Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: „Eu și premierul Ludovic Orban ne vom asuma bugetul pentru 2020”. Noile propuneri: eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, supraacciza și autostrada Sibiu-Pitești

De Părău Vlad  /  

Foto: Romania TV

Foto: Romania TV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Orice construcție de buget trebuie făcută având în vedere tratatele internaționale semnate de România, respectiv Tratatul de la Maastrich și Pactul Fiscal, pentru că altfel va trebui să facem derogări de la lege”, a declarat joi seara, la Realitatea Plus, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, potrivit Agerpres.

„Orice construcție de buget suntem constrânși să o începem având în vedere tratatele internaționale semnate de România, Maastrich și Pactul Fiscal.(..) întotdeauna am spus că trebuie să avem aceste tratate în minte când facem bugetul, pentru că altfel trebuie să facem derogări de la lege. (...) pornesc de la două lucruri, tratatele și legislația în vigoare, și vom vedea cum le punem cap la cap. Este dificil, dar nu imposibil și vom veni cu soluții”, a declarat noul ministru al Finanțelor.

Florin Cîțu a spus că, atât el, cât și premierul Ludovic Orban, își vor asuma în totalitate bugetul pentru 2020, pe care îl vor elabora și îl vor susține în Parlament.

„Și eu și premierul Ludovic Orban am spus, ne vom asuma bugetul pentru 2020 în totalitate. Toate informațiile din buget, tot ce este acolo ne vom asuma. Nu veți vedea să spunem că noi n-am participat la elaborarea acestui buget, dar să venim în Parlament să-l prezentam. Noi vom face bugetul, noi venim în Parlament și îl vom susține”, a explicat ministrul Finanțelor.

Proiectul de buget deja întocmit pentru 2020 este unul pentru 28 de ministere, care nu mai poate fi aplicat formatului noului Guvern, cu doar 16 ministere. Printre liniile directoare ale noului proiect de buget, reprezentantul M.F.P. a enumerat eliminarea supraimpozitării pentru contractele part-time și supraacciza.

„Am avea câteva promisiuni pe care le-am făcut când eram în Opoziție: eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, proiectul este în lucru la Ministerul Finanțelor, va fi gata să meargă către Guvern, și avem discuții despre supraacciză. La fel, e în lucru proiectul, se va duce către Guvern să meargă în Parlament. Cam tot ce am promis deja facem, mergem în Parlament. Acest Guvern nu vrea să mai facă lucruri prin Ordonanțe de Urgență. Mergem, le dezbatem în Parlament, le agreem”, a detaliat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a adăugat că proiectul de buget pentru anul 2020 se va baza pe proiecte majore, unul dintre acestea putând fi autostrada Sibiu-Pitești.

„Asta este ce doresc de la acest buget. Să nu mai avem o mie de proiecte pe care să le aruncăm acolo doar pentru a fi acolo și să nu facem nimic. Să ne asumăm câteva proiecte majore pe care să le facem. Nu pot să le numesc eu. Dacă mă întrebați pe mine, eu cred că România merită după 30 de ani să unească Coridorul IV, să începem ceva la Sibiu-Pitești, dar e o părere personală. Un Guvern care își asumă Sibiu-Pitești să facă, cred că va avea recunoștința românilor pe vecie”, a concluzionat Florin Cîțu.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Tache Mache 14.11.2019 23:53
    Iata Romania pe primul loc la crestere economica in perioada 2015-2019 (au fost 4 ani de guvernare PSD, 1 an de guvernare tehnocrata).
    In grafic este reprezentata media pe ani a procentelor de crestere din PIB.
    Pai daca asta inseamna "guvernare esuata" sa o tinem tot in "esecuri" PSD de acest tip, ca de "succesuri" PDL/PNL ne-am cam saturat.
    PS: Ce-a facut Iohannis in acest timp? A injurat PSD...
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219656928069220&set=a.2644212420034&type=3&theater
    THE ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT
    https://www.eiu.com/n/
  • Tache Mache 15.11.2019 00:07
    Uitați-vă bine la evoluția cursului: e el la cel mai mare nivel din istorie, dar o să-l regretați! Ați prins ideea? #2008-#2009
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=990274631324501&set=a.111395889212384&type=3&theater
    George Simonca 2008-2009 a fost incalzire, joc de glezne. Mama tuturor recesiunilor e pe drum!
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!