Klaus Iohannis, exclus din negocierea funcțiilor de la vârful UE: Numele președintelui român nu apare pe listă

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un consens neobișnuit de rapid pare să apară în jurul numelor preferate pentru funcțiile de top de la vârful Uniunii Europene, potrivit Politico, citat de stiripesurse.ro. Printre acestea nu apare și cel al președintelui Klaus Iohannis, despre care au existat speculații că ar putea ocupa una din cele patru așa-numite „top jobs”.

Politico scrie despre negocierile care au loc în aceste zile și menționează, citând surse politice europene, că s-ar putea ajunge la o înțelegere rapidă pentru cine va ocupa funcțiile de președinte al Comisiei Europene, al Consiliului European, al Parlamentului European și pentru Înaltul reprezentant pentru politică externă.

Potrivit Politico, sunt surse ce vorbesc despre o înțelegere rapidă pentru preluarea celor 4 funcții:

Ursula von der Leyen, un nou mandat ca Președinte al Comisie Europene;

Roberta Metsola, un nou mandat ca Președinte al Parlamentului European;

Președintele Portugaliei, Antonio Costa, pentru poziția de președinte al Consiliului European;

Premierul Estoniei Kaja Kallas, Înalt Reprezentant pentru Politică Externă și de Securitate al UE.

Printre numele vechiculate nu se regăsește și cel al lui Klaus Iohannis, care în acest moment are o candidatură asumată pentru șefia Alianței Nord Atlantice.

Politico precizează, însă, că nu este nimic încă bătut în cuie. Schița unui acord este așteptată de cina informală organizată pentru liderii blocului pe 17 iunie, au declarat opt oficiali și diplomați europeni pentru.

„Jocurile de putere care s-au declanșat la vârful partidelor europene par să nu-i fie favorabile lui Klaus Iohannis. Cel puțin așa susține influenta publicație Politico Europe. Însă mai mulți insideri europeni consideră că articolul din Politico se bazează pe evoluții mai vechi, iar după alegerile din 9 iunie multe negocieri au evoluat. Și că președintele României are o funcție garantată în viitoarea garnitură europeană de conducere. Întrebarea este „Care să fie aceea?”, spune jurnalistul Antena 3 CNN Radu Tudor.

Klaus Iohannis a declarat recent, întrebat despre speculațiile privind negocierea unei alte funcții la nivelul UE, că se concentrează „pe discuțiile pentru NATO”.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Grupul Nectarie Protopsaltul - Slavă la Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 oct):

Arhid. Mihail Bucă și Grupul Psaltic TRONOS - Ofrandă Sfântului Cuvios Dimitrie (27 oct):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Orizont 12.06.2024 20:01
    GINION ! ... Canci scamatorul reptilienilor in fruntea OTAN , Canci Kkomisar iuropean .
    Asta se intampla cand te lasi folosit pe post de hartie igienica !
  • vasile grozav 12.06.2024 20:15
    Tinand cont bancar, de inteligenta artificiala a tovarășului Jhonny Lingura de Pleu, acesta va ocupa postul negru de luni, ca să le facă pe plac prietenilor de la IEW, deși gurile rele vorbesc ca ar primi un post alb de comisar cu geaca roșie care îl va însărcina în vitro cu dezarmarea Rusie din teatrul de războiu de țesut itari si camesi de forta pentru locul unde își va petrece anii de pensie alături de mult trecuta și iubita so tie și so mie una lei.
    PS. Dacă ar fi sa decid, eu l-as face purtător de cuvânt al prompterului si al laptopului lui Bideu tatăl și fiul. Din aceasta ipostaza ar putea scrie și o ultima carte " Prompterul, ajutorul de nădejde al președinților cu dizabilități intelectuale". Suntem convinși ca va fi un Roman Florin de mare succes, pe dimensiunea celui mai iubit dintre albaiulieni.
  • unnimenicelebru 12.06.2024 20:40
    Domnului Dulap i s-a pus lacăt la mânere . Pariu cu voi ca o sa dea Patriotul la sedinta CSAT ?
  • Mircea Dragan 12.06.2024 22:33
    Werner merge la puscarie. De aia nu e pe lista.
  • Nata 13.06.2024 04:44
    Foarte bine. Poate așa învață ca asta e soarta pupincuriștilor si trădătorilor pentru care interesele personale si străine își vând si sufletul si tara. Respectul in fata străinilor nu se câștiga așa. Daca ești incapabil si neloial pentru tara ta, cum sa ii convingi pe străini ca ești un om serios si de baza, inteligent si autoritar vrednic de o poziție înalta printre ei?! Cat se bat cap in cap cu ungurul sau cu Putin, ei au respect pentru ei indiferent de situație. De la Ceaușescu, niciodată România nu a avut președinți demni de respect mondial. Fripturiști, trădători si neadecvați pentru poziția lor. Din cauza lor si poporul roman e privit "de sus".
  • Rusi 13.06.2024 15:29
    Nu i s-a gasit lui Klaus Iohannis macar un post de spalator de wc-uri?
  • Tic 13.06.2024 22:22
    Ba da,pe post de perie de wc.
  • Mircea Dragan 13.06.2024 19:03
    E clar ! Guvernarea CDR condusa de Milica Constantinescu - profesor a fost un dezastru.
    La fel si asta a lui Joha tot profesor.
  • Piatra 13.06.2024 22:10
    De când iohannis este român? O fi pus locatar la Cotroceni, da' român n-a fost, nu-i, și in veci n-o să aibă cinstea asta. Nu că n-avem uscături, trădători, ticăloși, și alte specimene d'astea la toate nivele societății. Da' sămânță d'asta, atât de bipbipbip, nu răsare dintre români. Și, ,,nu mai mergeți după fentă".
Ultima oră

00:30

Astăzi e Ziua ta! La Mulți Ani Doamnei cântecului românesc, Corina Chiriac! Portret aniversar și Mărturisiri despre Părintele Arsenie Papacioc - VIDEO

00:10

ȘI PE LIE VEI BIRUI ȘI PENTRU HRISTOS VEI MĂRTURISI! Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir - 26 octombrie

00:05

TREI NAȘTERI MIRACULOASE ÎN ACEASTĂ ZI DE 26 OCTOMBRIE: Mitropolitul Dosoftei acum 400 de ani, Dimitrie Cantemir acum 351 de ani, și Dimitrie Onciul, în 1856

00:00

Mihai Tîrnoveanu: Spre Valea Uzului! Cu Dumnezeu înainte!

23:00

Camelia Suruianu: RUGUL APRINS – simbol al isihasmului românesc

22:22

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, emisiune cu dr. Geanina Hagimă, dr. Oana Mihaela Secara, dr. Damian Baciu și dr. Dragoș Dinulescu, despre motivele candidaturii lor ca independenți, proiectele lor și noua carte despre crimele Pfizer – VIDEO LIVE

22:03

UCIDEȚI X-UL LUI MUSK & BLACK OPS PENTRU JFK - ”Centrul pentru Combaterea Urii în mediul Digital” condus de un bolnav de ură ordonă operațiuni secrete murdare pentru înlăturarea lui Robert Kennedy Jr. și a rețelei X a lui Elon Musk

20:48

Prof. Dr. Nicholas Dima: Alegerile din America: Cu cine votam?

19:49

Revoltător: Activiștii LGBT fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex

18:21

TELEFOANELE MOBILE și CANCERUL: Dovezi ale Toxicității Celulare. EXPERIMENT și STUDIU din 2024

17:45

25 octombrie 1944, eliberarea Ardealului de sub ocupația trupelor horthysto-naziste. CAREI, ULTIMA BRAZDĂ!

16:56

Simion și Ciolacu în finală. Ionuț Apahideanu, despre partidele “de dreapta”: Ați rămas setați pe cea mai puțin credibilă linie de atac împotriva lui Simion. Vă meritați soarta

15:00

Ion Cristoiu: Dacă e cu adevărat patriot, Nicolae Ciucă trebuie să renunțe în favoarea Elenei Lasconi

14:14

Elon Musk a devenit donator constant pentru Trump: Suma imensă pe care a donat-o șeful SpaceX

13:32

Andrei Gușă și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare