

ACTUALIZARE 20:33 Românii vor fi întrebați la referendumul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.
”Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituției, respectiv pentru redefinirea familiei, a anunțat după ședința de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.
Știrea inițială
Referendumul pentru definirea căsătorie se va desfășura timp de două zile, în 6 și 7 octombrie, a anunțat premierul Viorica Dancilă la începutul ședinței extraordinare de Guvern.
„CCR a avizat favorabil demersul pentru referendum. In acest moment, sunt îndeplinite toate criteriile. Conform legii, Guvernul are obligația de a organiza acest scrutin. In ședința de astăzi, vom adopta actele necesare, pentru ca cetățenii sa aibă posibilitatea să își exprime opțiunile, referendumul va fi organizat timp de 2 zile: 6 și 7 octombrie", a spus Dancilă
Premierul a tinut sa explice ca referendumul „nu este împotriva minorităților sexuale, ci efectul unui demers cetățenesc".
Totodata, Viorica Dancilă a spus că în loc să boicoteze referendumul, partidele ar trebui sa își exprime poziția față de demers.
„Partidele trebuie să respecte voința cetățenilor. În locul apelurilor pentru boicotare, ar fi mai onest ca partidele să își exprime o poziție mai clară. Partidul pe care îl reprezint și-a arătat sprijinul față de acest referendum și cred că este cel mai adecvat răspuns.
Cer tuturor instituțiilor implicate sa dea dovada de maximă responsabilitate și sa demareze urgent demersurile pentru organizarea acestui scrutin", a subliniat premierul României.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
O astfel de întrebare poate anula orice efect al referendumului.
1. Mulți votanți nu vor ști prea clar de care lege e vorba și ce scrie în ea.
2. (și cel mai important) Nefăcându-se o referire clară (o formulare de tipul ”legea 572/2018”) dpv juridic cred că are efect zero. Pt că nu știu sigur dar bănuiesc asta nu e prima lege de revizuire a Constituției dată de parlament.
Au cotcodocit 3 ani ca să facă un găinaț. O formulare mai vagă nici că se putea
Acel referendum ne-a dat Constituția în forma în care este ea în momentul de față, cu acea dezastruoasă formulare referitoare la căsătoria între 'soți'.
Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, art. 7 precizează:
"(1) Cetățenii care participă la referendum au dreptul să se pronunțe prin "DA" sau "NU" la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?"
Era o formulare apropiată pentru acel referendum pentru că revizuirea aducea MULTE alterări textului Constituției.
Ținând seama că prezentul referendum este inițiativa cetățenească a 3 milioane de români care vor înlocuirea în Constituția României, art. 48 (1), a cuvântului 'SOȚI' (ce poate fi interpretat în multe feluri, vezi Nota de la sfârșitul comentariului) cu expresia "UN BӐRBAT ȘI O FEMEIE' este o neseriozitate, rea-voință sau prostie absolută și, nu în ultimul rând, o totală lipsă de respect să vii cu o asemenea întrebare prost formulată și confuză. Mai mult, deoarece prezentul referendum a declanșat atacuri furibunde pe multiple fronturi, este de așteptat ca rezultatul să fie contestat pe diverse motive. Deci mai bine 'să suflăm în iaurt'.
Precizare:
În prezent, Articolul 48 (1) din Constituție zice: "... căsătoria liber consimțită între SOȚI ..."
Se cere ca el să devină: " ... căsătoria liber consimțită între UN BӐRBAT ȘI O FEMEIE ..."
Privegheați și vă rugați. (Marcu 13, 33)
Notă: Daniel Morar, judecător la CCR, a scris recent că actuala Constituție PERMITE legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. Înțelegeți acum de ce este așa de mare isteria contra REFERENDUMULUI PENTRU SCHIMBAREA DOAR A UNUI SINGUR CUVÂNT din Constituție??
https://www.activenews.ro/stiri-justitie/Judecatorul-CCR-Daniel-Morar-a-scris-ca-actuala-Constitutie-PERMITE-legalizarea-casatoriilor-intre-persoane-de-acelasi-sex-si-a-cerut-respingerea-Referendumului-de-pe-6-7-octombrie-152716
Noi, crestinii, am semnat pentru o formulare clara : Familia se intemeiaza pe casatoria dintre un barbat si o femeie !
Pot strecura orice mizerie in „forma adoptata de parlament” ; si sigur astfel vor face, vor baga „parteneriatul civil” – care inseamna legalizarea curviei ; si cine stie ce alte mizerii vor mai baga.
Dl. DRAGNEA umbla cu viclenii !..
El tot timpul sa jucat cu vorbele... ; facem referendumul, nu-l facem.. ; sa vedem.. sa nu stiu ce ..
Iar acum, au gasit ei o portita sa bage mizerii pe langa APARAREA NORMALITATII ; pe langa APARAREA FAMILIEI SI A COPIILOR !
Deci, D-ta Dle DRAGNEA, cu tot cu partidul tau, incerci prin viclenie sa deturnezi vointa milioanelor de Romani, care vor sa-si apere copii, nepotii si viitorul ?...
Daca urmaresti acest lucru, atunci esti un NEMERNIC ! ; un VICLEAN ! ; un FATARNIC ! ...
REFERENDUM-UL A FOST CERUT DE ROMANI, pentru o chestiune foarte clara !
In acest caz, intrebarea adresata la referendum trebuie sa fie la fel de clara si, in nici un caz daca suntem de acrod cu „formularea adoptata de parlament” !
Trebuie sa ne implicam cu totii, Coalitia pentru Familie, Biserica si toti oamenii de bine, pentru a apara normalitatea. Suntem in plin razboi ideologic. Iar in razboi, oamenii de bine lupta pentru apararea tarii lor. Noi, in aceste zile, luptam pentru apararea Familiei, pentru apararea copiilor si nepotilor nostri.
Deci, PSD-ule, nu iti bate joc de acest referendum, ca vei plati foarte scump !!!
Formularea la referendum trebuie sa fie cea pentru care am semnat atatea milioane de Romani !
Dumnezeu, sa ne ajute !
Doresc sa imi cer iertare pentru acuzatiile pe care le-am facut in comentariul de mai sus (19.09.2018 12:02) !
Am facut acele acuzatii datorita necunoasterii legii referendumului, precum si datorita neincrederii in clasa politica (oricare ar fi ea), acumulata de-a lungul timpului.
Asadar, citind astazi aritcolele publicate de Dl. Cosmin Țîntă si Dl. Andrei Nicolae, carora le multumesc pentru explicatii, m-am lamurit de ce intrebarea de la referendum are aceasta forma : „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament ?”
Deci, in concluzie, toti oamenii care vor sa protejeze Familia, Copiii si Viitorul, toti oamenii care vor sa isi arate recunostinta fata de Creatia lui Dumnezeu, sunt rugati sa voteze DA, la Referendum !
Cu siguranta, acest vot - DA, la Referendum - este cel mai important vot pe care il poate da un OM, in toata viata lui !
DA, la Referendum inseamna o Marturisire de Credinta in Creatia lui Dumnezeu, marturisire data in fata celor care lucreaza faradelegea !
DA, la Referendum, este o Jertfa pe care trebuie sa o faca fiecare Crestin !
Asa sa ne ajute, Dumnezeu !
Ca în multe alte situații, unii din guvern ori sînt proști (incompetenți), ori sînt mârșavi (vicleni). Sau poate chiar ambele variante...
Nu ar trebui acceptată întrebarea.
Legea nr. 3 din 2000
privind organizarea si desfasurarea referendumului
art. 7
(1) Cetatenii care participa la referendum au dreptul sa se pronunte prin "DA" sau "NU" la urmatoarea intrebare inscrisa pe buletinul de vot: "Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma aprobata de Parlament?"
.
Tare îmi pare că dacă se va frauda cu siguranță se va frauda în sensul batjocoririi referendumului.
Ia gândiți-vă nițel. Prim ministra în parlamentul european a susținut mereu politicile pro-homosexualitate. Avem 2 zile de alegeri , care zic unii că se pot frauda ușor. Avem o imensă caracatiță mediatică anti -referendum.
Luați în considerare situația când rezultatele spun că nu este valid din lipsă de număr de voturi saaau sunt mai mulți de nu decât de da. Imaginați-vă ce se va spune ... ați avut 2 zile să votați și nu ați reușit. sunteți puțîni și proști, biserica nu are adepți, cele 3 milioane de semnături sunt furate etc etc. Vă dați seama ce ipocrizie s-ar isca ce tâmpenii s-ar zice ? Și evident că omul care a votat va fi înclinat să le creadă.
În sprijinul a ceea ce zic vine și faptul că în 2 din satele unde am rude (primarii sunt de la psd) nu se știe încă unde se va vota și dacă. Asta în contextul în care la celelalte alegeri/referendumuri treaba se știa cu muuult timp înainte. Or mai fi sate de genul ăstora ?