N-A MAI FOST BANI DĂ MOMÂI ÎN ZEGHE; S-A BĂGAT DĂCÂT PANCARTE, CĂ E MAI EFTINE!

De Luminița Arhire  /  

Foto: Facebook

Foto: Facebook

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lipsa de imaginația a celor care se căznesc să scoată lumea în stradă se pare că a intrat în faza ei cronică. Însă am impresia că nu mai sunt fonduri suficiente... ooo! unde ești tu, măreață Ordonanță 13, pentru care „logistica” însemna lăzi babane de unde-și putea alege cetățeanul pancarta potrivită, căci erau de toate mărimile, cu stinghie din lemn, categoria „proteste fine, intelectuale”! Sau protestatarul mai cu dare de mână putea comanda niște momâi în zeghe, spânzurate, având chipurile lui Dragnea și Tăriceanu! Unde sunteți voi, manifestații civice garnisite cu ceaiuri și sucuri (neapărat) bio, oferite așa, din generozitate, de niște oameni buni, ca să nu înghețe bietul protestatar plimbându-se prin Piața Victoriei, cu fructe în lădițe de unde-ți puteai alege ce doreai și cu sandvișuri aburinde ca să nu mori de foame în timp ce „uniți salvăm” și „ # REZISTĂM” !!! Ba chiar cu televiziunile cele străine găsind două ace în carul cu mult fân, adică pe Florin Bădiță -care avea să fie PERSONALITATEA EUROPEANĂ A ANULUI 2018- căznindu-se să spună trei cuvinte în engleză și pe Nicușor Dan plimbându-și sugarul  învelit în pelinci la -6 grade Celsius, ca să-i „creeze amintiri”! 

O, tempora! O, mores! Unde sunt sutele de mii de protestatari mărșăluind pe străzile patriei  pentru o Ordonanță de Guvern pe care nimeni n-o citise? Unde sunt câinii cu cartoane legate de gât pe care scria # REZIST, unde sunt cărucioarele împinse de mămici activiste, unde sunt intelectualii indignați ai nației, unde sunt canadienele prezidențiale roșii, de revoluție, și unde este CEO-ul Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, să dea și el un imbold și să „tragă un semnal de alarmă”? 

Pe 13 iulie 2023, protestul cel masiv a scos din case, sub deviza TOȚI ȘTIAU (...dar mai ales Firea, Budăi, Rafila și Pandele, că ceilalți știau mai puțintel sau deloc) vreo 200 de cetățeni, plus Tudor Chirilă. Numai că eu nu-i cred pe oamenii ăștia, lucru pentru care mă ceartă chiar Tudor Chirilă, într-un „live” făcut la protest: 

„Până una-alta oamenii sunt în stradă... ăștia care sunt și e foarte important. Și, atenție: nu cred că cineva îi plătește pe oamenii de aicea ca să iasă pentru că s-au indignat vis-a-vis de niște destine sfărâmate pe ultima lor sută de metri. Tre’ să găsiți ceva mai... toți postacii de serviciu și toată mantra asta... tre’ să găsiți ceva mai consistent ca să denigrați niște oameni care au ieșit din solidaritate cu alți oameni și din dorința de a n mai face parte din acest stat capturat care este din ce în ce mai greu de înlăturat. La revedere și poate data viitoare o să fim mai mulți!”

Și iată de ce nu-i cred... Deoarece activismul, dragă Chirilă, este moartea în chinuri a compasiunii, așa să știi... Vezi, cineva le-a livrat celor care au ieșit în piață pancartele cu „toți știau”... Cum ai putut să observi și singur, majoritatea pancartelor provin din aceeași „făbricuță pentru recuzita de protest” pe care am văzut-o, de atâtea și atâtea ori, în țara noastră marcată de „proteste la comandă”... Indignații adevărați, dimpotrivă, dacă se sufocă de indignare, scriu repede pe niște cartoane ceea ce CRED EI, iar nu ceea hotărăsc organizatorii că ar trebui ei să creadă. Pe de altă parte, Chirilă, știi bine, tinerii care-au fost în piață sunt primii care ar da bir cu fugiții  dacă ar sta prin preajma unui vârstnic atins de slăbiciunile inerente ale finalului vieții. Cred că și tu ai lua-o la goană... Și poate e și normal așa -cel sătul nu crede celui flămând, iar cel în floarea vârsei nu vrea să știe că bătrânețea chiar există...  Așa că protestul celor 200 de oameni nu are nimic de-a face cu empatia... dar are de-a face, din greu, cu politica. E doar un motiv oarecare ca tu să mai afirmi o dată că PESEDEUL... și iar PESEDEUL... În timp ce, dacă erau băieții de la USR la butoane, nu ieșeai din casă, măi dragă... D-aia, zic, ești la fel de ipocrit ca toți ceilalți activiști de weekend. 

Și cum aș putea să vă cred, măi ipocriților... Ia uitați-vă ce frumos, ce sensibil scrie celebrul jurnalist Dan Tapalagă, adresându-i-se lui Marcel Ciolacu:  

„NE CUTREMURĂM  în fața unor victime fără nume, care nu ne spun nimic. Nefericiții torturați în căminul din Voluntari nu erau nici vii, nici morți, nici aici, nici dincolo, ci într-un purgatoriu pregătit de semenii lor. Așa arată, probabil, Iadul pe Pământ.  Ați reușit să intrați măcar puțin în pielea lor? Ești deja mort, dar încă respiri. Dar și ei, bătrânii anonimi și uitați pe lumea asta, ajunși bătaia de joc a unor forme de viață fără suflet, au dreptul de un sfârșit demn, de grijă, de puțină compasiune. Nu există nicio justificare pentru cruzime. Dar cruzimea n-a fost doar a angajaților sau ticăloșilor, cum i-ați numit, care au stors bani din suferința altora. Cruzimea n-a fost doar a funcționarilor dezumanizați, complicii din grupul infracțional organizat.” (10 iulie 2023, G4 MEDIA. ro)

Ce zici, Chirilă, e empatic nenea ăsta? Te întreb pentru că este unul și același cu cel care a scris, mai demult: 

„NE-AM CUTREMURAT DE RÂS vineri după-amiază după câteva zile cu atmosfera de mort. Spirala cu pensionarii a fost de vis... Am cedat, recunosc, în fata unui irezistibil comic de situație. Cum să le cântați bieților pensionari «sus în aer», ăștia nu prea au cum să se zbenguiască, abia ies din iarnă înțepeniți de frig și foame. Data viitoare când vă mai lăudați cu publicul vostru tânăr și vioi, gata să măture puterea abuzivă din temelii, măcar scoateți cumva reclamele la «URINAL». Nu prea poți începe revoluții eliberatoare când publicul tău merge cam des la toaletă.” (HOTNEWS.ro, 19 februarie 2016, cu referire la manifestația de sprijin pentru ANTENA 3- care era, ce vremuri! fără CNN la vremea aia)

Ambele citate aparțin aceluiași personaj. Și în primul, și în al doilea, autorul se cutremură. În ambele texte este vorba despre oameni în vârstă. Și în ambele texte e vorba numai și numai despre politică. Așadar, eu să-l cred pe ăsta că ar avea  sentimente și că se cutremură și în alte situații în afara seismelor de 10 grade prezise de Moise Guran?
..........................................................................................
P.S. Mă întreb dacă și vecinii tatălui lui Ilan Laufer au ieșit la manifestație, din compasiune, desigur... Pentru că și ei au făcut nenumărate plângeri... și din toate plângerile lor nu s-a adeverit decât că-i gardul prea puțin înalt și piscina din curte e neîmprejmuită. Și că-i deranjează. A venit poliția -a spus că totu-i în ordine și condițiile sunt bune. Apoi au venit angajații DSP, nici ăia n-au găsit nimic în neregulă din punct de vedere al confortului, dimpotrivă, aș spune, dar au măsurat gardul și, bingo! avea cu 20 de cm mai puțin în înălțime decât zic normele. Drept pentru care DIGI 24, care a constatat și dânsul că înăuntru e OK, deoarece băieții au filmat și n-au găsit nimic în neregulă, a titrat cu sete: „Cămin AL GROAZEI, în casa familiei lui Ilan Laufer. Azilul funcționa fără autorizație, bătrânii au fost salvați după demersul Digi24” și au dat o poză cu Ilan Laufer la bustul gol- mișto poză! DIGI 24 nu a uitat să amintească și faptul că Ilan Laufer a FOST MINISTRU ÎN GUVERNUL TUDOSE. Și-atunci... e politică sau nu-i politică la mijloc? Așadar, gardul avea niște centimetri în minus, ca-n bancul cu soția căreia soțul îi spune despre secretara lui că are fusta cu 10 centimetri mai scurtă- „... tu nici nu știi ce mult contează”... părul cu 20 de centimetri mai lung... „...tu nici nu știi ce mult contează” și tocurile cu 3 centimetri mai înalte decât ale soției-„...tu nici nu știi ce mult contează”, iar soția, agasată, îi răspunde că și Vasile are... mă rog, unde are! cu 5 centimetri în plus, continuând , visătoare: „...nici tu nu știi ce mult contează”! 

Căci, sigur, toți sunt niște vecini de omenie și ies indignați la manifestații, compătimindu-i pe bătrâni, dar nimeni-nimeni nu dorește un cămin de vârstnici lângă casa sa, deoarece e deprimant și le strică cetățenilor empatici feng-shui-ul...
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Mircea Dragan 14.07.2023 21:58
  Cat le dau ptr prezenta? Tot 100 de lei? Tineri vagabonzi dornici de parvenire.
 • Brick 14.07.2023 22:21
  Am inteles ca "toti stiau", dar eu nu stiu daca anarhistii si ong-urile lor au reusit sa faca un flash mob interesant, ceva tumbe amuzante?
  Intreb de flash mob si tumbe pentru ca am convingerea ca nu-s interesati cu adevarat de soarta batranilor.
 • Leustean 14.07.2023 23:31
  Dacă TOȚI știau (cum scrie pe pancarte), înseamnă ca și useristii știau. “Toți” ne include pe fiecare. Deci, și parlamentarii, de toate culorile, stiau, și cutremuratul (de ras, de plâns, de de toate) Dan Tapalaga. Pana și protestatarii înseamnă ca știau. Iar dacă stiau, dar au tăcut, de ce protestează acum?!
  Întreb si eu ca omul care vrea sa înțeleagă cum devine chestia.
 • Sdv 14.07.2023 23:43
  Ce adunătură de trogloditi! Bai asta, Chirila și Tudor care te dai vocea roMÂNIEI, se vede retardul pe fetzele voastre.Dispari cu lecțiile tale de morala bai "interesantule de profesie"! Aveti în spate mii de oameni morți care zac goi în pamant in saci negri de plastic! Si asta pt. ca TOTI ai vostri STIAU dar nu a zis niciunul nimic ca sa-i salveze, ba dimpotrivă.TOTI STIAU și au executat întocmai planul și ordinele.Esti doar o unealta ieftina.Nu te crede mai mult decât atât și scuteste-ne cu "solidaritatea" și cu " indignarea față de niste destine sfaramate".Mi-e sila!!!
 • Rusi 19.07.2023 14:27
  Pentru prezenta lor in Piata Victoriei se ofera si DROGURI? Niste maidanezi jegosi.
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare