii Humanitas, Gabriel Liiceanu, este o prezență continuă în mass-media, oferind privitorilor opiniile sale pe orice subiect.
De câțiva ani, Liiceanu s-a implicat serios în lupta politică, susținând tabăra președintelui Iohannis, iar mai nou a propus-o pe Laura Codruța Koveși pentru funcția de președinte al României.
Din păcate, Liiceanu nu se mulțumește cu atât și nu de puține ori i-a criticat, până la limita jignirii, pe cei cu care nu sunt de acord cu el.
Profesorul Constantin Barbu, discipol al lui Constantin Noica și coordonatorul primelor 25 de volume ale „Integralei Manuscriselor lui Dimitrie Cantemir”, nu-l iartă pe Liiceanu în editorialul său din Cotidianul.
„Gabriel Liiceanu pare, în ultima vreme, să fi intrat într-un teribil stadiu terminal al gândirii. Fără să își dea seama, chiar și-a intitulat o carte „Nebunia de a gândi cu mintea ta", când, de fapt, normal este să gândești cu mintea ta. Subconștientul nu-l lasă pe Liiceanu să se ridice de pe canapeaua lui Freud, fiindcă el plagiază de aproape 50 de ani. S-ar putea spune că Liiceanu are 80 de ani de viață și 50 de ani de plagiat”, începe articolul filozofului.
Profesorul Barbu afirmă că Liiceanu s-ar fi transformat într-un „procuror de serviciu” al României, deși moralitatea nu i-ar permite.
„Liiceanu a devenit, fiind în structura sa, procurorul de serviciu al României. L-am auzit spunând că parlamentarii sunt inculți și el s-ar oferi să le dea câteva lecții de învățătură. Numai că acest învățător trebuie să primească el însuși câteva lecții. Mai recent, și poporul român este incult și prost fiindcă nu a ales pe cine trebuia într-un Parlament care nu face guverne cum vrea filosoful Editurii Humanitas.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.