Acum un an, pe 2 martie 2023, s-a lansat MIȘCAREA NAȚIONALĂ! Mihai Tîrnoveanu: Cu ajutorul lui Dumnezeu am înființat partidul Mișcarea Națională. VIDEO / EVENIMENT

De Mihai Tîrnoveanu și Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum un an, pe 2 Martie 2023, s-a lansat la Sibiu formațiunea politică MIȘCAREA NAȚIONALĂ. Îi urăm La Mulți Ani și prezentăm declarațiile fondatorului Mișcării Naționale, de anul trecut:

Mihai Tîrnoveanu: Cu ajutorul lui Dumnezeu am înființat partidul cu numele Mișcarea Națională

Obiectivul nostru este eliberarea României de sub ocupația străină, redobândirea Libertății de a fi Român. Suntem în fața statuii baronului Samuel Brukenthal pentru ca aceasta reprezinta simbolul ocupației împotriva căreia luptăm.

Vorbim de ocupația străină atunci când Canalul Bâstroe distruge Delta Dunării, când ni s-a impus în anii trecuți waxxinarea aproape obligatorie si certificatul verde, când multinaționalele sfidează România și isi externalizează profiturile, când pământul agricol al țării se vinde la liber către străini , când capitalul de dincolo sufocă firmele românesti, când ni se impune cel mai mic salariu minim pe economie din Europa si frații nostri sunt trimiși de nevoi să muncească în toată lumea.

Ocupația străină înseamnă o educație din care se rup paginile isoriei și culturii identității naționale, punându-se în locul lor istoria altor popoare si o așa zisă educație sexuală.

Ocupația înseamnă prigoana corectitudinii politice împotriva sfinților și martirilor închisorilor comuniste, atacul programat si sustinut împotriva Bisericii Ortodoxe, atacul împotriva Crucilor Eroilor Armatei Române din Cimitirul de la Valea Uzului, împotriva statuii lui Avram Iancu de la Turda, a lui Mihai Viteazu și Mihai Eminescu de la Oradea.

Ocupația străină înseamnă cosuveranitatea Ungariei în România, retrocedările ilegale către noii grofi si UDMR la guvernare de zeci de ani încoace.

Eliberarea de această ocupație care zdrobește România, impunerea instituțională a Libertății de a fi Român,  înseamnă scoaterea din majoritatea parlamentară si de la guvernare a vechilor partide PNL, PSD, UDMR, USR, cozile de topor ale ocupației și înlocuirea lor cu forțe politice naționaliste autentice. Eforturile societății civile naționale au fost si vor fi în continuare vitale. La acestea am participat si noi de-a lungul anilor, cu toate puterile. Am reusit în unele cazuri să reacționăm decisiv si să le stopăm sau le frânăm planurile tradătorilor. Acestia însă au luat-o din nou si din din nou de la capăt prin noi legi date în parlament sau prin ordonante de urgentă împotriva intereselor poporului român.

Ce poate face societatea civilă prin eforturi colosale, prin epuizare fizică si logistică în zeci de mitinguri si marsuri, parlamentul poate face contrariu printr-o simplă ridicare de mână ce apucă 30 de arginți... durează câteva minute. Guvernul poate să emită o ordonanță de urgentă peste noapte. Totul la ordin. Societatea civilă națională poate si este extrem de imporant să intervină dar nu poate sa o faca întotdeauna la timp si nu întotdeauna cu succes. De-a lungul zecilor de ani am simțit asta din proprie experientă.

30 de ani am asteptat de la altii să se întâmple ceva din punct de vedere politic, am asteptat fără îndoială prea mult. Sunt oameni care spun că mai trebuie asteptat, că nu avem sanse, că nu este momentul, că motorul sistemului trebuie să se gripeze singur. Eu, noi, mai putem aștepta, fără discutie, în schimb România nu mai poate astepta, căci este nu pe marginea prăpastiei, ci în cădere vertiginoasă în această prăpastie a ocupației străine. Noi mai avem timp, România însă nu mai are.  Instituțiile statului trebuie re-românizate, repuse în slujba Art. 1 din Constituția României, curățate de trădători, nevolnici și incapabili și revitalizate de români cu conștiință națională și buni profesioniști.

Acest fapt nu se poate atinge decât prin mijloace politice. Recuperarea bogățiilor naturale ale țării înstrăinate 33 de ani încoace la fel nu se poate face decât prin hotărâri politice. Ne-am săturat să cerem politicului adeseori în zadar Libertatea de a fi Român, trebuie să devenim noi împreună cu alți naționaliști puterea politică capabilă să redea poporului libertatea de a fi român, de a-si orândui singur propriul destin, de a-si recăpăta Moștenirea Națională adică bogăția Cerului, mostenirea cultural-istorică reprezentată de voievozii, martirii, sfinții și marii oameni de cultură și bogăția  Pământului, resursele naturale. O familie nu primește ordine de la vecini ce și cum să facă, cum sa-si crească copii, ce să pună pe masă, cum să-si rânduiasca economiile, cum să-și cinstească strămoșii. Cu atât mai mult o țară nu poate să facă acest lucru, anume să primească ordine! Acestă ordine, această rânduiala se cuvine a ne o face singuri.

Nu însemnă că trebuie să ne batem, să ne dușmanim cu vecinii. Vrem relații bune cu toată lumea, relații care trebuie însă să aibă la bază în primul rând respectul reciproc, relații construite pe demnitate, nu pe ținutul căciulii în mâini la înaltele porți de la Vest sau de la Est! Alianțele politice si militare este obligatoriu să fie puse  în slujba intereselor noastre naționale, trebuie să negociem la sânge totul, dar nu trebuie în niciun caz să negociem destinul istoric al Neamului Românesc trasat de înaintașii noștri. Pentru a fi în stare să și facem asta, nu doar să ne dorim asta, trebuie să ne ridicăm din genunchi, adică trebuie să avem o armată proprie performantă, o economie generată de capital propriu, agricultură în mâna românilor, comerț în mâna românilor, turism în mâna românilor.

Tinerii noștri, laureați ai marilor olimpiade naționale trebuie recompensați cu cel mai mare preț pentru a rămâne în țara și a lucra pentru ea. Bani pentru toate aceste lucruri există, oameni buni! Banii sunt în averile frauduloase ale clanurilor corupției care au jefuit România, Banii sunt la clanurile interlope care ne sfidează din castelele lor cu turnulețe și știți bine la cine mă refer. Recuperarea acestor bani de la ei, de la jefuitori, tine exclusiv de o voința politică care poate genera o justiție liberă să confiște conform legii aceste mari averi în interesul unui stat român aflat în subordinea marilor interese ale regenerării României.

Am înființat Miscarea Națională luând act atât de acestă necesitate vitală cât si datorită faptului că nici eu, nici foarte multi naționalisti români nu se regăsesc în actualele partide din opoziția extra sau intra parlamentară. Sunt o grămadă de oameni buni care încă stau pe margine din punct de vedere politic. Miscarea Națională se adresează în primul rând lor. Iar dacă ne intreba cineva ce am făcut pana acum, le răspundem că Miscarea Națională  continuă din punct de vedere politic demersurile Asociației Calea Neamului.

Nu am apărut de nicăieri, ci dintr-o luptă organizată de ani buni încoace în sute de acțiuni. Nu am dezamăgit pe nimeni niciodată, nu am dat niciun pas înapoi și am mers întotdeauna acolo unde este mai greu fără să facem compromisuri. Principalul nostru discurs a fost acțiunea.

Nădăjduiesc că vom fi sprijiniți în continuare de partenerii noștri din societatea civilă națională, alături de care am fost de-a lungul tmpului în lupta pentru România.

Vă spunem din nou si din nou, tuturor, lasati deznadejdea la o parte căci mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Prima Declarație Politică - VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
 • AlxB 02.03.2023 20:25
  Ma bucur de infiintarea acestor miscari nationale conduse de romani luptatori adevarati si frumosi! Mi-as dori insa, pentru reusita aducerii puterii nationale la 60% in Romania, ca toate miscarile nationale sa fuzioneze in prima faza. Nu trebuie sa pierdem nici un vot. Dupa ce vom avea cel putin 2/3 din tara atunci e firesc ca fiecare miscare sa se aseze pe directia ei ideologica detaliata.
 • Poenaru2016 02.03.2023 21:38
  Subscriu ! Foarte bun comentariu dv. Cât timp mișcările cu caracter național rămân dezbinate și manate de orgolii meschine nu se va reuși nimic.
 • Pixelu Albastru 02.03.2023 22:47
  Nu mai chibițați de pe margine. Băgați-vă într-unul din ele și contribuiți cu ce puteți la fuziune!
 • Ioan Petrescu 3927 03.03.2023 19:21
  Corect !!! Ar trebui o alianta cu SOS - D-na Sosoaca cunoaste mai bine ca oricine legile !!!
 • Pentru fiica mea 02.03.2023 23:18
  Când gunoaiele catu, dulapul și u sr ne umileau si batjocoreau, parca românii erau mai uniți. Acum din păcate, ca aparent am scapat, ne risipim.... Mai vrem o lecție?
 • singur ortodoxia 03.03.2023 12:21
  Doamne ajuta cu Dumnezeu inainte pentru neamul romanesc. Ingaduiti-mi sa fiu poate naiv si sa cred acum in Miscarea Nationala. Chiar ma gandesc sa ma implic. Nadajduiesc sa nu se franga si sa-si uite menirea undeva pe drum. Pare oricum singura platforma crestina si romaneasca, singura directie spre ceva bun. Doamne ajuta.
 • singur ortodoxia 03.03.2023 12:22
  Doamne ajuta cu Dumnezeu inainte pentru neamul romanesc. Ingaduiti-mi sa fiu poate naiv si sa cred acum in Miscarea Nationala. Chiar ma gandesc sa ma implic. Nadajduiesc sa nu se franga si sa-si uite menirea undeva pe drum. Pare oricum singura platforma crestina si romaneasca, singura directie spre ceva bun. Doamne ajuta.
 • Mihai Cantuniari 03.03.2023 15:04
  Am incredere in Mihai Tirnoveanu, este un om care nu a dezamagit niciodata, si ceea ce spune aia face. Este foarte bine ca numele este Miscarea, nu Partidul. Partide sunt destule si toate ca vai de mama lor, nu inspira pic de incredere. Are dreptate dl Alexandru Blaga, trebuie sa se uneasca toate miscarile suveraniste-nationaliste, fiindca doar unitatea face puterea. Dorim o adresa, un web, un nr de telefon sa ne alaturam Miscarii Nationale, careia eu i-as adauga sigla PNI= Prin Noi Insine. Nu avem nevoie de straini, nimeni nu ne iubeste ci doar isi urmaresc interesul, al lor nu al nostru. Cine-o-indragi strainii...
 • Ioan Petrescu 3927 03.03.2023 19:13
  Cu Dumnezeu inainte in lupta de eliberare de sub jugul imperialist - globalist !!!
 • Momo 05.03.2023 04:38
  Draga redactie

  Va scriu din Londra.
  Va citesc de 3 ani stirile necenzurate si vreau sa va multumesc pentru ca prin voi am reusit sa trecem mai usor peste anii de pandemie.
  Multe multumiri celor de la “starea de libertate “ pentru toata lupta pe care au dus o in toti acesti ani. Mult succes partidului nou infiintat : Miscarea Nationala! Trebuie sa va marturisesc ca datorita voua (spre rusinea mea) acum am aflat despre eroii nostri Radu Gyr si Mircea Vulcanescu, si am ramas profund marcat pt ca cei mai multi romani nu stiu nimic despre ei! Am scris chiar si niste versuri in memoria lor (sper sa va placa)! Continuati lupta, nu cedati! Foarte multi romani va urmaresc chiar daca poate nu va scriu.
  Va multumim!


  Va urâm

  Ne ati umilit si ne ati vandut
  Si ati facut din noi ce ati vrut
  Iar Horea nostru-i mort pe roti
  Si sfintii la aiud

  Ne ati luat si gaze si petrol
  Si apa noastra din pāmânt
  Acum si delta vreti s-o luati
  De luat numai va saturati
  Dar va urâm profund

  Ca presedinte ne-ati impus
  De a vostra limba vorbitor
  Un mare lider impostor
  Ce ne vorbeste doar de sus
  Si nu asculta la popor
  Si il urâm la fel de mult
  Ca-i tradator

  Istoria vreti s o schimbati
  Ne scoti eroii din mormant
  La fel ca Stalin va purtati
  Cat poti Romane sa rezisti
  Ca va urâm la fel de mult
  Ca si pe comunisti


  Copii nostri va muncesc
  Pamantul vostru in alte tari
  Ca ne ati luat tot si va urâm
  Iar cand acasa se intorc
  Stau umiliti la cozi in vami
  Ca n au vaccin
  Si nici nu-l vor

  Statuia acelui ucigas
  Ce ne ar fi tras pe toti pe roti
  Stå si rânjeste la Sibiu
  Dar Horea-l nostru i inca viu
  Si n-am cuvinte sa descriu
  Cat va urâm pe toti
  Ca-i viu prin noi

  Pe maresal l ati interzis
  Ca n-a fost bun ci criminal
  Si nu mai e nimic de zis
  Chiar de cu rusii s a luptat
  Si i-a invins
  Si pentru noi e sfant

  Ne vreti acum carne de tun
  Ca-n alta tara e razboi
  Se omoarā rusii intre ei
  Si buni de lupta iarasi noi
  Ca asa vreti voi
  Si va urâm nespus

  Ne om duce iar ca am mai fost
  Bunicii nostri acolo is morti
  Si judecati ca-s criminali
  De cei ce voi ia-ti declarat
  Invingatori

  Unde erati cand ei v au asteptat
  In temniti grele schingiuiti
  Si altii se lupau prin munti
  Infometati si obositi
  Unde erati

  V-au asteptat dar n-ati venit
  Si-au putrezit in inchisori
  Atunci n-aveati ce sa ne luati
  Si de aia n-ati venit
  de tradatori
  Si ne-ati vandut la rusi
  Si de-aia va urâm

  Dar de ne om duce nu uitati
  Acei ce vom veni-napoi
  Vom face iar ce nu credeati
  Si intoarcem armele spre voi
  Ca va uram chiar si mai rau
  Decat pe rusi

  Ne ati luat tot ce se poate lua
  Credinta insa nu ni-ti lua
  Credinta ca intr o buna zi
  Isus acasa va veni
  Si va scapa acest pamant
  De satanisti ca voi
  Si tradatori

  Dan Moisescu
  04-03-2023
  In memoria marelui român
  Mircea Vulcanescu
  “Nu ne razbunati, doar sa nu ne uitati, atata vrem”
 • Nenea Iancu 02.03.2024 23:37
  Felicitări și la mulți ani! Dar, vorb-aceea, a trecut un an de la înființare și anul acesta e unul electoral. Ce planuri are Mișcarea Națională pentru alegerile locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare? Cu ce candidați se prezintă în afară de liderul fondator, care e de la sine înțeles și președinte? Eu cu cine votez?
Ultima oră

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate

07:00

Mefistonescu