Gheorghe Piperea: Declarație de principii politice pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Notă prealabilă:

Aceste principii promovează o Uniune Europeană bazată pe respectarea drepturilor fundamentale și a libertăților individuale ale omului, pe suveranitatea națională și pe o economie sănătoasă și echitabilă, în beneficiul cetățenilor europeni.

1. Revenirea la valorile fundamentale ale Uniunii Europene, precum libertatea, națiunea, familia și credința creștină, valori care rezidă în tratatele UE și la respectul pentru suveranitatea națiunilor membre.

2. Debirocratizarea structurilor europene prin respectarea principiilor subsidiarității, proporționalității și atribuirii, și reducerea centralizării excesive a puterii birocratice.

3. Combaterea influențelor corporatiste în elaborarea politicilor europene și restabilirea transparenței și responsabilității în procesul decizional.

4. Revenirea la o economie bazată pe principii sănătoase și orientată spre creșterea bunăstării cetățenilor, evitând monopolurile și privilegiile, și promovând diversitatea și calitatea în consum.

5. Eliminarea practicii utilizării crizelor și a riscurilor de război ca pretexte pentru limitarea drepturilor fundamentale și a libertăților individuale, combaterea fărădelegii și a excepționalismului economic și juridic și respectarea principiilor pluralismului și toleranței în societatea europeană.

6. Restabilirea priorității drepturilor și libertăților individuale, protecția demnității individuale și a familiei și combaterea imixtiunii autorităților în libertatea de conștiință, credință, gândire, opinie și exprimare.

7. Reafirmarea independenței naționale în politica de dezvoltare industrială și energetică și promovarea unei economii circulare și a unor politici ecologice responsabile.

8. Promovarea pluralismului cultural și a schimburilor culturale echitabile între statele membre ale Uniunii Europene.

9. Implementarea unor politici educaționale coerente, bazate pe interesul cetățenilor și interesul național, și încurajarea creșterii nivelului de bunăstare a cetățenilor.

10. Utilizarea eficientă a resurselor disponibile în conformitate cu obiectivele de dezvoltare ale fiecărui stat membru al Uniunii Europene.

Explicații sumare pentru fiecare din cele 10 principii

Revenirea la valorile fundamentale ale Uniunii Europene înseamnă recunoașterea și promovarea libertății individuale, respectul pentru identitatea națională a statelor membre, protecția familiei și a credinței creștine, conform tratatelor UE, pentru a asigura o Uniune care să reflecte diversitatea culturală și valorile fundamentale ale popoarelor europene.

Debirocratizarea structurilor europene presupune reducerea centralizării excesive a puterii birocratice și respectarea principiilor subsidiarității și proporționalității, pentru a asigura luarea deciziilor la nivel local și național în domeniile în care acestea pot fi mai bine gestionate, evitând acapararea nejustificată a competențelor de către instituțiile europene.

Combaterea influențelor corporatiste în elaborarea politicilor europene implică asigurarea transparenței și responsabilității în procesul decizional, pentru a evita adoptarea unor politici favorabile intereselor corporatiste în detrimentul bunăstării și drepturilor cetățenilor europeni, abandonarea practicii sub-contractării cu entități private a sarcinilor esențiale ale statului, în special, a atribuției de legiferare și reglementare, a sistemului judiciar și a aparatului de ordine publică și apărare naționale, precum și revenirea la principiile democrației reprezentative, adică, a exercițiului puterii în stat prin aleși ai poporului, care pot fi revocați și, respectiv, trași la răspundere juridică, motală și politică, în caz de necesitate.

Revenirea la o economie bazată pe principii sănătoase înseamnă promovarea concurenței echitabile, evitarea monopolurilor și privilegiilor, combaterea practicilor de dumping și orientarea politicilor economice spre creșterea bunăstării și diversificarea opțiunilor de consum, în beneficiul cetățenilor europeni.

Eliminarea utilizării crizelor și a riscurilor de război ca pretexte pentru limitarea drepturilor individuale presupune respectarea pluralismului și a toleranței în societatea europeană, protejarea libertății de opinie și exprimare, evitarea imixtiunii autorităților în libertatea de conștiință și de gândire a cetățenilor, precum și libertatea lăsată cetățenilor de a se preocupa de problemele concrete (cum ar fi sărăcia, șomajul, consumul în creștere de substanțe riscante) și pe idealurile individuale sau naționale.

Restabilirea priorității drepturilor individuale înseamnă protejarea libertății de conștiință, gândire, opinie și exprimare, și combaterea oricărei forme de cenzură sau suprimare a drepturilor fundamentale ale omului în spațiul european.

Reafirmarea independenței naționale în politica de dezvoltare industrială, agrară și energetică implică promovarea unor politici care să servească interesul național al statelor membre și să asigure o dezvoltare economică durabilă și ecologică, în beneficiul cetățenilor europeni, cum ar fi protejarea libertății de inițiativă și facilitarea antreprenoriatului și a economiei țărănești, locale sau tradiționale.

Promovarea pluralismului cultural și a schimburilor culturale echitabile înseamnă respectarea și conservarea diversității culturale și promovarea dialogului și înțelegerii reciproce între popoarele europene. Este nevoie de cultură, iar nu de anularea culturii și istoriei.

Implementarea unor politici educaționale coerente presupune promovarea interesului cetățenilor și a interesului național în sistemul de învățământ, asigurarea primordialității dreptului părinților, mamă și tată, și al familiei în educația și formarea copiilor și asigurarea accesului echitabil la educație și dezvoltare personală pentru toți cetățenii europeni. Este nevoie de educație, iar nu de îndoctrinare.

Utilizarea eficientă a resurselor disponibile implică gestionarea responsabilă a resurselor naturale și economice în conformitate cu obiectivele de dezvoltare ale fiecărui stat membru al Uniunii Europene, pentru a asigura o utilizare sustenabilă și echitabilă a acestora în beneficiul tuturor cetățenilor europeni.

PS: În momente cruciale în viață, cel mai important este suportul familiei și al prietenilor.

Ieri am fost desemnat oficial candidat eligibil la alegerile pentru Parlamentul European, din 9 iunie 2024, pe listele Alianței pentru Unitatea Românilor*.

Aseară, târziu, m-a sunat mama mea.

Mi-a spus că se simte ca acum 34 de ani, când am intrat la Facultatea de Drept din București. Dar mai tânără ca acum 34 de ani…

I-am spus că am același sentiment.

Ce nu i-am spus este că am și sentimentul unui nou drum greu, cu bolovanul în spate, de cărat în vârful muntelui.

Am timp, curelele mă țin, dar am și niște furnicături pe șira spinării, de la provocarea pe care mi-o "oferă” noul necunoscut…

Adevărul e că instituțiile acelea de la Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg au ajuns șandramale care, dacă nu-s rapid reconsolidate și readuse la design-ul inițial, vor cădea la pământ. Rațional, nu putem să ne dorim o asemenea cădere.

Doamne ajută și, nu uitați: hai Liberare!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • siBemol14a 09.04.2024 22:07
  Este foarte probabil că domnul Piperea a făcut cunoscute principiile pe care le va urma ca europarlamentar cu gândul ca să se vadă că poate fi verificat că le va urma.
  Ar fi foarte bine ca toți candidații să facă o așa declarație și chiar excelent dacă o anumită entitate de tip organizație civică ar urmări că n-au fost vorbe în vânt, chiar dacă odată aleși MAJORITATEA uită de unde au plecat ...
 • Carbid 10.04.2024 15:20
  1. Am mai spus undeva, politicienii sunt ca laptele...se strica intr-o zi-doua1 cum dau de caldură!
  2. Dacă tot ce miscă poitico-economico-social pe Pământ este o uriașă fraudă cu Legea Admiralitații si Legea Pământului, cu persoane fictive si oameni de paie, etc. de ce un domn avocat sau procuror nu incepe de acolo cu reparațiile??!!!
  Nu înțelege nimeni că si dl Piperea si orice alt politician în devenire "oricât de cumsecade", sunt parte din sistem??? Nu vrem să înțelegem....
  Deci, oameni ca dl Piperea cu ASTA ar fi trebuit să înceapă, cu frauda juridico-legală!!!
  De aceea spun că un politician bun e un politician mort!!! Hoo, nu îndemn la omor, ci vreau sa spun că atunci cand cineva chiar încearcă să facă ceva bun si drept pentru țară atunci el este automat eliminat....politic, social si in ultima instanță si fizic daca e nevoie! Accidente, infarcturi, etc!
Ultima oră

21:50

SolidNews: Lavrov a citat din Ferma Animalelor la ONU

21:47

Convenția Republicanilor dă de pămînt cu mișcarea LGBTQ: ”Vom pune capăt nebuniei de gen de stânga”

21:33

Comunicat al Patriarhiei Române: Răspuns la reacția institutului “Elie Wiesel” privind canonizările recente ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

19:37

10 ciudățenii majore în tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Analizate de Dr. Peter McCullough și John Leake - VIDEO

19:36

Tucker Carlson a intrat în Colimatorul evreiesc: Vor să-l izoleze de Donald Trump

18:30

Constantin Barbu: Plagiatorul Cărtărescu, urmașul proletcultiștilor Ovid S. Crohmălniceanu și Paul Cornea, un ipochimen incult peste limitele admise (I)

17:46

Doi eurodeputați români, de stânga și extremă stânga, aleși vicepreședinți ai Parlamentului European

17:08

O româncă jurnalistă în SUA, martoră la tentativa de asasinat asupra lui Trump: Ce a spus despre acele momentele teribile

15:17

Ion Cristoiu: Împotriva lui Donald Trump vor fi folosite toate mijloacele, inclusiv cele criminale

14:49

Iranul respinge acuzațiile ”malițioase” de implicare în tentativa de asasinare a lui Trump

13:53

Patriarhia Română face apel la rugăciune pentru încetarea secetei

13:34

Caz halucinant în justiția din Mehedinți: a ucis un om și a fost lăsat în arest la domiciliu!

13:18

Von der Leyen a pierdut procesul privind secretizarea contractelor de achiziție a vaccinurilor COVID

13:11

Iată cât de aproape a trecut glonțul de capul lui Trump (VIDEO)

12:27

Politicile de angajare în Serviciile Secrete bazate pe diversitate sunt acuzate pentru eșecurile din timpul atentatului asupra lui Trump