

Gata. S-a dezlănțuit iadul. Parlamentarii au "făcut scut" în jurul lui Ponta Victor-Viorel (apud Gândul). Patrioții, tinerii, în general oamenii de bine, sunt în flăcări.
Tiranul este protejat de o gașcă de infractori periculoși, un grup infracțional organizat, cum spuneam doamna Macovei. Se cere ieșirea în stradă, implicarea ambasadelor, să vină intelectualii să ne salveze de ruși( Hotnews ne avertizează)!
Cu alte cuvinte, isteria a cuprins iară internetul și o anumită parte a populației active a României. Și de ce? Pentru că Parlamentul, organ reprezentativ (am citat din Constituție) al poporului român, ales democratic,și-a exprimat un punct de vedere prin vot. Conform legii.
Nu ne place? Să schimbăm legea. Să facem o lege cu articol unic: Parlamentul va decide doar ce vrea o parte a opiniei publice, în caz contrar, urmând a se dizolva în mod automat.
Acesta nu este un articol despre Victor Ponta. Ci despre manipulare, despre incitare și istorie.
De ce manipulare? Pentru că văd cum facebookul se aprinde, forumurile se încing, iar cele mai apreciate mesaje sunt cele care cheamă la revoltă, la "înlocuirea clasei politice", la eliminarea Parlamentului, moartea politicienilor, etc. Dar cui folosesc toate astea? Nu-și pune nimeni întrebarea: CU CINE să înlocuiești actuala clasă politică? Unde e partidul, mișcarea aceea populată de politicieni extraordinari, care nu e lăsată să ia puterea? Niște oameni lucizi s-ar mai putea întreba, de exemplu, cine mai crede în revoluții spontane, la 25 de ani după ce 1.000 de români au murit în 1989? Ca să nu mai vorbim că mai ieri Orientul se umplu de "revoluții spontane", ale oamenilor de bine...cu rezultatele care se văd în Siria, Irak, Libia, etc.
De ce incitare? Pentru că oamenii sunt stârniți cu titluri care mai de care mai "incendiare", manipulatorii, neștiind că se plătesc polițe, se reglează conturi. Dacă se ajunge și la violențe de stradă, cu atât mai bine. Se încing tastaturile, în pauzele de cafea din corporații nu se mai discută despre gadgeturi și vacanțe, sar în aer audiențele pe net și pe tv. Se folosesc formule simple, pe care să le priceapă tot omul: "Jos hoții", "Criminalilor", "Oameni fără onoare", dar mai ales nelipsitul "Jos comunismul!".
De ce istorie? Pentru că nu vedem, cum în fața noastră, se prăbușește o țară. Suveranitatea este vândută foarte ieftin, doar-doar o primi și ei, nu ciolanul, dar măcar promisiunea ciolanului puterii. Vedem cum partidele se vând unele pe altele, se fac sluj în fața Puterii, nerealizând că de fapt, se șubrezesc reciproc.
Mi-aduc aminte ce spunea istoricul Alex Stoenescu într-un interviu acordat ActiveNews, referitor la cauzele pentru care România a suferit catastrofa din 1940: Incapacitatea societății de a reacționa la lovitura de stat din 1930 prin care Constituția a fost înfrântă. Urmarea? Opt ani mai târziu, Carol al II-lea dădea o nouă lovitură de stat, desființând partidele politice, ucigând opozanții, inaugurând terorismul de stat. Oamenii de rând au rămas să plătească aceste greșeli, vinovatul a fugit bine-mersi în Portugalia.
Ce facem? Călcăm în picioare Constituția pentru că nu ne place x sau y? Sau îi sancționăm pe cei care au greșit, conform Constituției, când vin alegerile? Ne păstrăm calmul sau ne aruncăm poalele-n cap, precum femeile din etnia romă, odinioară? Mai avem sânge de plătit pentru prostiile unora care vor pleca de-aici la primul semn de probleme?
Haosul nu folosește nimănui, pentru că atunci se vor aceleași voci "democratice", "curate", "patriotice", care vor cere instaurarea unor măsuri excepționale. Și cui se poate cere asta, dacă nu instituțiilor statului care "se bucură de încrederea cetățenilor"? Asta dacă nu chiar partenerilor strategici, ce vor fi chemați să pună ordine-n țară.
Chiar ne dorim asta?
Trăim momente rușinoase: premierul este anchetat penal, președintele țării este o marionetă care face declarații nesusținute de lege. Și totuși nu sunt motive suficiente pentru a ne considera "rușinea pământului", "corupții Europei" sau pentru a ne da incendia singuri țara.
Avem suficienți "prieteni" care sunt dispuși să facă asta pentru noi. Urmează un comunicat important pentru țară....
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Daca nu are decenta sa o faca, nu mi se pare neconstitutional sau masura exceptionala ca oamenii sa ii comunice, chiar si in strada, pasnic si civilizat, ca sunt nemultumiti cu decizia lui, cu decizia Parlamentului si cu modul cavernos cum se face politica in aceasta tara, cu modul grobian in care Parlamentul isi apara potentialii sau sigurii infractori.
Daca tie Mihai nu ti-e rusine cu dl Ponta sa te conduca, mie imi este si nu mi-e jena sa imi expun punctul de vedere. Am fost si voi fi instigator la decenta, nu la violenta, la respect si demnitate, nu la tolerat grosolaniile mai marilor cand mai marii gresesc. Instigator la conflicte a fost tocmai el cand a comunicat opozitiei si cetatenilor tarii ca nu va ezita sa organizeze contra-proteste.
In ceea ce priveste modul firesc si pasnic in care ar trebui sa decurga procesele democratice. Total de acord, nimic mai adevarat, DAR nu fara a fi penalizati cand gresesc, nu fara un raport de reciprocitate (nu sunt stapanii nostrii daca i-am votat si nici imuni la critici), nu fara a-i arata cu degetul atunci cand dovedesc iarasi si iarasi ca nu sunt altceva decat o adunatura de hoti ce folosesc imunitatea parlamentara ca scut pentru infractionalitate. In alte tari nu exista cerere a justitiei care sa nu fie acceptata de parlament, iar imunitatea este mai mult simbolica. http://adevarul.ro/educatie/universitar/interviu-constitutionalist-german-imunitatea-parlamentara-masura-abuzurilor-monarhilor-secolul-19-e-inutila-1_554626ddcfbe376e35cdd2fd/index.html
Numai la noi se abuza de ea in cel mai degradant mod si asta dovedeste clar calitatea umana a acestor indivizi.
De asemenea, daca un astfel de individ poate insinua in mod public, fara nici o jena, ca fraudeaza, daca poate afirma in mod public, fara nici o jena, ca isi doreste controlul politic al DNA, atunci omul e in mod evident pericol public si protejarea lui de Parlament spune tot atatea lucruri despre acei parlamentari. Iar noi trebuie sa stam cumintei in banci, eventual si cu un ciorap in gura?! :))
Daca lumea e nemultumita, daca lumea e dezamagita, nu e nimeni in lumea asta care sa ii poata convinge ca de fapt sunt fericiti si democratia romaneasca merge ca pe roate.
Am convingerea ca si tine ca sobolania politicii romanesti merge mult mai adanc si ca in spatele unor aparente se fac niste jocuri mult mai mari de putere si influenta. Sunt convins si chiar oficialitati americane au afirmat ca "instruiesc" ocazional procurori ai DNA. Aceste lucruri insa, Mihai, nu trebuie in nici un fel sa ne astupe ochii asupra abuzurilor de tot felul pe care le-a facut aceasta jigodie. Nu ne facem nici frate cu dracu ca sa trecem pragul, dar nici nu ignoram amarnica situatie in care ne aduce ticalosia nepenalizata, nearatata cu degetul.
Faptul ca DNA poate este manuit si de alte forte, daca SRI-ul e infiltrat, daca SIE e infiltrat.. daca exista elemente care nu au interesul tarii in prim plan acolo unde ar trebui sa fie prioritatea numarul unu, atunci trebuie sanctionate SI ACELEA, nu ignorata infamia pe care o comit altii.
Nu e firesc sa acceptam sa fim tratati ca masa de manevra, importanti doar in ziua votului. Democratia nu se rezuma doar la a vota ci implica lupta constanta pentru pastrarea ei si pentru penalizarea celor ce aduc sistematic prejudicii (de tot felul) statului.
Sigur ca nu e normal sa asistam doar ca niste spectatori sau mai rau, ca niste sclavi zombificati ca in comunism. Macar libertatea de expresie, libertatea de a iti exprima nemultumirea am castigat-o dupa revolutia din 89, daca in rest mai mult am pierdut probabil. Am castigat libertati individuale, dar am pierdut independenta tarii. Apai nimeni nu spune ca trebuie sa fim sclavii mentalitatii lacul ori putul, trebuie intotdeauna sa putem sa speram si sa tindem spre libertati individuale + libertatea tarii.
Si pentru ca tu Mihai faci referire la istorie, tot istoria ne-a aratat de nenumarate ori la ce a dus ignorarea infamiei sau tratarea ei cu usurinta.