Alertă cu bombă la Patriarhie! Credincioșii, psalții și prelații au fost evacuați chiar în timpul slujbei de priveghere pentru hramul Catedralei - Sfinții Împărați Constantin și Elena

De Redacția și EVZ | evz.ro  /  

Foto: Basilica.ro

Foto: Basilica.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Momente de panică în urmă cu doar câteva momente la Patriarhia Română, după o amenințare cu bombă, informează EVZ:

ACTUALIZARE 21.35. După ce investigația a analizat apelul și locul indicat, s-a concluzionat că era vorba doar de o alarmă falsă. Persoana responsabilă pentru alerta falsă cu bombă ar fi un bărbat din Piatra Neamț, conform stiripesurse.ro.

Catedrala Patriarhală din București a fost evacuată în urma unei amenințări cu bombă! La Catedrală și la sediul Patriarhiei Române, unde se află și reședința Patriarhului Daniel, au sosit numeroase forțe de poliție, jandarmerie, echipaje SMURD, pompieri și echipe pirotehnice de intervenție de la SRI.

Apelul efectuat la 112 a dus la evacuarea completă a bisericii, unde se desfășura slujba. Preasfințitul Părinte Visarion, episcopul Tulcii, se afla în altar împreună cu un sobor de preoți și diaconi, iar credincioșii și grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale în naos și pronaos.


Enoriașii și preoții, evacuați din Patriarhie în timpul slujbei

Echipele de intervenție au evacuat atât preoții, cât și enoriașii. La ora 16:00 începuse Slujba Privegherii.

Situația este una foarte delicată, mai ales că marți, 21 mai, este sărbătoarea istorică a hramului Catedralei Patriarhale, dedicată „Sfinților Împărați Constantin și Elena”. Patriarhul Daniel, împreună cu alți membri ai Sfântului Sinod, vor sluji mâine, la altarul de vară al Catedralei.

Cu toate astea,  Realitatea scrie că aceata s-a dovedit a fi o alertă falsă.

În aceste situații, specialiștii trebuie să verifice fiecare încăpere, iar la fața locului pot fi aduși inclusiv câini speciali. Dacă nu se confirmă alertele, polițiștii trebuie să îi caute pe cei care au trimis mesajul și să îi sancționeze.

Patriarhia Română, slujbă specială de Sf. Constantin și Elena

Conform Patriarhiei Române, marți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, va oficia Sfânta Liturghie la Altarul exterior al Catedralei patriarhale cu ocazia hramului istoric al lăcașului de cult, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și exarh patriarhal, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ungariei, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Slujba de marți va avea programul următor:

 
  • ora 7:00 - Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, și ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor vor fi depuse spre cinstire în Baldachinul Sfinților din vecinătatea Catedralei Patriarhale;
  • ora 8:00 - Slujba Miezonopticii și a Acatistului Sfinților Împărați Constantin și Elena;
  • ora 09:15 - Sfânta Liturghie săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, la Altarul Mare de Vară al Catedralei Patriarhale;
  • ora 16:00 - Slujba Vecerniei și a Paraclisului Sfinților Împărați Constantin și Elena.
  • Introducerea Sfintelor Moaște în interiorul Catedralei Patriarhale va avea loc după închinarea ultimului credincios (aprox. ora 21:00).
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Radu Comsuta 20.05.2024 23:43
    O bătaie de joc! Dar li se vor întoarce toate înapoi. Cu ce măsură dai cu aceia vei primi.
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires