

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat într-un interviu acordat DC News că dacă 20% dintre funcționarii din administrația centrală ar pleca, „n-ar simți nimeni”.
„Dacă 20% dintre funcționarii din administrația centrală ar pleca, n-ar simți nimeni. Ba mai mult, lucrurile ar merge chiar mai bine (...) Suntem o administrație de supereroi”, a spus ministrul Finanțelor pentru sursa citată.
El a mai declarat că salariul minim n-ar trebui să mai fie pe toată economia, ci doar în sectorul public.
„Trebuie eliminată această obligație. Pentru că statul nu ar trebui să se bage în piață. Poți să îl faci eventual o referință pentru mediul privat. Poți, ca stat, să dai facilități celor care nu au angajati sub acel barem, dar atât. Lasă-l pe patron să vadă cu cât plătește”, a declarat ministrul Finanțelor.
De la 1 ianuarie 2018, salariul minim brut pe economie a crescut la 1.900 de lei, de la 1.450 de lei.
În perioada 1 februarie 2017 - sfârșitul anului 2017, salariul minim pe economie a fost de 1.450 de lei brut.
Aproape jumătate dintre angajații din România câștigă salariul minim pe economie, se arată în studiul privind dinamica pieței muncii la nivelul principalelor industrii angajatoare, realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) cu sprijinul Inspecției Muncii, afirmă Economica.net.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Statul are o obligatie mai mult decat morala sa-si protejeze populatia mai ales pe cei majoritari, adica angajatii in general si cei cu salarii mici in special.
Realitatea social-economica este ca daca statul nu ar obliga la un salariu minim, cei mai multi angajatori ar profita si ar oferi salarii foarte mici, mai mici decat in prezent. Din egoism, lacomie, lipsa de empatie si umanitate, multi patroni i-ar munci, daca s-ar putea, pe nimic pe angajati , nici concediu de odihna nu le-ar da.
Deci idea cu renuntarea la obligatia salariului minim in mediul privat este total gresita!
Multă oameni pe aici ce nu au treabă cu piața muncii nu înțeleg cum funcționează...așa că preferă să rămână blocați în mentalitățile din communism cu lupta proletar-burghezo-moșierească și capitaliștii exploatatori.
Salariile ar trebui negociate doar între angajat și angajator, un concept total străin românilor blocați în comunism unde statul îți decidea destinul. Prin astfel de politici socialiste, precum salariul minim pe economie, doar încurajezi munca la negru, mărești rata șomajului și numărul de asistați social, împiedicând masa uriașă de oameni necalificați și fără experiență, a căror muncă nu valorează salariul minim pe economie, să intre pe piața muncii. Practic un angajator nu poate să funcționeze pe minus, plătind pe cineva mai mult decât produce, deci fie nu îl angajează, fie îl înlocuiește cu o mașinărie (exemplu e faimosul caz McDonalds), fie se mută în altă parte unde munca e mai ieftină, fie dă faliment,.
Exemplu de țări fără salariu minim obligatoriu: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_minimum_wage#Countries_with_no_minimum_wage
Exact din cauza acestor politici cu ajutoare sociale și salariu minim pe economie avem și o să avem în continuare un "val migratoriu de vietnamezi si alte pasari straine". Analizează doar situația de pe marile șantiere de construcții din România și o să înțelegi de ce.