EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În perioada războiului rece, în Statele Unite, cetățenii americani Julius (nume de cod ANTENNA, mai târziu LIBERAL) și Ethel Rosenberg, au fost acuzați de spionaj și trădare, fiind găsiți vinovați și condamnați la pedeapsa cu moartea, pentru vânzarea secretelor primei bombe atomice către sovietici, ne amintește CerșiPământRomânesc.

Ancheta a stabilit că au oferit informații referitoare la Apărarea și securitatea națională a SUA. Cazul lor a declanșat un scandal de proporții . Ei au fost executați pe scaunul electric la 19 iunie 1953 în celebra închisoare Sing-Sing din statul New York. Cei doi soți au fost condamnați pentru conspirație la spionaj, după cum scrie și Evenimentul Istoric:

Julius Rosenberg a fost dat afară din armată în 1945 pentru că a mințit în legătură cu apartenența sa la Partidul Comunist. Gold a fost arestat la 23 mai 1950, în legătură cu cazul spionului britanic Klaus Fuchs, care fusese arestat pentru că dăduse Uniunii Sovietice secrete nucleare americane și britanice.

Arestările lui Greenglass și Julius Rosenberg au urmat rapid, în iunie și iulie, iar Ethel a fost arestată în august. Un alt conspirator, Morton Sobell, coleg de facultate cu Julius Rosenberg, a fugit în Mexic, dar a fost extrădat.

Julius Rosenberg s-a născut la 12 mai 1918, la New York, într-o familie de imigranți evrei din Imperiul Rus, amintește Wikipedia, iar Ethel Rosenberg, născută Ethel Greenglass într-o familie de evrei din Manhattan. Când s-a căsătorit cu Julius Rosenberg în 1939, anul în care acesta a obținut o diplomă în inginerie electrică, cei doi erau deja membri activi ai Partidului Comunist al Statelor Unite ale Americii. În anul următor, Julius a obținut un loc de muncă ca inginer civil în cadrul Corpului de Transmisiuni al armatei americane.

Recrutat de serviciile de informații sovietice în anul 1942, potrivit mărturiilor fostului ofițer NKVD Alexander Feklisov, Julius avea misiunea de a transmite rezultatele cercetărilor întreprinse de armata americană pentru dezvoltarea mai multor sisteme de armament.

La acel moment, Uniunea Sovietică dispunea de o vastă rețea de spioni pe teritoriul Statelor Unite, primind informații valoroase de la oameni de știință din cadrul MIT, Columbia University, dar și din alte centre de cercetare în domeniul energiei atomice.

Mai târziu, fratele lui Ethel, sergentul David Greenglass (recrutat de către Julius), care a fost repartizat ca mecanic la Proiectul Manhattan pentru construirea bombei atomice, le-a furnizat soților Rosenberg date despre armele nucleare.

Soții Rosenberg au predat aceste informații lui Harry Gold, un curier de origine elvețiană al rețelei de spionaj, care le-a transmis apoi lui Anatoli A. Yakovlev, viceconsulul Uniunii Sovietice la New York.

Citiți și 8 decembrie și 11 decembrie, zile de doliu: 102 ani de la primul atentat terorist din România, care l-a țintit pe Octavian Goga, urmat de înmormântarea victimelor. Trei bolșevici evrei au aruncat în aer prezidiul Senatului, ucigând trei demnitari

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Brick 19.06.2023 18:06
    https://www.youtube.com/watch?v=67hy94LeF28
  • Bizzu 20.06.2024 05:13
    Se dă un sistem de două ecuații fără necunoscute: 1. evrei + komunism = love, și 2. komunism = globalism. Să se reducă sistemul la o singură ecuație. :-))
  • azazel 20.06.2024 10:30
    Ceea ce arata ca inca nu aveau 100% controlul asupra Americii. desi detineau presa, holly woodul, FEd, CIA era la inceput... abia dupa ce l-au omorat pe jfk au preluat controlul total.
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre