Dan Andronic: Marea Lojă Națională din România i-a premiat pe politologul Dan Dungaciu și Sabin Dima, creatorul lui ION. Alți cinci laureați. Radu Bălănescu: Raluca Turcan a spus că vrea să sprijine în continuare proiectul

De EVZ | evz.ro  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum v-am spus, mai mulți tovarăși au fost nominalizați la „Premiile masoneriei”: ”Masonii își dau premii între ei”. Dan Dungaciu și Petru Lucaci propuși la Premiile Masoneriei, în valoare de 10.000 de euro bucata. Astăzi vă oferim deznodământul, spre informare, într-o preluare de la EVZ:

„Marea Lojă Națională a României a acordat, pentru a zecea oară consecutiv, premiile pentru excelență. Un eveniment desfășurat la Ateneul Român care a strălucit printr-o organizare impecabilă, un program muzical predominant românesc și zâmbete. Am participat, alături de alți 10-12 jurnaliști de marcă, ca invitat.

Pe 21 iunie 2023, ca în fiecare an s-a desfășurat Gala Premiilor MLNR, la Ateneul Român. A fost un spectacol de muzică și excelență care i-a ținut pe cei 800 de invitați lipiți de scaune timp de trei ore. Au ascultat Rapsodia Română a lui George Enescu, Balada lui Ciprian Porumbescu, Valsul Gramofon de Eugen Doda, arii din operele lui Verdi și finalul apoteotic cu Marșul Radetsky al lui J. Strauss. Totul într-o interpretare de excepție a orchestrei și a corului Filarmonicii George Enescu. Cei 800 de oameni au ascultat discursurile laureaților, au aplaudat emoțiile și realizările celor care veneau pe scenă pentru a primi recunoașterea muncii depuse. Organizatorii acestei gale, Radu Bălănescu, Marele Maestru al MLNR, Cătălin Tohăneanu, Marele Secretar al MLNR și Alexandru Pușcarciuc, Marele Trezorier al MLNR, au avut de ce să fie mulțumiți la finalul evenimentului.

În loja oficială, alături de Radu Bălănescu, Marele Maestru al MLNR, au stat reprezentanți ai Președinției, Senatului, Camerei Deputaților, Guvernului. În sală erau prezenți academicieni, rectori, oameni de afaceri, scriitori, ziariști, oameni care onorau un eveniment care premia excelența în societatea românească.

„Am mulțumiri speciale pentru două persoane. Pentru domnul senator Lucian Romașcanu care din poziția sa, la momentul respectiv, de ministru al Culturii, a agreat să semnăm acest parteneriat între Ministerul Culturii și Marea Lojă Națională din România. Vă mulțumesc, domnule senator! Înțelegând din primul moment importanța acestui eveniment pentru societatea civilă din care facem cu toții parte. Dacă vreți, din punctul meu de vedere, înseamnă punerea în practică a acelei sintagme care se numește open mind. Da, cred că toți cei prezenți în această seară fac parte din această categorie, care vor asigura cu siguranță drumul României către locul pe care merită să-l ocupe în Europa și în lume. Am această convingere!”, a spus prof. univ. dr. Radu Bălănescu la Gala Premiilor Marii Loji Naționale.

Totodată, Radu Bălănescu, în numele MLNR, a mulțumit și actualului ministru al Culturii, Raluca Turcan, pentru că a înțeles să sprijine în continuare omagierea excelenței în societatea românească: „Sunt bucuros să vă anunț că și actualul ministru al Culturii, doamna Raluca Turcan, a spus că vrea să sprijine în continuare acest proiect. Mă bucur și sper ca aceste lucruri să se întâmple".

Programul de guvernare – sprijin pentru sănătate, educație, cultură

A doua persoană era Remus Borza, cel care s-a ocupat în ultimele luni de zile de organizarea acestui eveniment. „Vreau să mulțumesc în mod special domnului deputat Remus Borza, pentru un efort continuu, asiduu, care a început în urmă cu câteva luni pentru organizarea la nivel înalt a acestei gale. Este vorba și de patriotism, în cel mai bun înțeles al lui, chiar dacă unii spun că folosirea acestui termen a devenit desuet. Este cel mai bun moment să dovedim ce înseamnă patriotismul, prin fapte, nu prin vorbe."

„Am citit noul program de guvernare. Mă bucur, fără a face politică, să spun că am văzut o preocupare intensă pentru ceea ce înseamnă sănătate, educație, cultură, domenii de activitate pe care Marea Lojă Națională din România și le-a asumat în a le sprijini în societatea civilă. Este un lucru foarte important că aceste lucruri se întâmplă”, a zis Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale.

Premiile Marii Loji Naționale a României acordate unor personalități de excepție

Premiul Grigore Moisil pentru Știinte Exacte, a fost acordat prof.  dr. – Ing. GHEORGHE MARIA – Membru corespondent al Academiei Române – pentru lucrarea "Algoritmi numerici de simplificare a modelelor cinetice ale proceselor chimice si biochimice” – Editura Printech, Bucuresti, 2020.

Premiul Henry Coandă pentru Știinte Aplicate l-a primit prof. univ. dr. SERGIU NEDEVSCHI de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca pentru rezultatele obtinute si publicate in domeniul sistemelor avansate de conducere autonoma a autovehicolelor utilizate de firmele Volkswagen si Bosch din Germania precum si in domeniul sistemelor autonome utilizate pentru asistență umanitară și ajutor în caz de dezastre de firma Lockheed Martin din USA;

Premiul Carol Davila pentru Medicină a revenit celui mai tânăr nominalizat, prof. univ. dr. OCTAVIAN BUCUR – Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti – pentru lucrarea ”Nanoscale imaging of clinical specimens using conventional and rapid-expension pathology”, publicata in Nature Protocols, 2020.

Premiul Constantin Brâncuși pentru Artă și Cultură a ajuns la poetul NICHITA DANILOV – pentru romanul "Omul din eprubeta” apărut la Editura Polirom in 2021

Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomație și Politologie l-a avut câștigător pe prof.univ.dr. DAN DUNGACIU – Directorul Institutului de Științe Politice și Relatii Internationale al Academiei Romane "Ion I. C. Bratianu” si Președintele Fundației Universitare a Mării Negre Mircea Malița, pentru volumul "Geopolitical Encyclopedia of the Black Sea, Cambridge: Cambridge Scholars Publishing, 2020

Premiul Eugeniu Carada pentru Economie a fost acordat prof. univ. dr. TUDOREL ANDREI, Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică – pentru volumul Comertul exterior al României cu produse agroalimentare 1990 – 2020, Editura Academiei Române, 2022

Premiul Spiru Haret pentru Educatie, Mediu, IT a fost acordat lui SABIN DIMA – CEO si fondator Humans.ai –  pentru dezvoltarea primei tehnologii blockchain din lume cu model de validare biometrica si pentru crearea solutiei "ION”, primul consilier guvernamental din lume bazat pe inteligenta artificiala.

Remus Borza, omul din spatele evenimentului:  Este un Nobel românesc

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, eveniment ajuns la a X – a ediție, a devenit datorită anvergurii, notorietății și respectabilității un proiect identitar, nu doar pentru masonerie ci însăși pentru societatea românească în ansamblul ei. Este un proiect de excepție, unic în complexitate și abordare ce reunește toate forțele creatoare de valoare ale mediului universitar, academic si cultural. Din acest motiv, încă de acum zece ani, îndrăzneam să spun despre Gală, că reprezintă un veritabil Nobel românesc. Sper ca după aceasta ediție, să fim de acord cu toții, că așa stau lucrurile”, a spus Remus Borza, regizorul acestui spectacol.

Trofeele care însoțeau premiile MLNR, realizate de un artist român extrem de cunoscut, Alexandru Ghilduș, ca și componenta financiară, 10.000 de euro pentru fiecare din ele, au reprezentat o modestă contribuție la recunoașterea meritelor unor oameni excepționali.”

Dan Andronic / EVZ

Citiți și ”Masonii își dau premii între ei”. Dan Dungaciu și Petru Lucaci propuși la Premiile Masoneriei, în valoare de 10.000 de euro bucata

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Muad'dib 22.06.2023 12:41
  Hi! Hi! Hi! Ha! Ha! Ha! Ho! Ho! Ho!
  Era să fac pe mine de iemotzieeee! Da' am scăpat decât un pârț... neaoș, rumânesc. :)
  Ce faceți, fraților? Cum împaci, bre, Active News, Crucea lui Iisus Hristos cu pârțoneria?!
  Mai apoi, Andronic! Hi! Hi! Hi!
  Hai că m-am râs una bună!
  Doamne ajută!
 • INJECTIA FINALA 22.06.2023 18:21
  Masoneria la moartea masonului Răzvan Theodorescu


  Prin hrube lugubre sărmanul Răzvan
  Aleargă să scape de'arhitectul tiran
  Să uite de marele suveran
  Să devină o clipă golan

  S'a lăsat amăgit de loja infamă
  Ce patria noastră o sfarmă
  Ce sapă continuu fundația ei
  Ei impostorii, ridicolii zei

  Lojile toate pe neam cățărate
  Distrug tot ce'i viu în Cetate
  Apocaliptici, masonii ne vor
  Morți sau sclavi sub picior

  Români, nu uitați de topor!
  Să fugă din străvechiul ogor
  Cei ce calcă tot ce'i sfânt
  Pe divinul nostru pământ!

  +++

  Unde's frații noștri uciși?
  În cărțile vieții înscriși
  Cu manipulări grosolane
  La TV, îi batjocoreai Răzvane

  Unde's cei mai buni dintre frați
  Îngropați de Răzvan și-ai lui frați
  De comuniști și masoni laolaltă
  În sângeroasa, nedreaptă baltă

  I'auzi vii în Ceruri, Răzvane
  Cum se bucură pe tăpșane?
  În timp ce incinsele plite
  Te frig, in dureri infinite!

  +++

  Pe cei cu coloana spartă
  Cu picioarele rupte
  Cu capul crăpat
  Cu mațele scoase

  Îi întreabă masonul Răzvan:
  Cum ați ajuns pe cerescul tăpșan?
  De ce eu mă aflu în chinuri cumplite
  Și dracii au toți priviri ingrozite?

  Ce rău am comis, ce păcat?
  În iad de'am căzut, condamnat
  Ai ascuns adevărul, Răzvane
  Morții aruncați în furgoane!
 • INJECTIA FINALA 22.06.2023 18:54
  Francmasonii, profitorii
  S'au urcat la cârma țării
  Se falesc și dau din coate
  Cine aur masiv scoate

  Jefuind pe apucate
  Mulțimile spoliate

  Tovarășii cu șorțuleț
  Ieșit 'au din coteț
  Pe limba'i, fiecare
  Ajuns acuma mare
  Grohăie diavolește
  Infulecând un pește
  Și fac doar planuri mari
  Bând sticle de Cotnari
  Cântați de lăutari

  Uitând că-s găinari

  Legiune ascunsă
  De Dracul este unsă
  De șefii ei impunsă
  Decorată și tunsă

  Ci Românimea'i mulsă

  Aveau suflet odată
  L'au vândut pentru plată
  La Marea Judecată

  Își vor primi răsplată!
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare