
FOTO: presidency.ro

Surse din Administrația Prezidențială au declarat pentru agenția de stat Agerpres că moscheea de la București va fi construită, arată Agerpres.ro.
"Nu respingem ideea unei moschei la București pentru că oferă mai multe garanții de securitate. (...) Momentul este prost din cauza contextului privind imigranții și terorismul", au afirmat sursele citate.
Conform acelorași surse, în 2014, actualul președinte turc, pe-atunci, premier, i-a cerut premierului Adrian Năstase un teren pentru construirea unei moschei. Năstase a fost de acord, însă i-a cerut la schimb un teren pentru construirea unei biserici la Istanbul, menționează sursele citate. "Biserica Ortodoxă Română nu a primit foarte bine ideea unei biserici românești la Istanbul și a propus construirea unui lăcaș mai mic, de genul unei capele sau al unui centru de pelerinaj", au arătat sursele citate.
"După acest moment, autoritățile turce și-au dat acordul pentru construirea unei biserici și au identificat șase terenuri necentrale în Istanbul pentru ridicarea ei, însă autoritățile române nu au ales locul", afirmă Agerpres.
În 2011, fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit cu Erdogan și și-a dat acordul cu privire la construirea moscheii la București, iar în 2015 fostul guvern, condus de Victor Ponta, a adoptat hotărârea prin care a fost alocat un teren în zona Romexpo pentru construirea moscheii, arată sursa citată.
Recent, în timpul vizitei președintelui Iohannis în Turcia, Recep Tayyp Erdogan a spus că ridicarea unei moschei la București ar fi "expresia cea mai frumoasă a dialogului și a solidarității dintre cele două țări". Președintele Iohannis a confirmat că lucrarea este în stadiul obținerii autorizațiilor necesare.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Treaba asta cu securitatea este o intorsatura de condei de pe la ploiesti care suna a mesaj mestesugit, ma rog, ceva in genul luptei pentru pace care ajuta pacii in aceeasi masura in care ajuta violul virginitatii (iertati-mi va rog trivialitatea)!
In trecut, au avut treaba cu 'chestiuni' de credinta o gramada de imperatori bizantini (vezi controversa iconoclasta), iar in vremile mai aproape de noi au interzis unii chiar si credinta (de orice fel), si nu a iesit bine deloc, oamenii au continuat sa ramana ancorati in adevarul credintei si pana la urma Adevarul a fost recunoscut, ca nu se putea altfel!
Astazi, daca romanii se impotrivesc unei decizii pe care o considera argumentat proasta, pe sticla, cu maiestrie de jurnalist naimit, lucrurile sunt intoarse pe dos, in genul genul ca nu ar fi rau sa avem un lacas de inchinare si de cultura musulmana (un statement de altfel care apare in toti Balcanii de la conflictul din Bosnia si Kosovo incoace), numai ca problema e ca noi romanii suntem imbroboditi, retrograzi, obscuri si legati la ochi, opusi valorilor contemporane/europene; unde mai pui ca si Biserica (retrograda si expirata si ea), se opue progresului si valorilor 'ioropene'!
Sunt absolut dezamagit de felul in care Adm. Pres. in frunte cu dl. Presedinte inteleg sa trateze problema asta!!! Nu tu dezbatere, nu tu transparenta, nu tu nimic pentru ca prostimea (din nou vorba domnului fost primar de Bucuresti), nu are nevoie de asa ceva.