Ghete, fulare, mănuși, lucruri simple. Nu și pentru elevii școlii din Alexeni, județul Iași. Cum puteți ajuta

De Pârău Vlad  /  

Foto: www.ziaruldeiasi.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru că se apropie sărbătorile și unii dintre noi se străduiesc să împlinească vechiul îndemn „Dar nu uita, când ești voios, române, să fii bun!”, Ziarul de Iași ne invită și în acest an să fim alături de copiii din familii sărace, pentru ca aceștia să aibă în prag de iarnă ghetuțe din piele, mănuși și fulare. 

Potrivit ZiaruldeIași.ro, cei care doresc să facă o faptă bună de Crăciun pot să îi ajute pe cei 108 copii din clasele primare și grupele de grădiniță de la Școala Alexeni, comuna Țibana, un sat micuț din sudul județului, unde, în ciuda faptului că oamenii sunt gospodari, sărăcia pare a fi la ea acasă. Copiii de aici ies rar din sat, și, de cele mai multe ori, doar pentru a merge în comună. Anul trecut, profesorul de sport a strâns bani de la ieșeni pentru a-i duce în excursie la Iași, mai bine de jumătate dintre ei nevăzând niciodată blocuri, iar din județ doar un singur copil din toată școala ieșise, însă pentru a merge la medic, la București.

La Școala din Alexeni, unitate aparținătoare de Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana, învață 76 de copii în clasele primare și 32 de copii la grădiniță. După ce ies ei de la ore, lasă clasele libere pentru colegii lor mai mari, cei 43 de elevi de gimnaziu. Profesorii și învățătorii spun despre ei că sunt copii buni, copii care își doresc să învețe, și nu refuză nicio activitate didactică. Parcă își doresc să nu mai plece de la școală, unde au ferestre mari și săli luminoase, unde e cald, unde nimeni nu îi pune să muncească, să taie lemne sau să hrănească animalele.

În Alexeni, cuvântul „bogat" parcă are alt sens față de restul lumii, iar invidiați sunt cei care nu fac cumpărăturile „pe caiet” pentru o pâine, un kilogram de zahăr sau o sticlă de ulei. Aici, zâmbetele sunt ieftine de Crăciun, și poți să le „cumperi” cu o mână de bomboane sau un pachet de biscuiți. Puțini sunt cei care îndrăznesc să creadă că Moșul cel bun se va îndura să lase și la ei măcar o jucărie.

Cei care doresc să contribuie cu orice sume de bani pentru cumpărarea de ghetuțe din piele, fulare, mănuși și materiale didactice în folosul elevilor din satul Alexeni sunt rugați să contacteze redacția Ziarului de Iași la telefon 0232 271 271 sau să facă o donație în contul deschis la BRD de către Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana: RO19BRDE240SV31022122400. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

ROMÂNIA - MORȚI SUBITE CARE PUTEAU SĂ NU EXISTE:

VACCINAREA - SINUCIDERE? Articol pe ActiveNews. VIDEO:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

16:21

Kompromat ca la manual: Statuia lui Zelenski se prăbușește cu un zgomot infernal de Fiare Vechi

15:50

Icoana Maicii Domnului de la Ghighiu - minune cu fiica bolnăvioară a Arhidiaconului Mihail Bucă. Analizele de sânge ale micuței Irene Ecaterina s-au îmbunătățit rapid

14:45

David Popovici a obosit brusc de tot - nu va mai participa la nici un eveniment public. Sinistrul Sportului Eduard Novak nu a scăpat ocazia să se lipească propagandistic de tânărul campion

13:50

UCIS „SIGUR ȘI EFICIENT” DE ASTRAZENECA. Ancheta Medicinei Legale s-a finalizat, după un an: Rockerul Zion de 48 de ani a murit din cauza unui „traumatism cerebral catastrofal” generat de injecția cu serul experimental de la Oxford, lăudat la Trinitas TV

12:30

VACCINAREA - SINUCIDERE? Un cititor îi răspunde Oliviei Steer: Îndemnarea la vaccinare se regăsește în Codul Penal din 2009 la Art 191 - Determinarea sau înlesnirea sinuciderii. VIDEO: Tribunal din Franța: Moartea prin vaccinarea Covid este sinucidere!

11:25

Prof. Dr. Vasile Astărăstoae: Bioetica într-o societate orfană de Dumnezeu (III)

10:30

Înotătorul, vaccinul și cîmpenii. Olivia Steer: Am un lapsus

09:00

MARI ROMÂNI. 19 august: Nașterea marelui compozitor George Enescu

00:30

19 august: Sfântul Mucenic Andrei Stratilat, cel ce și-a convertit armata la creștinism și apoi a primit decapitarea. Sfinții Mucenici Timotei, Agapie și Tecla; Sf. Cuvios Teofan cel nou

23:16

Morți subite la copii și în Noua Zeelandă. O fetiță de 12 ani a decedat după ce a colapsat în timp ce alerga într-un parc din Auckland

22:02

Dan Diaconu - Telegram: Medic chirurg pediatru din Grecia care a operat de apendicită un copil vaccinat: Am găsit țesuturile copilului într-o stare asemănătoare jeleului. Așa ceva vedem uneori doar la bolnavii de cancer

20:43

Platforma Chimcomplex Borzești își întrerupe temporar activitatea din cauza prețului energiei electrice și gazelor naturale. ANUNȚ

19:30

Dovezile ASCUNSE: Vaccinurile ARN-mesager provoacă masiv AVORTURI și MALFORMAȚII

18:20

Rafila ne informează: Mai distrugem 8.000.000 de doze de „vaccinuri”. „Sunt costuri de sute de milioane de euro”. CINE LE PLĂTEȘTE ȘI CINE PLĂTEȘTE?

17:45

Un român a descoperit ce înseamnă cu adevărat OMS