

Conflictele legate de apă au crescut exponențial, peste tot pe pământ, în ultima perioadă, potrivit datelor publicate de Pacific Institute.
Numai în primii patru ani ai acestui deceniu numărul conflictelor pentru resursele de apă a fost cu 27% mai mare decât numărul conflictelor de acest fel înregistrate de-a lungul întregului deceniu 2010-2019, când au fost raportate 620 de asemenea de evenimente.
Datele furnizate de Pacific Institute sunt clasificate în funcție de utilizarea, impactul sau efectul pe care apa îl are în cadrul unui conflict.
Acestea pot fi grupate în trei mari categorii:
1. Pierderi – Aici intră pierderea de resurse sau sisteme de apă ca urmare a faptului că acestea au devenit ținte accidentale sau intenționate ale unor acte de violență;
2. Arme – Aici se încadrează evenimentele în care resursele sau sistemele de apă sunt folosite ca instrumente sau arme într-un conflict violent:
3. Declanșatoare– Aici intră conflictele care au drept scop direct controlul apei. În aceste cazuri, violențele sunt declanșate de accesul economic sau fizic la apă sau de penuria de apă.
După cum arată graficul de mai jos, publicat de Statista, numărul conflictelor legate de resursele de apă se află într-o creștere exponențială.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
In general se vor folosi 2/3 din rezervele de apă ale regiunii.Extracția de litiu se face prin expunerea la soare/aer a bazinelor si apoi,prin evaporarea apei.
Vaporii de apă sunt principalul factor al producerii efectului de seră ,iar reziduurile cu litiu infiltrează apele subterane,otrăvindu-le ,ca și aerul,particulele de metal fiind purtate de curenți pe distanțe mari,existând pericolul otrăvirii animalelor.