Alertă cu bombă la Patriarhie! Credincioșii, psalții și prelații au fost evacuați chiar în timpul slujbei de priveghere pentru hramul Catedralei - Sfinții Împărați Constantin și Elena

De Redacția și EVZ | evz.ro  /  

Foto: Basilica.ro

Foto: Basilica.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Momente de panică în urmă cu doar câteva momente la Patriarhia Română, după o amenințare cu bombă, informează EVZ:

ACTUALIZARE 21.35. După ce investigația a analizat apelul și locul indicat, s-a concluzionat că era vorba doar de o alarmă falsă. Persoana responsabilă pentru alerta falsă cu bombă ar fi un bărbat din Piatra Neamț, conform stiripesurse.ro.

Catedrala Patriarhală din București a fost evacuată în urma unei amenințări cu bombă! La Catedrală și la sediul Patriarhiei Române, unde se află și reședința Patriarhului Daniel, au sosit numeroase forțe de poliție, jandarmerie, echipaje SMURD, pompieri și echipe pirotehnice de intervenție de la SRI.

Apelul efectuat la 112 a dus la evacuarea completă a bisericii, unde se desfășura slujba. Preasfințitul Părinte Visarion, episcopul Tulcii, se afla în altar împreună cu un sobor de preoți și diaconi, iar credincioșii și grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale în naos și pronaos.


Enoriașii și preoții, evacuați din Patriarhie în timpul slujbei

Echipele de intervenție au evacuat atât preoții, cât și enoriașii. La ora 16:00 începuse Slujba Privegherii.

Situația este una foarte delicată, mai ales că marți, 21 mai, este sărbătoarea istorică a hramului Catedralei Patriarhale, dedicată „Sfinților Împărați Constantin și Elena”. Patriarhul Daniel, împreună cu alți membri ai Sfântului Sinod, vor sluji mâine, la altarul de vară al Catedralei.

Cu toate astea,  Realitatea scrie că aceata s-a dovedit a fi o alertă falsă.

În aceste situații, specialiștii trebuie să verifice fiecare încăpere, iar la fața locului pot fi aduși inclusiv câini speciali. Dacă nu se confirmă alertele, polițiștii trebuie să îi caute pe cei care au trimis mesajul și să îi sancționeze.

Patriarhia Română, slujbă specială de Sf. Constantin și Elena

Conform Patriarhiei Române, marți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, va oficia Sfânta Liturghie la Altarul exterior al Catedralei patriarhale cu ocazia hramului istoric al lăcașului de cult, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și exarh patriarhal, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ungariei, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Slujba de marți va avea programul următor:

 
  • ora 7:00 - Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, și ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor vor fi depuse spre cinstire în Baldachinul Sfinților din vecinătatea Catedralei Patriarhale;
  • ora 8:00 - Slujba Miezonopticii și a Acatistului Sfinților Împărați Constantin și Elena;
  • ora 09:15 - Sfânta Liturghie săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, la Altarul Mare de Vară al Catedralei Patriarhale;
  • ora 16:00 - Slujba Vecerniei și a Paraclisului Sfinților Împărați Constantin și Elena.
  • Introducerea Sfintelor Moaște în interiorul Catedralei Patriarhale va avea loc după închinarea ultimului credincios (aprox. ora 21:00).
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Radu Comsuta 20.05.2024 23:43
    O bătaie de joc! Dar li se vor întoarce toate înapoi. Cu ce măsură dai cu aceia vei primi.
Ultima oră

23:13

Tucker Carlson ridică întrebări serioase cu privire la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump - VIDEO

23:10

Executat în lanțuri: Spiru Blănaru, comandantul luptătorilor anticomuniști din Munții Banatului (16 iulie 1949)

22:50

Episcopul Maramureșului, despre noile canonizări: Va veni vremea canonizării și a unor intelectuali creștini și femei mărturisitoare - VIDEO

22:00

14 iulie 1967 - Săvârșirea marelui poet Tudor Arghezi, fost diacon la Stavropoleos și călugăr la Cernica. Ce poezie a creat pentru Corneliu Zelea Codreanu: FĂT FRUMOS. Ce spunea despre Românul Absolut: Eminescu e sfântul preacurat al versului românesc

21:05

O clinică din Marea Britanie recunoaște că vaccinul experimental recomandat de Vasile Bănescu la Trinitas TV a ucis un tânăr de 26 de ani în 13 zile după ce a fost mințit privind gravitatea riscului generării cheagurilor de sânge

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?