Deținuții se trezeau cu gura plină de sânge pentru că își mâncau limba de foame - Poetul Demostene Andronescu la lansarea revistei Familia Ortodoxă despre Valeriu Gafencu și Sfinții Închisorilor dar și despre Sfinții Japoniei - VIDEO/FOTO

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ultimul mare poet al temnițelor bolșevice, Dl. Demostene Andronescu, în vârstă de 96 de ani, cu 14 ani de închisoare grea, a oferit o mărturie impresionantă și totodată o veritabilă lecție de istorie reală a României la lansarea ediției din februarie a revistei „Familia Ortodoxă”, închinată lui Valeriu Gafencu dar și altor sfinți, inclusiv din Țara Soarelui Răsare.

Jurnalista și scriitoarea Tatiana Petrache a anunțat că de acum echipa revistei se va întâlni lunar cu cititorii din familia ortodoxă extinsă la minunata gazdă, Librăria Sophia de la poalele Patriarhiei, pentru a dezbate temele lunii.

Seara de istorie, cultură ortodoxă, poezie și artă a fost deschisă prin cântul unor membri ai Grupului Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, cu piese muzicale vibrante închinate mărturisitorilor din temnițele comuniste, și cu prezentarea Calendarului Mărturisitorilor - 2024, creat de artistul George-Sorin Nicolae în parteneriat Familia Ortodoxă - ActiveNews, ca un preambul al începutului canonizării sfinților din închisori în 2025.

Evocând familia de martiri Valeriu și Vasile Gafencu, Victor Roncea a subliniat că tatăl Sfântului Închisorilor a fost unul dintre deputații din Sfatul Țării care au votat Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă, motiv pentru care a fost prigonit de NKVD, la fel ca majoritatea artizanilor Marii Uniri din Basarabia și Bucovina, și ulterior arestat și trimis în „Arhipelagul Gulag”, într-un lagăr de dincolo de Cercul Polar, unde și-a găsit sfârșitul în mai puțin de doi ani.

Jurnalistul ActiveNews a susținut că Biserica Națională trebuie să se aplece și asupra Martirilor Unirii, care au fost exterminați de bolșevici pentru idealurile de credință și apartență la neamul creștin român. În acest context a fost salutat și Alexandru Leșco, erou din fostul Grup Ilașcu, deținut politic timp de 12 ani în temnițele Transnistriei, carea împlint 69 de ani chiar în ziua conferinței.

Invitații speciali, Pr. Alexandru Nicodim, fost reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Biserica Ortodoxă Japoneză și autor al unor cărți Sfântul Nicolae al Japoniei și Vlad Cubreacov, consilier al Mitropoliei Basarabiei, editor al mai multor volume bilingve (româno-japoneze și româno-engleze) despre Cuviosul Anatolie Tihai, duhovnicul român basarabean al Sfântului Nicolae cel Întocmai cu Apostolii, au vorbit despre misionarismul ortodox românesc în extremul Orient oferind numeroase detalii biografice și mărturii nebănuite.

În încheiere, poetul Mircea Dobrovicescu, la rândul său fost deținut politic și înainte și după 1989, a omagiat personalitatea regizorului Nicolae Mărgineanu, prezent în revistă cu un interviu despre tatăl său, fost deținut politic, dar și despre savantul George Manu, martir al Aiudului, recomandând auditoriului să-i vadă creeațile filmografice despre regimul concentraționar de sorginte bolșevică din România.

O seară plină de învățăminte în care ne-am putut bucura de verbul fenomenal și de poemele mărturisitorului Demostene Andronescu recitate chiar de dânsul.

Mulțumiri alese Grupului Psaltic TRoNoS!

ActiveNews și Starea de LIbertate au fost parteneri ai evenimentului. FOTO/VIDEO: Andrei Jindiceanu, Doru Johnny Ionescu, Mihaela Voicu și Victor Roncea:


 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • INJECTIA FINALA 22.02.2024 05:41
  Ce minunată întâlnire.
  Mulțumim marelui poet, fratele nostru Demostene.
  Mulțumim tuturor!

  La Mulți Ani!
 1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

 2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

 3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

 4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

 5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

 6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

 7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

 8. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

 9. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

 10. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

Ultima oră

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO