

Mărturisesc că nu l-am votat pe președintele Iohannis, așa cum nu l-am votat nici pe (atunci) premierul Ponta.
Cu toate astea, după inaugurare, mi-am spus că neamțul pare un upgrade la Băsescu, măcar prin prisma faptului că părea un tip calculat și mai reținut, care nu va mai vorbi ca să stârnească zâzanie între români. Adică ceva mai aproape de rolul constituțional de arbitru al scenei politice, atribuit Președintelui Țării.
Dar ce a făcut de la victoria PSD-ului în alegeri este intolerabil. Toată campania lui electorală, bazată pe un rasism antiromânesc fățiș, în care străinul cel bun era suprapus autohtonului cel rău, pare să se fi întors.
Ni s-a spus, în campanie, că neamț fiind, se va ridica deasupra jocurilor politice balcanice, precum un Carol I din trecut și mai ales, va respecta regulile. Nu asta ne-au spus, influencerii, în campanie: că nemții sunt serioși și respectă regulile, nu ca noi, valahii cei leneși, înapoiați și hoți?
În realitate, herr Klaus s-a dovedit a fi un tablagiu ordinar, un combinator de ultimă speță. De când a început cu combinațiile post electorale, din atitudinea chiriașului de la Cotroceni nu răzbate decât un dispreț profund pentru români și pentru românii care au votat PSD în mod special. De parcă respect i s-ar cuveni doamnei Merkel, stăpânei sale, nu și nouă. Atitudinea sa față de români îmi aduce aminte de atitudinea lui Hillary Clinton față de susținătorii lui Trump, pe care Hitlery i-a numit „deplorables”, adică demni de milă, mizeri.
Nu am votat PSD-ul, fiind un susținător public al lui Marian Munteanu, dar ce se întâmplă acum e prea mult. După episodul cu SMS-ul, la inaugurarea Guvernului Grindeanu am avut parte de un spectacol horror, cu un neamț care a încercat să fie amuzant, dar n-a reușit decât să pară disprețuitor. Nu am făcut un sondaj de opinie, dar sunt destul de sigur că oltenii nu au primit bine tonul zeflemitor și peiorativ în care Iohannis a folosit perfectul simplu față de Dragnea. Avea dreptate un oltean de-al meu, Tudor Gheorghe, care deplângea că după ce am fost blestemați cu un președinte care a chinuit limba engleză, acum am ajuns să fim cadorisiți cu unul care chinuie limba română.
E clar ca lumina zilei că președintele are două unități de măsură: dacă e vorba de „guvernul meu”, atunci e mumă, în schimb, pentru guvernul desemnat prin vot, e ciumă. Nu zice nimeni să nu-i critici, dar nu din prima zi. Dă-le măcar o lună, o săptămână măcar! Ca o paranteză, nu pot să nu observ asemănările cu anul 1937, în care un alt neamț, Carol al II-lea, ignora și el votul popular și numea „Guvernul meu”, condus de Octavian Goga.„Este guvernul meu și trebuie să aibă aprobarea mea. În ziua când nu aș fi mulțumit de felul cum guvernează voi cere o schimbare”, spunea regele-playboy atunci. Cum s-a terminat aventura carlistă e bine-cunoscut.
În condițiile în care președintele și serviciile care îl susțin au început deja războiul împotriva rezultatului votului popular, e o chestiune de timp până ce vom avea din nou, parte, de tulburări interne, posibil violente.
Iohannis& Co vor face totul pentru a obține o reacție emoțională anti PSD din partea celor 60% care nu s-au prezentat la urne, aceasta fiind singura șansă pentru întoarcerea „Guvernului meu”. În contextul acesta pun și pseudo-demisia propagandistei Ramona Ursu, de la Adevărul. Cea mai zeloasă și agresivă propagandistă a sistemului a decretat deja re-apariția „epocii Năstase” și se revendică deja ca primă victimă a „dictaturii” de o zi a cuplului Dragnea - Grindeanu.
Sunt convins că cei care-l susțin pe Iohannis nu se vor da înapoi de la nimic pentru a forța o lovitură de stat. Se va folosi din nou dezbinarea de tipul „români buni” vs „români răi”. Unul dintre ciracii neamțului, unul despre care Băsescu spunea că l-a „lins” voluntar pe vremea când era președinte, sugera zilele trecute chiar că Grindeanu n-ar fi un bănățean adevărat, ci unul care și-a trădat bunicul pentru că este pe jumătate...oltean.
Se va marșa și pe învrăjbirea „elitelor” împotriva „țăranilor”, teleormăneni, olteni, dobrogeni sau moldoveni. De altfel, o televiziune titra zilele trecute că e un număr „record” de teleormăneni și giurgiuveni în Guvern, ca și cum oamenii din județele respective ar fi ciumați, apți doar să fie conduși de la București sau Cluj. Aparența de oameni normali, chiar simpli, pe care o au mare parte din titularii noului Guvern deranjează teribil auto-proclamatele „elite”, care parcă nu reușesc să accepte faptul că lumea se învârte și fără ei. De ce mai votăm? De ce nu ne anunță ei, mai bine, cine trebuie să ne conducă și să nu mai dăm miliarde aiurea pe alegeri inutile.
În opinia mea, nu asistăm la o luptă între doctrine politice, ci la ceea ce George Friedman numea „noua dihotomie politică ce înlocuiește vechea diviziune stânga - dreapta: naționalism vs internaționalism”. Având în vedere reacțiile, în special din străinătate, e clar că internaționaliștii văd în PSD drept adversarul ce luptă sub stindardul naționalismului.
Dacă PSD e naționalist sau nu, e mai puțin important. Important este însă că 2017 se anunță un an de foc, iar Țara ar fi avut nevoie de cât mai puține lupte interne la conducere, mai ales că rezultatul alegerilor a fost clar.
Dar din păcate, se confirmă încă o dată că democrația nu este pentru căței, iar instituția prezidențială este doar moftul celui care o reprezintă. Ne trebuie un Rege.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Susțineți că ”herr Klaus s-a dovedit a fi un tablagiu ordinar, un combinator de ultimă speță. De când a început cu combinațiile post electorale, din atitudinea chiriașului de la Cotroceni nu răzbate decât un dispreț profund pentru români și pentru românii care au votat PSD în mod special.” De ce? Pentru că nu a nominalizat-o pe d-na Sevil Shhaideh? Aș spune că, dimpotrivă, cu nominalizarea d-nei Shhaideh, d-l Dragnea i-a disprețuit pe români, și, mai ales, pe votanții PSD.
Iohannis a părut ”disprețuitor” când a folosit perfectul simplu, ”la inaugurarea Guvernului Grindeanu”? Observ că nu-l criticați pe Dragnea, deși el este cel care i-a servit această ocazie lui Iohannis, susținând peste tot că doar el cunoaște programul de guvernare. De altfel, îl cred pe Dragnea, ați urmărit simulacrul audierii candidaților la funcțiile de ministru? Ați urmărit declarațiile miniștrilor din Cabinetul Grindeanu? Ministrul Agriculturii se roagă să-l țină mintea, să nu facă greșeli; ministrul Educației ne spune, într-o frază cu două dezacorduri gramaticale, că există persoane ”care din naștere, nativ, nu pot lua bacalaureatul”, iar cu privire la plagiate ne-a convins că-i mai bine să ne întoarcem la vremurile bune, când toată lumea (bună!) își lua un doctorat la modă. Ministrul afacerilor europene (Ana Birchall) se crede ministrul afacerilor externe și vorbește despre președinția UE din 2019! Chiar așa, miniștrii Cabinetului Grindeanu n-ar trebui să știe cu ce se ocupă? D-na Olguța Vasilescu are probleme penale, are probleme și cu gramatica limbii române (deși este doctor în științe!), dar s-ar putea dovedi un bun ministru al muncii. Însă pentru cea mai mare parte dintre membrii Guvernului Grindeanu pălăria de ministru este prea mare. Este greu de presupus că persoane care n-au făcut față funcțiilor de execuție de la nivelul consiliilor județene sau prefecturilor, vor fi foarte buni miniștri. Iar țara asta nu-și mai permite experimente. Oricum, persoanele propuse și învestite în funcția de membru al guvernului arată lipsa de cadre a PSD, sau doar lipsa de încredere a lui Dragnea în colegii de partid.
Iohannis a dezamăgit în cei doi ani de când a fost ales, mai ales pentru că așteptările au fost foarte mari. A contribuit și faptul că populația nu cunoaște atribuțiile președintelui și îl compară cu ”președintele jucător” Băsescu. Însă Iohannis nu a dezamăgit la instaurarea Guvernului PSD, a procedat corect, cu o singură excepție: sms-ul trimis lui Grindeanu. Dragnea și PSD au dezamăgit, însă votanții lor vor uita până la următoarele alegeri.
Îmi place că mi-ați amintit ce spunea Mark Twain despre cearta cu proștii, același scriitor american care afirma că ”dacă nu citești ziarele ești neinformat, dacă le citești ești dezinformat”.
Are și Klausi bubele lui, poate a ajuns prea rpd din primar președinte de Țară. Dar este Președintele României, este o contrapondere serioasă la PSD+ALDE+UDMR (adică mare parte din FSN).
Dacă tu ca jurnalist limpede la minte începi să-l etichetezi precum unul, Cristoiu, după care iarăși trag apa, atunci ești în păcat. Adică din acela ce tb spovedit.
În rest cred că are mare dreptate Sanda, nu vreau să mai repet și eu.
Ca să fie clar, am votat pt Johannis, cred că guvernul Cioloș a fost unul dintre cele mai slabe post decembriste (probabil la concurență cu MRU) și alternativa (unica) pt România este un guvern ANR. Nu monarhie, nu prerogative restrânse ale Președintelui, nu frecție la piciorul de lemn stil PDS/FSN!
Și încă ceva: mai lăsați-o moale cu neamțul; denotă numai ignoranța voastră. Klaus Werner Johannis este sas. Sașii sunt în România de vreo 800 de ani și au făcut ceva pt Țara aceasta, acolo unde au fost ei. Nu gândesc tocmai nemțește, mai degrabă românește. Dacă-l pui pe un sas să vorbească altfel decât săsește, nu vorbește germană, ci românește. Adică mai citiți și voi jurnaliștii, mai cultivați-vă înainte să emiteți enormități!!!
Vă rog să detaliați afirmația că președintele Iohannis ”a avut, are si va avea el insusi probleme penale”.
Asta fara sa luam in calcul lucrurile mai vechi, ca "traficul de copii" -era ilegal ce faceau, sau restul de 4 case.
Si ca idee m-am uitat si la cel care este directorul civil al SRI , pus de Iohannis, dl. Eduard Raul Hellwig. Pe wikipedia pare totul ok , doar ca a beneficiat ca majoritatea guv. Ciolos de o bursa a lui SOROS.
Pina acum toti care au fost sponsorizati de Soros au avut numai porniri antinationale si antiromanesti, parerea mea personala.
Sa vedem cum incheie acest domn Hellwig ancheta de SRI si ce masuri se vor lua.se vedem daca se va incadra in tiparul celor cu burse la SOROS. Eu sper ca nu, mai ales ca a beneficiat de aceasta bursa demult
Notarul face un transfer de proprietate conform unor acte care i se pun in fata .
Primarie emite aceste acte , conform unor inregistrari in arhive, impozite platite,cereri facute de urmasisau falsi urmasi etc.
Ca sa castige timp a tot cerut stramutarea dosarului. De ce oare ?
Si asta e ultima interpelare, pentru intrevad multa carcoteala sau lipsa de orizont.
Multi oameni isi pun privirea pe un punct de la orizont si acela devine punctul lor de vedere. Nu-i mai clintesti de acolo..
Hai să ne ocupăm de lucruri mai importante decât casa Johanneștilor din mijlocul Sibiului!!!
Personal pe mine mă interesează Johannis ca Președinte, și chiar deloc, ca proprietar de case sau parte într-un proces civil!!!