Merkel îi transmite lui Iohannis că e un guvernator al României eșuat, incapabil, mic-oportunist, dezamăgitor!

FOTO: Captură din Der Spiegel

FOTO: Captură din Der Spiegel

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La începutul lui septembrie, publicam o scurtă analiză privitoare la baletul dizgrațios al lui Iohannis, dinspre Germania, prima mare iubire, către SUA, noua mare iubire.

Cum nu apăreau semnale dinspre iubirea trădată, se părea că am forțat realitatea suprapunând ceea ce aș fi dorit să se întâmple peste realitatea mult mai mercantilă, și că guvernatorul actual al României își păstrează, bine-mersi, stăpânii de dincoace și de dincolo de ocean într-o cuvioasă armonie. Și, dat fiind faptul că România este plină de stăpâni, ce se adapă de la ugerul ei încă plin, și că încă mai e loc, adică mai sunt destule de jefuit, exploatat, distrus, inclusiv neamul românesc, posibil opozant, părea și logic. 

Iată că în ultimile trei zile, dincolo de ce ne transmite cancelaria guvernatorială de la Cotroceni, presa afiliată și ongurile păpătoare de fonduri de la mafia financiar-bancară globalistă, dar și de la statul român, par a se aduce în spectrul vizibil, oarece fisuri, nemulțumiri, avertismente adresate "eșuatului", conform analizei externe, președinte al României.

Este vorba despre cotidianul Der Spiegel, care, în ediția sa online din 10.11.2019, adresată, deci, mai ales străinătății, adică și României, îl seceră pe Werner de sub genunchii mereu expuși ai consoartei sale întru cele casnice, cele excursii și cele case, acestea din urmă luate, justiția o spune, în mod necurat. 

Dar stați! Asta nu e totul. Ca și cum ar dori să ajungă cât mai repede la cititorul român, Europa Liberă România, 11.11.2019 comentează și exemplifică în limba română, cu extrase  respectivul articol, scris de expertul pentru Europa de Est al Der Spiegel, deci nu de opozanții români.

Cum voi pune aici linkurile către cele două, nu mă voi apuca să comentez textul sentinței de „eșuat" , nici să includ fragmente din aceasta. Voi face, în schimb alte două comentarii.

În primul rând, un astfel de articol în acest cel mai important cotidian german, legat strâns de guvern, după cum s-a dovedit în situații anterioare - amintesc doar acoperirea agresiunilor sexuale ale migratorilor, culminînd cu cele de la Koln, de anul nou 2016 - nu este o întâmplare. Chiar dacă, să zicem, acum era un moment de interes, căci urmau alegerile. Interes oriunde altundeva decât la publicul german, așa că articolul este scris clar cu bătaie în România. Pisica neagră arătată lui Iohannis este extrem de vizibilă.

Într-o decriptare asemănătoare, poate fi citită și preluarea lui de către Europa Liberă în limba română, astfel ca analiza să ajungă cât mai repede și ușor la destinatarii de facto. 

Urmarea posibilă: dacă argumentele opozanților lui Iohannis și dovezile clare privind implicarea în traficul de copii, acapararea tâlhărească de case și jefuirea patrimoniului imobiliar și funciar al județului Sibiu, prin acțiuni dincolo de lege, nu îi conving pe alegătorii săi, o astfel de judecată aspră s-ar putea să mai clatine ceva din soclul, pe care aceștia l-au așezat. Mai ales dacă ea se repetă și se amplifică.

La cele de mai sus am să mai adaug propunerea de a privi cu ceva atenție fotografiile care însoțesc articolele pe cele două saituri, un mijloc de a comunica mai puternic, de multe ori, decât comentariul care urmează. Iar atunci când cele două se conjugă, efectul este, evident, încă mai penetrant. 

Atunci când mesajul textului este unul de susținere pentru personajul la care se face referire, imaginile sunt alese astfel încât să-l pună într-o lumină cât mai atrăgătoare, convingătoare, sprijinitoare. În cazul de față, avem două imagini care îl arată pe chiriașul de la Cotroceni confuz, nesigur, oarecum încolțit și agresiv, deloc carismatic, chiar ridicol.

Dacă forțez decriptarea acestor articole, după cum spuneam, funcție de ceva secrete dorințe personale, rămâne să aflăm din alte semnale, pe alte canale, din alte întâmplări. 

Este evident însă că astfel de articole în ziua primului tur al alegerilor nu sunt un semn de bun augur pentru personajul de tristă de tristă realitate pomenit mai sus...
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Cc Cc 12.11.2019 17:19
    Tare proastă traducerea din Germană. Nu se înțelege viziunea autorului articolului. Iar în articolul german nu există numai critică la adresa sasului, ci și la adresa PSD-ALDE. Deci, cel puțin în baza articolului din Spiegel, nu se deduce, că Iohannis ar fi chiar așa de urecheat de Merkel. Nici lăudat, bineînțeles. Bine este, când păstrăm echilibrul.
  • Tache Mache 12.11.2019 23:14
    Exercițiu pentru boi:
    - Germania e condusă de nemți
    - Franța e condusă de francezi
    - Polonia e condusă de polonezi
    - Ungaria e condusă de unguri
    - Până și Bulgaria e condusă de bulgari
    Dacă n-ați înțeles cum stau lucrurile, înseamnă că sunteți retardați și trebuie să mergeți la doctor.

    Statutul de semi-autonomie avut de Principatele Române a fost multă vreme pentru turci una dintre cele mai eficiente metode de a împăca și capra și varza. De multe ori turcii se amestecau în alegerea domnitorului și reușeau să înscăuneze un domnitor-telecomandă care devenea chezașul plății birului. Știau ei ce știau: domnitorul local vorbea pe limba localnicilor, avea aceleași apucături ca și aceștia și știa cum să pună problema când era vorba de biruri. În general sistemul le-a funcționat, dar aveau și probleme. Se mai nimerea câte un domnitor vertical care constata că birul e prea mare și se revolta. Uneori câștiga, alteori o sfârșea tragic. Indiferent de rezultat, în general birurile scădeau. Pentru ca apoi să urce treptat.

    Pe măsură ce Imperiul Otoman a degenerat, la fel s-a întâmplat și cu „oasele domnești” de-aici. Ultima „suflare” adevărată(dar nu prea românească) a fost a lui Dimitrie Cantemir care s-a aliat cu Imperiul Rus în Războiul Ruso-Turc(1710-1713). Era cât pe-aci s-o sfeclească dacă n-o ștergea la ruși. Astfel, turcii au schimbat foaia și n-au mai permis alegerea domnitorilor, fiind numiți direct de Marea Poartă. Pretendenții la tron au început să supraliciteze. Dar treburile au scăpat de sub control când prințul Ștefan Cantacuzino s-a aliat cu prințul Eugeniu de Savoia, astfel încât domnia românilor sub turci a cam luat sfârșit.

    Așa au intrat în scenă fanarioții, grecotei străini de țară care aveau un singur rost: acoperirea datoriilor făcute pentru mituirea sultanului și-apoi căpătuiala. Un adevărat blestem pentru cele două Principate. Atât de iraționali erau fanarioții încât, de câteva ori, a intervenit inclusiv Sultanul pentru ca birurile să nu intre în zona irațională. Spre exemplu, Ahmed al III-lea a plătit el însuși o parte a datoriei lui Nicolae Mavrocordat pentru a mai coborî jugul asupra populației române.

    Abia în 1822 s-a scăpat de beleaua fanariotă, iar apogeul domniilor pământene s-a terminat odată cu Alexandru Ioan Cuza. După ne-au adus casă regală străină care a supervizat tranzacționarea noastră spre ruși. Abia sub comuniști am scăpat cu Ceaușescu. Și s-a văzut cât de rău a sfârșit-o. După acest accident, în fruntea țării n-a mai fost acceptat un român pur, fiind preferați alogenii. Din 2014 s-a trecut din nou la zodia nefastă a „domnitorului străin”. Se impune un dobitoc fără nicio legătură cu noi care execută întocmai ceea ce-i cere stăpânul. Iar neamțul ce putea face mai mult decât să pună un prim-ministru ungur?

    Mă întreb totuși, chiar atât de dobitoci suntem? Chiar atât de retardați încât să nu mai fim capabili să găsim români? Oameni buni, sunteți proști? Dacă România e țara românilor, ce ce n-o conduce un român? Doar pușcăria e pentru români? Gândiți-vă bine, în special voi, tineri sau mai bătrâni retardați care „tefeliți” zi și noapte, oare dacă țara se numește România, de ce nu-s români la butoane? Ați mai întâlnit vreun român? Mai sunt români în țara asta?

    P.S. Exercițiu pentru boi:
    - Germania e condusă de nemți
    - Franța e condusă de francezi
    - Polonia e condusă de polonezi
    - Ungaria e condusă de unguri
    - Până și Bulgaria e condusă de bulgari
    Dacă n-ați înțeles cum stau lucrurile, înseamnă că sunteți retardați și trebuie să mergeți la doctor.
    https://www.facebook.com/TrenduriEconomice/posts/988384708180160
Ultima oră

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)