

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a declarat marți la dezbaterea organizată de One World România că la referendumul pentru definirea căsătoriei în Constituție ca uniune dintre un bărbat și o femeie, românii le-au dat „o lecție imensă” celor care au promovat „un mesaj intolerant”.
„Stat de drept fără drepturile omului nu poate să existe și aceste lucruri sunt statuate în Constituție. Cu siguranță că nu e suficient ca un lucru să fie scris, trebuie și respectat și pus în practică. În această zonă, cred că societatea mai are un drum lung de parcurs, este vorba de acceptare, este vorba de educație și de toleranță. Vă amintiți când a apărut ideea cu referendumul, am devenit inamicul public nr.1 când am spus că trebuie să fim toleranți. Cei care au promovat referendumul nu au fost toleranți. Dar românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au promovat ura și, așa cum se spune popular, i-au tratat cu flit. Românii au fost mult deasupra acelei părți a clasei politice care a promovat agresiv și cu un mesaj intolerant acel referendum”, a declarat Iohannis, citat de Știri pe surse.
În perioada 6-7 octombrie 2018 a avut loc primul Referendum Național pentru revizuirea Constituției declanșat printr-o inițiativă cetățenească, în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie, spre deosebire de textul anterior, care folosește noțiunea de „soți”, lăsând loc de interpretare în limbajul noilor ideologii despre genul persoanelor. Referendumul a fost invalidat din cauză că nu s-a atins pragul minim necesar de participare la vot, textul constituțional despre căsătoria civilă rămânând neschimbat: uniunea liber consimțită dintre soți.
Președintele nu este la primul mesaj favorabil homosexualilor. Anul trecut, în timpul unei întâlniri cu studenții, acesta a spus că-și dorește legi care să elimine total discriminarea și a spus că intoleranța este în creștere, refererindu-se la Referendumul pentru Căsătorie.
La peste trei ani de la începutul procedurii cetățenești, Președintele afirma că momentul respectiv nu este potrivit pentru desfășurarea consultării populare. La finalul lui 2016, Președintele spunea că Referendumul ar fi un pas spre „fanatismul religios”.
De asemenea, șeful statului a blocat legea organizării referendumurilor de două ori: o dată prin retrimiterea actului în Parlament pentru revizuire și apoi prin refuzul de a-l promulga și sesizarea depusă la CCR.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Cum de Taivanul, cel mai tolerant stat din Asia pe acest subiect, a spus totuși "NU" căsătoriilor homosexuale printr-un referendum ținut la o lună după cel din România?
Asa se explica si de ce nu are copii si nevasta-sa sta la Sibiu...
ALOOO!!!
Aia care s-au lasat prostiti si nu au fost la referendumul pentru familie, acum regreta si incep sa iasa in strada...
"Nu platim lenea. Nu poti sa dai ajutoare sociale unor zdrahoni carora nu le place munca"
http://www.ziare.com/ludovic-orban/presedinte-pnl/orban-nu-platim-lenea-nu-poti-sa-dai-ajutoare-sociale-unor-zdrahoni-carora-nu-le-place-munca-1561281