DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcția Națională Anticorupție transmite că efectuează cercetări in rem (cu privire la fapte) în dosarul despre care s-a afirmat că l-ar viza pe Nicușor Dan, relatează stiripesurse.ro

„La solicitarea mass media și în referire la informațiile vehiculate în spațiul public privind pe unul dintre candidații la Primăria Capitalei, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că în dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de nicio persoană. Pe această cale atragem atenția asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita transmiterea unor informații de natură a crea aparența desfășurării activității DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant și imparțial. Consecventă practicii de comunicare care răspunde interesului major al opiniei publice, DNA va transmite public, în condițiile legii, orice informație privind activitatea instituției”, transmite DNA.

Afirmațiile candidatului AUR

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, anunță că Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a înștiințat că a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, ca urmare a plângerii penale depuse de acesta. Enache îl acuză pe edilul Capitalei de finanțare netransparentă a publicității electorale.

„Am fost chemați de procurorii DNA pentru a fi înștiințați că a fost începută urmărirea penală în urma plângerii depuse de noi pe 30 aprilie. Sperăm la o anchetă cât mai rapidă, în așa fel încât să aflăm până la alegeri care este situația reală cu privire la campania de publicitate outdoor utilizată de domnul Nicușor Dab. Fie dânsul a folosit pentru plata acestor servicii niște sume de bani pe care nu le-a declarat și pe care nu le vedem, fie a primit beneficii directe, constând în reduceri substanțiale de la singura societate comercială cu care a avut contracte, societatea controlată de domnul Matei Păun”, a declarat Mihai Enache, conform comunicatului de presă al AUR. 

Reacția lui Nicușor Dan

Primarul Capitalei Nicușor Dan a explicat, referilor la faptul că DNA a început urmărirea penală în cazul său, că decizia procurorilor anticorupție a fost „o chestiune absolut formală”, în contextul în care aceștia sunt obligați să deschidă o cercetare penală în cazul în care este formulată o plângere. 

El a adăugat că „e ceva ce se întâmplă o dată la patru ani. Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot așa, la DNA, dacă nu mă înșel, că șantajez, nu știu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari și în felul ăsta mă influențează”, a afirmat Nicușor Dan, într-o intervenție telefonică vineri la postul B1Tv, întrebat despre faptul că Mihai Enache, candidatul AUR la PMB, a anunțat că DNA a început urmărirea penală în cazul său. 

„E o chestiune absolut formală. Acolo unde lucrurile nu sunt formale, când urmărirea penală începe împotriva persoanei, și nu, așa cum se spune, in rem, sau următorul pas, când se pune în mișcare urmărirea penală, sau următorul pas, când se trimite în judecată, dar noi suntem doar la o chestiune formală. Cineva a făcut o plângere și DNA, în baza acestei plângeri, a deschis un dosar penal. Asta e tot”, a conchis edilul.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Nicolas77 17.05.2024 22:44
    Dintr-o dată ăsta de la Aur nu mai doarme bine că nu știe de unde are Nicușor Dan bani! Bă mă lași? Vezi-ți bre de campania ta !Am crezut că Aur e mai breaz,dar se pare că deja o ia pe urmele PSD-ului!
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires