Iohannis a anunțat OFICIAL că nu va participa la vreo dezbatere cu Viorica Dăncilă. Președintele, criticat dur de români: Nu vă bateți joc de noi! Argumentele dvs nu au nicio logică

De Andrei Nicolae  /  

FOTO: Presidency.ro

FOTO: Presidency.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De-acum e oficial: președintele Klaus Iohannis a anunțat pe pagina sa de facebook că nu va participa la nicio dezbatere cu contracandidatul său  din partea PSD, Viorica Dăncilă. Acesta a spus că se va întâlni direct cu „cetățenii, jurnaliștii și societatea civilă”.

Până acum, staff-ul de campanie spusese același lucru, dar prin declarația făcută, președintele a confirmat oficial că nu se va prezenta la niciun duel cu Dăncilă.

„Dragi români,

Împreună am reușit să ținem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituțiile statului. Și doar împreună vom reuși să câștigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-ați acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveți în mine. Dar Președintele nu poate reconstrui singur o țară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră. Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor.

Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, a scris reprezentantul PNL.
 
Majoritatea cetățenilor care au văzut anunțul au reacționat negativ. Iată câteva dintre cele mai apreciate comentarii de pe pagina președintelui:
 
„Nu vă bateți joc de noi! Prezentați bilanțul celor cinci ani de presedinție, explicați-ne ce e Romania Normală și răspundeți întrebărilor jurnaliștilor de toate culorile! Asta e democrația! Nu ne cereți votul crezând că noi toți suntem tâmpiți! Ne-au umilit destul alții până acum!”, a scris un cititor.

„Dezbaterea e esentiala sa va mentineti credibilitatea. Ati urlat dupa Ponta ca fuge si acum situatia e identica doar ca fugarul subteti dumneavoastra”, a notat altul.

„Acel candidat a fost pus în funcția de premier de dumneavoastră, în plus, a fost ales cu peste 22% din voturi pentru a candida în turul al doilea! Indiferent de cum a fost sau ce a făcut, o parte dintre români o legitimează. Prin urmare, din respect pentru acei români, din respect pentru cei care nu v-au votat nici pe ea, nici pe dumneavoastră, din respect pentru votanții sau foștii votanți ai dumneavoastră... Participați la dezbaterea aia!”, a scris un român.

„ #vremdezbatere. Argumentele dvs nu au nicio logica. Daca ati participa la dezbatere ar inseamna ca va asumati ceva, ca sunteti transparent si ca obiectivele dvs sunt mult mai puternice fata de ale guvernarii PSD. Noi alegatorii vrem sa vedem ceva mai mult decat motto-ul: O Românie normală. Vrem să vedem idei, obiective pe termen lung și pe termen scurt și vrem să vedem fapte. Ne-am cam saturat de ascunsul după replici și de criticat ce face unul si ce face altul”, a notat altcineva.


 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • adria 12.11.2019 17:27
    Fraza lui Iohannis "[Viorica Dăncilă este] un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile"
    trebuie citită astfel:
    Dăncilă este un candidat al unui partid căruia i-am pus tot timpul bețe în roate (adică l-am SABOTAT).
  • dttw 12.11.2019 17:50
    ”(...)Dar Președintele nu poate reconstrui singur o țară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră(...)”

    IohaniSS si reconstructia Romaniei??? Nu a pus nici macar o caramida la aceasta numita reconstructie, doar a pus piedici, a facut tot posibilul ca tara sa stagneze, a impartit romanii in ”buni” si ”rai”, a batjocorit Constitutia, l-a durut de situatia romanilor fix in cot si nici macar acolo, important era sa-i slujeasca pe stapanii de la Bruxelles si Berlin. A preluat ”sistemul ticalosit” de la Basecu si l-a dus ”pe noi culmi de progres si civilizatie”.

    ”Este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră(...)” - cred ca se refera la zombificatii de pe facebook si de pe alte siteuri asa-zise de media, care nu mai prididesc in a improsca cu invective care mai de care mai scabroase pe votantii lui Dancila... Halal normalitate!!!
  • Valter COJMAN 12.11.2019 17:56
    El nu e in stare sa scrie atat...
    Vreo sluga de a lui a scris postarea...
    Adevarul este ca IohaniSS se caca pe el de frica cand aude de dezbatere electorala pentru ca, in cinci ani de mandat, nu a facut nici macar un singur lucru bun pentru tara si popor.
    Astfel ca, la o dezbatere electorala, el nu ar avea nimic de spus in afara de "Sa dispara PSD", o lozinca pe care a folosit-o si Hitler...
    Cine stie istorie, stie despre ce vorbesc.

    P.S.
    Fara fituica de pe care sa citeasca, fara casca din urechi este un individ esuat si un analfabet functional...
  • Tache Mache 12.11.2019 19:06
    Astazi, a fost audiata, in Comisia de Munca din Camera Deputatilor, doamna ministru Violeta Alexandru. A venit deja cu al treilea scenariu despre cum creste contributia pentru pilonul 2 de pensii. Dupa ce i-am explicat ca daca ia de la pilonul 1 sa transfere la pilonul 2 scade pensia de pe pilonul 1 care se calculeaza pe baza de contributivitate, iar daca creste mai mult de 25 la suta contributia totala pentru pensii din salariu, scade salariul, azi a venit cu scenariul ca STATUL va completa contribuitia pentru pilonul 2. Cand i-am adus aminte ca se plangea de deficitul de la pensii, desi e 2 mld, iar in 2016 era 16 miliarde, a banguit ceva din care nu a priceput nimeni nimic. Referitor la salarii nu a raspuns, nici de data asta, cu subiect si predicat, daca din ianuarie se aplica cresterile conform legii salarizarii. A incercat sa ne convinga ca "va aplica legea in vigoare la 1 ianuarie". Da! Dar acum este o lege in vigoare, iar maine o pot schimba si cea modificata va fi "in vigoare la 1 ianuarie". Nu avem un raspuns concret nici aici. In ceea ce priveste salariul minim n-a fost mai multa coerenta. Ea se intalneste cu consiliul investitorilor straini. Ok! Dar legea romaneasca spune sa se intalneasca, in primul rand, cu confederatiile sindicale si patronale reprezentative. Nici aici nu a dat un raspuns din care sa intelegem ca stie daca va creste, va ramane la fel sau va scadea salariul minim. S-a plans apoi ca e o catastrofa Legea salarizarii si ca ministerul este chemat in instanta in peste 500 de dosare si deci legea e proasta si trebuie modificata. Ce nu intelege doamna, printre multe alte lucruri, e ca petentii nu legea au dat-o in judecata, ci modul in care se aplica ea. Convingerea mea e ca ori e total plopistă si nu intelege nimic din Ministerul Muncii si legislatie, ori stie ce vor face in continuare si cum vor aplica legea, dar nu anunta nimic inainte de turul 2 ca sa nu afecteze sansele lui Johannis pentru ca vestile sunt proaste... Am pierdut cateva ore degeaba, ca sa aflam exact nimic!
    P.S. Pe ei nu ii intereseaza decat ce castiga administratorii privati de la pilonul 2 de pensii si angajatorii straini! Ii doare direct in cot de angajatii si pensionarii romani...
    https://www.facebook.com/liaolguta.vasilescu.1/posts/2509945702426449
  • Tache Mache 12.11.2019 21:13
    Klaus Werner Iohannis este UN CORUPT si UN PENAL !
    Viorica Dancila :
    ”Vorbim acum de 2 candidați pentru prezidențiale – dintre care unul care are probleme penale, unul care trebuie să justifice de ce nu a returnat banii pe care îi datorează statului român sau de ce a avut ghinion să aibă 6 case”..............
    ”Cei care vor să vorbească despre corupți și despre Justiție trebuie să se uite în grădina proprie”.........................
    ”E fantastic să iei 6 case din meditații! Să explice prin ce muncă a obținut cele 6 case! Trebuie să explice această rețetă tuturor profesorilor din România!”.
  • dttw 12.11.2019 23:18
    prin ce ”chinuri fantastice” o trece acum IohaniSS pt ca este obligat, vrand-nevrand, sa mimeze cel putin o campanie electorala. El care nu da doi bani pe poporul roman, caruia efectiv i se rupe de situatia cetatenilor si de cum traieste poporul, el ”faraonul” obisnuit doar sa fie servit de altii si deservit de slugoi ptr ca altfel da cu paltonul de pamant, acum trebuie sa zambeasca fortat, sa faca rictusuri, sa se adreseze cu ”dragi romani”, sa mearga prin tara, el care nu servea decat deplasari in locatii exotice si poate cel mult la Sibiu...va dati seama ce chin pe el, cum sufera fiind obligat sa joace tot teatrul asta???
  • ursuleanu 13.11.2019 13:37
    Klaus Werner Iohannis nu a fost ales in primul tur d e electoratul roman, ci klaus Iohannis este impus la Presedentia tarii de nazistii din ociident, de infractorii olandezi, austrieci, germani , praduitori ai zacamintelor si padurilor Romaniei. Klaus Iohannis nu poate apare intr-o dezbatere publica alaturi de contracandidat deoarece ar urma sa raspunda despre jefuirea tarii, despre probele care se regasesc atat in mass media romanesca cat si-n cea internationala. CITITI AICI SA STITI CUI DATI VOTUL. http://sokant.com/o-publicatie-finantata-de-sua-il-striveste-pe-iohannis/
  • ursuleanu 13.11.2019 13:56
    Decizia luată de Klaus Iohannis de a nu participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, contracandidata sa din turul al doilea al alegerilor prezidențiale a fost taxată dur de presa internațională SI IN SPCIAL DE CEA GERMANA. Nici Germania nu mai suporta aroganta, mitocania, dispretul fata de democratie al mafipotului nazist Klaus Iohannis..
    https://ro.sputnik.md/politics/20191112/28174872/inca-o-publicatie-germana-il-critica-dur-pe-Iohannis.html
  • ursuleanu 13.11.2019 14:07
    Presa germana il face praf pe etnicul sas,Klaus Iohannis ,un ins mediocru,incult, las di inselator pana la limita infractionala a faptelor sale. CINE VOOTEAZA iOHANNIS SE DESCALIFICA CA OM. iATA CE SCRIE PRESA GERMANA DESPRE iOHANNIS. http://www.masapresei.ro/der-dilettant-klaus-iohannis-distrus-de-presa-germana/
  • Pacatosu Cel Mai Mare 14.11.2019 00:05
    Dragi Tovarasi, Prieteni si ..Camarazi, Sunt de acord cu caracterizarea facuta Fantomei prezidentiale KW Johannis si nu o mai repet. Acum va intreb: Noi toti cetatenii romani care votam/alegem aceasta Fantoma de presedinte pentru inca 5 ani, oare cum ne va caracteriza: Europa, copii si nepotii nostrii, Mosii si Stramosii nostrii Russi, Ungurii americanii, turcii etc. Cine este Prost, KWJ or natiunea romana?
  • Miorita 14.11.2019 10:44
    Daca stai un pic sa te gandesti, Tigannis cam are dreptate sa nu participe la vreo dezbatere cu Veorika-SPU.
    In primul rand ca s-ar cobori la cel mai de jos nivel posibil stand de vorba cu una care le-o suge ungurilor... de cate ori ar deschide Veorika gura, de atatea ori s-ar umple incaperea de miros de sperma de tigan mongol... cine ar putea indura asa ceva?
    In al doilea rand, oricum e blat si se stie cine va fi presedinte, asa ca ce rost ar avea?
Ultima oră

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre secvența SV40 din vaccinurile Covid – dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriile lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local