În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European a adoptat zece acte legislative pentru a reforma politica de migrație și azil a Uniunii. Astfel, toate stalele UE vor împărți povara migranților, iar dacă un stat este într-o situație de criză, are dreptul de a cere ajutor financiar sau relocarea migranților care au sosit în țara respectivă. Toate țările UE, inclusiv România, vor fi nevoite să asigure condiții de cazare, sprijin umanitar, acces la servicii medicale și integrarea în câmpul muncii a migranților, transmite stiripesurse.ro

Solidaritate și responsabilitate

Pentru a ajuta țările Uniunii aflate sub presiunea fluxurilor de migranți, restul statelor vor putea să contribuie prin transferul de solicitanți de azil sau beneficiari de protecție internațională pe teritoriul lor, prin contribuții financiare sau prin sprijin operațional și tehnic. Vor fi actualizate și criteriile potrivit cărora se stabilește statul membru responsabil de examinarea cererilor de protecție internațională (așa-numitul „Regulament Dublin”).

Gestionarea situațiilor de criză

Regulamentul privind situațiile de criză și forță majoră introduce un mecanism de intervenție în situațiile în care sosirile cresc brusc. Astfel, țările Uniunii care se confruntă cu un număr excepțional de persoane care sosesc din țări terțe se pot baza pe solidaritatea și sprijinul celorlalte țări. Noile norme vizează și instrumentalizarea migranților, adică situațiile în care ei sunt folosiți de țări extracomunitare sau de actori nestatali ostili care urmăresc destabilizarea Uniunii.

Într-o situație de criză, statul membru care se confruntă cu o astfel de situație ar trebui să aibă posibilitatea de a solicita din partea altor state membre măsurile de sprijin și de solidaritate care sunt cele mai potrivite pentru nevoile sale în scopul gestionării situației și care presupun o solidaritate sporită în comparație cu cea prevăzută în Regulamentul (UE) 2024/...+ pentru a atenua responsabilitatea statului membru privind gestionarea unei situații de criză. Măsurile sporite de solidaritate și de sprijin ar putea lua forma unor relocări intra-UE, a unor contribuții financiare, a unor măsuri de solidaritate alternative sau a unei combinații între acestea”, se arată în Regulament

Verificarea imigranților din țări terțe la granițele Uniunii

Persoanele care nu îndeplinesc condițiile pentru a intra pe teritoriul Uniunii vor fi supuse unei proceduri de verificare prealabilă (screening). Astfel, li se va verifica identitatea, li se vor colecta date biometrice și vor fi supuse unui control de securitate și unui examen medical. Întreaga procedură va dura maximum șapte zile. Statele membre vor avea obligația de a introduce mecanisme independente de monitorizare, pentru a asigura respectarea drepturilor fundamentale.

Proceduri de azil mai rapide

La nivelul întregii Uniuni se va stabili o nouă procedură comună de acordare și retragere a protecției internaționale. Procesarea cererilor de azil la frontierele UE va trebui să se facă mai rapid în viitor, cu termene-limită mai scurte pentru solicitările nefondate sau inadmisibile.

Regulamentul Eurodac

Datele persoanelor care sosesc neregulamentar în Uniune, inclusiv amprentele digitale și imaginile faciale pentru cei cu vârsta de peste șase ani, vor fi înregistrate în baza de date Eurodac, care va fi reformată. Autoritățile vor putea să menționeze și dacă o persoană poate reprezenta un risc de securitate, a avut un comportament violent sau arme asupra sa.

Standardele de calificare pentru obținerea protecției internaționale

Parlamentul a aprobat și noi standarde uniforme pentru toate statele membre, care se vor aplica la recunoașterea statutului de refugiat sau de persoană eligibilă pentru protecția subsidiară. Persoanele care se califică pentru protecție vor beneficia totodată de o serie de drepturi conform acelorași standarde. Statele membre vor evalua situația din țara de origine pe baza informațiilor primite de la Agenția Uniunii Europene pentru Azil. Statutul de refugiat va fi reexaminat periodic. Persoanele care solicită protecție vor trebui să rămână pe teritoriul statului responsabil cu prelucrarea cererii lor sau al statului în care a fost acordată protecția.

Primirea solicitanților de azil

Statele membre vor trebui să le asigure solicitanților de azil standarde de primire echivalente în ceea ce privește, de exemplu, condițiile de locuit, educația și asistența medicală. Solicitanții de azil înregistrați vor putea începe să lucreze cel târziu la șase luni după depunerea cererii. Condițiile de detenție și restrângerea dreptului la liberă circulație vor fi reglementate, pentru a-i descuraja pe solicitanți să se mute dintr-o țară a Uniunii în alta.

O cale sigură și legală de intrare în Europa

Un nou cadru legislativ privind relocarea și admisia umanitară va permite țărilor Uniunii să primească voluntar refugiați din țări terțe recunoscuți ca atare de Agenția pentru refugiați a ONU (UNHCR). Aceștia ar urma să ajungă pe teritoriul UE în mod legal, organizat și sigur. Textul raportoarei Malin BJÖRK (Suedia, Stânga) a fost adoptat cu 452 voturi pentru, 154 împotrivă și 14 abțineri. Citiți mai multe despre cadrul UE privind relocarea.

Etapele următoare

După ce pachetul legislativ va fi aprobat oficial de Consiliu, cele zece acte legislative incluse vor intra în vigoare după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Regulamentele se vor aplica după doi ani. În cazul Directivei privind condițiile de primire, statele membre vor avea la dispoziție doi ani pentru a modifica legislația națională.

Prin adoptarea acestor rapoarte, Parlamentul răspunde așteptărilor cetățenilor de a consolida rolul UE în abordarea tuturor formelor de migrație ilegală și de a consolida protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene, respectând în același timp drepturile omului, de a aplica reguli comune în mod uniform în toate statele membre cu privire la primirea migranților, de a consolida rolul UE și a reforma sistemul european de azil, bazat pe principiile solidarității și al responsabilității echitabile, exprimate în propunerile 42(2), 43(1), 43(2), 44( 1), 44(2), 44(3), 44(4) din concluziile Conferinței privind Viitorul Europei.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • Passagero 14.04.2024 18:47
  Asa se intampla daca am intrat in sinagoga din bruxel si ne-am vandut lui mamona cu tara cu tot, acum suntem sclavi si sinagoga ne baga pe gat ce vrea si cat vrea.
 • Mircea Dragan 14.04.2024 19:37
  Tarile care au colonii sau au avut colonii sa se descurce cu migrantii. Sa le dea cazare, masa, munca (asta mai putin ca nu-i intereseaza). Ei sunt cei care au jefuit acele tari.
 • Arcas 15.04.2024 09:36
  Corectă, responsabilitatea! Corectă poziționarea Ungariei și Poloniei, împotriva aberației adoptate!
 • Mars.60 Stefan 14.04.2024 21:29
  Ce credeau romanii ca le va aduce aderarea la UE in 1 ianuarie 2007. Nimanui atunci nu ii trecea prin minte ca romanii vor emigra din tara cu milioanele pentru "o viata (de sclav) mai buna" in vest, in urma aderarii, lasand tara la cheremul "partenerilor" khazari ca s-o ruineze si s-o jefuiasca cum vor.
  https://www.bbc.co.uk/romanian/forum/story/2006/11/061116_ue_aderare_competitie.shtml

  Cateva comentarii de atunci, in comparatie cu ce vedem azi in Romania membra UE:

  Pentru mine aderarea României la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007 reprezintă andtidotul handicapului cu care am rămas după perioada de tranziție de până acum. Spun " de până acum" deoarece fac parte din generația care s-a născut cu democrația și care a simțit efectele unui sistem infect încă din copilărie, prin comportamentul apropiaților înaintați în vârstă. Consider aderarea un nou stil de viață, unul în care comportamentele animalice nu vor mai reprezenta majoritatea.Tind să cred că succesul unei națiuni ține de disciplină, iar UE impune o disciplină total diferită de cea impusă până în 89'. O disciplină organizată concentrată pe fiecare individ care nu are tangențe cu violența. Posibil ca omul din mine să învețe să privească cu bucurie că având o familie nu trebuie să se gândească la ziua ce va urma. UE înseamnă un vis frumos în care ma vad practicând o medicină curată.
  Alexandru Ilie, Buzău

  Pentru mine, aderarea la Uniunea Europeană va însemna deschidere și comunicare, mai multe șanse pentru copiii mei și pentru toți tinerii României, civilizație; va mai însemna diminuarea corupției, respectarea legii, respectarea cetățeanului și a proprietății. Mai sper că această aderare va alunga impostura care sufocă acum domeniile de activitate ale statului și care este susținută de “meritele” politice și nu de valoarea profesională. Cine pierde, se vede la tot pasul, din întâmplările de zi cu zi. Și, pentru că sunt fiică de țărani români, sper că va mai însemna modernizarea agriculturii românești.
  Elisabeta Șerban, Gorj

  Pentru subsemnatul, aderarea României la UE va însemna: 1.Un mediu de viață mai sănătos, prin asigurarea unor cantități și calități de bunuri materiale și spirituale. 2.Un mediu înconjurator mai sănătos. 3. O justiție mai corectă, rapidă și transparentă. 4. Posibilitatea de a călători mai ușor în țările UE, pentru a cunoaște mai bine istoria și cultura lor, modul lor de viață, de a gândi și de a acționa. 5. Mândria de a face parte din marea familie europeană.
  Eugen Ionele, București
  .................................etc.!
 • Scapa cine poate 14.04.2024 21:51
  Eu zic sa ne declaram toti cetatenii romani ca fiind imigranti sa ne tina statul pe noi pe gratis... si asa e la moda declararea identitatii de gen adica esti ce te declari, acum sa ne declaram identitatea sociala ca fiind imigranti legali in propria tara ca vad ca e mai avantajos decat a fi bun contribuabil
 • Coronoia 15.04.2024 03:18
  Nu merge pentru ca ai culoarea pielii gresita si religia gresita. Si mai esti si alfabetizat, huo!
  Imigrantul perfect trebuie sa aiba culoarea cat mai prajita, sa se inchine cu fundul in sus, sa fie o bruta analfabeta si o putoare, zoofil, misogin, sa aiba cazier iar ca hobbyuri sa practice bagatul cutitului in cetateni pasnici si turnatul de copii.
  Daca bifezi toate chestiile astea guvernul o sa-ti lipeasca bani in frunte fara numar, fara numar, ca la lautari!
 • Arcas ► Coronoia 15.04.2024 09:33
  Nu nașterea de copii, la imigranți, este problema ci mentalitatea ucigașă de copii nenăscuți și anticonceptie, la noi, este adevărata problemă!
 • IC XC NI KA ► Arcas 15.04.2024 16:25
  Plus altă găselniță..drăcească: DINKS.

  https://www.chilieathonita.ro/2024/04/11/dinks-venituri-duble-fara-copii-p-iosia-trenham/

  Doamne, miluiește.
 • Coronoia 15.04.2024 03:10
  Da Doamne sa se prabuseasca UE, aceasta Uniune Sovietica nr 2!
  E singura sansa sa mai scapam de diavolii de la bruxelles obsedati sa ne omoare si insclaveasca.
 • Rusi 15.04.2024 15:55
  Emigrantii din fostele colonii din Africa sa fie preluati de tarile care i-au colonizat si furat bogatiile.. Asta este datoria tarilor colonialiste din Occident.
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

 10. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

Ultima oră

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar

12:10

"Nu am fost noi". Israelul anunță că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian