DIVERSIUNE TIPIC SECURISTĂ livrată întregii prese jgheabiste: IPS Teodosie chemat cu surle la DNA în plin protest național al fermierilor și transportatorilor, pentru a schimba subiectul televiziunilor. Arhiepiscopul a ieșit la fel de senin precum a mers

De Victor Roncea  /  

IPS Teodosie a mers cu Biblia în mână / Foto: captură TV

IPS Teodosie a mers cu Biblia în mână / Foto: captură TV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ieșit din sediul DNA Constanța la orele prânzului, după aproximativ o oră de la momentul în care a intrat. În acest răstimp, toată presa progresistă, a jubilat. „Presa la jgheab”, cum spune maestrul Ion Cristoiu, a primit ordinul să tragă cu toate șarjele asupra Înaltului Teodosie, fiind informată asupra orei audierii pentru a crea atmosferă exact ca în „vremurile bune” ale lui Nicolschi și Koveși.

Mai lipseau cătușele.

Tot ca pe timpurile „Scînteii”, „Adevărul” de azi l-a deposedat și de rang pe Ierarhului BOR, titrându-l ca cetățeanul Teodosie Petrescu. Zeci de camere, microfoane și telefoane cu purtătorii lor de mâini și, oarecum, și de capete, l-au asaltat pe Arhiepiscopul Tomisului pentru a crea „show”-ul mult așteptat de posedați ca CTP și VCB, cu visurile lor umede întinse pe ecranele dispozitivelor electronice în ochii și creierii „enoriașilor” lor digitali.

Am asistat la un spectacol sinistru de flagelare în public a unui Înalt Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Nu astfel s-a întâmplat când chiar soția președintelui țării, Klaus Iohannis, a fost chemată la Tribunal, pentru a depune mărturie în gravele cazuri de hoție legate de una dintre cele 7 case ale cuplului prezidențial. Carmen Iohannis a fost complet nevăzută pentru camerele televiziunilor.

Dar IPS Teodosie a ieșit la fel de senin cum a intrat, cu Biblia în mână. „Nu m-au întrebat nimic și nu am ce să spun”, a declarat jurnaliștilor Arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat dacă are calitatea de inculpat în acest dosar, ÎPS Teodosie a răspuns: „Dumneavoastră știți, că ați fost anunțați. Eu nu știu. Știți mai multe ca mine”.

Înaltpreasfințitul a mai fost întrebat ce părere are despre acest dosar. „Niciuna. Nu are conținut”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

„Am adus Sfânta Liturghie, sunt împărtășit”, a declarat IPS Teodosie la intrare în fața hoardei de jurnaliști adunați la o apăsare de buton.

Avocatul arhiepiscopului Tomisului, Adrian Cuculis, care l-a însoțit joi la sediul DNA pe IPS Teodosie, a declarat că audierea este „una care vine să clarifice niște lucruri” și că se încearcă probabil discreditarea clientului său.

Citiți și Răspunsul Arhiepiscopiei Tomisului la atacul din partea site-ului de propagandă anti-creștină Recorder

„Audierea de azi este una care vine să clarifice niște lucruri. Dosarul, așa cum am bănuit de la bun început, se bazează doar pe acea înregistrare care a apărut în mod public. Din toate punctele de vedere, indiferent că în momentul de față avem o audiere, nu poate să constituie infracțiunea de cumpărare de influență sau instigare în vreo formă. Mai mult decât atât, probabil că se încearcă discreditarea Înaltpreasfințitului Teodosie. În momentul de față, singurele probe din dosar se referă la înregistrarea pe care o cunoașteți cu toții din spațiul public. Astăzi o să depunem și noi o notă de probatoriu, să vedem cu ce a fost înregistrat, să vedem dacă nu cumva e trunchiat materialul respectiv. Chestiuni normale într-o procedură penală”, a spus Cuculis, citat de ȘtiripeSurse.

Referitor la ipoteza că Arhiepiscopul este inculpat în dosarul menționat, avocatul a afirmat: „Suntem suspecți. Acum, dacă se va schimba calitatea, urmează să vedem”.

IPS Teodosie este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de „cumpărare de influență”, iar un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de „complicitate la cumpărare de influență”, după o făcătură realizată de un escroc judecat pentru corupție și site-ul anticreștin securist Recorder.

Trebuie subliniat că procurorii DNA din Constanța au fost umiliți deja în instanță după ce toate acuzele lor precedente îndreptate asupra Înaltului Teodosie au fost pulverizate de Justiție, într-un alt dosar-făcătură. Conducerea DNA ar trebui să schimbe de urgență procurorii implicați deja în acțiuni nefundamentate legal împotriva ierarhului BOR.

Presa progresistă de rit jgheabist va avea cu ce să devieze azi protestul de amploare al transportatorilor și fermierilor, cu miile lor de utilaje grele scoase pe drumurile naționale din întreaga țară.

Vedeți și Recorder și CTP, atac de balamuc la BOR, Patriarhul Daniel și IPS Teodosie: ”CEO-ul ăsta, 'preafericitul' Dany, e conducător de Godporație”. Înscenare și instigare ”ziaristică” la Arhiepiscopia Tomisului printr-un fals preot judecat pentru înșelăciune

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Mars.60 Stefan 18.01.2024 14:54
    Dar IPS Teodosie a ieșit la fel de senin cum a intrat, cu Biblia în mână. „Nu m-au întrebat nimic și nu am ce să spun”, a declarat jurnaliștilor Arhiepiscopul Tomisului. Dumnezeu sa-l ocroteasca si sa-l pazeasca de toate relele!
  • Mielu' 18.01.2024 21:18
    Din toata murdaria cu show zgomotos care se pune in scena cred ca sunt cateva lucruri importante de retinut.

    - IPS Teodosie a devenit foarte incomod pt sforarii puterii; face contraofesiva propagandei oficiale (in toate problemele agendei lor) prin influenta larga si increderea pe care o inspira, cu rasfrangere benefica asupra intregului BOR. Dar, consecinta neplacuta infiltratilor BOR (aripa zis "progresista", modernizatoare, ecumenista) sunt demascati.
    - Vin alegerile! BOR poate fi utila in sustinerea celor ce trebuie sa iasa din urne daca se supune comenzilor si coopereaza. Altminteri, devine inamic combatant care trebuie aspru disciplinat in toata mass media.
    Un cunoscut slogan progresist sustine ca tocmai de aceea religiile trebuie anihilate, sa dispara, fiind vesnic, zic ei, cauza conflictelor si razboaielor din societate.
    Cum insa majoritatea manipulabila crede si nu pune la indoiala sfanta "stiinta" politica, abia azi vedem mai clar ca viitorul este pre-fabricat in laborator, devenind realitate prin fabricarea consensului -- "programare predictiva" zice o expresie pretentioasa din psihologie si stiinta computerelor.
    - Sa incercam sa nu ne pierdem busola in vremurile babiloniei, tinandu-ne strans si protejand pe cei care au dovedit ca apara valorile si neamul de nebuniile acestui veac.
    Tot respectul pt IPS Parinte.
  • Rusi 19.01.2024 16:43
    Justitia in Romania nu exista. Aflam ca avem justitie doar atunci cand vor pensii speciale.
Ultima oră

17:07

George Simion critică dur decizia CSAT: “România nu are de ce să intre în războaiele altora” - VIDEO

16:00

Culmea ”României educate”: Un turnător al Securității ajuns vicepreședinte al Academiei deschide o conferință organizată de un plagiator. Mircea Dumitru alias ”Negulescu II” la braț cu ”Rectorul-plagiator” II de la Universitatea Ovidius din Constanța

15:38

BANII sau LIBERTATEA. De ce le-a spus Elon Musk publicitarilor care au părăsit X ”Go F*ck Yourself”

13:48

Literatura pentru Copii și Fuga de Suferință

13:40

Consiliul Județean Covasna, obligat de Curtea de Apel Brașov să înlăture tăblițele bilingve cu denumirea localității Valea Mare

13:32

Doliu la Jandarmeria Suceava! Un subofițer aflat încă în activitate a murit subit la 55 de ani

12:27

The Telegraph: Declarația bizară a lui Tony Blair privind drepturile transsexualilor rezumă nebunia vremurilor noastre

12:10

Premieră în SUA! ”Cele zece porunci” vor fi afișate în sălile de clasă din școlile publice din Louisiana

11:38

David Popovici își păstrează titlul european la 100 metri liber, după ce a obținut al treilea cel mai bun timp din istorie

11:23

Alis Popa: ROMÂNIA A ÎNVINS UCRAlNA! La fotbal, desigur

10:52

Starea de Libertate, Alianța Părinților și Asociația Juriștilor, scrisoare către CSAT: ”Retrageți imediat proiectul de OUG care echivalează cu intrarea României în războiul ruso-ucrainean!”

10:47

Sorin Roșca Stănescu: Coldea, Coldea și iar Coldea

10:32

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra(XVI): Cea mai tare nuntă de pe vremea comuniștilor, din repertoriul lăutarilor și despre pomenile de vii

10:00

Ședință CSAT la Cotroceni. ACTUALIZARE: România trimite rachete Patriot în Ucraina. Iohannis s-a retras oficial din cursa pentru șefia NATO

09:32

Importanța pactului semnat de Putin și Kim Jong Un: Dacă una dintre țări este atacată, celalaltă va folosi toate mijloacele pentru a interveni militar