
Adoptat de Senat la 23 octombrie a.c., proiectul de Lege privind vaccinarea persoanelor în România avansează cu pași repezi spre votul final. Ȋnregistrat la Camera Deputaților pe 30 octombrie, a primit termen final pentru depunerea amendamentelor - 7 noiembrie, doar o săptămână!, iar raportul de la Comisia pentru sănătate și familie trebuie emis până marți, 14 noiembrie.
În numai o săptămână, deputații nu au avut timp pentru dezbatere. Dar trei dintre ei, Cristina Ileana Dumitrache și Tamara Ciofu (ambele din PSD) și Matei Dobrovie (USR) au reușit să depună, pe ultima sută de metri, o serie de amendamente.
În cadrul unei discuții informale, organizată la Constanța, deputata PSD Cristina Dumitrache a explicat de ce prevederile acestui act normativ sunt cel puțin îngrijorătoare, informează TomisNews.ro.
„Cred că suntem singurii care vaccinăm încă de la naștere, în primele ore!”
„Nicăieri probabil că nu există propusă această testare genetică, din ce am văzut în alte țări. Cred că suntem singurii care vaccinăm încă de la naștere, în primele ore! Nu ai cum, în momentul acela, să știi exact organismul acelui copil! Apoi, persoana care vaccinează în maternitate nu este medicul de familie, cel care cunoaște tabloul medical al familiei! (…) Pentru a face aceste testări, dacă ar exista o suspiciune din partea medicului de familie, atunci ar putea să ceară dispunerea unor anumite avize, intrăm în detalii tehnice pe care le consider corecte.
Dar, ceea ce prevede această lege este nu doar grav, ci extrem de grav! (…) Printr-un singur ordin de ministru, pe lângă acele opt tipuri de vaccin din calendarul național, se pot adăuga, fără act normativ, oricând, altele! Ca părinte, poate nu vrei să îi faci un anumit vaccin, dar conform acestui act, dacă refuzi un anumit tip, copilul va fi considerat cu schema de vaccinare incompletă, părinții vor fi târâți pe la toate instituțiile, ca să-ți iasă ideile astea din cap și apoi te amenință cu decăderea din drepturile părintești!
Nerespectarea prevederilor prezentei legi are drept consecință că pui în pericol viața copilului, refuzând un tratament. Pentru refuzul unei transfuzii din motive religioase nu a pățit nimeni nimic, nu? Și mi se pare corect așa, îți asumi! (…) Cu ce e diferit un medic care este pro un anume vaccin și altul care nu e de acord?”, a spus deputatul PSD, conform TomisNews.ro.
95 de deputați au semnat amendamentele
Cristina Dumitrache a depus mai multe amendamente la proiectul de lege. Deputatul PSD consideră că art. 1 din proiect trebuie modificat, pentru că „statul trebuie să asigure dreptul la sănătate al cetățenilor, prin facilitarea unor servicii de sănătate optime, iar nu prin reglementarea obligării cetățeanului de a le accesa. Cetățeanul are DREPTUL, iar nu obligația să acceseze serviciile puse la dispoziție de stat, în vreme ce statul are OBLIGAȚIA de a le furniza și a oferi acces cetățenilor aceste servicii în schimbul contribuțiilor plătite de aceștia la bugetul de sănătate”, susține Dumitrache.
De asemenea, deputatul PSD consderă necesară și modificarea art. 10, alin. 2 din proiectul de lege, pentru că „reacțiile adverse trebuie stabilite de către medicul specialist în urma consultului de specialitate, iar nu de Guvern sau alt organism. (…) Atunci când se înființează fondul de despăgubire, ar trebui aprobate prin lege și măsurile compensatorii”.
Printre cele mai importante amendamente ale Cristinei Dumitrache este cel adus art. 13, lit. d, unde propune eliminarea obligativității, invocând faptul că „vaccinurile sunt și trebuie să rămână o procedură medicală opțională, pe care cetățeanul o accesează dacă dorește”.
Cristina Dumitrache critică și prevederile art. 40 din proiectul de lege adoptat de Senat, explicând că „refuzul vaccinării și sesizarea DGASPC în cazul copiilor nevaccinați conduc la o măsură abuzivă de decădere din drepturi a tutorelui legal. O măsură exagerată, atunci când vorbim de un tratament medical cu rol preventiv, cu potențiale beneficii, dar și riscuri”.
Aspectele semnalate de Cristina Dumitrache încep deja să bulverseze partidul care domină coaliția majoritară parlamentară, scrie TomisNews.ro.
Nu mai puțin de 95 de deputați au semnat amendamentele depuse de Cristina Dumitrache. Printre semnatari sunt și deputații PSD Babuș Radu, Iancu Iulian (președinte al Comisiei pentru industrii și servicii), Vișan George - Gabriel, Dobre Mircea-Titus (ministru al Turismului), Stroe Felix (ministrul Transporturilor), Șimon Gheorghe (ministru al Economiei), Petrea Gabriel (ministru al Consultării Publice și Dialogului Social), Ciofu Tamara Dorina (medic pediatru, vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului), Roșca Lucreția (medic, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie), Gavrilă Camelia (președinte al Comisiei pentru învățământ), Solomon Adrian (președinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială), Ciuhodaru Tudor (medic, vicelider al Grupului parlamentar al PSD), Plumb Rovana (președinte al Comisiei pentru Afaceri Europene, fost ministru al Muncii), Vlase Petru Grabriel (vicepreședinte al Camerei Deputaților), și, nu în ultimul rând, Vosganian Varujan (lider al grupului parlamentar ALDE).
„Sunt medic pediatru de 34 de ani și pot să susțin actul vaccinării, dar nu în orice condiții”
Și deputata PSD Tamara Ciofu, vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului, spune că va participa la discuțiile de marți din Comisia pentru sănătate, cu o serie de amendamente admise în unanimitate de cei din propria comisie.
„Noi nu suntem comisia care va prezenta raportul, așteptăm să mergem cu aceste amendamente pentru discuții în comisia de Sănătate, pentru că acolo se va decide, se va lua o hotărâre cu privire la modul cum va fi prezentat raportul final al acestui proiect. Comisia noastră a adoptat aceste amendamente, urmează să le discutăm și nu exclud ca, după o dezbatere, și aceste amendamente să fie îmbunătățite sau completate. Sperăm să ne întâlnim săptămâna viitoare”, a declarat Tamara Ciofu, conform TomisNews.ro.
„Amendamentele noastre sunt legate de niște inadvertențe, în condițiile în care se aprobă ca familia să fie informată, aparținătorul legal să fie informat asupra implementării protocolului premergător actului vaccinării, în momentul în care aceștia cunosc toate datele legate de tot ceea ce înseamnă prevenire, tehnica de injectare, administrarea vaccinului..., nu cred că este necesar ca cineva să fie responsabil, dacă ți-ai însușit toate informațiile, nu a fost nici un viciu de informare. (…) Ne-am hotărât ca, marea majoritate a medicilor care dorim să meargem la comisia de Sănătate, să ne spunem punctele de vedere. Eu sunt medic pediatru de 34 de ani și pot să susțin actul vaccinării, dar nu pot să îl susțin în orice condiții! Poate colegii din comisia de Sănătate au alte puncte de vedere și, astfel, eu trebuie să mă duc să mă lupt pentru convingerile mele!”, a spus deputatul Tamara Ciofu, pentru TomisNews.ro.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Peștera de tâlhari, al cărei UNICĂ doctrină este CIOLANUL, a vândut practic tot ce era mai de preț în această țară. Ale cui sunt băncile? În proporție de peste 90% sunt ale străinilor. Ale cui sunt cele mai profitabile fabrici și uzine? Ale străinilor. Ale cui sunt resursele acestui neam? Ale străinilor.
Iar acum puneți-vă în pielea unui ”sărman” deputat (că este de la PSD, PNL, USR, UDMR, PMP, etc nu are absolut nicio importanță) - deputatul sărman, indiferent de coloratura sa politică, are un singur lucru (real) care îl mână înainte în această viață: CIOLANUL. Atâta tot că pentru a-i permite ”sărmanului” deputut accesul la ciolanul mult dorit stăpânii acestei țări pun anumite condiții: ”sărmanul” deputat TREBUIE să le vândă ceva de preț în schimbul CIOLANULUI. Și nu orice lucru este acceptabil - stăpânii ciurucuri nu cumpără! Și iată-l pe sermanul deputat, consternat în fața stăpânilor săi, exclamând: ”Ce să vă maiiiii... vindem?! Cei dinaintea noastră v-au vândut tot ce era de preț în această țară!” La care i se răspunde: ”Totul?! Nu nu ați vândut încă totul!”
Deputat: ”Ce a (mai) rămas de vândut?!”
Stăpân: ”Copiii voștri! A mai rămas să ne vindeți copiii voștri!!!”
Recent LCK a susținut un interviu extrem de interesant (zic eu!). ”Mita in domeniul Sanatatii ajunge la 20%, in IT la 10% si in infrastructura intre 2% si 5%, sustine procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.”
Mită de 20% în Sănătate?! Câți medici/funcționari de la Ministerul Bolilor credeți că ar putea rezista unei oferte de felul acesta? Și ce cățeluș (pardon am vrut să spun partid!) din această țară și-ar permite să muște mâna celui care îl hrănește atât de bine?! Uitați-vă la votul din senat pe proiec atât de controversta precum legea vaccinării obligatorii (prin care practic toți românii sunt reduși la nivelul unor vite – pe vită nu o întrebi dacă este de acord să poarte poveri, pe vită nu o întrebi dacă este de acord să fie sacrificată, pe vită nu o întrebi dacă este de acord să fie vaccinată). Unanimitate de voturi ”pentru”! S-a înregistrat O SINGURĂ abținere.
Iuda la vândut pe Isus Hristos pentru 30 de arginți. Cine ne poate însă spune: ”Iudele de la Ministerul Bolilor împreună cu Iudele din Peștera de Tâlhari pentru câți arginți au căzut de acord să ne vândă copiii???”
Un Nuuuu hotărât împotriva instaurării FASCISMULUI MEDICAL în România. Da pentru LIBERTATEA DE ALEGERE!
"ROR –OREIONUL, RUJEOLA ȘI RUBEOLA
– Dr. Robert S. Mendelsohn, M.D.
OREIONUL
Oreionul este o boala virala relativ inofensiva, mai ales daca este contractata in copilarie. Consta in tumefierea (umflarea) uneia sau a ambelor glande salivare parotidiene, situate imediat in fata si sub urechea de partea respectiva....
Simptomele tipice constau in : temperatura de 37,5-38,5 grade Celsius, lipsa poftei de mancare, durere de cap si durere musculara de spate. Tumefactia glandei incepe sa diminueze de obicei dupa doua sau trei zile si e complet disparuta intr-a sasea, a saptea zi. Totusi, se poate ca numai una dintre parotide sa fie afectata mai intai si cealalta numai dupa 10-12 zile. Infectia oricareia din cele doua parotide confera imunitate pe viata.
Oreionul nu necesita tratament medical. Daca copilul dvs. a facut oreion, insistati sa stea in pat 2-3 zile, hraniti-l cu alimente usoare si cu lichide din belsug si folositi pungi cu gheata pentru a reduce tumefierea glandelor. Daca durerea de cap este severa, administrati-i cantitati foarte mici de acetaminofen.
In prezent, cei mai multi copii sunt vaccinati impotriva oreionului in triplul vaccin ROR (rujeola-oreion-rubeola) care este administrat la varsta de aprox.15 luni. Pediatrii apara acest vaccin cu argumentul ca desi oreionul este o boala inofensiva la copii, daca acestia nu capata imunitate in copilarie, ar putea contracta oreionul ca adulti. In acest caz, exista posibilitatea ca barbatii adulti sa faca orhita, o inflamatie a testiculului. In rare cazuri, orhita poate produce sterilitate.
Daca sterilitatea dupa orhita ar fi o amenintare reala si daca vaccinarea impotriva oreionului ar fi o certitudine ca adultul nu va face boala, as fi si eu printre medicii care va indeamna sa va vaccinati copiii. Dar, dimpotriva, eu nu va indemn sa-i vaccinati impotriva oreionului, pentru ca argumentele pediatrilor sus-amintiti nu au nici un sens. Orhita cauzeaza foarte rar sterilitate si daca o face, afecteaza de obicei un singur testicul. Capacitatea de productie a spermei din celalalt testicul, ramas sanatos,e atat de mare, incat un barbat ar putea repopula intreaga planeta cu un singur testicul ! Si aceasta nu e totul. Nimeni nu stie de fapt daca vaccinarea impotriva oreionului confera imunitate care sa dureze la anii maturitatii. In consecinta, se pune intrebarea daca vaccinarea la varsta de 15 luni nu face decat sa impiedice contractarea oreionului in copilarie si sa amane contractarea bolii la varsta adulta, cand complicatiile sunt mult mai grave.
Desi complicatiile vaccinului anti-oreion sunt severe, nu veti gasi pediatri care sa va avertizeze asupra lor. La unii copii poate cauza reactii alergice ca eruptii de culoare rosie pe piele (rash) insotite de mancarime a pielii. De asemenea, pot apare efectele afectarii sistemului nervos central care se manifesta prin convulsii febrile, hipoacuzie unilaterala de perceptie (pierderea auzului la una dintre urechi) si encefalita. Aceste riscuri sunt mici, e adevarat, dar de ce ar trebui suportate de catre copilul dvs. numai pentru a evita o boala inofensiva a copilariei, cu riscul de a face o forma mai severa a bolii la varsta adulta ?
POJARUL
Pojarul, numit si rujeola, este o boala virala contagioasa care se transmite prin atingerea unui obiect folosit de catre o persoana infectata. La inceput copilul se simte obosit, are o febra mica si durere de cap si de spate. Ochii i se inrosesc si poate sa nu suporte lumina (fotofobie). Febra creste pana intr-a treia, a patra zi, cand atinge 38,5-39 grade Celsius. Uneori, mici pete albe pot apare in gura, in interiorul obrazului si o eruptie formata din pete mici, de culoare roz apare pe frunte, sub linia de insertie a parului si dupa urechi. Eruptia se extinde in jos pana acopera tot corpul in aprox. 36 ore. Petele roz pot sa se uneasca una cu alta si dispar in 3-4 zile. Pojarul este contagios timp de 7-8 zile, incepand cu trei-patru zile inainte de aparitia eruptiei. In consecinta, daca unul dintre copiii dvs. face pojar, probabil ceilalti frati au fost expusi (au venit in contact cu o persoana infectata) inainte ca primul sa manifeste boala.
Nu este nevoie de nici un tratament pentru pojar in afara de repaus la pat si lichide ca sa combata deshidratarea cauzata de febra. Pentru calmarea mancarimii pielii se poate aplica solutie de calamina sau bai cu amidon de porumb. Daca copilul are fotofobie (nu suporta lumina) jaluzelele vor fi coborate la ferestre pentru a pastra intuneric in camera. Contrar mitului popular, nu exista pericol de orbire permanenta din cauza acestei boli.
Vaccinul impotriva pojarului este un alt element din triplul vaccin ROR (Rujeola-Oreion-Rubeola), administrat la varsta de 15 luni. Medicii sustin ca vaccinul este necesar pentru a preveni encefalita rujeolica, care, sustin ei, ar aparea cu o frecventa de 1 la 1000 cazuri. Dupa decade de experienta in cazurile de pojar, pun la indoiala aceasta cifra, asa cum o fac multi alti pediatri. Incidenta de 1/1000 poate fi adevarata pentru copiii care traiesc in conditii de malnutritie si saracie, dar in clasele de mijloc si de sus ale societatii, incidenta e mai degraba de 1/1.0000 sau 1/100.000.
Dupa ce v-a speriat cu posibilitatea improbabila a encefalitei rujeolice, rareori doctorul dvs. va va spune despre pericolele asociate cu vaccinul impotriva pojarului. Vaccinul anti-rujeolic este asociat cu encefalopatia si o serie de alte complicatii precum PESS (panencefalita sclerozanta subacuta), care cauzeaza solidificarea materiei cerebrale si este invariabil mortala. Alte complicatii neurologice uneori fatale asociate cu vaccinul anti-pojar includ ataxia (imposibilitatea coordonarii miscarilor musculare), retardul mintal, meningita aseptica, convulsiile si hemipareza (paralizia unei jumatati a corpului). Complicatiile secundare asociate vaccinului pot fi si mai inspaimantatoare. Ele includ encefalita, diabetul cu debut in copilarie, sindromul Reye si scleroza multipla.
As considera riscurile asociate vaccinului anti-pojar inacceptabile, chiar daca ar exista dovezi convingatoare ca vaccinul ar fi eficient. Dar nu sunt. Declinul in incidenta bolii aparuse cu mult inainte de introducerea vaccinului. In anul 1958 erau aprox. 800.000 cazuri de pojar in SUA, dar in 1962, cu un an inainte de aparitia vaccinului, numarul de cazuri scazuse la 300.000. In timpul urmatorilor 4 ani, in timp ce copiii erau vaccinati cu un vaccin cu virus mort, ineficient si abandonat in prezent, numarul cazurilor a mai scazut cu inca 300.000. In 1900 erau 13,3 cazuri de deces prin pojar la 100.000 populatie. In 1955, inainte de inceperea vaccinarii anti-pojar rata mortalitatii scazuse cu 97,7 procente, situandu-se la valoarea de 0,03 decese la 100.000.
Cifrele in sine reprezinta o dovada dramatica a faptului ca pojarul era pe cale de disparitie inainte ca vaccinul sa fie introdus pe piata. Daca cifrele nu vi se par suficient de convingatoare, cantariti faptul urmator : in 1978, mai mult de jumatate din copiii care au facut pojar in 30 state americane, fusesera vaccinati impotriva pojarului. Mai mult, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, sansele ca pojarul sa fie contractat de cei vaccinati sunt de 15 ori mai mari fata de probabilitatea ca pojarul sa fie contractat de cei nevaccinati.
“De ce, atunci, in fata tuturor acestor evidente, medicii continua sa vaccineze?” va veti intreba.
Raspunsul poate fi gasit in intamplarea petrecuta in California cu 14 ani dupa introducerea vaccinului anti-pojar. Los Angeles-ul a suferit o epidemie severa de pojar si parintii au fost indemnati sa vacineze toti copiii mai mari de 6 luni, in ciuda unui avertisment al Serviciului Public de Sanatate care preciza ca vaccinarea anti-pojar sub varsta de un an este inutila si periculoasa.
Medicii din Los Angeles au raspuns prin injectarea vaccinului in fiecare copil care le-a cazut in maini. Mai multi medici familiarizati cu notiunea de “virus lent”, si de esec imunologic, au ales sa nu-si vaccineze propriii sugari. Spre deosebire de pacientii lor carora nimeni nu le spusese, ei stiau ca “virusurile lente”, care se gasesc in toate vaccinurile si mai ales in vaccinul anti-pojar, se pot ascunde in tesuturile umane ani de zile si pot aparea mai tarziu sub forma de encefalita sau scleroza multipla. Ele reprezinta, de asemenea, si seminte potentiale pentru dezvoltarea si cresterea cancerului mai tarziu in viata.
Un medic din Los Angeles care a refuzat sa-si vacineze propriul copil de 7 luni, a spus : “ Sunt ingrijorat pentru ce se intampla cu virusul vaccinal, care, nu numai ca ofera prea putina protectie impotriva pojarului, dar ramane ascuns in corp, actionand acolo intr-un mod despre care nu stim mai nimic”. Aceasta ingrijorare, nu l-a oprit, totusi, sa-si vaccineze pacientii. El a explicat acest comportament contradictoriu cu comentariul : “ca parinte, imi permit luxul de a alege pentru copilul meu. Ca medic… legal si profesional, trebuie sa accept recomandarile profesiei, asa cum a trebuit sa facem si cu intreaga poveste a gripei suine”.
Poate ca e timpul ca parintilor obisnuiti si copiilor lor sa li se permita luxul de a alege.
RUBEOLA
Rubeola este o boala benigna a copilariei care nu necesita tratament medical. Simptomele initiale sunt febra si usoara senzatie de frig insotite de durere in gat. Ne dam seama ca e mai mult de o simpla raceala in momentul in care apare si eruptia caracteristica pe fata si scalp care apoi se extinde pe brate si corp. Petele nu se unesc intre ele cum se intampla la pojar si, de obicei, palesc si dispar in doua-trei zile. Pacientul trebuie sa stea la pat si sa i se dea lichide multe, dar nici un alt tratament nu e necesar.
Singura amenintare pe care o prezinta rubeola este posibilitatea de a cauza malformatii la fat, daca o femeie contracteaza boala in primele trei luni de sarcina. Aceasta frica este folosita ca sa se justifice vaccinarea tuturor copiilor, baieti si fete, ca parte a vaccinului ROR (rujeola-oreion-rubeola). Beneficiile acestui vaccin sunt indoielnice din aceleasi motive expuse la vaccinarea anti-oreion. Nu este nevoie sa protejam copiii impotriva acestei boli inofensive deoarece efectele adverse ale vaccinului sunt inacceptabile. Ele includ artrita, artralgie (dureri de articulatii) si polinevrita care produce durere, amorteala sau parestezii (furnicaturi) pe traiectul nervilor periferici. Aceste simptome sunt de obicei temporare dar pot dura cateva luni si pot aparea cu o intarziere de pana la doua luni dupa vaccinare. Din cauza acestui interval de timp intre vaccinare si aparitia reactiilor adverse sus-mentionate, parintii pot sa nu recunoasca simptomele ca fiind cauzate de vaccin.
Marele pericol al vaccinarii anti-rubeolice este acela ca, impiedicand aparitia bolii in copilarie, creste riscul ca femeile sa faca boala la adolescenta sau maturitate, adica in perioada de procreere. In acest fel vaccinarea anti-rubeola le lipseste pe femeile de varsta reproductiva de protectia imunitara naturala pe care ar fi obtinut-o contractand boala pe cale naturala. Acest punct de vedere este impartasit de multi alti medici. In statul Connecticut un grup de medici, condusi de doi eminenti epidemiologi, au reusit sa elimine rubeola de pe lista vaccinarilor obligatorii.
Studiu dupa studiu a demonstrat ca multe femei vaccinate impotriva rubeolei in copilarie nu prezentau anticorpi de protectie specifici la varsta adolescentei. Alte teste au aratat ca exista o mare rata de esec a vaccinarii copiilor impotriva pojarului, rubeolei si oreionului, fie administrate impreuna, fie ca vaccinuri separate. In cele din urma, intrebarea cruciala la care inca nu s-a raspuns este : imunitatea obtinuta prin vaccinare este la fel de eficienta si dureaza la fel de mult ca si imunitatea obtinuta prin contractarea rubeolei pe cale naturala ? O mare parte din copiii vaccinati arata lipsa oricarei protectii imunitare in testele de sange facute la doar patru-cinci ani dupa vaccinare.
Semnificatia acestor date este atat de evidenta pe cat este de inspaimantatoare. Rubeola nu este o boala periculoasa in copilarie si confera imunitate naturala celor care o fac in copilarie, protejandu-i de a o contracta la varsta adulta. Inainte de inceperea vaccinarii anti-rubeola, aprox. 85% din adulti aveau imunitate naturala impotriva rubeolei.
Astazi, din cauza vaccinarii, cea mai mare parte a femeilor nu vor avea niciodata imunitate naturala. Daca imunitatea obtinuta prin vaccinare dispare, cum este de asteptat, ele vor contracta rubeola exact in perioada graviditatii, cu efectele fatale asupra copilului lor nenascut.
Fiind o persoana sceptica, am crezut intotdeauna ca cea mai buna modalitate de a afla ce gandesc cu adevarat oamenii este sa observi ce fac, si nu ce spun. Daca cea mai mare amenintare a rubeolei este pentru fatul nenascut, gravidele ar trebui protejate in primul rand prin vaccinarea obstetricienilor care le ingrijesc in timpul sarcinii. Totusi, intr-un studiu efectuat in California si publicat in “Journal of the American Medical Association”, mai mult de 90% din medicii obstetricieni-ginecologi au refuzat sa fie vaccinati. Daca insisi medicii se tem de vaccin, de ce Dumnezeu legea cere ca dvs. si alti parinti sa acceptati administrarea vaccinului copiilor dvs.?"