
Foto: Cotidianul.ro

După ce Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă s-au calificat pentru turul al doilea al competiției pentru Președinție, PSD a solicitat PNL organizarea, de comun acord, a cel puțin două dezbateri între candidata social-democrată și președintele în exercițiu. Acesta din urmă a evitat răspunsul, menționând că va discuta acest aspect „cu colegele și cu colegii în ședința de campanie”, dar că, cel mai probabil, se va concentra „pe întâlnirile cu alegătorii”. Iohannis a continuat să atace PSD și să inducă electoratului său ideea de „maximă vigilență” și mobilizare la vot, pentru a nu repeta ceea ce el numește „greșeala din decembrie 2016”.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, referindu-se la invitația la dezbateri lansată de liderul PSD, Viorica Dăncilă, că el se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, potrivit Agerpres.
„Încearcă PSD să atragă atenția prin tot felul de manevre. Pot să vă spun de pe acum - urmează să discut și cu colegele și cu colegii în ședința de campanie - că eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi”, a declarat luni Klaus Iohannis, la sediul central al PNL.
Acesta a continuat cu discursul critic la adresa PSD, îndemnându-și susținătorii să fie foarte atenți și să meargă la vot.
„Vedeți că deja PSD încearcă tot felul de manevre și vreau cu această ocazie să cer românilor maximă vigilență când este vorba de PSD. Maximă vigilență nu înseamnă să ne temem, dar înseamnă să fim foarte atenți și să mergem la vot. Ar fi foarte, foarte păcat să repetăm greșeala din decembrie 2016, când prin absenteismul românilor la alegerile parlamentare a fost adus la putere PSD și iată că am avut nevoie de aproape trei ani până i-am înlăturat de la butoanele puterii, după ce PSD a arătat că una a promis și cu totul alta a vrut să facă de fapt. PSD a vrut să-și subjuge întreg statul român”, a adăugat Klaus Iohannis.
Și vicepremierul Raluca Turcan (PNL) a explicat luni pe Facebook că dezbaterea dintre cei doi candidați nu va avea loc, având în vedere că adversarii politici au avut priorități complet diferite, deci nu pot avea subiecte comune de discuție.
„Faptul că cei doi candidați din turul doi al prezidențialelor au avut întotdeauna priorități complet diferite înseamnă că nu pot avea, astăzi, subiecte comune de discuție. Or, când nu există subiecte comune, este limpede că o dezbatere între cei doi candidați nu poate avea loc”, a scris Raluca Turcan luni pe pagina ei de Facebook, potrivit Știri pe Surse. Mai târziu, aceasta și-a editat postarea, suprimând ultimul paragraf, în care face referire la dezbaterea dintre cei doi candidați la președinție.
Dan Motreanu, șeful de campanie al candidatului PNL la Președinția României, a declarat, luni seara, că pentru turul doi al alegerilor prezidențiale se va merge pe același tip de campanie pentru Klaus Iohannis, adică mitinguri și întâlniri cu organizațiile locale și cu cetățenii, susținând că o dezbatere cu contracandidatul acestuia, liderul PSD, Viorica Dăncilă, nu trebuie să aibă loc, potrivit Agerpres.
„Din punctul nostru de vedere, cei doi candidați sunt bine cunoscuți, au avut funcții executive în ultimii ani în România, activitatea lor politică, punctele lor de vedere sunt cunoscute și cred că o confruntare nu își are rostul în acest moment, în această campanie, pentru că nu aduce nimic în plus. Nu cred că este nimic de clarificat”, a declarat luni Dan Motreanu.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Multă vreme m-am gândit dacă sa scriu sau nu postarea asta. Dar până la urmă spune ceva despre niște oameni. Și spune multe. Și despre niște eroi.
25 octombrie 2019. Ziua armatei române. Zi solemnă. Zi plină de semnificații. Anca și cu mine ne grăbim să ajungem la Cimitirul Eroilor. Se va ține o slujbă religioasă, se vor ține discursuri, se vor depune coroane. Din păcate, în România nu există cultul celor căzuți în războaiele acestei țări. Singurii care vin la astfel de ceremonii sunt oficialitățile, reprezentații diverselor instituții și delegații din partea partidelor politice. Și bineînțeles cadrele militare, activi și în rezervă. Întotdeauna apar și două-trei clase de prichindei vegheați de învățătoarele lor. Cam asta e tot. În rest nimeni. Extrem de rar se nimerește vreun cetățean rătăcit.
Nu știu cum sunteți voi însă eu personal am câteva lucruri de care nu râd și nu fac glume. Credința unui om, biserica, locurile de odihnă veșnice, cei căzuți în războaie. Când sunt într-un memorial al eroilor de război tac și mă închin plin de deferență și respect. Că e român, rus, german, bulgar sau turc... nu are importanță pentru mine. Sunt oameni care și-au făcut datoria până la capăt pentru țara lor, simpli țărani sau muncitori, oameni care nu au ezitat să îmbrace uniforma și să cadă pentru vecie prin cine știe ce noroaie pierdute în uitarea timpului. Unor oameni ca aceștia datorăm tot ceea ce suntem, tot ceea ce facem și tot ceea ce devenim. Pe sacrificiul lor ne clădim viețile de azi, confortul și lipsa de griji. Pe niște oameni obișnuiți care nu au ezitat să plece pe front. Unora nu le-a convenit în mod sigur, dar nu au ezitat. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar întâmpla azi dacă s-ar decreta mobilizarea generală.
Am făcut voluntar serviciul militar. La marina militară, într-o unitate de gardă. Am cunoscut acolo niște oameni fabuloși, am învățat o grămadă de lucruri și am învățat să respect uniforma militară. Am înțeles noțiunile de onoare și de datorie. Poate sunt eu mai romantic sau mai naiv, dar mi-a plăcut în armată.
Au început festivitățile. Eram cu delegația PSD. Zâmbim și suntem optimiști deși guvernul tocmai căzuse prin moțiune de cenzură. E ceva lume. Delegațiile sunt așezate una după alta, noi fiind la "politici". Ia cuvântul prefectul județului. Un om tânăr, avocat de meserie: „...și acum voi transmite mesajului Premierului Român, Dna. Viorica Dăncilă...”.
Din spatele nostru încep să se audă invective, comentarii injurioase și tropăieli: „...proasta, analfabeta, tâmpita...”. Știți bine textele. Erau colegii noștri liberali. Fără să fie în stare să simtă locul și momentul. Fără să se uite în jur. Fără să priceapă în ce loc sunt.
Să nu mă înțelegeți greșit. Nu mă deranjează să încasez înjurături. M-am obișnuit cu privirile urâte și cuvintele șuierate printre dinți. Uneori replic, uneori nu. Dar pe stradă, în piață, în parc. Nu în Cimitirul Eroilor. De ce niște oameni aparent normali trebuie să tulbure tihna celor căzuți pentru țara lor? Ce legătură are politica de azi cu jertfa lor? Chiar nu mai avem nici o fărâmă de decență, de bun simț? Nici un pic de respect pentru morți? Ce căuta Mizeria într-un loc ale celor Veșnice? Și mai ales într-un asemenea loc??
Da, oameni buni. "Liberalii". "Civilizați", "Europeni", "Democrați". Oameni care ne explică doct că o înjurătură de căruțaș beat este o poziție politică. Individul care a răspândit abjecția asta e primit de Premierul Orban. Bătut pe umăr. Felicitat. Președintele lor îmi rânjește și ne dorește dispariția. Fără să precizeze prin ce mijloace. Programul politic al lor se reduce la patru litere. Și 37 % din poporul ăsta e mulțumit cu asta. Cele patru litere țin de program politic, de politici sociale și de politici economice. Cele patru cuvinte li se predau copiilor în școli, sunt izbiți cu ele la televiziune și pe internet. Iar în timpul ăsta Eroii acestui neam dorm uitați de aproape toată lumea. Ei nu sunt la modă, nu sunt "cool", nu sunt pe "cilăreală". Dar sunt sigur că ne iartă.
Noi îi iertăm pe cei ce vremelnic s-au cățărat acolo sus? Le dăm țara pe mână? Lăsăm Rânjetul și Abjecția să conducă țara asta încă cinci ani?
https://www.facebook.com/vasilesuhov/posts/3163484793723649
El: PSD este un partid care a esuat la guvernare
Ea: Ne-am respectat programul de guvernare si indicatiile partenerilor din UE si din NATO. Am realizat cea mai mare crestere economica din Europa.
El: Romanii au realizat ca ati vrut sa modificati legile justitiei pentru a va face scapati de puscarie penalii in frunte cu Dragnea.
Ea: Noi am respectat intotdeauna deciziile justitiei.
El: Daca ajungeti presedinte o sa-l eliberati pe Liviu Dragnea?
Ea: Nu, niciodata.
El: Nu ati pus in aplicare vointa romanilor de la Referendumul pentru Justitie, validat cu peste 80%
Ea: Si eu am votat la Referendum deci sunt de acord cu intrebarile puse si cu statul de drept. Referendumul va fi pus in aplicare dupa consultarea cu toate partidele parlamentare.
Va place? Pot sa continui, dar nu mai suport nici eu sa scriu si nici dvs. sa cititi.
Cu toate că nu pare, radicalizarea despre care vorbesc poate genera cu ușurință fenomene necunoscute aici. Tensiunea din societate e maximă, iar segmentul despre care vă vorbesc se află la limita exploziei, aproape într-o stare similară ultimelor zile ale lui Ceaușescu. " -- https://trenduri.blogspot.com/2019/11/alegeri.html
Liviu Pleșoianu: „Să nu-i subestimeze nimeni pe cei care, fără a iubi vreun alt candidat, îl detestă pe Iohannis…” -- https://gandeste.org/adevaruri/liviu-plesoianu-sa-nu-i-subestimeze-nimeni-pe-cei-care-fara-a-iubi-vreun-alt-candidat-il-detesta-pe-iohannis/97022