Klaus Iohannis, exclus din negocierea funcțiilor de la vârful UE: Numele președintelui român nu apare pe listă

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un consens neobișnuit de rapid pare să apară în jurul numelor preferate pentru funcțiile de top de la vârful Uniunii Europene, potrivit Politico, citat de stiripesurse.ro. Printre acestea nu apare și cel al președintelui Klaus Iohannis, despre care au existat speculații că ar putea ocupa una din cele patru așa-numite „top jobs”.

Politico scrie despre negocierile care au loc în aceste zile și menționează, citând surse politice europene, că s-ar putea ajunge la o înțelegere rapidă pentru cine va ocupa funcțiile de președinte al Comisiei Europene, al Consiliului European, al Parlamentului European și pentru Înaltul reprezentant pentru politică externă.

Potrivit Politico, sunt surse ce vorbesc despre o înțelegere rapidă pentru preluarea celor 4 funcții:

Ursula von der Leyen, un nou mandat ca Președinte al Comisie Europene;

Roberta Metsola, un nou mandat ca Președinte al Parlamentului European;

Președintele Portugaliei, Antonio Costa, pentru poziția de președinte al Consiliului European;

Premierul Estoniei Kaja Kallas, Înalt Reprezentant pentru Politică Externă și de Securitate al UE.

Printre numele vechiculate nu se regăsește și cel al lui Klaus Iohannis, care în acest moment are o candidatură asumată pentru șefia Alianței Nord Atlantice.

Politico precizează, însă, că nu este nimic încă bătut în cuie. Schița unui acord este așteptată de cina informală organizată pentru liderii blocului pe 17 iunie, au declarat opt oficiali și diplomați europeni pentru.

„Jocurile de putere care s-au declanșat la vârful partidelor europene par să nu-i fie favorabile lui Klaus Iohannis. Cel puțin așa susține influenta publicație Politico Europe. Însă mai mulți insideri europeni consideră că articolul din Politico se bazează pe evoluții mai vechi, iar după alegerile din 9 iunie multe negocieri au evoluat. Și că președintele României are o funcție garantată în viitoarea garnitură europeană de conducere. Întrebarea este „Care să fie aceea?”, spune jurnalistul Antena 3 CNN Radu Tudor.

Klaus Iohannis a declarat recent, întrebat despre speculațiile privind negocierea unei alte funcții la nivelul UE, că se concentrează „pe discuțiile pentru NATO”.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
 • Orizont 12.06.2024 20:01
  GINION ! ... Canci scamatorul reptilienilor in fruntea OTAN , Canci Kkomisar iuropean .
  Asta se intampla cand te lasi folosit pe post de hartie igienica !
 • Dorel Timpa 12.06.2024 20:01
  No se no !
 • vasile grozav 12.06.2024 20:15
  Tinand cont bancar, de inteligenta artificiala a tovarășului Jhonny Lingura de Pleu, acesta va ocupa postul negru de luni, ca să le facă pe plac prietenilor de la IEW, deși gurile rele vorbesc ca ar primi un post alb de comisar cu geaca roșie care îl va însărcina în vitro cu dezarmarea Rusie din teatrul de războiu de țesut itari si camesi de forta pentru locul unde își va petrece anii de pensie alături de mult trecuta și iubita so tie și so mie una lei.
  PS. Dacă ar fi sa decid, eu l-as face purtător de cuvânt al prompterului si al laptopului lui Bideu tatăl și fiul. Din aceasta ipostaza ar putea scrie și o ultima carte " Prompterul, ajutorul de nădejde al președinților cu dizabilități intelectuale". Suntem convinși ca va fi un Roman Florin de mare succes, pe dimensiunea celui mai iubit dintre albaiulieni.
 • unnimenicelebru 12.06.2024 20:40
  Domnului Dulap i s-a pus lacăt la mânere . Pariu cu voi ca o sa dea Patriotul la sedinta CSAT ?
 • radu office 12.06.2024 22:18
  asa se intampla cand sclavii cred ca daca fac voia stapanilor se aleg cu un os de ros...sau mai exact,daca esti prost stai acasa.nimic nou sub soare.ideea generala este ca tot timpul se gasesc mizerii umane care sunt prostiti si care cred ca "nuuu,cu mine va fi altfel".NICIODATA.si asta fiindca e clar si omenesc :"sclavii sunt si vor ramene sclavi ''....viermi..
 • Mircea Dragan 12.06.2024 22:33
  Werner merge la puscarie. De aia nu e pe lista.
 • Un Strain 12.06.2024 23:22
  Defapt începe sa isi roadă unghiile marele Dulap... Vede de fapt că a fost o SLUGA si nimic mai mult.... Cum ne a VÎNDUT EL PE NOI... asa a fost VÎNDUT si el.... Linistea sufleteasca nimeni nu ne o poate da in afara de DUMNEZEU
 • Nata 13.06.2024 04:44
  Foarte bine. Poate așa învață ca asta e soarta pupincuriștilor si trădătorilor pentru care interesele personale si străine își vând si sufletul si tara. Respectul in fata străinilor nu se câștiga așa. Daca ești incapabil si neloial pentru tara ta, cum sa ii convingi pe străini ca ești un om serios si de baza, inteligent si autoritar vrednic de o poziție înalta printre ei?! Cat se bat cap in cap cu ungurul sau cu Putin, ei au respect pentru ei indiferent de situație. De la Ceaușescu, niciodată România nu a avut președinți demni de respect mondial. Fripturiști, trădători si neadecvați pentru poziția lor. Din cauza lor si poporul roman e privit "de sus".
 • Radesalu 13.06.2024 13:47
  Toți îl iau în bășcălie, plăvan, dulap, turist de plăcere, schior, retardat mintal etc, dar individul își vede neabătut de drumul pentru care a fost setat-programat de cei care ne-au încălecat și distrus ca entitate. Nu comunică absolut nimic din ceea ce ar trebui să afle și poporul acesta, "călcat" și dinafară și dinăuntru, de toate lepădăturile trădătoare si ciorditoare.
  Poate peste ani, când probabil conflictul est-vest va fi încheiat, vom afla și noi ce ne-a fost furat și înstrăinat de țară, de către toți slugoii (toți foștii președinți) și atunci chiar că va fi prea târziu.
  Ma tot întreb, cum de bețivul chior a putut fi suspendat și reales, iar pentru licheaua asta trădătoare nici măcar nu s-a schițat vreun gest să fie descăunat și eventual pușcăriat. Toate bandele de derbedei (adică partidele) l-au înjurat, mai puțin jigodiile așa-numitului pnl, dar niciuna nu a mișcat un deget pentru ca România să scape de o marionetă, care apare în ținută de chelner, de Sf. Maria prin porturi.
  Eforturile românilor de a-l băga in seamă pe ospătarul puterilor străine, sunt inutile.
  Mai bine am ciuli urechile la opiniile oamenilor și ne-am aduna forțele, să nu mai alegem și la toamnă, un alt trădător care suge si linge cu rânjetul pe față, pentru binele personal, tot ce i se cere și i se arată din afară.
  Mai cred, în naivitatea mea, că oamenii lucizi din România, încă nu au devenit un procent sub 50% din populație.
 • Tic 13.06.2024 22:23
  Ăsta e prost,prost,da' hotărât!
 • Rusi 13.06.2024 15:29
  Nu i s-a gasit lui Klaus Iohannis macar un post de spalator de wc-uri?
 • Tic 13.06.2024 22:22
  Ba da,pe post de perie de wc.
 • Mircea Dragan 13.06.2024 19:03
  E clar ! Guvernarea CDR condusa de Milica Constantinescu - profesor a fost un dezastru.
  La fel si asta a lui Joha tot profesor.
 • Piatra 13.06.2024 22:10
  De când iohannis este român? O fi pus locatar la Cotroceni, da' român n-a fost, nu-i, și in veci n-o să aibă cinstea asta. Nu că n-avem uscături, trădători, ticăloși, și alte specimene d'astea la toate nivele societății. Da' sămânță d'asta, atât de bipbipbip, nu răsare dintre români. Și, ,,nu mai mergeți după fentă".
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre