Liderul AUR George Simion, semne de candidat prezidențial. Formațiunea separatistă UDMR rămâne "o creatură hidoasă, șovină”

De Andrei Nicolae  /  

Foto: 60m.ro

Foto: 60m.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Simion spune că nu ar refuza să fie candidatul la prezidențiale, deși un anunț oficial nu a fost făcut până acum. Totuși, liderul AUR a declarat că decizia nu îi aparține doar lui.

„Este o posibilitate, dacă președinții de partid ai celorlalte formațiuni vor, adică Drulă, Ciucă, Ciolacu. Președintele AUR nu se teme, chiar dacă este cel mai tânăr dintre ei. Când mă uit în jur, parcă prind curaj, ca Ion Creangă”, a spus Simion, potrivit Realitatea Plus.

George Simion a făcut aluzii similare și într-o emisiune a maestrului Ion Cristoiu: George Simion ar putea candida la prezidențiale

Totodată, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat, vineri seară, în cadrul unui miting electoral organizat la Târgu Mureș, pentru prezentarea candidaților la alegerile pentru Parlamentul European, că nu își va cere scuze de la UDMR după discursul de la Ardud, transmite 60m.

Liderul AUR, George Simion, a declarat duminica trecută, la evenimentul de lansare a candidaților la europarlamentare desfășurat în cetatea din Ardud, că dușmanul politic în acest județ este "o creatură hidoasă, șovină, numită UDMR", declarație care a inflamat extremiștii maghiari antiromâni din formațiunea separatistă.

"Dușmanul nostru politic în acest județ și la nivel național este o creatură hidoasă, șovină, numită UDMR. Frații noștri maghiari sunt conaționalii noștri, îi iubim și îi așteptăm în rândurile AUR dacă se identifică cu valorile conservatoare sau în rândul altor partide de alte orientări, dar nu dorim ghetoizarea politică a cetățenilor maghiari și în fond și la urma urmei UDMR-ul este pentru etnicii maghiari ceea ce pentru etnicii români este PSD-ul și PNL-ul. Sunt cei care au furat, cei care au distrus, cei care și-au bătut joc de toți cetățenii României, indiferent de etnie, a declarat George Simion, după cum a informat Agerpres.

El a adăugat acum la Târgu Mureș că a fost acuzat că instigă la ură, dar că aceia ce îl acuză nu au menționat și partea în care susținea că AUR are iubire față de fiecare cetățean al României, indiferent de etnie.

„Mulți au spus deja că am venit aici să provocăm. Am văzut cu toții ce au transmis liderii corupți, liderii murdari, liderii (…) UDMR-ului acum câteva zile, în urma discursului pe care l-am avut în județul Satu Mare, în Cetatea Ardud, că instig la ură interetnică și că îi atac pe frații noștri maghiari. Au omis – bineînțeles că asta fac ei: omit, mint, dezinformează – și au uitat cumva să arate partea în care am spus că avem obligația, avem datoria și avem în noi iubire față de fiecare cetățean al României, indiferent de etnie – român, maghiar, rom, lipovean, turc sau de alte naționalități (…). Și da, am îndrăznit să atac UDMR-ul, pe care l-am numit dușmanul nostru politic în județul Satu Mare. La fel cum este dușmanul nostru politic în județul Mureș, și în județul Covasna, și în județul Harghita (…). Noi avem membri etnici maghiari de care suntem mândri și pe care îi iubim și pe care îi prețuim. N-avem nevoie de formațiuni etnice într-o țară unitară, suverană și independentă. (…) Și știți ceva? Nici nu îmi cer scuze, nici nu dezmint, nici nu retractez, nici nu îmi pare rău. Îmi mențin cu tărie afirmațiile, pentru că ele reprezintă realitatea asta, nu este un discurs al urii, ci este o constatare a stării de fapt în care se află țara noastră”, a arătat George Simion în discursul său.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Sabin G 18.05.2024 18:14
    Dar UE? Eu cred ca UE e mult mai periculoasa
  • Mircea Dragan 19.05.2024 16:00
    Candidatul AUR la presedintie nu e Simion.
    Este persoana cunoscuta si vine din zona justitiei.
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires