JAVRELE ÎN ALB: Dispozitive cardiace din cadavre, la pacienți bolnavi de inimă. Medici prinși că montau stimulatoare cardiace și defibrilatoare extrase de la morți. GUNOAIELE PANDEMIEI pentru care Daniel Coriu de la Colegiul Medicilor nu mai sare din baie

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ororile pandemiei ies la suprafața apelor tulburi ale sistemului medical ca gunoaiele după furtună: medici de la Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt cercetați după ce au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând dispozitive medicale prelevate de la persoane decedate, transmite Ziarul de Iași. În acest caz, președintele Colegiului Medicilor, dr. Daniel Coriu, nu mai sare din baie ca duminica trecută în cazul unei conferințe științifice despre greșelile criminale din timpul pandemiei. Tace.

Petiție pentru demisia doctorului Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România. SEMNAȚI AICI!

ACTUALIZARE: Revoltător - unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încît să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de aceste dispozitive extrase de la cadavrele profanate

Peste 170 de pacienți ar fi primit stimulatoare cardiace și defibrilatoare de la persoane decedate, dispozitivele cardiace fiind decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate prin introducerea unor coduri false, conform unor surse judiciare citate de TVR, transmite Ziarul de Iași. Conform surselor judiciare citate, ar fi vorba despre 171 de pacienți, în general de condiție modestă, de la care medicii ar fi primit bani pentru intervențiile chirurgicale. Stimulatoarele cardiace erau luate de la persoane decedate duse la morgă.

Sursele judiciare citate de stiriletvr.ro spun că unul dintre medicii de la Iași ar fi coordonat activitatea altor 3-4 doctori, care l-ar fi ajutat în special la recoltarea aparatelor de la cadavre. Un alt medic de la Brașov este suspectat că ar fi recoltat dispozitive cardiace de la cadavre și le-ar fi trimis la Iași, unde se făceau intervențiile chirurgicale.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, medicii le vindeau pacienților defibrilatoare și stimulatoare cardiace la jumătate de preț față de prețul pieței. Astfel,dacă un defibrilator nou costa în jur de 4000 – 5000 de euro, cele prelevate de medici de la pacienți decedați costau în jur de 2000 – 3000 de euro.

Noi informații în cazul medicilor care montau dispozitive de la morti la pacientii vii. Potrivit unor surse, unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încît să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de aceste dispozitive. Ar fi vorba de medicamentul Asta Neoton, potrivit sursei citate

ȘTIREA INIȚIALĂ: Conform anchetatorilor, doi medici, Dan Tesloianu, din Iași, și Eduard Belu, care lucrează la Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov, dețineau un ONG prin care introduceau banii în circuit legal. Din acei bani, cei doi medici ar fi construit o casă de vacanță într-o arie naturală protejată. Anchetatorii verifică acum cum au obținut avizele.

După efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipele constituite împreună cu organele de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală-Direcția regională antifraudă fiscală Suceava vor efectua controale specifice, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale vizate, în domeniul producerii și distribuției de echipamente și dispozitive medicale.

De asemenea, vor fi puse în executare nouă mandate de aducere ale persoanelor cercetate în cauză și vor fi citați mai mulți martori, în vederea audierii, activitățile urmând a fi desfășurate la sediul I.P.J. Iași.

Polițiștii de la Economic și procurorii Instanței supreme efectuează, vineri, 24 de percheziții în județele Iași, Brașov și Neamț într-o cauză complexă în care se efectuează cercetări pentru abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată și continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.

Activitățile se desfășoară la sediile sociale ale unor firme și la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau la imobile deținute de acestea. De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediile unei primării comunale, unor spitale și la un ONG, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

Totodată, vor fi efectuate opt controale economice la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale și se vor pune în aplicare patru ordonanțe prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.

„Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni de dare de mită, luare de mită și falsuri, săvârșite de cadre medicale sau persoane din anturajul acestora, precum și indicii cu privire la faptul că aceste cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace (stimulatoare cardiace și defibrilatoare), care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea ori viața unor persoane, pacienți ai acestora”, arată sursa citată.

Perchezițiile efectuate vineri de polițiștii de la Economic și procurorii Instanței supreme vizează activitatea unor medici care montau pacienților defibrilatoare și stimulatoare cardiace luate de la oameni decedați, la prețuri de dispozitive noi, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Cu banii obținuți de pe urma infracțiunilor, persoanele vizate de percheziții ar fi început construcția unei case într-o arie protejată, oferind mită autorităților locale pentru a obține avizele necesare.

După efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipele constituite împreună cu organele de control din cadrul ANAF - Direcția Generală Antifraudă Fiscală - Direcția regională antifraudă fiscală Suceava vor efectua controale specifice, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale vizate, în domeniul producerii și distribuției de echipamente și dispozitive medicale.

La acțiune participă polițiști din cadrul IGPR - Direcția de Investigații Criminale și Direcția de Investigare a Criminalității Economice, precum și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice, de investigații criminale, pentru acțiuni speciale și criminalistică ale IPJ Brașov, IPJ Iași, IPJ Neamț și IPJ Suceava.

Echipele participante la operațiune beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și al Ministerului Sănătății, mai transmit sursele citate.

Bună Ziua de Iași scrie: Descinderi la Spitalul Sf. Spiridon din Iași! Managerul Dan Timofte, vizitat de DIICOT. Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, luat în vizor – EXCLUSIV, UPDATE, FOTO, VIDEO 

VIDEO IGPR:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • ovidiuss05 17.02.2023 13:59
  Ăștia sunt SATANE ! Merită trași în țeapă !SA II V3DEM PE TEFELISTII DE SERVICIU CE ZIC DE "INGERII/DIAVOLII SALVATORI"...
 • Hate stupidity 17.02.2023 15:11
  Va rog sa nu ii mai numiți medici pe acești nemernici, acestea sunt personaje din filme de groază...Trebuie judecați, confiscată averea din aceste afaceri macabre și băgați urgent în pușcărie!!!
 • Tic 17.02.2023 16:00
  Oameni gospodari! Nu lasă loc risipei și sunt consensual cu WEF:compost din cadavre!
  Iar ce se poate recupera, de ce nu! Iertați-mi ieșirea! Sunt unii care jefuiesc bijuteriile, dinții de aur, etc. Profanatorii de cadavre!
  Asta sunt "eroii" ăștia.
 • mihaipopescu 18.02.2023 11:02
  Stimulatoarele cardiace erau luate de la persoane decedate duse la morgă.

  - aceste stimulatoare cardiace sunt intodeauna extrase de la morti...si refolosite.
  - probabil a lipsit eticheta de la firma care sa ateste ca e produs nou...din vechi ei fac nou.
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre